Amit senki nem vett észre: megmutatjuk, mi a legfőbb jele annak, hogy a Momentum a Fidesz kezére játszik

Forrás: Momentum youtube

Alig pár napja számoltunk be mi is itt az Ellenszélen, hogy Fekete-Győr András, a legújabb önjelölt népvezér Juhász Péter kihívójaként kezdett el hisztis gyerekként ugrabugrálni, hogy így harácsoljon némi politikai tőkét (legalább addig is ráfigyelnek). Már akkor is megírtuk, hogy ezzel senki másnak nem szolgálja az érdekét, csak a Fidesznek: minden elrabolt százalék rontja a kormányváltás esélyét. Ám a Momentum most megint olyat lépett, ami után egyszerűen nem lehet mást mondani, minthogy titokban (egyre nyilvánosabban?) a Fidesznek dolgoznak ezek az “új generációs” politikusok.

Most éppen azt jelentette be a Momentum, hogy közösségi támogatásból indítanak plakátkampányt. Soros-terv helyett ők a “Remény-tervet” szeretnék hirdetni a felületeiken. Ez látszólag nagyon jól hangzik. Lehet cukiskodni, meg jófejnek látszani. Mit ad isten, még pénzt is lehet rá lejmolni azoktól a becsületes emberektől, akiket sikerül beetetniük a “megújulás-dumával” (miközben ugye pont ők készülnek hatalomban tartani a Fideszt). Csak éppen az a gond, hogy

a tervezett plakátjuk pont ugyanúgy néz ki, mint a Fidesz plakátjai.

Márpedig azt minden zöldfülű, elsőéves kommunikációs tanonc is tudja, hogy TILOS ugyanolyan kinézettel kampányolni, ahogy az ellenfél teszi. Pláne, ha az ellenfél sokkal erősebb és több helyen tud megjelenni.

Ennek egyébként nagyon egyszerű oka van. Bármilyen kampányról is legyen szó, nem csak az üzenet, hanem a kinézet (dizájn) is része a reklámnak. Márpedig ha beég egy arculat, arról mindenkinek mindig ugyanaz jut majd eszébe. De akkor hogy a fenébe történhet meg, hogy a Momentum új plakátjai nem másik arculattal jelentkeznek, hanem gyakorlatilag

lemásolják a Soros-plakátokat!

A különös itt már csak az, hogy a Momentum egész tehetséges kommunikációs szakembereket foglalkoztathat, mert a kommunikációs anyagaik rendre magas színvonalúak. Kötve hinném tehát, hogy ezzel az alapszabállyal ők ne lennének tisztában. Így marad a kínzó kérdés: mi ez már megint, kedves Momentum? Miért kell ismét a Fidesz malmára hajtani a vizet? Ha az első baki lenne, még megérteném. De ez már ezen a héten is legalább a második…

 

50 Comments

 1. Érzésem szerint az olimpiai népszavazásra való aláírásgyűjtés is a Fidesz malmára hajtotta a vizet, hiszen nem volt kétséges, mi lenne a végeredménye. Igy a fidesz arcvesztés nélkül tudott kihátrálni a projektből. Az utána következő dolgok pedig csak megerősíthették az érzést, hogy kinek az érdekéit segítik.

 2. Pont ezt irkálom már vagy fél éve mindenhová. Aki nem látja, mire megy ki a játék a momentummal, az egyszerűen vak.

 3. Mi zújs mariska!? Szabadon engedett a gazdád? “legelésszé kicsi birka”…mondta gazdid, aztán kiengedett az akolból.

 4. Látom anyádnak szólsz, de miért ide írod?
  Csak vigyázz, nehogy észrevegye anyád, hogy meghágtad kecskéket. Gondolom nem örülne, ha megtudná, hogy apád nyomdokaiba léptél 😆😆😆😆😆

 5. Nyitott szemmel és füllel kell járni-kelni ! …… orbánc már egyszer átvágta a magyar népet , ez többé nem történhet meg ! ……

 6. Fegyőr anarchista, a rombolás a lételeme. Buta bolsik, azt vártátok tőle, hogy majd kikaparja nektek a gesztenyét és félreall? Ennyire még ti sem lehettek hülyék.

 7. Na de milyen íze van a gesztenyének, Mária néni?
  Legyen kedves erről nyilatkozni, ne az anyánk picsájáról!

 8. MÁRIA NÉNI ! ÉN SZÉGYELLEM MAGAM AHOGY MAGA BESZÉL ! LIBSI MEG ILYESMI ! n NEM GONDOLTAM HOGY ILYEN IDŐS KORBAN MÉG VAN OLYAN AKINEK ILYEN A BESZÉDE ! FEJEZZE BE EZT A MOCSKOLÓDÁST ÉS ÉLVEZZE AZ ÉLETET !

 9. Érdemes végig olvasni a hozzászólásokat, 2-3 ember szóváltását, borzalmas, káromkodnak, és minden “szép” szó elhagyja azokat az ocsmány ajkakat, mert tisztelettel érvelni, beszélgetni nem tudnak. Van egy javaslatom, könyveket kellene olvasni, gazdagodna a szókincsük. Milyen ország lettünk, és milyen emberek élnek közöttünk????

 10. Normális ellenzéki nem fog ezekre a fideszes szarháziakra szavazni, szavazás után egy hónappal a kutya se fog rájuk emlékezni!

 11. A Momentum is és az egész baloldali kompánia Mszp-stől, Dk-stól stb. kollaborál a fidesszel.. Ez csak annak nem nyilvánvaló, aki értelmi fogyatékos. A Botkaféle keménykedés és a Gyurcsányféle kompromisszum képtelenség aláásta az együttműködést a baloldalon. Ezzel a Fidesz hátradől és csak egy kávét kér…A Momentum ebben a történetben tényleg csak egy momentum. A kormányváltás sikertelenségében a legnagyobb hunyók a baloldali pártok lesznek..Szánalmas, hogy a leszerepelt baloldal és annak médiája pofátlanul másra mutogat ,ahelyett,hogy a saját impotenciájával és gerinctelenségével foglalkozna..

 12. Orbánisztánban a legszánalmasabbak az állampolgárok ! Gondolkodásra képtelenek. A saját sorsukat képtelenek alakítani! …….itt van az ETO esete ! Hatalmasat csalódtam a drukkerekben, hogy némán tudomásul vették a Tarsoly-féle történetet! ……és csodálkozom, hogy Szófosó Petyát még engedik Győrbe jönni !

 13. Évike ! Hogyan lehetne szitkozódás nélkül a narancsos maffiáról írni?……… akinek van miből élnie és nem beteg az kussolhat, de ne várja el azoktól ezt, akit a orbán bandája megmyomorít!……..sajnos fogalmad sincs mit művel a Fidess pl a betegekkel.

 14. “Mária néni ” egy büdös-bunkó fidess troll, akit a CÖF pénzel ! A rogánTóni -féle propaganda minisztériumnak is több ezer fizetett trollja van. Rogán megteheti, mert milliárdokat kap a minisztériuma, hogy a Fidess hazug propagandáját terjessze !

Leave a Reply

Your email address will not be published.