Csúnyán kiosztotta a sztárelemző Szél Bernadettet: az LMP hebeg-habog

Forrás: MTI

A politika ma már önálló tudomány, egy sajátos műfaj. És pont azért, hogy egyszeri választóként is követni tudjuk, ami a napi politikában történik, igen fontos szerep hárul a politikai elemzőkre, a politológusokra. Talán nem túlzás azt mondani, hogy Böcskei Balázs a mai magyar elmezők Top 3-as listájában mindenképpen benne van. Éppen ezért érdemes figyelnünk rá, amikor megszólal. Márpedig most nem csak megszólalt, hanem gyakorlatilag a sárga földig lehordta az lmp-s Szél Bernadettet.

Az elemző a pár nappal ezelőtti Gyurcsány-Karácsony-Szél vita kapcsán ragadt tollat és írt egy mélyenszántó elemzést arról, amit látott. Már a vita napján is lehetett érezni, hogy Szél Bernadett nem igazán volt formában, de az elemzés világosan rámutat, hogy ennél sokkal komolyabb gondok is vannak vele. Böcskei már az elején sem finomkodik, amikor megjegyzi:

“többedszeri visszakérdezésre sem tud válaszolni konkrét kérdésekre.”

Ezek a visszatérő kérdések általában ugyanis arra vonatkoznak, hogy mégis mi lehet Szél fejében Orbán Viktor leváltásával kapcsolatban. Merthogy igazi, csattanós érveket sosem hallunk a szájából,

“az LMP miniszterelnök-jelöltjének lényegében minden kérdésről Gyurcsány és az úgynevezett „nyolc év” jutott eszébe.”

Ez pedig azért közel 8 év orbáni borzalmak után elég megdöbbentő. Lehet persze nem szeretni Gyurcsány Ferencet, de azért 2017-ben még mindig folyamatosan rámutogatni elég kínosnak tűnik. Kedves Bernadett: feltűnt, hogy 2009 óta nem a fent említett úr az ország miniszterelnöke?

Böcskei Balázs ezután ledobja az atombombát és felteszi a legfontosabb kérdést, amire lmp-s politikus még sosem hallottunk érdemben válaszolni. Mint írja: “sokkal érdekesebb lenne a nézőket meggyőzni arról, hogy koordináció nélkül mégis melyik egyéni választókerületet tudja az LMP megnyerni (valószínűleg egyiket se), és egy a teljes népességet tekintve 5 százalékon álló párt hogyan tud egyedül kormányt váltani.”

Márpedig ez a lényeg. Lehet mismásolni és szép szavakkal bepróbálkozni, de minden kérdés ekörül forog: le szeretné az LMP váltani Orbánt és a bandáját vagy pedig kicsinyes pártpolitikai érdekektől hajtva lemondanak a kormányváltásról néhány plusz bársonyszékért cserébe? A sztárelemző persze nem kíméli a politikust, amikor kerek-perec kimondja:

“„Forgatókönyvet” tehát még LMP-szavazó sem hallhatott Széltől”

tehát az egész LMP mese egy kamu, egy csalás, egy átverés. Az együttműködés hiányában az egész nem szól másról, minthogy valahogy az LMP össze tudjon még koldulni 1-2%-ot. És Szél Bernadett pontosan tudja, mennyire kilóg náluk a lóláb, ezért próbálkozik minden mással. Agresszíven csapkod, kioktat és fölényeskedik. Márpedig ellenzéki oldalon most pont megértésre, türelemre és együttműködésre van szükség. Enélkül nincs esély változtatni 2018-ban.

Írása végén a sztárelemző végül levonja a végkövetkeztetést:

“A műsorban Karácsony és Gyurcsány tudta, mit csinál: Gyurcsány az LMP-támadásával, Karácsony annak maga javára történő kifésülésével. Szél Bernadett pedig egyelőre ment tovább a schifferi úton.”

Most nem lennénk az LMP helyében. Mert a végén nem csak Baló Györgynek és Böcskei Balázsnak kell majd megfelelniük, hanem nekünk, választóknak is. Mi pedig kormányváltást akarunk, ez nem is lehet kérdés!

 


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Sütő László

  Az elemző úr nem lát tovább a 2018-as választásoknál !! Szél Bernadett sajnos nagyon is jól látja, hogy az ellenzéknek 2018-as választásokon semmi esélye az ellenzéknek, még ha azt is kommunikálja !! Ebben a helyzetben a legjobb taktika a pártja szempontjából az amit most csinál, a külön-utasság !! Így van a legnagyobb esélye nagyobb párttá növelnie az LMP-t .

  • Futrinka

   És ezt az okos Schiffer találta ki!?

  • osszián

   És ha be se kerül ezzel a taktikával?
   Mi ebben az okosság?

  • Veszely Judit

   Maga kibír még 4 évet Orbánnal?

  • Melyik a fontosabb az ország, vagy párt érdeke? (Megsúgom az országé.)

  • Molnár Sándor

   “Így van a legnagyobb esélye nagyobb párttá növelnie az LMP-t .” mondjuk 3%-ról 4 % ra! az aztán kurva nagy, kormány váltó erő, és 2022 re utalva !

  • Fonyó Tibor

   Maga sem a politikai éleslátásáról lesz híres!

  • istvanka

   Az lmp max kdnpöcs szerű képződmény lesz!

  • Ha lúd, legyen Kövér!

   Ez csacskaság! Amennyiben a Fidesz nyer megint, úgy betonozzák be magukat a hatalomba újabb törvényekkel, hogy utána választásokkal már nem lesznek leválthatóak. Ezt még az én szerény elemzői képességemmel tisztán látom. 2022-ről teljesen felesleges beszézni ebben az esetben, ez is könnyen belátható. A 21-ik század magyar tragédiája nem a politikusok, hanem az agyatlan választók milliói.

   • Kan di Átusz

    Boritékolom ez egy hosszú ideig az utolsó választás a 18-as. A választás után már rendeleti kormányzás jön így a kormány megspórolja a képviselői fizetéseket, amivel többen is egyetértenek. Kár a képviselői helyekért harcolni ha marad a NER.Az adatrögzítés arra is kellhet, hogy pontosan tudják ki, hol, mikor és majd engedélyezik ha akarják a hogyan továbbot egyénileg akinek akarják. Itt a XlX marad a rácsokon belül. Ez a vizióm

    • Ha lúd, legyen Kövér!

     Ez is csak egy gyanda sanú. Aztán majd möglájjuk….

  • DÓZSANÉPE

   Különösen akkor nincs esélye az ellenzéknek, ha évek óta mindent megtesznek ezek a kis “percpártocskák” az ellenzéki oldal bomlasztásáért.

 • Szerintem az LMP a Fidesz beépített provokátora lett, hogy gyengítse az ellenzéket a Fidesz javára. Kétszer se mondom a Fidesz (vezérkara) hozatta létre az LMP-ot,ugy hogy a tagok mit sem tudnak arról, hogy valójában ők a Fidesz emberei.

  • Kiss Katica

   Lesz Még Parti

 • Kiss Katica

  Úgy kinyalnám a csajt hogy csattogna a kisajka mint szárnyaskapu az ellenszélben.

  • Mária néni

   Ez szép

   • Kiss Katica

    Szép is

 • László Idősebb Csuja

  A politológus cikkíró elvtárs még a marxista leninista egyetemen is elégtelent kapna erre a politikai elemzésre. A haldokló mszp már csak ilyen szellemi alultápláltságot tud felmutatni? Hol van már Hankis Elemér és Lengyel László színvonala, akire akkor is érdemes volt odafigyelni, ha az olvasó nem értett egyet a végkövetkeztetéssel, de legalább a részletek objektív értékítélettel is hasznosak voltak.

 • Gabriella Pásztorné

  Nevetséges ez a nő. Látszik Ron Werber munkája. Miniszterelnök jelölti tudálékos megszólalás, lehengerlés komoly érvek nélkül, és támadás mindenki ellen.Ezért majd a fizetség is meg lesz, ablakon szél által befújt ajánló cédulákban, és a parlamenti patkóban pár hely. Már ha egyáltalán. Nem az lmp zöld, hanem Szél asszonyság, ha azt hiszi, hogy a tusványosi fideszes kombót elfelejtik az értelmesebbek.