Leleplező videót tettek fel Orbánról – a betegségéről vall benne: nézd meg, amíg nem veszik le!

Fotó: Beliczay László / MTI

Korábban írtunk már arról, hogy Orbán Viktor súlyos betegségben szenved, legalábbis Székely Szabolcs diagnózisa alapján, amit kizárólag a miniszterelnökre vonatkoztatva elemzett egy könyvben.

Találtunk az interneten egy videót, ahol a kormányfő arról vall, hogy “mindig is volt egy kis skizofrén hajlama,” valamint az őt ért gyerekkori brutális verésekről is szót ejtett. Mit is jelent ez?

A skizofrénia (schizophrenia) tünetei nagyfokú változatosságot mutathatnak. A beteg időről időre különbözőképpen viselkedhet. Néha nagyon izgatott vagy zaklatott lesz, máskor egy transszerű állapotba kerülhet, megint máskor pedig mozdulatlan, válaszképtelen állapot alakulhat ki (catatonia), ám az is előfordulhat, hogy az idő nagy részében teljesen normálisan viselkedik.

Téveszmék – nem a valóságból táplálkozó személyes hit, például paranoia (követnek valakit, összefogtak valaki ellen) vagy nagyzásos téveszme.

Bizarr téveszmék – például valaki azt hiszi, hogy marslakók szabályozzák a gondolatait. Hallucinációk – nem létező dolgok észlelése, például képzeletbeli hangokat hallása. Inkoherencia (összerendezetlenség) – logikátlan gondolatok.

Érzelemmentesség, vagy nem megfelelően kimutatott érzelmek. Folyamatos olyan érzés, hogy valaki figyeli.

Munkahelyi, illetve társasági helyzetekben nem megfelelő viselkedés.

Társasági izoláció.

További információk a betegségről az orvosok által szerkesztett Webbetegen olvashatók

loading...