Fekete-Győr András nyíltan Orbán mellé állt

Forrás: Youtube

A Momentum nevű furcsa pártkezdeménnyel kapcsolatban eddig is bizonytalan érzelmeink lehettek. Egyfelől szimpatikus volt az olimpia-ellenes fellépésük, másfelől azóta nemhogy érdemi munkát nem végeztek, de kifejezetten csak ártottak az ellenzéknek. (Ez meg is látszik a támogatottságukon, ami bizony alaposan visszaesett. Ma már alig 1%-ra mérik őket.) Ám ma

Fekete-Győr András gyakorlatilag hűségesküt tett Orbán Viktornak.

A magyar választási rendszer viszonylag egyértelmű helyzetet teremt: az nyer, aki az egyéni körzetek többségét elhozza. Az egyéni körzetekben az nyer, aki az összes versenyző közül a legtöbb szavazatot megszerzi. Mivel a Fidesz egy erős párt, a széttöredezett ellenzéknek szövetséget kell kötnie, ha nyerni akar. (Márpedig ma csak ez lehet a cél, nem?) Egy ilyen kiélezett helyzetben bizony minden szavazat számít. Éppen ezért félelmetes látni, hogy az a Fekete-Győr András, aki a politika megújításának jelszavát kiabálva lépett a politika színpadára, most mindent megtesz azért, hogy a Fideszt hatalomban tartsa.

Ma ugyanis a Momentum bejelentette, hogy mind a 106 egyéni körzetben jelöltet állít. Tehát semmi koordináció, semmi együttműködés, semmi átgondoltság: kizárólag a kamaszos dac, a “csak azért is megmutatjuk” életérzés. Ez pedig – könnyű belátni – egyedül Orbánnak kedvez. Igaz ugyan, hogy a Momentum kis párt, valószínű, hogy be sem jutna a parlamentbe. De ne feledjük:

az ellenzéki szövetségnek 50-60 egyéni körzetet meg kell nyernie

ha komolyan gondolja a kormányváltást. Ezekből több körzet is lehet, hogy hajszálon fog múlni. Kérdezzük tehát meg: aki egy ilyen kritikus pillanatban akár csak egy százalékot is megpróbál ellopni az ellenzéki jelölttől, az kinek is dolgozik? A válasz sötét és nyilvánvaló: Orbán Viktornak.

Semmi baj, kedves András! Még szerencse, hogy időben kimutattad a fogad fehérjét. Legalább már mi is tudjuk, kinek az oldalán állsz.

loading...