“Orbán szája mozog, de Rákosi beszél belőle” – kíméletlen véleményt fogalmaztak meg a kormányfőről

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ujhelyi István európai demokrata képviselő Rákosi Mátyás egyik idézetét hasonlította össze Orbán Viktor kommunikációjával. A hasonlóság egészen kísérteties.

“Ebben a helyzetben az imperialisták lázas aktivitást fejtenek ki, igyekeznek növelni nyomásukat a béketáborra, irányt vesznek olyan provokációkra, mint amilyeneknek Berlinben vagy Koreában voltunk tanúi. Sokszázmillió dollárt fordítanak a provokációk, szabotázsok szervezésére, s aktivizálják ügynökeiket, kémeiket, provokátoraikat (…) Nem kétséges, hogy az imperialisták és ügynökök itthon, nálunk is meg fognak próbálni mindent, hogy zavarják szocialista építésünket, dolgozó népünk életszínvonalának emelését. Ebben a helyzetben fontosabb, mint bármikor, hogy mindenki világosan lássa: pártunk és vezetése egységesebb, összeforrottabb, mint valaha” – kezdi ezzel az idézettel sajtólevelét Ujhelyi.

“Ugye ismerős fordulatok. Mintha csak Orbán Viktor beszélne a plakátokra festett „Soros-tervről”, külső hatalmak fizetett zavarkeltőiről, az országot eláruló szabad gondolkodókról. Mintha csak Orbán Viktor beszélne a „Soros-ügynökökről”, akik rárontanak a magyar nemzetre és mindent megtesznek, hogy szétzilálják a Nemzeti Együttműködés Rendszere által felépített sikeres és prosperáló magyar csodát. Pedig, aki olvas történelemkönyveket, az pontosan tudja, hogy az alábbi szöveg Rákosi Mátyástól származik” – teszi hozzá a képviselő.

Mára úgy beszél, mint Rákosi Mátyás

Ujhelyi István felhívja a figyelmet Orbán pálfordulására.

“A kommunista pártfőtitkár 1953-ban beszélt erről a budapesti pártaktíván, hangsúlyozva, hogy „pártunk most a dolgozók életszínvonalának erőteljes emelésére vesz irányt; tudja ezt az ellenség is”. Elég behelyettesíteni a nemzetállami függetlenség, Brüsszel és Soros György nevét ebbe a beszédbe és máris ugyanott vagyunk: a Rákosi-korszak legsötétebb pillanataiban. Erős és súlyos párhuzam? Igen. De riasztóan igaz. Orbán és Rákosi rendszere ijesztően hasonlít egymásra, ugyanazokra az alapokra épül: mindkét rendszer erővel és anyagi eszközökkel lehetetleníti el a demokratikus nyilvánosságot, hallgatják és hallgattatják el a kormánynak kedvezőtlen híreket, emelik fel és teszik pozíciókba a hírhamisítókat, folytatnak uszító és hazug állításokra épülő propagandát, a kormányzat bírálóit pedig a nemzet ellenségének, idegen hatalmak kiszolgálóinak állítják be. Az az ember, aki újkori történelmünk egyik fontos forradalmi és rendszerváltó beszédét tartotta Nagy Imre újratemetésén, mára úgy beszél, mint Rákosi Mátyás.”

Orbánnak nagy szerencséje van

Ujhelyi szerint 1956 hőstetteinek és tragédiáinak egyik legfontosabb üzenete, hogy ha időben eltakarították volna a Rákosi-rezsimet, akkor a nép elkeseredett politikai küzdelme nem vált volna véres fegyveres konfliktussá.

“Orbán átkozott szerencséje, hogy a sokszázezer magyar fiatal, aki kénytelen volt elhagyni a hazáját a reménytelenség és a jövőtlenség miatt, most nem az utcán követeli a jogait, hanem külföldi keresetéből inkább milliárdokat küld haza a hátrahagyottaknak.”

Orbán épp az európai közösség nyitott határainak és befogadásának köszönheti, hogy nem gyújtották még rá az országot. Erős és súlyos párhuzam? Igen. De riasztóan igaz.

A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százhatvanharmadik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom” – zárja levelét Ujhelyi.

88 Comments

 1. Mellesleg azt a kvótát ellenzi, amelyiket Orbán Viktor Miniszterelnök Úr is aláírt 2016 szeptemberében?

 2. Erről ennyit Mária néni.
  Zsömle, tej az 1. sorban,
  Vitaminokat, nyugtatókat a 9. sorban találja.
  A csirkefarhát akciós.

 3. Csak segíteni akartam, de ha esetleg járókeretet parancsolna, azok sajnos a 29. regálon találhatóak.
  De szívesen hozok egyet, ha gondolja, Mária néni.

 4. Mária néni! Remélem nincsen semmi baja, nagyon régen nem válaszol. Ugye nincs rosszul?
  Ha esetleg mégis, kihívom Önnek a mentőket.
  Kérem jelezzen.
  De ugye nem drogozik, Mária néni, mert akkor sajnos a rendőrséget is ki kellene hívnom.

 5. Ez csak gyenge humorizálás, de annak is gyenge.
  Egyszerűen el kell fogadni, hogy már mindenki tudja, hogy a libsik hazaárulók.

 6. Te rohadt vén szar, kivánom, hogy a vezéred nyerjen újra mivel akkor garantáltan kajakra veszünk titeket, ugyanis mint látható matekból is pont olyan hulladékok vagytok mint minden másban. És még egy apróság, hallottál már az anonymusról? Rád rakták a célkeresztet, időkérdése mikor tudjuk meg ki a kurva anyád vagy te tulajdonképpen, és bizton mondom lesz aki intézni fog neked némi pihenést a traumatológián ebben biztos lehetsz, még akkor is ha a hajdúnak, vagy a retkes pintérnek vagy az anyja!

 7. Mari bácsi! Nem tudod te “mit jelent ez”, kiktől “tudja mindenki”. Most megmondom: A RABLÓ BANDITA BANDÁDTÓL, akik más mantrát nem tudnak előadni ahhoz, hogy a felelősségre vonást megússzák…

 8. :DDDDDDDDDDDDDDDD
  elgurult a gyogyszer, cica? “Rád rakták a célkeresztet” teged meg felszijaztak a szoporollerre?

 9. pityuka, meg cica, szerintem simán ratyi vagy de ez legyen a te problémád, igy már világos a szoporollered is más járművet te nem is ismerhetsz, viszont, hogy azt nem vágod mi az ha az anonymus célkeresztjébe vagy hát az gáz…üdv a 21 századba

 10. Tiszta szégyen vagy te ratyi, menj valami buzi bárba és ott oszd az észt a hozzád hasonló fasz cimbáló köcsögöknek

 11. Hogyan juthatna el az agyáig az üzenet. Elvakult szervilis orbánistaként (“rákosistaként”) 8 oskolával semmit nem ért a világ dolgaiból, csak az orbáni propogandát ismétli személyeskedve.

 12. figyelj kis csira, ahelyett, hogy itt próbálkozol menjél kezd el damilra fűzni a nokedlit nehogy kipotyogjon alul…

 13. Aztaaaa kis csira felismertél egy nőt? Tudod ők azok akiknek nem farkuk van, azt meg erősen kétlem, hogy tisztába lennél vele hogyan szopik mivel neked csak manusokkal van tapasztalatod odavissza…tényleg te melyik vagy amikor sexeltek a lány, vagy a fiú, esetleg felváltva? Na figyelj te deformált fasz keressél valami izmos palit magad mellé aztán azt oltogasd a piplátoros dumáddal…

 14. Ennyit tudsz kis csira, de figyelj tanitalak akkor kicsit…Pofád lapos, szemed kerek, ettől vagy te csira gyerek. Na, most miért nézel olyan bután mint az orángután szopás után? Habár ezt sejtem, valószinű te is épp cumi után vagy

 15. Nagyon raalltal erre a buzi temara gecifolt. Latens buzi vagy, mi? :DDD
  A kemeny tetkokat is azok nyomjak. Kire buksz? Terry Black megvolt mar? Mint a gazdadnak.
  Na blokkoltalak, mert meguntam az ocska, primitiv pofadat.

 16. Melyikről beszélsz a 30 évesről vagy 26 évesről, a fél kezüket a seggükbe dugják is különbek nálad minden szinten és ezt egyedül sikerült elérnem náluk na erre varrjál gombot. Tudod nem mindenki olyan önálló gondolkodásra, életre képtelen szerencsétlen mint egyesek, és még 1 apróság, úgy sikerült őket felnevelnem, hogy soha egy kibaszott forint segély, vagy hitel nem lett igénybevéve, eltudtam inditani őket az életbe lakással meg némi kp-val, és látod ezért röhögök jókat mikor a hozzád hasonlók játszanak kötőtűt és belém állnak. Tudod azt tartom, nem rakhatsz elém hegyet, de tegyed… és ez vonatkozik az összes szektás narancsféregre.

 17. A kurva anyadrol meselj, te buzi, vagy a hosszu kormu kurvadrol, aki a kocsiban szokott leszopni. Nem unod meg, te faszfej? Hanyszor alazzalak a porba hogy lekopj a budoskurvaanyadba, te latens buzi?

 18. kicsi csira, mivel mutter már nem él igy ezért kissé zabos lettem, mondjuk úgy, hogy ezért szivesen levágnám a fejed és beleszarnék a nyakadba, csak sajnos erre nincs sok esély mert csak egy beszari csira vagy személyes talihoz kevés lennél pedig hát hatalmas élvezettel ütném össze a szádat az orroddal, hogy olyan lenne mint a török cipő…és ez nekem még az anyagi ráforditást is megérné, amibe a benzin kerül. hovatovább a hosszú körmű kurváról annyit, hogy épp egy ügyésznőről beszélsz, biztos örülni fog mikor majd mutatom neki, ha szerencséd lesz még fel is szivja magát rajta, viszont akkor félre fog állni a pofád elég hamar…aztán még 1 apróság, ahoz, hogy te engem alázz te pöcs cimbáló, még kábé 20-szor kéne megszületned, ráadásul te vagy a csira nem én szóval ez ennyi…na van kedved talizni? én szivesen taliznék veled kis köcsög, garantáltan maradandó élménybe lenne részed, meg persze hosszú phenésbe is valamelyik traumatológiai intézménybe!

 19. Megdöbbentő, hogy kivetkőznek magukból némelyek! Mindkét oldalról ömlik a szenny a szájukból! Van aki itt éli ki az agresszivitását. Akinek nem inge, az úgysem veszi magára!

Leave a Reply

Your email address will not be published.