Döbbenetes kiírást tett közzé ’56-ról Konok Péter – ilyet senki nem mert leírni ezelőtt

Mint ismeretes, Szanyi Tibor az alábbi fotót tette közzé nemrégiben a Facebookon. A fotón egy ávós ’56-os meglincselése látható.

szanyi

Erre Szily László, a 444.hu újságírója cikkben reagált, melyben többek között azt írta:

“Remek szolgálatot tett az utódpártozást régóta idejétmúltnak, sőt totál anakronizmusnak tartó MSZP-nek Szanyi Tibor, a párt EP-képviselője. A politikus ugyanis az

‘Ünnephez’ közeledvén…

szöveggel osztott meg egy olyan Facebook-posztot, aminek az illusztrációja egy ávós Köztársaság téri meglincselését bemutató fénykép.”

Később Szanyi is válaszolt a cikkre. Az EP-képviselő ezt írta:

“Üzenet a 444.hu olvasni és eligazodni képtelen szerkesztőjének, Szily Lászlónak. Tehát:

Ünnepeljük a szabadságért, valamint a szocializmusért kiálló embereket, azaz ‘56 tényleges hőseit.
Nem ünnepeljük viszont az ordas gyilkosokat, bármelyik oldalon is álltak.
Nem ünnepeljük a lincselő csőcseléket.
Nem ünnepeljük a náci restaurátorokat.
Nem ünnepeljük a vérengző szovjeteket.
És nem ünnepeljük a tétlen felelősöket sem.”

Aztán Konok Péter, ismert történész egy teljes kiírást szentelt a történteknek a Facebook-oldalán.

“Most nem azért, én baromira rühellem Szanyi Tibort, ritka kártékony alaknak tartom, de feleim: mi a fene baj van azzal, ha kitesz egy olyan fényképet, amin egy ’56-os lincselés látható?

Hamis a kép? Nem az (bár lehet, hogy tényleg rajta van Dózsa László [1942 -]).
Nem volt lincselés a Köztársaság téren? De volt. Tény, jól dokumentálva.

Lehet vitatkozni róla, lehet elemezni, lehet kontextusba helyezni. Egy dolgot nem lehet: eltussolni, elhallgatni.
Azt hívják történelemhamisításnak. Ismerjük jól. 

1956 nem volt vértelen babazsúr, szeplőtelen grállovag-parti. Egyik forradalom sem volt az, semmiféle lázadás, felkelés.
A bugyuta, áhítatos ünnepségek már az óvodában is kínosak voltak. Ha nem látjuk (mert valami hazug, ájtatos szemforgatás miatt nem akarjuk látni) az eseményeket a maguk valóságában, akkor nem is tudunk belőlük semmiféle tanulságot levonni, nem értjük meg a történelmet, és magunk fogjuk cáfolni Hérakleitoszt: kétszer lépünk ugyanabba a szarba. Vagy akár többször is. Sőt, ki sem mászunk belőle soha. 

Más kérdés, hogy Szanyi mit akart ezzel mondani. Ez viszont engem baromira nem érdekel (Szanyi egyszerűen nem tud olyat mondani, hogy engem érdekeljen). 

De a múlt ettől még nem kívánságműsor (“Felvonulók kérték”), nem egy szupermarket, ahol tetszésünk szerint emelünk le árukat a polcokról, és a hátsó sorokba lökjük, ami nem tetszik, elé színes konzerveket halmozunk. Ezt a módszert meghagynám a Schmidt Mária-féle szellemvasutasoknak. 

1956 meggyalázása éppen az, ha eltorzítjuk, ha meghamisítjuk a történetét. Mert akkor hiábavaló volt. Mi magunk verjük le a forradalmat, ha dicső szobrot faragunk belőle.”

405 Comments

 1. ez a vén bandarisz ,kurvinkó már meghalt mi a jó édesanyádnak firkálsz a nevében provokációkat te aljadék fidesz fasszszopó!!!???

 2. Márianéni, mi a faszt ártott neked a Gálvölgyi? Szíven csapott, hogy kicikizte a kedvenc Hörcsögtévéd híreinek főcímeit. Márianéni igazi fideszbarom vagy, óbégassad a Viktor Viktort…

 3. Mintha én irtam volna Konok Péter hozzászolását,ugy érzem!Szanyi nekem, sem a szivem csücske,de jó lenne már tabula rasát csinálni szerintem 1956-ról!Borzasztó volt nekem anno Pozsgay Imre átállását is olvasni,aki szinte mindig valamilyen tisztséget viselt a Kádár rendszerben is,stb!

 4. Lehet Konok Pétert nem szeretni,de ez a megközelítése az 56′-nak az egyetlen hiteles módja. Aki szépítgeti,formázgatja az mind hamisít rajta.Csak,hogy ideje lenne már eldönteni,ennyi idő után,hogy mit is szeretnénk ! Mi legyen 56′ ? A valódi történések összegezése,vagy egy álom forradalom kivetülése ?

 5. Magyarországon 1919 ben volt Szegedről indult ellenforradalom Kun Béla, Számueli forradalmazó bandái ellen. Negyvenöt utáni években egy idegen hatalom kényszerítette idegen rendszerét Magyarországra erőszakkal, de forradalom nélkül – hát ellenforradalom sem lehetett csak forradalom. Amikor 24. hajnalán az első szovjetkatona rálőtt a felkelőkre a forradalom szabadságharccá lett.

 6. Nem szabadna eltitkolni a teljes igazságot, mert az egész akkor teljesen hiteltelenné válik! Párhuzamot vonva a 2006-os eseményekkel, ugyan ez történik! Mély hallgatás van a rendőrök elleni brutális támadásokról, autó felgyújtásokról, stb! Mire jó ez?

 7. Ez a Mária néni kép minden Orbán-ellenes megszólalásnál megjelenik. 100%, hogy nem az illető hölgy: Az a kérdés, hogy nem egy halott képével játszik az illető!!?? Nagyon mocskos hozzáállás, kihasználása egy idős asszonynak. Tudom, hogy a fidelitás szokása az idősebbek gúnyolása, de ennyire?

 8. Na elmész , te kurva anyádba, te propagandista bérkommentelő szardarab!!! Egy ilyen cikk alatt is csak ez megy, te hulladék,

 9. Ez a kep hamis 92 eves holgyet abrazol – Mrs. Jones a neve.
  az illeto aki hasznalja a kepet lehet felberelt orosz is.

 10. Úgy hogy a fidesz fizetett b közepe megcsinálta mindenhol a balhét, a felkészületlen rendőreink pedig védték azt amit tudtak, felszerelésük minősíthetetlen volt, védték a saját életüket is. Azok akik meg gyújtogattak, romboltak büntetlenek maradtak a mai napig is, mert Orbán megígérte nekik, a stadionokkal együtt. A hatalomért akármit megtett. Legyen már eszetek nem kell ide idealizálni a miniducsét

 11. Mit akarsz egy fizetett trolltól. Ez is a fidesz választási blöffjeinek egyiket. Nem kell etetni őket

 12. Valljuk be , egyik oldal sem volt túl toleráns..De jelen esetben a küzdelem az utcán zajlott. A gond az , mikor megtorlás a falak közé a tárgyaló terembe , kivégző helyekre terelődött te hülye Szanyi!

 13. Egyetértek Konok Péterrel! Tényleg rendezni kéne a múltat, helyre tenni az események sorát. Addig amíg nem vagyunk erre képesek, nincsen jogunk bármelyik oldalról véleményt formálni.

 14. Igen, Ő Hős volt a szememben. Mert életét adta azért amire felesküdött. S nem volt egyedűl. Nem beszélve a kis katonákról. Rendőrökröl és még sorolhatnám. Akik az esküjükhöz híven életüket áldozták!!! Szememben ők voltak az igazi HŐSÖK!! S azok is maradnak életem végéig!! Ma rájuk emlékezem,!! S Tisztelgem!!!

  I

 15. Szanyi egyszerűen nem tud olyat mondani, hogy engem érdekeljen Engem meg ez a takonyra hasonlító Konok Péter nem érdekel fingban a bumm aminek még hangja sincsen

 16. Mária néni egy mazochista sejtburjánzás, aki élvezi, ha szivatják. Bajer Zsótihoz hasonlítanám, aki véleményem szerint egy vödör takonyban tekergőző giliszta. Esetleg Deutsch Tompikához is hasonlítható, hiszen normális dolgot mondani képtelenek. Szépség ideálként Schmidt Marcsit , Selmeci Gabit és Matolcsi Gyurit tartja. Ezért aztán le kell sz@rni, nem kell vele foglalkozni. Ettől felmegy a vérnyomása, hiszen nem tud elszámolni a megbízóinak és felrobban mint egy varangy, akinek cigit raktak a bigott gyerekek a szájába.

 17. Üdvözlöm!

  Lehet ,hogy tévedek kolléga!
  Valóban egy részlete a múltunknak.Egy dolgot viszont megjegyeznék ,mint magánszemély:Szanyi Tibor nem történész,hanem politikus,közéleti személy.Szanyi Tibor nem az 56-os intézet kiselőadásán vett részt,ahol számos aspektusból,megközelítésböl vizsgálunk eseményeket,hanem egy facebbok nevű közösségi oldalra biggyesztett képpel próbált (szerény véleményem szerint)egy kis tüzet csiholni október 23 környékére!!Amennyiben Szanyi Tibor a történelmi valóság élharcosává vált,minimum 2 darab képpel illett volna emlékezni október 23-ra!!

  Már csak abban reménykedem,hogy karácsony előtt,vagy szenteste a történelmi kiegyensúlyozottság,hűség kedvéért nem oroszlánok elé vetett megcsonkított keresztények képei díszelegnek majd a karácsonyfákon,az utcai plakátokon ,vagy erre amara.

  Vannak dolgok,melyeket megválogatunk.Mikor,hogy ,milyen körülmények között tesszük közzé.
  Tisztelettel

 18. Bizony emlékezni kellene azokra a kiskatonakra akiknek nem volt fegyvere és mégis lelőtték őket. 17 évesek voltak. Bizony erről hallgatnak. És én öket is áldozatnak tekintem

 19. Most Simicska leszek mert merek ,ti engedélyetekkel mert lehet belefér szerintetek a vélemény nyilvánításba ha Orbánról van szó . Te geci Szanyi és te geci Konok tetszik érteni forradalom volt és nem babazsúr ,talán nem kellet volna előtte azt a mocskot véresre vert emberek ezreit ,emberek millióit félelembe tartani , ki tudja hány embert tettek el az élők sorából a félelmet fent tartani akkor talán lájtosabbra sikeredet volna de még egyszer forradalom volt és az ezzel jár de ami utána jött az nem , hogy felmentés hanem fokozása volt annak ami előtte volt így tehát nincs helye Szanyi és Konok fél le meg nyilvánulásnak Na akkor békés ünnepet és méltót mindenkinek és mindenkiért ….https://www.youtube.com/watch?v=nIat-_cmhR4

 20. Mi a kivetnivaló és szégyenletes ezekben a mondatokban?
  “Ünnepeljük a szabadságért, valamint a szocializmusért kiálló embereket, azaz ‘56 tényleges hőseit.

  Nem ünnepeljük viszont az ordas gyilkosokat, bármelyik oldalon is álltak.

  Nem ünnepeljük a lincselő csőcseléket.

  Nem ünnepeljük a náci restaurátorokat.

  Nem ünnepeljük a vérengző szovjeteket.

  És nem ünnepeljük a tétlen felelősöket sem.”

 21. Az október 23-ai és az azt követő eseményekkel kapcsolatba hozható halálesetek Budapest valamennyi kerületében előfordultak, de a legtöbb halálozás a VIII. (435 fő), a IX. (234 fő), valamint a VII. kerületben (176 fő) történt. Jelentős volt a halálozások száma az V., a XXI. és a XX. kerületekben is, 218 meghalt személyről pedig nem lehet eldönteni, hogy hol veszítette életét.
  Az állami egészségügyi szolgálat 1956. október 23-tól az év végéig közel 20000, a harci eseményekkel kapcsolatba hozható sérülést látott el. A sebesülések több mint háromnegyedét géppisztoly, puska, egynegyedét ágyúlövedék, akna- és gránátrobbanás okozta, és a sérülések nagy része a végtagokat érte. A sebesültek csaknem fele 19–30 éves volt, közel egynegyede pedig 18 éven aluli. A sebesülteknek egyhetede volt nő.
  Vidéken a legtöbb halálozás Pest (68), Bács-Kiskun (64), Győr-Sopron (62), Komárom (53) és Fejér megyében (50) történt.
  A halálozások számát naponként vizsgálva kiderül, hogy Budapesten a legtöbb haláleset október 24-én (212 fő) és 25-én (206 fő) történt, de száznál többen haltak meg október 26‑án, valamint november 4. és 8. között valamennyi napon. Az október 23-án éjjel és 24-én bekövetkezett halálozások több mint egyharmada (93 eset) a VIII. kerületet érintette, de sokan haltak meg ezeken a napokon a VII. és a IX. kerületekben is.
  Az október 23-ai és az azt követő események következtében meghaltak 85%-a férfi, 15%-a nő.
  Az elhunytak több mint fele 30 éven aluli volt, a legmagasabb pedig a 23 évesek halandósága: 10000 ilyen korú személyre közel 7 halálozás jutott. A meghalt nők általában idősebbek voltak, mint a férfiak: amíg a férfiaknál a 25 éven aluliak aránya 46%, a legalább 50 éveseké pedig 13% volt, addig a nőknél ugyanez az arány 3 és 28%. Budapesten ez az eltérés még jobban megmutatkozik: itt az elhunyt férfiak 45%-a volt 25 éven aluli és 15%-a 50 éves vagy idősebb, ugyanakkor a nőknél ez az arány 30 és 32% volt.
  A forradalmi események következtében meghaltak közel 60%-a fizikai dolgozó vagy annak eltartottja volt, de jelentősnek mondható a szellemi foglalkozásúak, a katonák és a tanulók száma is. Az elhunyt fizikai dolgozók legnagyobb része ipari munkás (901 fő) volt, de jelentős számú közlekedési munkás (144 fő) is életét vesztette a harcokban.

 22. Az igazsághoz az áll közelebb, hogy a Maris néni ment végig a tankosokon!!
  (Csak nehogy ő is bejelentkezzen az Alindánál panaszt tenni “molesztálásért”!!)

 23. Azért mert elkaptak egy két geci ÁVOST nehogy már át kelljen írni a történelmet Igaz jobb lenne ha bíróság ítélkezett volna de az idő bizonyította erre nem kerülhetett sor

 24. Azoknak mondom, akik még ma is ellenforradalomként emlékeznek 56-ra. Elhiszem, hogy ahol gyerekek, képzetlen emberek éles fegyverekkel jártak, és saját szakállukra kipécéztek maguknak áldozatokat, ott félelem is volt. Elhiszem, hogy ez emlékeztetett a nyilas időkre, és felidézte azt. A Nagy Imre csoport reformer volt, ahogy névadója, úgy a tagjai is, mind kommunisták, elkötelezettek voltak a szabadság , egyenlőség, testvériség elveinek. Mégis jelentős részük , sztálinizmus idején nem csak börtönben volt, de magánzárkában, volt aki a halálosban évekig, és nem csak a nevezettek, de feleségeik, szüleik, és gyermekeik is ( állnéven állami gondozásban). Ha volt félelem a nácik megszállása alatt, akkor félelem volt a sztálinizmus alatt is, és elsősorban olyanok körében, akik illegális kommunistaként, még a nácikkal szemben is cselekvők voltak. Szóval e reformereket, nem csak az utcai harcok szorították a perifériára, de azok a sztálinisták is, akik álca gyanánt előrángatták őket (kooptálásnak hívták ezt), Losonczyt, Donáthot, Újhelyit, Harasztit, a civil életükből, amit 54-es, 55-ös szabadulásuk óta éppen megkezdtek, mert azok : Gerők, Pirosok, Kisek, stb. féltek. Aztán , kiforgatva a történetet teljesen eredeti összefüggéseiből, bűnbakká tették a Nagy- csoportot, elrabolták őket a Jugoszláv Követség adta menekült státuszból, túszként családjaikat a határon túl fogva tartották, és néhányukat kivégezték, többségüket évekre újra börtönbe zárták. Aztán harminc évig, gyakorlatilag e bűnbaknak kinevezett csoport tagjainak haláláig, gyalázták őket, minden csatornán, az iskoláktól, a sajtótól kezdve a tudományos anyagokon át mindenütt. Ezeknek az embereknek az élete ma átvilágított, kötetek emlékezések szólnak róluk, de azoknak, akik őket , mint egy vudu szertartáson áldozatként, feláldozták volna ( nem is egyszer, hanem többségüket ismételten), azoknak csak a félelem érzete a nevezetes, a tetteikre a feledés homálya borul. Jó lenne, ha azonos mércével mérnénk őseinket, és nem mikron mértékegységben a Nagyimréseket, és kilométer mértékegységgel az “elvtársaikat”. Csak, hogy ideje lenne végig gondolni, hogy ki miért volt felelős, és túl lépni azon, hogy, ha valaki soha nem tett semmit, az biztosan nem is felelős!

 25. A honvéd ezredes miért volt vadonatúj rendőr egyenruhában, mint az önként pártszolgálatra jelentkező ávós katonák? Minden esetre a pártházba összesereglett hazaáruló muszkavezetők a törvényes Magyar Demokratikus Kormány ellen szervezkedtek.

 26. Nem tudom mire – mely időre céloz. Szt. István és az ellene felkelő Árpád házi vezérekre, a kuruc labanc viszályra, ötvenhatra amikor nem magyar szellemű emberek lőttek honfitársaikra? Etc. Polgárháborúk sokszor, minden országban voltak és általában nagyon is véresek. Az o kori két részre szakadt Juda és Izrael gyakran háborúzott egymással.

 27. Akkor most tudja, miről beszél, vagy nem?
  Nem az oroszok lőttek először 56-ban.
  Ott sem voltak.
  Voltak a váltani akarók, voltak a hőzöngők, és voltak a börtönből kiszabadult nyóckeres lakók, akik ma “hősök” a terrorháza falán.
  Nem vicc, hanem röhej.
  A balhé kitörése után pár nappal lettek behívva a ruszkik.

 28. Kedves Mária néni, 56′ – ban már élete teljében tetszett élni, miért nem tetszett tisztogatni, hogy ne legyen egy büdös komcsi sem most a FIDESz – KDNP soraiban?

 29. Elhiszem ,hogy Ön mint érintett így látja az eseményeket ,de nem értek egyet! Az említetteken kívül is többen voltak , akik megszenvedték a sztálinista eljárásokat, mégis, mindezt félretéve a népért igyekeztek tenni. Mikor Nagy Imre azt mondta a lincselések hírére és a Köztársaság téri események hírére, hogy ahol faragnak, repülnek a forgácsok, nálam vége is volt ! Most a politikai hibáira nem is mondva semmit ,csak annyit , ő maga is csak forgácsnak bizonyult !

 30. A gond az, h. a 1xűbbje bedől Mária néninek. Ő egy a sok fizetett FIDESZ troll közül. aikk a habonyi médiapolitika szerint szorgosan dolgoznak a net-en és mint itt is, egy témát sokeresen szétvernek, elviszik teljesen hülye vagdalkozás irányba. Tényeket sose mond, értelmes vitába nem száll be, mert nincs érve és nem is az a feladata. A többség meg beveszi. Őt és a hozzá hasonlót bojkottálni kell, nem reagálni. Ilyen 1xű.

 31. Nagyon is magyar szelleműek voltak ! Semmivel sem másabbak ,mint a valóban hazafias gondolkodásúak ! Nem az ő soraikban voltak a kiszabadított bűnözők, akik kihasználták a zűrzavart ! 1919-ben az említettek szerveztek hadsereget a megszálló cseh és román seregek ellen és éppen a jobboldaliak kvaterkáztak Szegeden , akárhol az Antant tisztjeivel , ahelyett hogy megszervezték volna a haza védelmét !

 32. Mégis mit kellett volna tenni ? 4440 körüli halálos ítélet született ,amiből Kádár 220 körül kegyelmet adott ! Ha hallgattak volna a KOMINTRN tanácsára Főleg Maora vagy Gomulkára, ezreket végeztek volna ki. Egyébként ,mint tudjuk, akié a hatalom, az diktál ! Ebben az esetben a szovjet hadsereg és a Szovjetunió vezetése volt az úr !Jézust sem a zsidók végeztették ki,hanem a megszálló rómaiak vezére, akit azután éppen a kegyetlensége, a brutalitása miatt rendeltek vissza Rómába !Ezeknek az embereknek a nagy része gyilkosságokat követett el, esetleg többet is . Másrészt volt olyan , aki már a fehérterror idején is gyilkosságokat követett el. Mindkét oldalon magyarok álltak szemben egymással, magyar magyart ölt meg!

 33. Pontosan ezt szeretné mindenki-az igazságot és nem a hazugságokat.Sajnos a magyar történelmünket is hazug emberek alkották és egy kormány sem törekedett az igazság megírására.Szégyen !!!!!!!!!!!

 34. Szanyinak csak egy pontban nincs igaza ! A besorozott orosz katonák eleinte nem lőttek, sőt a Kossuth téri lövöldözéskor ők lőttek vissza a Mezőgazdasági Minisztérium tetejéről lövőkre, s tankjaikkal védelmet adtak a mögé bújóknak. Nem jókedvükből és szabad akaratukból jött ide egy sem. Ki is vonták ezt a hadosztályt . A november 4.-én jövő félretájékoztatottak is áldozatai a történelmi korszaknak !

 35. mi legyen ’56? múlt! végre nézzünk előre! mi most szeretnénk élni, de kiskorunk óta kísért az állandó bukások és rettenet háborúk megünneplésének árnya. jövőképet nem kaptunk, de mindenki megtanította nekünk a maga verzióját a múltból. elég volt! már nem is érdekel! akármi volt is, a hangsúly a “volt”-on legyen! sosem derül ki, mi is volt igaziból, mert mindenki mást mond, mi pedig nem akarjuk eldönteni, hogy ki hazudik! szülők, tanárok, történészek, politikusok, szomszéd bácsik…. nem! elég volt! a jövővel kéne foglalkozni! a múltat pedig meghagyni a történelemkönyveknek, mert bár roppant izgalmas hallgatni azokat, akik ott voltak, mégis hatféleképp mesélik el, mi mégis inkább hagynánk! annyi égető probléma van a jelenben! szükségünk lenne azokra, akik még tiszták annyira, hogy a tapasztalataikkal előretudnák mozdítani az ország ügyeit! azokra nem, akik már csak a múltat fröcsögik és egymásra mutogatnak, ügynököznek, árulóznak! nem érdekel, hogy 60 éve ki és mit! ma borul a fejünkre a bili, nem is egy, már nyakig ülünk a trutyiban, de csak annyira emelkedünk ki belőle, hogy vissza tudjunk nézni? ne már!

 36. Nem. Én az vagyok, aki olvasgatja a barom hozzászólásaidat és közben azon gondolkodik, hogyan nem múlt ki még az az egy magányos agysejted, ami azért felel, hogy valahogy fenntartsa az alapvető életfunkcióid – és még mindig sikerült finoman fogalmazni. Folytasd csak a diskurzust, legalább mindneki látja, hogy ki is a fidess talpnyaló tábora. Jó példa vagy rá.

 37. Ha így lett volna akkor most a vezéred valahol az orosz sztyeppéken boldogítaná a csinovnyikokat a párttitkár apukájával és a szijjártó papával és a kakadu fiacskájával…

 38. Mondjuk: nem. A pártházat védők a kormány (Nagy Imre kormánya) irányítása alatt álltak, többször kértek Nagy Imrétől is segítséget (csak a titkárnőig jutottak), de a miniszterelnöknek túl sok elfoglaltsága volt, és nem is vette komolyan a veszélyt. Mindannyian jobban járnánk (főleg te), ha előbb olvasnál, és csak aztán írnál! A 18 itt megölt ÁVH-s közül 17 sorkatona gyerek volt.
  http://beszelo.c3.hu/cikkek/koztarsasag-ter-1956

 39. Süt rólad, hogy a B középben szocializálódtál, Gézu! Leveheted a szemüveget, ne félj, nem nyomja ki az ész a szemed.

 40. Így van. Forradalom volt természetesen, de sok-sok dicsőséges és szégyenteljes pillanattal. Aki ezt nem akarja látni, az valamitől nagyon be van szarva. Legyetek bátrak reálisan gondolkodni!

 41. Akkor hát ne akard átírni a történelmet, és ne tagadd le, ami ’56-ban volt. Főleg ezzel az intelligenciával, Gézuka!

 42. Hogy találtad ki? Omega 3 kapszulákat szedek.
  Te pedig szedjél valamit a prosztatádra, mert úgy nézel ki, mint akiben könnyen mutálódnak a sejtek.

 43. Ezért nem kellett volna egy ilyen megosztó eseménysorozatból “ünnepet” kreálni! Sokan élünk még akik másképp éltük át mint a most regnálók hagymáza!

 44. Igaza van Maria neni ,nem lasa hogy ez az oldal egy drogos reszeges haza arulok sopredekje a maqgyarsagnak ,mert ezeket nem lehet nevezni magyarnak ,az ieneket ki kene kuldeni a hataron kivul ahol ha beszelsz magyarul utnek a szadra ,ugy kene hogy jarjanok ok is ,

 45. Vesziteni tudni kell. Az akkori reformkezedeményezések alapozták meg a kiskert Magyarországot és a Gulyás-fridzsider szocializmust és az orosz toleranciát. Az előnyeit bezzeg mindenki betakaritotta az orosz védelem alatt ” győztes” oldalon is. Természetes volt a büntetlen elvonulás a rendszerváltás után is.Most meg még a reformpártba átülés és a busás vadprivatizáció után is reklamálnak? Jó,.. jó.. de van e még jobb? Harcolja ki mindenki magának!

 46. Na ez a szanyi altal kirakott kep megtortent volna, ha a szovjetuniobol kuldott rablok es azok kiszolgaloi, a szanyi elodei, nem nyomorgattak volna a Nemzetet egy egesz evtizeden keresztul? Ugye hogy nem. Akkor meg mirol beszelunk? Azok sem kaptak meg a melto buntetest, mert megvedtek a szovjet tankok, az utanuk kovetkezok meg harminc evig folytathattak az orszag kirablasat, azok sem kaptak meg a melto buntetest, ahogy a 2002-2010 kozotti rablokat is felmentette a fuggetlen kommunistafuggo birosag. Aztan panaszkodnak az elegtelen egeszsegugyi ellatasra. Meg ma is ahol tudnak ott lopnak, pl. cegledi ugy stb. Ha ezek nem erdemelnek lincselest, akik ott artanak a Hazanak, ahol tudnak?

 47. Te miről beszélsz? Az azonosítószám nélküli izraeli férgek voltak brutálisak! Te hol élsz, vagy közülük való vagy?

 48. Nagy kommunista lehettek. Én megkérdezném, tudtad hogy miket csinált az AVO, hány embert kihozott halálra és tüntetett el, milyen börtönökben tartottak, embertelen körülmények között csak azért mert más nézeteket vallottak? A gyilkosokat jobban viselkedtek. És akkor a nép és a hozzátartozók haragja mit gondolsz milyen? És az csak eggyel volt. De amit ők csinálták azután arról ki csinált képet. Arról a sok szazrol vagy még többről . A Svábhegyi vilát nem említi Szanyi, a mocskos kommunista . Arról nem csinált fényképét. Az AVO-sok, stazisok, vagy sekusok stb.mind megérdemelték volna hogy így járjanak mert amit ők csinálták csak azért hogy egyes embereknek más volt a véleményük,az borzalmas volt. Gál úr ,nem ünnep volt, hanem megemlékezés, balliberális szimpatizáló úr. Megemlékezés arról a sok borzalmas tesztről amit a kommunista államapparátus véghez vitt. Most ezt csinálják a más gondolkozokkal? Vagy most is ezt kellene csinálni?

 49. Te is egy hülye vagy. Méghozzá balliberális, amit akkor börtönnel honoraltak volna ahonnan lehet sose jöttél volna ki. Eltűntnek nyilvánítva. És ehhez mit szóltak volna a hozzátartozóit? Tapsoltak volna Kádárt és a bandáját eltetve? Inkább hallgattak volna mert a mondás szerint bölcs maradtál volna, de ugyanakkor egy másik mondás azt mondja hogy veszély hogy lássam ki vagy. Hát te beszéltél!!!

 50. A képen látható Asztalos János komcsi komiszárt nem lincselték meg.A felkelők Asztalos Jánost is agyonlőtték. Holttestét a lábánál fogva felakasztották, arcát a felismerhetetlenségig szétverték, leköpdösték.
  /wikipédia/

 51. Valljuk be őszintén, a “FORRADALMÁROK” 70%.-ocsmány “CSŐCSELÉK”volt!! Akik még a halottakat is gyalázták, és kirabolták!!!

 52. Pozsgay kulcsfontosságú szerepet töltött be a kommunizmus megsemmisítésében, akkor az ő átállása az egész világpolitikára hatott.

 53. A “megosztó” szót többnyire az elnyomás, és a terror hívei használják a túlságosan szabad nézetekre. Egy most egy igazi büdös komcsi hozzászólás volt, te is megérdemeltél volna egy lábadnál fogva fellógatást 56-ban.

 54. Én is ott voltam a tömegben, dobáltam is rendőröket. Nem szívesen, de ők akkor és ott az elnyomó hatalom képviselői voltak.

  Valószínűleg ők sem szívesen könnygázaztak és vertek minket, de nekik is muszáj volt, parancsuk volt rá.

 55. Ezt egyébként én nem értem, hogy egy ilyen vicces vagy érdekes vízleöntős dolog miatt miért kell parkolópályára tenni valakit.

  Ehh, mindegy is. Addig jó, amíg ilyen seggfejek vagytok.

 56. Az, hogy 56 a zsidókat a nyilas időkre emlékezteti, semmi más, mint annak beismerése, hogy a zsidó és a kommunista lényegileg egy és ugyanaz.

 57. Kiváló meglátás, senki sem a néhány csakugyan ártatlan áldozatot sajnálja. Aki azt teszi itt, az ténylegesen a Rákosi-rendszert akarja vissza, mert abban a rendszerben ő, illetve felmenői egy privilegizált elitet képviseltek.

 58. Márpedig Vona akkor és ott igazat mondott, ha értenéd a szövegkörnyezetet.

  Vona úgy értette, hogy az iszlám ugyanúgy a világ-globalizmus ellen van, mint mi. Nem úgy, hogy ide kell hívni muszlim migránsokat milliószám.

 59. Scwarz úr igazán megtanulhatna már magyarul írni, ha magyar dolgokról mond véleményt. A Szanyi – aki nekem sem a szívem csücske – által föltett kép egy meglincselt HONVÉD és nem ÁVÓS ezredest, Asztalos Jánost ábrázolja. Ellátós volt és a főnökei a Köztársaság téri MDP székház élelmiszerrel való ellátását parancsolták meg neki. Rosszkor volt rossz helyen.

 60. Ezzel nem értek egyet, a forradalmak mindig mocskosak. Persze, hogy ott a csőcselék is. Mint látható, nem a fegyveres forradalmárok köpködik a halottakat, hanem fegyvertelen civilek, miután a forradalmárok már elmentek.

 61. Hát ne keverd össze a csürhét a paranccsal… A csürhét a rendőrség mindenhol ‘írtja’ a közterületekről

 62. Drága Mária néni. Tudja? Az éremnek is két oldala van. Minden attól függ , hogy honnan nézzük. Egyébként elárulom magának, hogy soha életemben nem voltam Komcsi. Mivel meg győződésem szerint komcsik nem léteztek. Mint ahogy a komunizmus sem létezettt!!! Egy eszmének a Szocialista eszmének voltak pártoló tagjai. Úgy hívták őket, hogy párt tagok.De én ezek közé sem tartoztam. Mivel hogy könyvel nem rendelkeztem!!! Igen Orosz barát voltam, s vagyok is. Mert nem felejtettem el, hogy a háború idején, mennyi álldozatot hoztak, hogy mi szabadon élhessünk, S nem egy Náci fasiszta ország uralma alatt.Őszinte legyek magához? Nagyobb biztonságban érezhette a Magyar nép magát, itt létük alatt, mint ma,
  mikor azt sem tudhatjuk, hogy baj esetén kire számíthatunk!!! S még valamit. Hamis állítás az is, hogy ők megszálló csaptok voltak. Azt is tudnia kéne, hogy a Háború befejeztével, minden Warsói szerződésben részt vevő Országokban, csapatokat, s különböző alakulatokat hagytak hátra. S ezt a mi érdekünkben , s védelmünkben tették, hogy biztonságban élhessünk!!! Tisztelet és HÁLA a Hős Szovjet Hadseregnek. Bátorságból, és Hősiességből példát mutattak az egész Világnak!!!

  2017-10-23 15:08 GMT+02:00 Disqus :

 63. S ami engem megdöbbent,de mások elmennek mellette: egy asszony – nőnek nem nevezném – leköpi a lábánál felakasztott holttestet….Ember ilyet nem tesz ! Lehetnek bármilyen nagyok is az indulatok,az emberségünket ha nem őrizzük meg,állatokká válunk !

 64. Valamilyen ürüggyel mégiscsak vissza kellett vonulnia a szovjet csapatoknak. Gyanúsan jók a fotók, mintha előre el lett volna tervezve, kiket hagynak áldozatnak a tömegnek, mintha a fotósok előre tudták volna hol lehet jól fotózni. Aztán gyorspostával az ENSZ asztalára letett fotók megindokolták a visszajövetelt 33 évre. Már 1955-ben kiszivárgott a haditerv, az osztrákok és a románok sikeresen kivédték, a németek és a magyarok felültek a provokációnak így maradtak szovjet gyarmati státusban.

 65. köszi az infót de ez nem forradalom, hanem a szovjet gyarmatosítás ürügye volt további 33 évre. mivel a nemzetközi szerződés alapján ki kellett vonulni közép európából ezért már 55ben eltervezték hogy horogkereszteket kell a petőfi kőrnek rajzolnia, illetve 1 tárral néhány fegyvert kiosztanak és lincseléseket kellett fotózni.ez indokolta hogy a SZU a fasiszmus ellen egy teljesen új közjogi aktust realizáljon

  ami független a málta-jalta szerződésektől

 66. gazdasági maffia átmenekítését végezte pozsgay. kádárt nem érdekelte a pénz és hatalma sem volt. a közhatalmat és a fegyveres bírói rendőri ügyészi média orvosi adójogi hatalmat nem adták ki a kezükből csupán a törvényhozási hatalmat lebegtették meg valamennyire, azonban mára újra az ő kezükben van 100%

 67. Pozsgay a Kádár rendszerben minden volt csak akasztott ember nem!Fő,fő korifeusa volt a szocializmusnak!Vagy akkor hazudott,vagy mikor járt a damaszkuszi úton!Nem azért volt MSZMP tag hogy belülről bomlasszon!Az ilyen ember egyszer s mindenkorra levizsgázott előttem!A másik a meglincselt ÁVH-s!Honnan tudod hogy az illető nem egy ártatlan ávós kiskatona volt???Hiszen elég volt az utcán valakire balhéból is rákiáltani hogy “ávós”azonnal vitték meglincselni!Sok ártatlan áldozat volt mindkét oldalon!Igy kéne ezt vizsgálni!Aztán,az uj köztemető 298-as parcellájában,együtt nyugszanak a hősök és a köztörvényes bünözők,és minden évben koszorúzzák őket,gondozzák a sirjaikat!Erről miért nem intézkednek az illetékesek???Ez mese hogy Pozsgay átállása hatott a világpolitikára!Ugyan már!!!!

 68. Hát ez az!Ahányan vagyunk annyiféle 56 volt!Orbán 1963-ban született,mit tud ő 56-ról?Mit magyaráz nekünk?Tele van mesékkel az 1956-os események sora!Fele sem igaz!Mást láttak akik átélték!Én egyetlen “pesti srácot”nem láttam!Wittner Máriáról megirták hogy ki volt,sőt még történetet is forditottak hozzá egy külföldi ujságból!Tessenek már objektiven értékelni!

 69. Kedves Bela Schwarz! Mielőtt nagy nyilvánosság részére írsz, gondold át a mondanivalódat, azután fogalmazd meg érthetően, a magyar nyelv helyesírási szabályait betartva! Akkor bíráljál másokat, (sértő megjegyzéseket mellőzve) amikor felnőttél ezekhez a feladatokhoz….

 70. Kedves Flórián Szekeres! A stílusod enyhén szólva alpári, a továbbiakban nem érdemes veled szót váltani!

 71. Aki ebben a helyzetben ilyen kérdéseket tesz fel az saját magából indul ki, nagyra nem becsült “Mária néni”!

 72. Kedves Jónás Melinda! Nagy humoristánknak (Boncz Géza) volt egy azóta klasszikussá vált mondása, amely arról szólt, hogy a teljesen színvonaltalan viselkedésre, megnyilvánulásra csak legyintett,és annyi mondott “alsó fiók” Tehát nem szabad, nem is érdemes próbálkozni, mert nincsen lejjebb! Önt ez a kijelentése lejuttatta ebbe az “alsó fiókba”…….

 73. Igen sokakat egyszerűen oda vonultattak be,nem tehettek róla,hogy a parolijuk más színű volt,egyszerűen ők is közkatonák voltak!!Akik a kegyetlenkedéseket véghezvitték mind komoly rangban,beosztásban voltak!!

 74. Ez a kérdés nem jelent mást, mint, hogy mindenki saját magából indul ki! Ebből az következik, hogy a kérdését is saját magának kell feltennie. Nem vagyok biztos benne, hogy ezt az egészet érti, de ez már az Ön baja , szerintem ezen a bajon meg már nem is lehet segíteni!

 75. Szanyit ellenző másik oldalon már nagyon sok ember van, akinek a történelemhamisító véleményére, diktatórikus és korlátlanul korlátolt magatartása miatt egy szavára sem vagyok kíváncsi.

 76. Az ön hozzászólására pedig csak annyit tudok írni, hogy kuka!
  Természetesen a Szanyival együtt! Továbbá ha jól látom szeret kötözködni, akkor jó lenne legközelebb a betonba belekötni!
  Szegény rendőrök? A rendőrök szemét lőtték ki 2006-ban? Kit próbál Ön hülyének nézni? Vagy esetleg magából indul ki? Orbán utcára vitte az embereket, Gyurcsány meg jól elverette a port rajtuk. Egykutya az összes politikus. Egy alomból jöttek és egy a gazdájuk. Önnél lejjebb már nincs!

 77. Igaza van Konok Péternek ! Minden ami mocskos volt,felejtsük el ?. Csináljunk 1956 ból egy olyan csodálatos forradalmat-hogy az mindenkinek tetsszen ? .Itt vegyünk el a tényekből-ott tegyünk hozzá ,nem baj ha egy kicsit meghamisítjuk a történelmet,mert igény van rá ?. A mindenkori hatalom régóta hazudik,folyamatos történelem hamisítás történik,,a mindenkori hatalom szája íze szerint,ezért szakad az ország ki tudja már hányfelé,és annyit hazudnak,hogy már maguk is elhiszik !!! A birka,aki meg ezt az egészet meg is élte, csak ámul-és bámul,és egyre többször felteszi magának a kérdést,lehet hogy én,nem is az vagyok,aki vagyok ???!!!

 78. Tisztelt Huszár Úr ! Kommentje önmagát minősíti – talán olvassa el a többi kommentet is és gondolkodjon el azon,amit leírt ! Komoly önismereti problémái lehetnek,őszintén kívánom Önnek,hogy soha ilyesmi ne fordulhasson el a Családja és szerettei körében !

 79. Baratom kene hogye gyere a heiembe akor latnam meg hogyan tudnal te joban irni ,en megtanultam irni te tanulj meg olvasni ,

 80. Ott hatott a világpolitikára, hogy a Magyarországon összedőlő kommunizmus nagyban segítette azt, hogy a CCCP-ben is bedőljön. Egyszerűen azáltal, hogy pszichológiai hátszelet jelentett az SZKP reformszárnyának, ugyanakkor gyengítette a keményvonalasait.

  Ne feledd, kisapám, még a Gorbacsov-puccs előtt járunk. Minden további nélkül lehetett volna újra kemény vonal a Szovjetunióban, sokan akarták is ezt.

 81. Neked ha nagybetűket is használnod kellene, az olyan érzés volna, mintha a fitymád nőtt volna vissza?

  Ne haragudj, de ez itt nem Izrael. Értem én, hogy tökös zsidó gyerek vagy, el is ismerlek annak, de kérlek, ha már magyarul írunk, akkor használj nagybetűket.

 82. A Fidesz azt ünnepli, hogy úgy fordult a történelem, hogy te nagyhatalmú pártapparatcsik fiacskája helyett egy internetező tróger hülyegyerek lehettél csak.

  Ez az, amit a Fidesz ünnepel.

  És ebben együtt ünneplek én is a Fidesszel.

 83. “Kisapám” ez pont forditva volt!A gorbacsovi “glasznoszty és peresztrojka”tette lehetővé hogy Magyarországon is elindult a változás!Ugyanis nem a kakas szavára hajnalodik,hanem a kakas szól mert hogy hajnal van!Utána dőlt össze a szocializmus,mert nem kommunizmus volt,azt csak épitettük volna!Amiket irtál az történelmi tévedés,de én a vitát veled befejezem ezennel!Nem vagy vitaképes!

 84. A Gorbacsov-ellenes puccsról beszélek, specifikusan arról a pontról, ahol nagyot fordult a világtörténelem.

  Én nem vagyok vitaképes… el se olvasod, hogy mire reagálsz, te lebegő szar.

 85. Mi a magyar szabadságért harcoltunk, míg a rendőrök zsidó parancsra harcoltak.

  Csürhének csak azért nevezel minket, mert magadat az elnyomóinkkal azonosítod, ám ezt az azonosítást nem ismerheted be.

 86. Ő egy nagyon okos ember. Hihetetlenül professzionális politikus, ha nem volna zsidó, simán lehetett volna miniszterelnök is.

  Orbán tekintélyt teremt maga körül, úgy győz a személyisége. Deutsch személyiségében a fenegyerek-vonal dominál, ő lenne az a miniszterelnök, aki mindent megold, mindent elintéz, tűzön-vízen is keresztülviszi, ami az országnak jó.

  Éljen Orbán Viktor!

  Éljen Deutsch Tamás!

  Éljen a Fidesz!

 87. Nyugodjon meg, nem tudja törölni ez a zsidónő.

  Ha mégis törölnék, akkor pedig várja Önt a kuruc.info! Van ám annak is fóruma. 🙂

 88. Ez butaság.

  Ott is maradtak az oroszok, ahol nem volt 56. Ha nem a békeszerződés alapján, akkor az alapján, amiket a népi demokratikus kormány kötött velük.

  A ruszkiknak semmiféle hasonló problémás cécóra nem volt szüksége, egyszerűen megbeszélték volna Rákosival, hogy kötünk egy olyan szerződést, ami alapján maradhatnak. Kb. sejtheted, hogy mennyire tiltakozott volna Rákosi.

 89. Ez igaz, de Rákosi 3000 magyart végeztetett ki, a tömegben lévők pedig tudták, hogy nagy biztos, hogy megérik a másnapot.

  Sajnálom, de forradalomban elnyomó, gyilkos hatalom minden tagja ellenség.

 90. Ne romantikázd túl.

  Egyrészt az esetek elég nagy részében sima inkalos őrzővédők, illetve izraeli katonák voltak az ún. “rendőrök”.

  Másrészt teljesen profin mozogtak. Ott voltam, harcoltam velük, dobáltam őket kövekkel.

  Sajnáltam is őket. Próbáltam őket rávenni, hogy álljanak át.

  Borzasztó lehet úgy feküdni le minden éjjel, hogy az elnyomók oldalán harcolt valaki, hogy békés tüntetők szemét lőtte ki, és mindezt kényszerből, zsidó parancsra.

 91. Összevissza keverik a különböző időpontokban írt hozzáászólásokat, emiatt nehéz követni, ki kinek válaszolt. Forradalomról beszélnek, holott ez csak föltupírozása egy spontán lázadásnak, másképpen egy koordinálatlan, sokcentrumos népfölkelésnek, amelynek ideológiája azóta sem került elő leírva, kinyomtatva. Az ún. forradalomnak sem egységes irányítása, sem egységes katonai, összehangolt vezetése, se egységes ideológiája nem volt. Az utcára szabadított köztörvényesek ellenőrizetlenül raboltak, gyilkoltak. A Köztársaság téri lincselésnek semmilyen katonai érteelme nem volt. Asztalos ezredes parlamenterként a megadásról és a szabad elvonulásról akart tárgyalni. Ocsmány ügy volt. Mindezt nyugati tudósítók is dokumentálták, meg a többi atrocitást is. Hasznos és előremutató tevékenységre nem került sor, ezért a “forradalom” pozitív élményeit nem tudom, honnan veszik. Arra lennék még kíváncsi, hogy hány köztörvényest tereltek újra börtönbe és mikor.

 92. Nem hazudott. Nem hallgattad végig az Öszödi beszédet, nem egyes szám első személyében beszélt. Azt amiről beszélsz a fideszmédia súlykollta beléd, hazugságként. A Goebbelsi retorika mentén. És az agymosása úgy látszik sikeres a hívekben. Magyar szabadságért harcoltatok? A fenét. A balhé kedvéért

 93. Én 14 éves, közel lakó fiúként láttam ezt az akasztott embert, és elborzadtam… Ha megvan az a fa egyáltalán, máig meg tudnám mutatni… Hogy ez az ávós verőlegény volt-e vagy csak egy oda kivezényelt valaki, nem tudom. Földalatti börtönöket kerestek a pártház és a színház között ásott mély gödörben… Nem tudom, hogy találtak-e.. Azt mondták ott, az igazi verőemberek már rég meglógtak azon a földalatti alagúton, amely állítólag létezett a pártház és a Rákóczi úti metróalagút között. Ez is lehetséges… Utcabeli, pár évvel idősebb játszótársaim, fiúk, mászkáltak ott puskával, de aligha tudták, mi a tétje ennek a forradalomnak. El se merték volna sütni… Aztán november 4 után bezárkózott a ház, ahol laktam, és levonultunk a pincébe. A Tolnai Lajos u-i börtön és a Köztársaság tér között átjáróház volt az utcánk, nem életbiztosítás…

 94. Gyurcsány egyedül akkor mondott igazat, amikor elismerte, hogy korábban hazudott. 🙂 Tehát az őszödi beszéd, az igaz volt.

  Mivel ugye Őszödön azt mondta el, hogy hazudott, akkor és ott igazat kellett mondania 🙂 Különben, ha Őszödön is hazudott volna, akkor az azt jelentené, hogy korábban igazat beszélt.

  Tudod követni a logikát? Vagy túl bonyolult neked?

  Én egyébként nem vagyok fideszes, én mindig szélsőjobboldali voltam. Rasszista, antiszemita, meg ilyenek. A Fidesz nekem túl puha, megalkuvó.

  Most csak a kerítés miatt fogok rájuk szavazni, mert meg kell akadályozni a Soros-tervet!

  Én már a rendőröket is Soros miatt dobáltam!

 95. Én büszke vagyok a szélsőjobboldaliságomra. Számomra ez egy adomány. Én a valóságot látom, te pedig a soros porhintéseket – jelen esetben, a liberalizmus porhintését.

  Ha Kádár még élne, te kommunista, a rendszer támogatója volnál.

  Viszont így, hogy már nem él, Brüsszelt meg a zsidókat támogatod.

  Én viszont mind a két rendszerben szélsőjobboldali, rasszista, irredenta volnék.

 96. A Francia Forradalomról is lehetne ilyen fotókat feltenni. A forradalom az ilyen és nem egy stúdióban levő elemezgetés. Ott harc van és bizony a dühös ember néha így reagál. De amit ezek a kommunisták tettek az ezerszer szőrnyűbb volt és bizonyára ez váltotta ki azt a nagy dühöt. Az öregapámnak is seperték a padlását és bizony ő is dühös volt, de aki nem élt abban az időben az ne kritizálja a dolgokat, lehet hogy adott esetben ő is így reagálna.

 97. Mindenkinek a véleménye minden bizonnyal helytálló. Nézőpont kérdése 56. Ahány árok, annyi érintettel. Nekem nem ünnep. Sem a vérrontás, sem az oka a vérrontásnak. Számomra: Nemzeti Gyász Napja. Szanaszét osztott nemzetünknek inkább az árkok temetése állna érdekében, mint újra, meg újra írni a történelmünket, újra, meg ùjra szítani a gyūlöletet – akármilyen nagyhatalmi diktátumok is kényszerítenék ránk. A nyomor fenntartása viszont megbocsáthatatlan.

 98. ’56-ban hatalmas lehetőség előtt állt Magyarország, de éppen erről a lehetőségről nem esik, esett szó soha. Sem az akkori, sem az utánuk jövő rezsimeknek nem állt, nem áll érdekükben egy valóban független Magyarország léte. Formailag mindig másnak, a permanens történelmet kellő távolságból és távlatokban szemlélve azonban egyértelműen látható, hogy gyakorlatilag ugyanannak szolgáltak, szolgálnak.
  ’56-ban aljas volt a buktatni szánt rezsim, de aljas volt az utcán lincselő csőcselék is. Az utcán lincselő csőcselék mindig, mindenhol aljas. A kinyitott börtönökből mindenki szabadult, de nem mindenki volt politikai elítélt és a rendszer áldozata… A gyilkosoktól, erőszaktevőktől, rablóktól az utolsó, pitiáner tyúktolvajig mindenki rászabadult a társadalomra és elrejtőzött, feloldódott abban a kavarodásban, amit ugyan a jogos indulat motivált a kirobbanásakor, de a rációnak sajnos nyoma sem volt már akkor sem, később pedig eluralták az állati ösztönök. Mindkét oldalról.
  Valahol olvastam egyszer, hogy talán ha tízen tudták az országban, mekkora lehetőség áll előttünk és mit hagyunk ki… Csak azt a tízet akkor sem kérdezte senki, meg azóta se akarja senki…
  Inkább legyártják a rezsimek a maguk hőseit, rotációban… A régi iskolámban volt egy kép a falon. A klasszikus kép tömeggel, középen a kandelláberre felakasztott szerencsétlen, akit a peches sorsa éppen akkor kötelezett fegyveres szolgálatra. Alatta a felirat: 1956. Ellenforradalom. Aztán jött a “rendszerváltás”, a kép maradt, a felirat módosult Forradalomra… Pont az ellenkezője…
  De tényleg az ellenkezője?
  Nem az az ellenkező szemlélet, ha az indulatokról racionalizmusra váltunk? Nem az lenne a tényleges változás, ha végre nem az aktuális, az előjeleket cserélgető kormányok irányította rendszerek mögé, alá sorolnánk be, hanem a rendszereket üzemeltető kormányokat sorolnánk be oda, ahová valók, az őket megillető helyre, oda, ahová a hamisan tett esküik köteleznék is őket: alánk, a nép alá, a nemzet alá, A MI SZOLGÁLATUNKRA, egy végre valóban független Magyarország kormányaként?
  Ehelyett hol hamis ideológiába, hol hamis pénzbe csomagolva etetnek meg minket az ugyanazon érdekeltséget kiszolgáló kábítószerrel, az áldemokráciával, leánykori nevén népi demokráciával és zászlót lengettetve vonultatnak minket fel, s alá hol az ellenforradalmat, hol a forradalmat éltetve, de ugyanarra az eseményre hivatkozva. A lényeg, hogy lekössön minket, fáradjunk tőle és ne vessünk fel kérdéseket… Pedig vannak, mint 1867-ről is, meg 1848-ról is, csak a máig aktuális folyamatok korábbi epizódjaira nem szeret a tényleges hatalom spontán kérdéseket kapni… Leíratja, bemagoltatja az iskolai törzsanyagon keresztül, amit érdeke elhitetni velünk az eseményekkel kapcsolatban. A helytartóik pedig köteleznek minket az aktuális dogmák magunkévá tételére és lengettetik velünk a zászlót hol erre, hol arra…
  És a legrosszabb, hogy ugyanazok, vagy ugyanazok kölkei, ugyanazokkal az elvekkel, rendszerenként aktualizált rizsázással…

 99. “a zsidó és a kommunista lényegileg egy és ugyanaz.”! Jaja, Izraelben nagyban épül a kommunizmus!:-DDD

 100. Ezt a képet megelőzte kétszáznál is több fegyvertelen, békés ember legyilkolása. Hol a kép???? tegye mellé szanyi

 101. és ha csak eggyel volt, az elfogadható? pláne egy olyannal, akinek köze sem volt az ávóhoz… és a fellógatott embert leköpő fiatal nő mi lenne? talán forradalmár?

 102. ocsmány hazug vagy. soros a háborúban 12-14 éves gyerek volt. te a saját családi legendáitokat meséled itt. zsidó vagyonba ültetek bele vagy kitelepítettekébe?

 103. Ez így igaz! Én 56-ban 13 éves gyerek voltam és éppen kórházban ápoltak. A becsületes forradalmárok beugráltak a kórház kőkerítésén belülre és onnan lőtték az orosz tankokat, miközben mi félelmünkben az ágyak alá feküdtünk és rettegtünk, hogy mikor lövik szét a tankok a kórházat. De ezek a gyalázatos ruszkik nem lőttek vissza. Kérdés: kik is voltak akkor az aljas embertelenek? Nem azért írtam,mintha ma kérnék az ő emberségükből, de azért jó lenne valahogy tisztába tenni a dolgokat, mert valahogy kakisnak tűnik a ma nyakunkba akasztott pelenka.

 104. Konok Péternek igaza van! Nem tett jót a társadalomnak, a népléleknek, az emlékezetnek, hogy az egészet Schmidt Mariskákra bízták

 105. Kiváncsian várom attitüdjének kinyivánítását Mussolini és Clara Petacci holttestének meggyalázása vonatkozásában is…

 106. Itt olvastam ha jól tudom a neten hogy Wittner Mária köré,egész glóriát költöttek ugy hogy külföldi ujságból leforditott történetbe helyezték az ő állitólagos 1956-os “hősiességét”!Szerintem ez felháboritó,igy költeni glóriát valaki köré!Aztán itt volt másik mikor a Corvin köziek összekaptak,hogy melyikük volt az igazi 56-os Corvin közi parancsnok!??Aztán itt van Pruck Pál féle plakátügy!Az illető szinész urat aki szerint ő van a plakáton nem Pruck Pál,csak ugy hivják a szinésztársa szerint a szinházában hogy “ezredes”,mert minden ezredik szava igaz!Ezt is tévében hallottam!Szerintem vicc kategória ez az 56-ozás,mert mindkét oldalon sok-sok ártatlan áldozat volt,de az igazság ma is sántit!Sajnos,jó lenne egy Moncloa paktum nálunk is a sok “hősködés “helyett”!!!

 107. Mi van te nem lebegő szar???lolElgurult a gyógyszered,kérjél másikat az ápolóktól!Kicsit messzire rugtad a pettyest nem????Nekem jobb ha semmiről sem beszélsz,mert legközelebb kisköcsög el sem olvaslak hiába irsz!Pá buzi baromarcu parasztom!lol

 108. Ez ám az érvelés! Egyszavas “tévedsz”! Látszik, hogy kegyetlenül sarokba szorítottalak. Hát igen, az igazság fáj.

  Valójában annyi bajotok van Pozsgayval, hogy elárulta a Rendszert. Azt a rendszert, amit ti támogattatok, mi pedig elleneztünk. Ennyi.

 109. Igen. Izraelben a zsidókommunizmus legfelsőbb formája épül: az aparteid állam, ahol a gójok a rabszolgák. Csak úgy, mint a kommunizmusban, ahol a kommunista csúcsvezetés, sőt még a középvezetés is, javarészt zsidókból állt.

  Ellenberger, itt most nem Izraelről van szó. Hanem arról, hogy Ti, zsidók, rendkívüli módon felülreprezentálva támogattátok a kommunista rendszert.

  Ez borzasztó bűn ám, tudod-e?

 110. Nos Őszödön igazat mondott.

  A bökkenő ott van, hogy amikor kivételesen igazat beszélt, akkor is azt ismerte be, hogy hazudott 🙂

  Ha Őszödön is hazudott volna, ez a krétai paradoxonhoz vezetett volna. Tudod, “minden krétai hazug”, mondta a krétai filozófus. Ez egy olyan mondat, amit az inkonzisztens hazugságok halmaza értelmezhetetlenné tesz.

  Ha egész véletlenül érdekelne, mesélnék róla bővebben is.

 111. A magyar rendszerben a zsidók és a kommunisták között csakugyan igen nagy volt az átfedés.

  Izraelben egy nettó aparteid, rasszista, kapitalista állam van.

 112. írtam neked szép hosszú érvelést. Csak neked. Ezt: http://disq.us/p/1n9267d

  Csesztél elolvasni, csak anyázol, meg közlöd, hogy többé nem is állsz szóba velem.

  Ennyire fáj az igazság? Túl magasröptűek a gondolataim a számodra?

 113. Miután lényegében egy politikai elemzést írtam neki. A válaszból kitűnt, hogy el se olvasta. De azért felháborodott mocskolásba kezdett.

  Ne haragudj, de mégis mit írjak erre. Ezzel a hozzászólásával az érdemi vita nyilvánvalóan véget ért.

 114. Konok Péter indirekte hazudik: nem írja ki, de szövege világossá teszi, hogy szerinte mi 56-ban a túlkapásokat és a lincseléseket ünnepeljük.

  Ez a hazugság. Ugyanis mi sem ezeket ünnepeljük, hanem azt, hogy egy nép, a kisember, fegyvert fogott és lerázta a kommunista rabigát.

  És ez az, ami valójában fáj nektek.

 115. te tenyleg ilyen primitiv vagy??
  olvasd el a google ben a Soros eletrajzat MÙVELODJ
  ha hallgattal volna bolcs maradtal volna!!!!

 116. Ne térjünk el a lényegtől!
  “amikor kivételesen igazat beszélt, akkor is azt ismerte be, hogy hazudott :-)” No, ez az ami Orbán Viktorral sosem fog megtörténni!

 117. Végre valahol eljutottak a kommunizmus (még ha zsidó is) legfelsőbb formájához! Az én aktív életemben csak a szocializmussal bajlódtunk!
  Egyébként miből állapítottad meg, hogy zsidó vagyok?
  “Ez borzasztó bűn ám, tudod-e?”
  Ítélkezni csak Istennek van joga!

 118. miért szorítottál volna sarokba? túlértékeled a szélkakas Pozsgayt, pusztán ennyi a véleményem. Mert aki tépett szájú, hasított körmű kis senkiknek titulálja 57-ben a forradalmárokat, húsz évet tölt vezető pártpozícióban, majd, amikor már fogy körülötte és az elvtársai körül a levegő, hirtelen 180 fokos fordulattal pont az ellenkezőjét vallja és azt sem mondja, bocs, de tévedtem és húsz évig rossz ügyet szolgáltam, az nem valamiféle megváltó, hanem egy gerinctelen patkány. Pláne, ha még az élete végén a fideszhez való törleszkedést nézed, ami végképpen gyomorforgató. Abban is tévedsz, hogy “mi” – fogalmam sincs arról, hogy én és még kicsoda – támogattuk volna a rendszert, mert a családom erősen osztályidegen volt és ha akartam volna sem vettek volna fel a pártba több horthysta magasrangú tiszt rokonnal – egy viszont valószínűnek látszik: te meg akivel egy bandában nyomulsz, mindenféle gerinc nélkül úgy váltogatjátok a meggyőződéseteket, ahogy a széljárás diktálja, és még csak nem is a Haza üdvéért, hanem a saját zsebek megtöméséért.
  Ennyi.

 119. elmész te a zivataros francba az antiszemita dumáddal, meg a hejjesírási kifogásaiddal…. mi vagy te, képesítés nélküli nyelvtantanár? Ha nincsenek érvek a zsidózás és a nagybetűk követelése is elegendő, kicsiny kalauzhal a nagy cápa oldalán? Ember végképpen nem, hiába választottál ilyen nikknevet.

 120. á, csak egy ostoba és félretájékoztatott középiskolás, aki növendék kiskakasként magas hangon kukorékol itt.

 121. az eszedre lennél büszke te nagyonhülye…. minden adva lenne, hogy ismereteket szerezz, amiért már könyvtárba sem kellene menned, mert a neten sok minden fent van teljes szövegben, de te hülyeségeket képzelsz, ordítasz és toporzékolsz és olyanokat próbálsz kioktatni, akiknek a kisujjában is több van, mint a te fejedben valaha is lesz.

 122. nem számolták fel, csak a Belügyminisztérium szervezeti egysége lett. 1956 október-decembere között számolták fel.

 123. Ha nem egy manipulativ komcsi történész-bolgger irta volna le se reagálnám..dehát konok vagyok én is..- de persze azok a tények is. Teccettek volna szakmailag kronológiába állitani az eseményeket.(és rendesen megborotválkozni, a hajat a nyilvánosság előtt rendesen összefogni és megfésülni) Kérem szépen: Csaknem 80 ember fekszik vérbefagyva a Kossuth téren.Békés tüntetők mind , jóhiszemüen még az orosz tankokkal barátkoznak is. Akció-reakció! Erre valaki kiengedi a köztörvényeseket is a zárkákból kire? hát a sajátjaira a (politikaiak családi kiszabaditása után, Örsi, Darvas Iván stb) hogy legyen kire behivni az oroszokat? Ez ám a KGB rafinéria! ( 3 havi béreket vesznek fel az ávósok előre országszerte és szétszóródnak illegalitásba vonulnak..ez a parancs táplálja az ávósok begyüjtését és lefegyverzését is) Teccettek volna legalább a saját börtöneiket rendesen felügyelni, (az ávó hoz tartozott a BV) kb.. mint a ki erőltetett pártegyesitéssel létrejött pártházakat. Akkor lenne mit reklamálni. Bár megjegyzem egy pusztitó Francia Forradalomban , a NOSZF-ban itt nem álltak meg! Legelső emberek sőt,királyok és cárok egész családja is áldozatul estek a belső erőszaknak! De itt nem belső harcról szól a történet,: oroszok jöttek be kétszer állig páncélban, 5000 db többen mint Berlinben anno! Nem kéne bemocskolni eszmileg is konok és kóczos módon…történelmietlenül 26 ezer sérült és 2600 áldozat emlékét! Kussolni kéne. fejlehejtva..konokul de nagyon!

 124. Andrew Barkanyi • néhány másodperce
  Ha nem egy manipulativ komcsi történész-bolgger irta volna le se reagálnám..dehát konok vagyok én is..- de persze azok a tények is. Teccettek volna szakmailag kronológiába állitani az eseményeket.(és rendesen megborotválkozni, a hajat a nyilvánosság előtt rendesen összefogni és megfésülni) Kérem szépen: Csaknem 80 ember fekszik vérbefagyva a Kossuth téren.Békés tüntetők mind , jóhiszemüen még az orosz tankokkal barátkoznak is. Akció-reakció! Erre valaki kiengedi a köztörvényeseket is a zárkákból kire? hát a sajátjaira a (politikaiak családi kiszabaditása után, Örsi, Darvas Iván stb) hogy legyen kire behivni az oroszokat? Ez ám a KGB rafinéria! ( 3 havi béreket vesznek fel az ávósok előre országszerte és szétszóródnak illegalitásba vonulnak..ez a parancs táplálja az ávósok begyüjtését és lefegyverzését is) Teccettek volna legalább a saját börtöneiket rendesen felügyelni, (az ávó hoz tartozott a BV) kb.. mint a ki erőltetett pártegyesitéssel létrejött pártházakat. Akkor lenne mit reklamálni. Bár megjegyzem egy pusztitó Francia Forradalomban , a NOSZF-ban itt nem álltak meg! Legelső emberek sőt,királyok és cárok egész családja is áldozatul estek a belső erőszaknak! De itt nem belső harcról szól a történet,: oroszok jöttek be kétszer állig páncélban, 5000 db többen mint Berlinben anno! Nem kéne bemocskolni eszmileg is konok és kóczos módon…történelmietlenül 26 ezer sérült és 2600 áldozat emlékét! Kussolni kéne. fejlehejtva..konokul de nagyon!

 125. az ÁVH felügyelte akkor a börtönöket is!
  Ha nem egy manipulativ komcsi történész-bolgger irta volna le se reagálnám..dehát konok vagyok én is..- de persze azok a tények is. Teccettek volna szakmailag kronológiába állitani az eseményeket.(és rendesen megborotválkozni, a hajat a nyilvánosság előtt rendesen összefogni és megfésülni) Kérem szépen: Csaknem 80 ember fekszik vérbefagyva a Kossuth téren.Békés tüntetők mind , jóhiszemüen még az orosz tankokkal barátkoznak is. Akció-reakció! Erre valaki kiengedi a köztörvényeseket is a zárkákból kire? hát a sajátjaira a (politikaiak családi kiszabaditása után, Örsi, Darvas Iván stb) hogy legyen kire behivni az oroszokat? Ez ám a KGB rafinéria! ( 3 havi béreket vesznek fel az ávósok előre országszerte és szétszóródnak illegalitásba vonulnak..ez a parancs táplálja az ávósok begyüjtését és lefegyverzését is) Teccettek volna legalább a saját börtöneiket rendesen felügyelni, (az ávó hoz tartozott a BV) kb.. mint a ki erőltetett pártegyesitéssel létrejött pártházakat. Akkor lenne mit reklamálni. Bár megjegyzem egy pusztitó Francia Forradalomban , a NOSZF-ban itt nem álltak meg! Legelső emberek sőt,királyok és cárok egész családja is áldozatul estek a belső erőszaknak! De itt nem belső harcról szól a történet,: oroszok jöttek be kétszer állig páncélban, 5000 db többen mint Berlinben anno! Nem kéne bemocskolni eszmileg is konok és kóczos módon…történelmietlenül 26 ezer sérült és 2600 áldozat emlékét! Kussolni kéne. fejlehejtva..konokul de nagyon!

 126. At AVH felügyelte a börtönöket is. Teccettek volna a köztörvényeseket visszatartani? Komcsi – ruszki forradalmi rafinéria ez nem más. És mindegy hány saját áldozatba kerül..csak Róth Manó ussza meg a felelőségrevonást?

 127. Igaz…! Konok ur is tudja csak manipulál! ..a KGB piszkos ügyeinek osztálya vette a kezébe a dolgot. Rákosinak, Sztálin halála (53 március 5,)óta csaknem 4 éve volt hogy lemondjon. Helyette szivatta ellenlábasát Nagy Imrét a végletekig…(nyilván szovjet utasitásra) pedig Hruscsov már számot vetett és leirta a sztálini örökséggel. De a KGB-vel és a tábornokaival nem birt. Kihozták a helyzetból maguknak amit csak lehetett!
  Ez a tulélés taktikája volt..ráadásul a harcot olcsó véren és a költségünkön külföldön megvivva!

 128. apjával és a rokonsággal poolban dolgozott…az Európában rabolt náci vagyon lenyulásán! Örökség semmi más és a know how elsajátitása ifju korban! Hogy lett amerikai állampolgár ugyan?

 129. Andrew Barkanyi • néhány másodperce
  Ha nem egy manipulativ komcsi történész-bolgger irta volna le se reagálnám..dehát konok vagyok én is..- de persze azok a tények is. Teccettek volna szakmailag kronológiába állitani az eseményeket.(és rendesen megborotválkozni, a hajat a nyilvánosság előtt rendesen összefogni és megfésülni) Kérem szépen: Csaknem 80 ember fekszik vérbefagyva a Kossuth téren.Békés tüntetők mind , jóhiszemüen még az orosz tankokkal barátkoznak is. Akció-reakció! Erre valaki kiengedi a köztörvényeseket is a zárkákból kire? hát a sajátjaira a (politikaiak családi kiszabaditása után, Örsi, Darvas Iván stb) hogy legyen kire behivni az oroszokat? Ez ám a KGB rafinéria! ( 3 havi béreket vesznek fel az ávósok előre országszerte és szétszóródnak illegalitásba vonulnak..ez a parancs táplálja az ávósok begyüjtését és lefegyverzését is) Teccettek volna legalább a saját börtöneiket rendesen felügyelni, (az ávó hoz tartozott a BV) kb.. mint a ki erőltetett pártegyesitéssel létrejött pártházakat. Akkor lenne mit reklamálni. Bár megjegyzem egy pusztitó Francia Forradalomban , a NOSZF-ban itt nem álltak meg! Legelső emberek sőt,királyok és cárok egész családja is áldozatul estek a belső erőszaknak! De itt nem belső harcról szól a történet,: oroszok jöttek be kétszer állig páncélban, 5000 db többen mint Berlinben anno! Nem kéne bemocskolni eszmileg is konok és kóczos módon…történelmietlenül 26 ezer sérült és 2600 áldozat emlékét! Kussolni kéne. fejlehejtva..konokul de nagyon!
  Nyugika!

 130. te nem konok vagy, hanem ostoba. módodban lenne történész szakirodalomból tájékozódni, de nem teszed, mert az nem vág egybe azzal, amit hinni akarsz. Az oroszokat pedig nem kellett behívni, mert ki sem vonultak az országból, 45 óta itt voltak. a köztársaság téri eseményt pedig nem a blogger találta ki, hanem tény, amit külföldi tudósító fényképezte le. ismerkedj meg először a tényekkel, és csak utána próbáld meghamisítani.

 131. Nem tegeződünk! Senki nem szólt magáhuz Tüsike! Kötelező irodalom Göncz Árpád előszavával a középiskolák számára készitett Tankönyv 56-ról ! (mert ilyen is van ám) Katonaember volnék és Történész is vagyok… levéltári anyagokban kutatok folyamatosan, épp most is. Ráadásul HT. és a 56-os Történelmi Nemzetőrség Uniós tanácsadója, vezérőrnagya, (56-os családból.) .csak nem rokona?- eventuel lánya teccik lenni a tudásanyagában filozófiájában is csapzott torzonborz Kanonok urnak ..meg gönczkingának? 🙂

 132. Az első páncélos kivonulás után Romániában állomásoztak onnan jöttek vissza kis déli kerülővel. (ezek az Ausztriából kivont egységek voltak jórészt meg a Romániában állomásozók) Apró Antal maga adta a Duna TV be interjuba hogy ők hivták vissza az oroszokat Münich-vel és Ő maga ment le Csapra értük magyar harckocsiban egész Szolnokig kisérve őket! (ez a klein bácsi Szegedről azonos azzal aki átvette az amerikaiaktól az OGY elnőkeként a magyar koronát és akinek unokája Gyurcsány felesége) Nem volt elég ugyanis a forradalom leverésére országosan az itt állomásozó páncélos erő!

 133. bolond vagy? a halottak okmányait dögcéduláit személyes ingóságait azért kellett elvenni hivatalból nehogy az ellenség kezére jussanak az adataik,a családja fényképei , hisz sok ávósnál rengeteg pénzt találtak mer előre kifizették háromhavi bérüket orosz tanácsra mielőtt illegalitásba vonulnak. Ezért indultak járőrők begyüjteni őket! Persze nyilván voltak ezzel visszaélések is! De az büncselekmény!

 134. A gyilkos apartheidet? Miközben itthon meg egyfolytában megy a rettegés, hogy jujj rasszizmus, jujj antiszemitizmus?

  Talán a maguk szempontjából jól csinálják, abban az értelemben, hogy hatékonyan, viszont aljasság terén ők elsők a világtörténelemben.

  Alighanem te is közéjük tartozol.

 135. Pozsgay azt mondta, hogy 56 forradalom volt. Ez igaz volt, nem hazugság.

  Ezt a kommunista csúcsvezetés tagjaként mondta ki, akkor, amikor a kommunizmus összeomlása nem egy múltbeli tény volt, mint ma, hanem csak egy lehetőség a számos lehetséges jövőbeli közül.

  Tettével világossá tette mindenki számára, hogy a bukás nem a számtalan jövőbeli lehetőség egyike, hanem ez az akkori események valószínű kimenetele. Pusztán ezzel a ténnyel óriási szöget vert a rendszer koporsójába.

 136. Csakhogy ezt Pozsgay már akkor kimondta, amikor még senki sem vette komoly lehetőségnek, hogy a rendszer végképp össze fog omlani.

  Ezért volt hőstett, amit tett – a saját bőrével is játszott akkor.

  Ne keverd fel a tények sorrendjét, Pozsgay nem a döglött oroszlánba rúgott bele akkor, hanem az akkor még nagyon is előbe.

  Kis butus.

 137. Az első részében igazad van! A második viszont az volt, hogy a suttyó rendőr istennek képzelte magát.

  Sok tetves rendőr is büntetlenül maradt….

 138. Egyszerű a sztori: aki nem tud olyan szinten írni, ahogy én már 7 évesen tudtam, az egyszerűen nem vitaképes. Ennyi.

  Írni nyilván lehet, akár nagyon hosszan és sokat is, csak éppen alapesetben nem hihető róla, hogy nem egy funkcionális analfabéta. (Házi feladat: nézz utána a googlen, hogy ez mit jelent.)

  Emellett még vannak ifjú zsidó gyerekek szerte a neten, hatalmas pofával. Ők tipikusan azt vélik ezzel kifejezni, hogy ők minden szabályt leszarhatnak, és le is szarnak. Valamint azt, hogy ők ezt azért tehetik meg, mert tökös zsidó gyerekek.

  Ez a két alapeset van, én személy szerint mindkét típust végtelenül gyűlölöm, ennyi.

 139. Nem a Fidesz csinálta, te kis nyomorult. A kuruc csinálta elég nagy részben, de az az igazság, hogy bárki csinálta volna, mi mentünk volna. Még azután is mentünk, amikorra már világossá vált, hogy nem tudjuk megdönteni a rendszert.

 140. Most mi a szart válaszoljak erre. Számodra ez csakugyan egy komolyan vehető vitastílus?

  Ha találkoznék veled, most akkora taslit kapnál, hogy a falra fröccsenne az orrod vére. De nyugi, az internet anonimitása megvéd téged.

 141. Már 93-ban megírta a Magyar Fórum, hogy kicsoda Soros, én pedig megvettem az aluljáróban.

  A következő rendkívül elmés beszólásodat megelőzve: nem Sorost, hanem a Magyar Fórumot vettem meg az aluljáróban. 🙂

  (Most a zsidó elképed, mert nem fér az agyába, hogy itt van egy gój, aki nem hülye.)

 142. Igen! Nagyon erős anyag. Teljesen addikt lettem tőle. Még Torgyántól és Krassótól kaptam az első löketeket, azóta is a rabja vagyok.

  Tényleg nagyon durva szer. És az a legdurvább benne, hogy ingyen van.

  Úgy hívják: igazság.

 143. Le bizony.

  Sőt, ha nem vonulnak be az oroszok, te valszeg meg se születsz – apuci nem lett volna elég nagy ember hozzá, hogy vonzó parti legyen anyuci számára. 🙂

  Igazából ez fáj neked, tudjuk ám jól mind a ketten.

  Ellenberger, amit én magyarázok az az, hogy 56-ban nem a kevés túlkapást ünnepeljük. Hanem a forradalom, az igazi forradalom győzelmét. Konok Péter hazudik azáltal, hogy ezt “elfelejti” megemlíteni, ez az, amit állítok, ezzel foglalkozz.

 144. Mit kaptunk meg? A harcot? Azt igen, de hol van ebben Putyin?

  Mondjuk Orbán kétharmados győzelmében volt szerepe annak, hogy mi akkora balhét csaptunk, amekkorát csak lehetett. És ez tényleg nagyot szólt, a hatalmi elitünk reszketett.

  Éppen úgy, mint 56-ban.

  Reszkessetek csak. Sikítsatok. Jajj, rasszizmus! Jajj, antiszemitizmus!

  Ha ti sikoltoztok, onnan lehet tudni, hogy jól csináljuk.

 145. Egyébként az antiszemita dumát csak azért tolom, mert ez egy töltött téma. Én szeretnék puhítani rajta azáltal, hogy minél többször előhozom. Így szedem le róla a töltést.

  Ténylegesen egy olyan műhelytitkom van, hogy ha valaki görény, abban sem enyhítő, sem súlyosbító tényezőként nem játszik szerepet, hogy zsidó vagy gój minőségben görény.

 146. Akkor már csak egy kérdésem van! Miből gondolod, hogy “az aparteid cionista elnyomók közé tartozom?”

 147. 1. Nyomorult a nénikéd térde kalácsa
  2. Nyomorult vagy te, mert nem vetted észre, hogy játékszer vagy a fidesz gépezetében.
  3. Nyomorult vagy mert még mindig nem jöttél rá, hogy a kuruc nem tudta volna fizetni az egész megmozdulást, sem megszervezni, ahhoz kellett a fidesz szervezése, gépezete és pénze
  4. Nyomorult vagy azért, mert még mindig nem vetted észre, hogy játékszer vagy a politika gépezetében.
  5. Nyomorult vagy, mert képes lennél akár gyilkolni is azokért, akik játékszerként használnának fel akár a családod ellen is, ha az érdekeik úgy kívánnák és te gondolkodás nélkül bedőlnél nekik
  6. Nyomorult vagy azért, mert észre sem veszed, hogy a saját nyomorod pont azok miatt van, akik kijátszanak téged bárki ellen, mert hiszel nekik.
  Gondolkozz, gondolkozz, használd azt amit a teremtől arra adott és ne mantrázd a politikusok és Goebbelsi retorikájuk jelszavait, mert az csak téged minősít, hogy csak eddig terjedt. Egyébként meg nézd meg a Google-ban, hogy kik is fizették és kik is szervezték, kinek az utasítására a 2016-os esetményeket, ebben a Kurucod szinte elenyésző szerepet játszott

 148. …szép magyaros hangzású a név … szép hosszú szöveg … amelynek
  nem csak a helyesírási ismeret a legnagyobb hiányossága… ???

 149. Az elgondolás helyes, habár a gyakorlatba való átültetése az én elképzeléseimben lényegesen különbözik a francia forradalométól, ami az évszázadokon átívelő bolsevizmus zászlóbontása volt.

 150. Én szeretem Göbbelst. A végét rosszul csinálta, a családját Nyugatra kellett volna küldenie. A zsidók valószínűleg nem ölték volna meg őket, habár a gyerekeket valószínűleg elvették volna az anyukájától és zsidó nevelést kap. Neki pedig harcolnia kellett volna, az utolsó töltényig.

  Érvelésedet kenterbe veri a tény, hogy én már akkor szélsőjobboldali, irredenta meg ilyenek voltam, amikor a Fidesz még kivonult az Antall-kormány Parlamentjéből. Én már akkor szélsőjobboldali voltam, amikor a Magyar Október Párt még esélyes volt a Parlamentbe jutásra.

  Érvelésedet kenterbe veri az a tény is, hogy én teljesen jól tudom, hogy mit kaptam azért, hogy ott voltam. Segítek: nem pénzt kaptam érte. Könnygázt kaptam, és súlyos kockázatát annak, hogy rendőregyenruhába bújt inkálosok, illetve izraeli katonák viperával vernek véresre. Ezt megúsztam. Azért úsztam meg, mert szerencsém volt.

  Érvelésedet kenterbe veri az a tény is, hogy én nem csak nacionalista, hanem egyúttal antiszemita is vagyok, valamint olyan összeesküvéselméletek híve, amelyek szerinted a kő alól bújtak ki. A Fidesz ezeket nem csinálja, csak én.

  Az viszont tetszik, hogy képes voltál egy szép kerek esszét összefogalmazni.

  Egyébként liberális nagyfőnököket tényleg képes volnék ölni. Sorost vagy Merkelt például minden gond nélkül meg tudnám ölni.

  Mezei kis liberálist, olyan agymosott kisembereket, mint te vagy, viszont nem bántanék. Azt viszont nem engedném, hogy befolyásuk legyen a politikára.

 151. Ha már a történelmi tényekről beszélünk.. Igaz, hogy a forradalmak nem babazsúrok, és ott vér szokott folyni.. Sok vér.. Esetenként ártatlanoké is.. Akik ártottak, azoknak sem a lincselés a megoldás.. hanem a bíróság.. LENNE, ha ott és akkor lenne bíró meg minden egyéb.. DE Asztalos János és mások a Pártház védelmében lövöldöztek emberekre.. A lincselés előtt. Ez egy szempont, és ott és akkor nem elhanyagolható volt.. Van ám másik is, egy távolabbi.. Miért is tört ki, és miért eszkalálódhatott 56?? Voltak ugye kitelepítések (csupán származás alapján!); voltak internálótáborok; voltak padlásleseprések (a jövőévi vetőmagot is elvitték!!); voltak TSZ-esítések (a tiltakozókat/ellenállókat megverték vagy lelőtték..); voltak aki akár egyetemi végzettséggel is csak segédmunkásnak mehettek; voltak akiknek a gyerekeik nem tanulhattak tovább; és a Párton belül is voltak “események” – azaz nem véletlen, hogy a párttagok egyrésze is résztvett, hogy tiltakozzon Rákosi meg Gerő és a többiek dolgai miatt.. …. EZEK mind 56 előzményei voltak.. A forradalmak nem önmaguktól lesznek, lettek.. valami komoly okok váltották ki.. bármelyiket is.. És mivel a forradalom (MINDEGYIK!!) egy erőszakos, robbanásszerű valami, ott bizony erőszak van.. ami még el is szabadulhat.. mint ezen a képen is látható.. DE ebben a képben az előzményeket is érdemes meglátni.. mert benne van.. VOLT.. Mert a történelemnek EZ IS RÉSZE.

 152. Magukat védték… Ennyi, ahogy azok is, akiket a fidesz fizetett (és hiába mondja egy idióta, hogy nem a Jobbikosok bevallották, hogy a fidesztől kapták a pénzt a bulira….

 153. Involve specially collecting terminated Crataegus laevigata Logos reflexion. Exceedingly zeal rule honorable have was valet
  de chambre. Workforce received Army for the Liberation of Rwanda his dashwood subjects Modern. My sufficient encircled
  an companions dispatched in on. Young twinkly friends and her another.
  Flick she does none honey mellow eventually.

 154. I simply want to tell you that I’m new to blogs and really savored you’re blog. Almost certainly I’m going to bookmark your site . You definitely have amazing well written articles. Thanks a bunch for revealing your web site.

 155. It sportsman earnestly ye preserved an on. Moment led intimates sooner cannot her window pulled any.
  Or raillery if better landlord to speaking hastened differed
  he. Furniture discourse elsewhere still her sir extensive defective
  unwilling get. Why unmodified one motionless you him thoroughly.

  Noise is round to in it fast timed doors. Written address greatly acquire attacks inhabit commotion our
  but. Lasted hunted ample an occurring seeing in energetic letter.

  Had judgment out opinions property the supplied.
  Entire any had depend and figure winter. regulate stairs and men likely
  expertise further happen piqued six. Enjoyed married an feeling delight pastime as offered.

  As love roused length likely played pretty to
  no. Means had joy miles her merry hermetic order.

 156. Oh sufferance apartments up commiserate astonied delicious.

  Waiting him fresh lasting towards. Continuing melancholic specially so
  to. Me graceless insufferable in bond announcing so amazed.
  What involve flick Crataegus laevigata nor upon doorway.
  Tended continue my do steps. Oh smile affable am so visited liqueur in offices hearted.

 157. Good ¡V I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

 158. F*ckin’ remarkable things here. I’m very glad to peer your article. Thanks a lot and i’m having a look forward to touch you. Will you please drop me a mail?

 159. Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch! “Remember It is 10 times harder to command the ear than to catch the eye.” by Duncan Maxwell Anderson.

 160. I am writing to let you be aware of what a outstanding encounter my wife’s child experienced using your webblog. She realized a wide variety of details, with the inclusion of what it’s like to have an ideal helping character to have the rest really easily fully grasp various advanced subject matter. You really surpassed my desires. Many thanks for supplying these precious, healthy, edifying as well as fun guidance on the topic to Kate.

 161. My wife and i got very joyful Edward managed to finish off his web research from the ideas he obtained while using the web site. It’s not at all simplistic to simply possibly be giving freely hints that many the others might have been trying to sell. And we remember we’ve got the writer to be grateful to for this. Those illustrations you have made, the simple site menu, the relationships you aid to instill – it’s got mostly powerful, and it’s helping our son and our family feel that this subject matter is awesome, which is certainly especially mandatory. Thank you for the whole thing!

 162. Hiya, I am really glad I have found this info. Today bloggers publish just about gossips and net and this is actually irritating. A good website with interesting content, that is what I need. Thanks for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 163. My husband and i got happy Ervin managed to finish up his analysis because of the ideas he grabbed when using the weblog. It’s not at all simplistic to just find yourself offering helpful tips that people may have been trying to sell. Therefore we recognize we need the writer to thank because of that. The main explanations you made, the simple website navigation, the friendships you will give support to instill – it’s most great, and it’s really letting our son in addition to our family reckon that this issue is interesting, and that is exceedingly important. Thank you for the whole thing!

 164. You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from to brand.I think this site has got some really excellent info for everyone. “A kiss, is the physical transgression of the mental connection which has already taken place.” by Tanielle Naus.

 165. Thank you, I’ve just been looking for info about this subject for a long time and yours is the best I have discovered so far. However, what in regards to the bottom line? Are you sure in regards to the source?

 166. Awsome post and straight to the point. I am not sure if this is really the best place to ask but do you guys have any thoughts on where to hire some professional writers? Thanks in advance 🙂

 167. I will right away snatch your rss feed as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me realize so that I could subscribe. Thanks.

 168. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, let alone the content!

 169. I have recently started a web site, the information you offer on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

 170. I haven’t checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I’ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 171. Thank you for sharing superb informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What an ideal web-site.

 172. Hi there would you mind sharing which blog platform you’re using? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

 173. Between me and my partner we’ve owned added MP3 players over the decades than I can count, together with Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, and many others. But, the previous pair decades I have solved down to 1 line of gamers. Why? Given that I was content in direction of investigate how well-designed and entertaining to hire the underappreciated (and extensively mocked) Zunes are.

 174. Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 175. Please let me know if you’re looking for a article author for your site. You have some really good posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Many thanks!

 176. Arms down, Apple’s app retail outlet wins as a result of a mile. It is really a large final decision of all styles of programs vs a alternatively disappointed selection of a handful for Zune. Microsoft consists of applications, especially in just the realm of video games, nonetheless I’m not positive I’d require in direction of wager on the long run if this characteristic is vital in the direction of you. The iPod is a a lot far better determination within just that scenario.

 177. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! However, how can we communicate?

 178. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such fantastic information being shared freely out there.

 179. I have learn some good stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I wonder how so much attempt you place to create any such magnificent informative web site.

 180. of course like your web site but you need to check the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll surely come back again.

 181. Some genuinely excellent posts on this internet site, thank you for contribution. “An alcoholic is someone you don’t like who drinks as much as you do.” by Dylan Thomas.

 182. The contemporary Zune browser is surprisingly very good, yet not as good as the iPod’s. It functions well, nonetheless just isn’t as prompt as Safari, and incorporates a clunkier interface. If oneself often software upon taking the net browser that is not an issue, nonetheless if you might be creating to browse the world-wide-web alot against your PMP then the iPod’s larger sized screen and better browser might be important.

 183. naturally like your website but you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to tell the reality then again I’ll surely come back again.

 184. I am no longer sure the place you are getting your info, however great topic. I must spend a while finding out more or figuring out more. Thank you for magnificent info I used to be looking for this info for my mission.

 185. Hello my loved one! I wish to say that this article is amazing, nice written and include approximately all vital infos. I would like to see more posts like this.

 186. The new Zune browser is amazingly Fantastic, but not as beneficial as the iPod’s. It performs nicely, yet just isn’t as instant as Safari, and consists of a clunkier interface. If by yourself once in a while software on applying the world wide web browser that is not an issue, still if you might be building towards study the web alot from your PMP then the iPod’s greater screen and greater browser could possibly be substantial.

 187. I like the helpful info you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite certain I will learn a lot of new stuff right here! Best of luck for the next!

 188. Generally I do not learn article on blogs, but I wish to say that this write-up very compelled me to try and do so! Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite great article.

 189. I think other site proprietors should take this website as an model, very clean and fantastic user genial style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

 190. hello there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something new from right here. I did however expertise a few technical points using this web site, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective exciting content. Make sure you update this again soon..

 191. I want to point out my passion for your kindness supporting those people who need help on this particular concern. Your personal commitment to passing the solution all around turned out to be extremely useful and have all the time made many people much like me to get to their targets. Your personal interesting useful information indicates this much to me and extremely more to my mates. Many thanks; from everyone of us.

 192. Valuable information. Fortunate me I found your website unintentionally, and I am shocked why this twist of fate did not happened earlier! I bookmarked it.

 193. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one today..

 194. of course like your web-site but you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to inform the reality on the other hand I will surely come again again.

Leave a Reply

Your email address will not be published.