Nemi erőszak: Bombera Krisztina megtörte a csendet

Durvul a színházi zaklatások ügye

Napról napra csak kapkodjuk a fejünket a Vígszínház korábbi igazgatója és rendezője, Marton László körül kipattant szexbotrány kapcsán. Mint  ismert, a múlthéten robbant a bomba, amikor Sárosdi Lilla színésznő a nyilvánosság előtt kijelentette, hogy szexuális zaklatást követett el ellene egy ismert és nagynevű színházi szakember. A közvélemény nyomása miatt azóta be is vallotta: Marton László volt az, aki húsz évvel ezelőtt egy barátjával együtt molesztálta az akkor még pályakezdő színésznőt.

A helyzet azonban napról napra fokozódik. Marton László ugyan továbbra is mindent tagad, ám időközben (részben az erős hallgatói nyomásnak  engedve) hátrább  lépett és  bejelentette, hogy nem fog tanítani a Színház- és  Filmművészeti Egyetemen, amíg az ügy le nem zárul.

Ám még ezzel sincs  vége: a tegnapi nyomtatott HVG-ben aztán Hont András, ismerten csípős nyelvű publicista írt egy megosztó cikket a témával  kapcsolatban. Ezt elolvasva Bombera Krisztina, a népszerű médiaszereplő és műsorvezető is megtörte a csendet. Kemény hangvételű Facebook posztjában keményen kiosztotta Hont Andrást. Mivel úgy gondoljunk, hogy ez egy olyan fontos téma, amiről mindenképpen beszélnünk kell, Bombera írását változtatás nélkül közöljük.

Bombera a Facebookon szólalt meg

“Fájdalommal és megdöbbenve kérem ki magamnak minden jóérzésű ember nevében Hont Andrásnak, a HVG munkatársának cikkét a nőket érő zaklatásról és nemi erőszakról – konkrétabban Sárosdi Lilla esetéről. (“Szerepfosztó dívány”, október 19. HVG)

1. A péniszpuszilásra való felszólítás neves rendező részéről egy zárt térben (kocsiban) egy kezdő (sőt, még épp nem is kezdő) színésznő felé: HATALOMMAL VALÓ VISSZAÉLÉS. Nem, András, nem hiányzik az esetből ezt a “mozzanat”. Zárt térben pedig a férfi általi felszólítás a nő mozgási szabadságának hiánya miatt erőszakos is.

2. Nem szabad elválasztani – ahogy Hont András írja – a “jóval csekélyebb zaklatások, bókok és nyomulások” halmazát a szexragadozók cselekedeteitől. NEM AZONOS A KÉT HALMAZ. De “elválasztani” ezeket egymástól nem szabad. Azonos tőről fakadnak, foglalkozni kell mindegyik esettel, feltárni, beszélni róla, nem hagyni következmény nélkül egyiket sem. Mindent a maga súlya szerinti megítéléssel, természetesen.

3. Előbbivel ellentétben: az “udvarlásnak” és a “tetszésnyilvánításnak” semmi köze azon esethez és esetekhez, amelyekről itt most már napok óta beszélünk. Udvarlásnak és erőszaknak semmi köze egymáshoz.

4. Nem, András, nem arról kell beszélni, hogy “egy felnőtt nő miért nem mérlegeli, hogy egy idősebb úr miért viszi kocsikázni.” Szoktak felnőtt nők idősebb urakkal kocsikázni, például én is, amikor az imádott és tisztelt ex főszerkesztőm többször is hazavitt adás után, és hazáig jókat dumáltunk az élet dolgairól. Semmi köze egy kocsiba beszállásnak erőszakba való beleegyezéshez, szexuális felkínálkozáshoz, olyan emberek esetében sem, akik először ülnek együtt egy kocsiban. Ráutaló magatartásként sem értelmezhető a kocsiba beszállás – András!

Arról viszont kell beszélni, ami a cikkben az egyetlen, amiben Hont Andrásnak igaza van: azokról is kell beszélnünk, minden olyan nőről (és néha férfiről) akiknek az úgymond “csillogás” szakmákon kívül szintén nem áll hatalmában mérlegelni. Ápolónőktől mérnökökön és bírónőkön keresztül bárkiről. Tom Hanks a minap azt mondta: egyszer 40 nővel beszélgetett – a legkülönbözőbb szakmákból – arról, hogy érte-e őket valaha zaklatás feljebbvalójuk részéről. Hanks azt mondta: a nők 100 %-a válaszolt igennel.

Az írástudók felelőssége óriási, az áldozatok védelme kötelességünk, hibáztatásuk megengedhetetlen.”

110 Comments

 1. A tudatlan férfiakat fel kell világosítani, nagyobb legyen a rálátásuk gátlástalanná lett férfitársaik visszaéléseire..

 2. A tudatlan férfiakat nem lehet felvilágosítani!
  Némelyikük már akkor azt hiszi, hogy mindent megengedhet magának, ha egy nő egyáltalán szóba áll vele ….

 3. … ne essünk tévedésbe: bomberacsúfság egyáltalán n em n épszerű, legalább ks nekem, rettenetes negatív kisugárzása van, és …. na mindegy leszarom, meg a sárosdit is aki 20 év után sároskodik itt!

 4. Hát, Melinda néni, te se álltál a sor elején, amikor a szépséget osztották… szóval ne indulj szépségversenyen! Krisztinának pedig attól még lehet igaza, hogy neked nem tetszik.

 5. látom te is azon idióták táborába tartozol, akik ellenállhatatlan késztetést éreznek, hogy hozzászóljanak a nem tetsző kommentelőkhöz, és primkó módon ekézzék őket! Semmi közöd a véleményemhez, ha nem tetszik görgeess tovább, annyi eszed csak van? …de ezekszerint nincs, ráadásul ordas nagy bunkó tahó primitív vagy. a cikkhez szólj hózz, ne a kommentelőket ekézd, és először nézz tükörbe fonnyadt csúfság,! pl az én szaros cipőm sarkáig nem érsz fel, és a seggemből még vizet sem ihatnál! egyébként jelentettem a az internetnek, és megfelelő helyen a mocsadék hozzászólásodat hernyó!

 6. … ja nem mellesleg én vállalom a nevemet, a személyemet is a véeményemhez, nem úgy mint te, te sötébebújkáló senkiházi!

 7. látom te is azon idióták táborába tartozol, akik ellenállhatatlan késztetést éreznek, hogy hozzászóljanak a nem tetsző kommentelőkhöz, és primkó módon ekézzék őket! Semmi közöd a véleményemhez, ha nem tetszik görgeess tovább, annyi eszed csak van? …de ezekszerint nincs, ráadásul ordas nagy bunkó tahó primitív vagy. a cikkhez szólj hózz, ne a kommentelőket ekézd, és először nézz tükörbe fonnyadt csúfság,! pl az én szaros cipőm sarkáig nem érsz fel, és a seggemből még vizet sem ihatnál!

 8. Maga meg a Mona Liza talán???Amennyiben Bombera szövegéből csak ennyi jött le gyorsan bujjon el mert az ilyeneket a kukások begyűjtik!!!!

 9. Alacsony kultúrájú országban ez nem bűn. Gondoljunk bele: Mászáros Márta, Lengyel Anna, Verebes…stb….Akkor mit várunk azoktól, akik nem is az “értelmiséghez” tartoznak? (mert ők nyilván annak vallják magukat) Igenis bátornak kell lenni ahhoz, hogy az ilyen dolognak következménye legyen. Rendőrségen kezdődik a dolog….Ott mi van???

 10. A hatalommal visszaélés, a függelmi viszonnyal összefüggő alá-fölérendeltségi helyzettel visszaélés, az erőhatalommal visszaélés bármilyen formában tilos, ha úgy tetszik gyáva, aljas, valami magár dó emberhez méltatlan cselekedet. Mint ilyen az erkölcsi és jogi normákba ütköző magatartás. Bárki emberfiára tekintet nélkül.

 11. Drága Futrinka! Le ne állj a női nem eme szörnyűségével vitázni, hidd el, nagy nagy rutinja van az átkozódásban. Szájából / írásából fröcsög a fekália. Az ilyet jobb elkerülni. Krisztinával gyermekkoromban volt szerencsém egy iskolába járni, mitöbb, egy házban nőttünk fel. Okos, jóindulatú, ezek a mocskolódások fel nem érnek hozzá 🙂 A némber önmagát minősíti. Lelke rajta.

 12. ….én is elitélem az erőszakot, mint minden normális ember…. de egyet nem tudok megérteni: miért 20 év után tette nyilvánossá? … közben hol volt?
  …..ha most nem erről beszélnének külföldön, akkor is publikussá tette volna? … talán ebben is trendi a nem honi témák követése?

 13. vitatnám az esztétikádat…de az nem vitatható hogy Kriszta min. 2 nagyságrenddel – ez ugye százszoros szorzót jelent-, értékesebb Tőled…

 14. Azért, mert most van itt a történelmi pillanat. Sztálint és a többi, egykoron istenített sztárt sem a korában kompromittáltak. De valamikor kell. Éppen most kell. Egy barom lágypöcsű sem úszhatja meg!!! Csak azért, mert régen volt. Igaz ez az uszodára, tornacsarnokra, színházra egyaránt. Ön sem szeretné, ha a bugyijában turkálás mindörökre titok maradna, még akkor sem, ha akkor az volt a trendi. Trendi egyébkét mindig csak azok körében volt az, akik turkáltak. A bugyi tulajdonosairól gondoljon azt most azt, amit akar. Attól még ők áldozatok. Annak ellenére, hogy van turkálni való bugyijuk.

 15. Én itt olvasgatok hozzászólásokat, és nők nőket osztanak ki erőszakosan, durván, kulturálatlanul. Szép…..Csak megjegyeztem. A témához csak annyit tennék hozzá, hogy bizonyíték nélkül nincs vád. A rendező maximum azért fogja abbahagyni a szakmáját, mert nem akarja, hogy ezért esetleg darabjait fütyüljék ki. A művésznőnek pedig addig nem tudok hinni, amíg nem tud bármilyen bizonyítékot bemutatni. 20 év nagy idő. Az ember “beérik”, felvállalja múltjából sérelmeket is; jó, hogy elmondta, hogy vele is megtörtént, jó, hogy előjött a téma újra, mert az úszóedző esete után nagyon hamar elült. Jó lenne, ha az élet minden szintjén egyre többet és hatékonyabban foglalkoznának az erőszakkal, a családon belülivel is!!!!!!!!!!!!!!!!!!, de vádaskodni bizonyítékok hiányában számomra nem tetsző dolog…és ne felejtsük el azt a tényt, hogy a “karriersex” igenis létező dolog. Nagyon várom azon emberek kiállását a világ elé, akik elmondják, hányan próbálkoztak náluk egy jobb állásért, egy sikeres produkcióért, egy jobb jegyért vagy csak magasabb fizetésért. Persze, ha elmondanák, akkor az illető felkínálkozók utólag erőszaknak tüntetnék fel….egyszóval nehéz ügy!!!

 16. Bizonyítékot???? Ha tegnap történt volna , lehet akkor sem lehetne! És hány meg hány nöt eröszakolnak meg, és nem tud mit tenni! Ja , ha van sérûlése !!! És hányat zaklatnak szexuâlisan!! Na azt , hogy bizonyitja!! Nem lehet minden nönél, mindennap egy magnetofon, hogy hát ha ma megint zaklatnak!!! Egy kis idöre be kéne vezetni azt ami Canadában van!! Ha egy nö feljelent egy férfit, nem a nönek kell bizonyitani, bizonyitson a fêrfi , ha tud!!! De itt még azt is nemi eröszaknak veszik , ha a FÉRJ a felesége tiltakozására közösül vele!! Itt a NEM az NEM !!
  És talán azért most robbant ki, mert ki a fene hitte volna el szerencsétlennek 20 évvel ezelött, hogy ki és mit tett vele!! Egy kezdö szinésznövel!! És épp ezért hiteles a dolog, mert a kedves Igazgató úr bizonyára tisztában volt ezzel!!

 17. Arról miért nem ír ez a gyűlölködő portál, hogy A kormányközeliséggel aligha vádolható ZRI Závecz Research Intézet októberi adatai szerint a Fidesz az elmúlt negyed évben 15 százalékponttal lett népszerűbb Budapesten. Országos szinten pedig továbbra is utcahosszal vezet, az ellenzék romokban?
  Az intézet szerint a Fidesznek harmadik hónapja nő a támogatottsága, szeptember és október között statisztikailag is érdemben, 27-ről 30 százalékra bővült a tábora. A Jobbik híveinek aránya Vona Gábor túlzó kijelentései ellenére sem változott, maradt mindössze 12 százalék. Az MSZP támogatottsága valamelyest csökkent, a múlt havi 10 százalékról 9-re.
  .
  Látványos a Fidesz fővárosi térnyerése is: az elmúlt negyed évben 22-ről 37 százalékra emelkedett az itteni táborunk!
  Éljen a Fidesz, éljen Orbán Viktor!
  2018-ban újra győzünk!

 18. próbáld meg értelmezni amit írtam 🙂 … ha nem megy kérj segítséget – legyen ez az életedben egy nagy történelmi pillanat …. hátha sikerül megértened a válaszomat 🙂 bugyiturka nélkül 😛

 19. Drága Sándorom. Melinda nyanya ugyan azt írta mindkettőnknek! Szó szerint. Ez a rusnya dög bemásolja más szavait, azzal vigéckedik. 😀

 20. Pedig nagyon egyszerű a képlet, történt valami bénítóan mocskos dolog egy olyan ember kényszerítése miatt, akit addig tisztelt, az egész iszonyúan megalázó, nem meri elmondani, mert fél a megvetéstől ( a legtöbb megerőszakoltnak, zaklatottnak erős szégyenérzete van, hogy miért nem tudott tenni ellene,) muszáj tovább élni ezzel az egésszel, meg kell próbálni elfelejteni, így is tett, aztán egy messziről idehangzó botrány feltépte az egészet, és most már ki mert állni, elég ereje volt hozzá. Csak tisztelet illeti érte, és főleg nem nőtársai megvetése.

 21. Trencsényi Melinda, nos, ha ezeket a nőtársait nem is, a macskáit bizonyára nagyon szereti, könnyebb is velük jóval, nem pofáznak másként, mint maga szereti. Azok az emberek pedig akiket annyira megvet, valahogy majdcsak meglesznek a maga rokonszenve nélkül.

 22. Hűha,Trencsényi, ezután az elmés riposzt után akár te is beállhatsz a zaklatók népes táborába, a nagy arcod már készen áll.

 23. Köszi, Hajnika! Amit nekem írt, ugyanazt megírta másnak is. Szóról-szóra átmásolta. Lökött az öreglány… ))

 24. Sikerült neki a bayerzsolti posványba csúsznia. Tudjuk, tapasztaljuk, ilyen bárdolatlan némberek is köztünk élnek.

 25. Kedves Kriszta, egyetértek azzal, hogy az ilyen eseteket alaposan fel kell deríteni, és büntetni. Sajnos, a bizonyítson a vádlott (hiszen az agresszor lehet nő is – ne felejtsük el) elvet ugyanúgy igazságtalannak, sőt megalázónak érzem, mint azt, hogy ha nincs bizonyíték, akkor nincs ügy – de sajnos ez a valóság. Hogyan lehet bebizonyítani, hogy nem történt semmi, ha azt sem lehet, hogy történt? Ugyan hány olyan esetet ismerünk, ahol valakit megvádoltak féltékenységből, haragból, ártó szándékból? És mennyivel több ilyen eset lenne, ha az ártatlanságot kellene bizonyítani? Ez az ötlet számomra elfogadhatatlan.

 26. Kedves Anna ! Én véleményem szerint a nők/ sértettek/ nem szívesen beszélnek ezekről a dolgokról. A tüske viszont egész életükben elkíséri. Talán most érett meg annyira, hogy kitárulkozzon. Főleg azért is nem mernek beszélni, mert félnek ezektől a véleményektől amik itt is elhangoztak, hogy ők a hibásak. Hajlamosak az emberek azt mondani , biztos ő a hibás, alkalmat adott rá . És lám itt is elhangzott.

 27. Ez nagy butaság. Láthatóan ezt a szöveget sem olvastad el, ah igen megérteni nm voltál képes. Milyen karrierszexről beszélsz? Sárosdi Lilla nem ment bele semmilyen karrier szexbe. Amúgy ahogy a cikk végén is olvasható, ez nemcsak színházi ügy, csak máshol még megszólalni sem mernek. Egy csirkefeldolgozó üzemtől a kórházakon át ez a jelenség megfigyelhető, de nyilván nem minden felettes esetében. Ezeket amúgy pont nem lehet bizonyítani, azért is nem szokták jelenteni. Amúgy azért az elég gyanús, ha Martonnal szemben már heten is elmesélték a történetüket. Amúgy nem nemi erőszakról beszélnek, hanem zaklatásról, a két dolog nem ugyanaz. Az hogy valaki előkapja a farkát és meglóbálja előtted és hogy adj rá puszit túl megy az ajánlattevésen

 28. Mondjuk azért az nem olyan sok eset, amikor valakit bosszúból vádolnak meg. Sajnos még pl. a szexuális erőszak esetében is csak max. 1%-uk jelenti

 29. Azért alapból ne találjunk minden férfit bűnösnek! ez a ragadozó amúgy is egy karakter nem véletlenül egyiknél sem 1-1 eset van, hanem a dolgok intézésének “rendes” ügymenete számára. Az ügy a Weinstein ügyre volt reakció, hogy az ilyen visszaélésekért nem kell Hollywoodig menni, nálunk is meg. De meg van a gyárakban és más munkahelyeken is, ahol meg nem fognak beszélni. Azt, hogy a ez így sajtótéma lett, számít, hogy híres emberek érintettek ebben, hisz a tyukodi polgármester zaklatásáról, amit jelentettek is az alkalmazottak, alig szól a sajtó. Az egészek egy fontos hozadéka lehet, hogy később minél kevésbé forduljon ilyen elő

 30. kedves Margit…. egy a baj a kommentelőkkel, h nem értlemezik a hozzászólásokat…. ha figyelmesen olvasnád el, amit leírtam, akkor az utolsó mondatok meg sem történhetett volna…. megmagyarázom…. én azt írtam, h … én is elitélem az erőszakot…. de miért csak most 20 év múlva közölte? … a külföldi példa ihlette meg? … érted kedves…. a lényeg a 20 éven volt 😛

 31. Kedves Andrea! Nagyon jól olvasok, elég jól értem is az olvasottakat. nem kizárólag a
  cikket olvastam el, hanem a hozzászólásokat is. A véleményemet az összes
  olvasott mondat után fogalmaztam meg. De egyszer sem írtam le nemi erőszakot, ugyanakkor mindennemű zaklatást erőszaknak vélek, maximálisan elítélendőnek tartok. Bizonyítékok, tanúk hiányában azonban egyszerű(vagy épp túlzottan is súlyos) vádaskodás. Karriersex pedig létező dolog, és abban az összefüggésben került bele a hozzászólásomba, hogy mi van akkor, ha valaki belement bármibe a karrierje érdekében, csak utólag már kellemetlen neki az ügy, és erőszakról, zaklatásról beszél. Ha végigolvasta a bejegyzésemet, jól érzékelhető, hogy sok szempontból közelítettem meg az egész kérdéskört. A legfontosabb része mégis az, hogy gyorsan, hathatósan , kormányzati, törvénykezési, rendőri szinten kell tenni az erőszak ellen. Ezen a kérdésen azonban nem segít egy probléma felfújása, pletyka és bulvárszintű taglalása, 20 éves “bűnök” felidézése. Az segít, hogy elmondják, kihez kell fordulni, mi a teendő, milyen bizonyítékokat kell bemutatni, szerezni, hogyan menjenek az emberek szórakozni, hogyan szűrhető ki egy erőszakra, zaklatásra készülő ember stb.

 32. Kedves Krisztina! Én nem beszéltem nemi erőszakról, mert nem történt ebben az esetben ilyen. Zaklatás történt. De ha a nemi erőszaknál maradunk:mindig van sérülés!Házasságon belül is! Ha idézhetek saját magamtól “Jó lenne, ha az élet minden szintjén egyre többet és hatékonyabban
  foglalkoznának az erőszakkal, a családon belülivel is!!!!!!!!!!!!!!!!!” Ehhez minden létező szinten tanítani, erősíteni kell az embereket abban, hogy van segítség, mi a módja a segítségkérésnek, a menekülésnek stb. A törvény, a rendvédelem minden eszközével fel kell lépni ilyen esetben, nem magára hagyni az áldozatot. A zaklatás valóban nehezebb, főleg 20 év távlatából. Nézze el nekem, kérem, hogy bizonyíték nélkül nem tudok hinni, főleg 20 év távlatából nem. Tanár vagyok, 25 év a pályán. Rengeteg olyan esettel találkoztam, amikor bizonyítékot kellet szereznünk családon belüli zaklatásról. Nehé volt, de végül sikerült. De ha már a felnőttkorom elmúlt 27 évéről beszélek, megemlíteném, hogy több olyan embert ismerek, akik elhagyták a munkahelyüket, vagy pl. a tanári pályát, vagy a család ment tönkre, vagy csak alkoholista megtört ember lett az illető vádaskodás okán, mert a bélyeg ott marad, hiába derül ki, hogy nem igaz semmi az adott vádból, mert az okosok mindent tudnak, mert a pletyka nagy úr.Ezért mondom:bizonyíték kell. Ez nem játék, egy ember “minősítése”nem játék egyik oldalról sem.

 33. Kedves István!Úgy vélem, nem. Úgy vélem, ennyi erővel én is jelentkezhetnék, hogy nagy reményű színésznőnek indultam, de ez a férfi ezt és ezt tette, inkább más pályára léptem. Hinne nekem? 5 gyerekem van, megbecsült tanárember vagyok, 25 év a pályán, viszonylag kedves lény vagyok, elítélem az erőszakot, bizonyítottan sok gyerekemnek segítettem anno, ha zaklatás érte őket. Összefoglalva: nem lenne oka kételkedni bennem. Nézze!Ha ez az ember azt tette, amit tett, akkor egy féreg, gusztustalan lény, aki a leköpés szintjére sem érdemes. De mi van, ha nem tett semmit?Mi van, ha a több hölgy ajánlkozott fel, ő meg csak élt a lehetőséggel?Az a baj, István, hogy bulvárnyáladzás lesz ebből, nem pedig valós problémafeltárás, valós segítség, valós törvényi szigorítás. Anno az úszóedző ügye is hamar elült(egyébként sokan, akik akkor őt védték, most átálltak a másik oldalra), nem lett belőle következetes erőszak-zaklatás ellenes kampány, politika, törvényi szabályozás stb. Az a baj, hogy akkor, amikor kéne segítség pl. egy családon belüli erőszakhoz, akkor a kiküldött rendőr(ha legalább hajlandó kimenni), visszafordul, hogy ez magánügy. Baj van, rengeteg…

 34. Kriszta, Ez a saját véleménye, vagy van hivatalos statisztika? Mert az én véleményem ezzel szemben az, hogy sokkal nagyobb százalékról van szó. De nem ez volt a véleményem lényege, hanem az, hogy ezzel a vádaskodók kezébe kerül fegyver, és az jelentősen megváltoztathatja ezt az arányt.

 35. Sajnos az eredeti cikket nem olvastad. Főleg nem láttad Alinda műsorát, amiben még két megszólaló volt Sárosdi Lillán kívül. Ezzel 2 nap után sem tudnak mit kezdeni. Ez ráadásul pszichológiai kérdés, miért nem tudtak korábban beszélni ezekről, sőt mindenki úgy élte meg, hogy ez valahogy csak vele történt meg.
  Ahogy azok is, akiket gyerek korukban zaklatnak, csak évekkel később tudnak erről beszélni. Érdemes volna néhány pszichológiai tanulmányt olvasni ez ügyben, de minimum meghallgatni az Alinda műsort.
  Mészáros Márta ráadásul úgy próbálta megvédeni Martont, hogy hát ezt lehetett tudni róla… Amúgy gy pályakezdőnek miért is lehetett tudni róla, s hogy a szakma miért is vette ezt tudomásul. jelenleg 7-en vannak ebben a zaklatási ügyben Marton mellett.
  Az már csak egy részlet kérdés, hogy miért karriersex kifejezést használsz karrierszex helyett.

 36. De mivel élt több nő? Hihetetlen, amiket írsz több fórumon is. Láthatóan egyáltalán nem vagy képben azzal, ami ezekkel a nőkkel megtörtént. Mit ajánlkoztak fel? Mire? Egyszerűen elemi szinten nem vagy képben a történetekkel. Annak abszolút nincs értelme, hogy az úszóedző ügye elült. Mihez képest? Lemondott és a kezdeti tagadás és ügyvéddel való fenyegetés után beismerte a tettét. Most ehhez hogy jön a családon belüli erőszak? (ami szintén bűn, zaklatás vagy erőszak, de most másról van szó) Jelenleg a hatalmi visszaélésekről van szó. Ez egyáltalán nm magánügy, ráadásul minden szakmában előfordul ez, csak máshol ki sem derülhet

 37. Nem tudom, mit nem lehet ezen megérteni. Sárosdi Lilla azt szemléltette, hogy az ilyen zaklatások nemcsak a hollywoodi világban történnek, hanem nálunk is. Azt ő maga is többször leírta miért most, de az Alinda műsorban is hárman is elmondják. Eleve ezt az egész ügyet nagyon nehéz volt kezelniük, mivel egy korábban csodált emberről van szó. Amúgy a gyerekek is többnyire csak évek múlva tudnak a zaklatásokról beszélni. De más szakmákban is előfordul ilyen, de ott még ez ki sem derülhet, mert sokkal zártabb közösségek, és azok nem engedik, hogy valaki ebből kiszálljon

 38. Attól, hogy alpári vagy, még a legkisebb mértékben sem lesz igazad, csak egy sötétségi bizonyítványt állítasz ki magadról és mindenki körberöhög. Civilizált emberek meg szóba sem fognak veled állni, aztán meg meg leszel sértődve

 39. Andrea! Végtelen kedvesen reagáltam, te azonban nem.Kezdjük a családon belüli erőszakról:ennél durvábban sehol nem érvényesül a hatalommal-erővel stb visszaélés, amikor pl gyermek ellen követik el. Az úszóedző ügye után sem történt semmiféle törvényi, vagy bármely más típusú változás, most sem fog, mert leállunk(ahogy te is)adott esteknél, mert az össznépi pletykálkodás és nyafogás mindig elég. A karrier és a sex is idegen eredetű szavak, talán nem baj, ha így használom, lehet, kell közé egy kötőjel, de igazán megragadtad a probléma lényegét. Alinda műsorába belenéztem, többen felhívták rá a figyelmemet, és csak annyit tudok hozzátenni, hogy profi…a show megy tovább, ugye nem felejtetted el, hogy színésznőről van szó?Andrea, én az első bejegyzésemet úgy kezdtem, hogy nem túl szép dolog, ahogy nők egymásnak estek ezen a fórumon is ebben a kérdésben. Neked van egy véleményed, az enyém merőben eltérő. Én egyszer sem minősítettem sem butaságnak, sem tájékozatlanságnak stb. a te gondolataidat, te már megtetted az enyémekről, vidámabb nem lettem tőle. A véleményünk különbözősége, sőt, semmi sem változtat két alapvető tényen:a vádlónak kell bizonyítani a vádlott bűnösségét(vagy várjuk meg a beismerést). Másrészt pedig semmit nem ér ez az ügy sem, ha nem történik komolyabb változás a hatalmi szinteken bármely típusú zaklatás-erőszak ügyében.

 40. A “De mivel élt több nő?” kérdést nem tudom értelmezni. A “hatalmi visszaélés” sokkal szélesebb fogalom. Az ügy elült azt jelenti, hogy nem lett belőle komolyabb, általános kampány a nők, gyerekek, kiszolgáltatottak védelmében, nem lett felvilágosító, segítő program, nem lett szigorítva sem a rendőri fellépés, kivizsgálás, bizonyítási eljárás stb.. Maradt egy egyszerű kérdésem:Te honnan tudod, mi történt ezekkel a nőkkel????????????Ha tudod, kérlek, jelentkezz tanúként, többet segítenél. Ha nem tudod, akkor te egyszerűen csak nekik hiszel. Én, veled ellentétben, senkinek, csak a bizonyítékoknak.

 41. Egyrészt mitől lett volna kedves a reagálásod, de ez mellékes is, tartalmilag nem helytálló dolgokat írtál. Másrészt – bár ez lényegtelen, de nagyon zavaró- magyarul szexnek írják a szót. Jöhetsz itt a vélemények különbözőségével, de vannak tények, s láthatóan a történetet sem ismered. A kommented alapján nem olvastad Sárosdi Lilla coming outját, nem olvastad a 7 vallomást, nem hallottad az Alinda műsort. Szóval ott kezdődik, hogy ezeket ismerni kéne. Ehhez képest egész bicska-nyitogató hamis feltételezésekkel élsz az áldozatok irányában- “Mi van, ha a több hölgy ajánlkozott fel”. (ez volna kedvesség????) Ez abszolút rosszindulatú feltételezés, és az vallomások totális nem ismerete. Attól, hogy nem ismered, az nem ment fel. Épp elég pimaszság, hogy a vallomások ismerete nélkül tájékozatlanul minősíted ezeket a lányokat/nőket. Szóval te nem rendelkezel ezekkel az infókkal, s csak irogatsz tájékozatlanul összevissza, én viszont mindent elolvastam és meghallgattam az üggyel kapcsolatban. Tehát nem kér egyenrangú vélemény áll egymással szemben

 42. Nem értem a kérdést, ugyanis két férfi van, kócos nő meg egyáltalán nincs. Amúgy ez éppúgy nem jön ide, mint korábbi kommented

 43. Akkor nem tudom, milyen képről beszélsz, mivel a képen továbbra is két férfi van és egy vállig érő hajú nő. 3 fő. Hosszú hajú személy egyáltalán nincs, se hermafrodita. Szemüveg?

 44. Tényleg van ott egy szürke kis öreg is. Melyik vagy a három férfi közül? Valamelyik öreg, vagy a fiatalabb hermafrodita?

 45. Andrea! Amennyiben te rendelkezel érdemi információkkal, kérlek, jelentkezz tanúnak. A témához kapcsolódó cikkeket olvastam(kivéve Hont HVG-és cikkét), pletykalaptól az érdemi újságírásig elég sokat, Alinda műsorába belenéztem, de elég is volt, nem kívánom minősíteni, ezt még én is profibban csináltam volna, nem lett volna ennyire manipulatív. A reagálásom irányodban kedves, egyszer sem minősítem a te hiszékenységed, a te stílusodat. A sex szót így is használják, kérlek, olvass utána. A 7 “vallomás” mint vallomás majd akkor fog érdekelni, ha bizonyítani tudják. Tartalmilag részemről minden helytálló, csak a véleményünk különbözik, meg az, hogy te gyakorlatilag folyamatosan ostobának és tájékozatlannak állítasz be, míg én mindig csak annyit reagálok érdemben, hogy te hiszel, de nem bizonyítasz semmit. Reális hozzáállás a hitbéli meggyőződéssel szemben. Tisztelet a vitapartnerrel szemben, a másik sorozatos degradáló megjegyzésével ellentétben. Ennyi…

 46. Aha tehát így lehet tovább zaklatni a nőket. Ezért nem is beszéltek róla. Ugyanis semmi ilyet nem lehet bizonyítani, de a 7 egymástól elérő különböző vallomás bizony bizonyító erejű lesz.
  Nincs hiszékenységem (és te ne minősítesz????). tapasztalatom van, no meg empátiám.
  Amit az Alinda műsorról mondasz, azt nem lehet komolyan venni. Hogy jobban csinálnád? Ugye nem haragszol, ha ezt kötve hiszem. Manipulatív? Mert meghallgatja más Marton-áldozatot? Igen, ezt hívják empátiának. Alinda amúgy is az egyik legjobb műsorvezető.
  Nézd tényleg tájékozatlannak és ostobának tűnsz, de ennek nem én állítalak be, hanem te magadat, mert egyszerűen olyanokat írsz. Amúgy te mit bizonyítottál, ha már ezt máson kéred számon. Semmilyen állításodat nem bizonyítottad. Sőt, mivel nem tudod, egyre inkább kezdesz eltérni a tárgytól és folyton egy csomó a témához nem tartozó dologról lamentálsz
  A szex szót a magyar nyelvben sz-szel írják, ez nem vélemény kérdése, hanem tény. Nézd meg a helyesírási szabályzatot. Csak a tanulatlan emberek szokták sexnek írni.

 47. Pasim ki is bacna engem a zárt térben történő péniszpuszilásért.
  Nálunk a minimum a zárttéri mandulacsiklandozás.

 48. Idézet tőlem: “A sex szót így is használják, kérlek, olvass utána” Valóban nem helyes! Ebben egyetértünk(végre). Tanulatlanságról most itt nem vitatkoznék, mert így eltérnék a témától. Bizonyára, ha és amennyiben értőn olvastad a különböző fórumokon a hozzászólásaimat(ahogyan említetted), észrevetted, hogy mélyen elítélek minden zaklatót, erőszakoskodót, hatalmi pozíciójával visszaélőt. Én pont arról írok, hogy ez a nem bizonyított ügy komolyan árt a bizonyítottan “sérült” embereknek, ők ugyanis nem fogják vállalni a szereplést, nem fognak beülni a tv kamerája elé, nekik egy komoly támogató, segítő, felvilágosító programra lenne szükségük, illetve arra, hogy ha pl. bejelentést tesznek, akkor igenis jöjjön rendőri segítség. Mert nem jön!!!!!!!!!!!!!Érted????? Mert vagy fél a rendőr, vagy attól tart, hogy végül ő üti meg a bokáját. Vagy nem tesznek az emberek feljelentést, mert hiába az orvosi bizonyíték a kezükben, hogy hámsérülés és ütlegelésre utaló nyomok, egy jó ügyvéd kimossa a bűnösöket. Tenni kell!!!De nem olyan ügyekkel teszünk, ahol nem tudják bizonyítani, hogy történt-e valami vagy sem, mert a jog eléggé egyértelmű:a vádló bizonyítsa be a bűnösséget. Ezek az ügyek csak arra jók, hogy megosszák a közvéleményt, hogy politikai ügyet csináljanak belőle(a kormányoldali újságírás már a bal-libsi rendező bukásáról ír), aztán a lényeg vész el. Ezek az ügyek csak arra jók, hogy egy színésznőről azt mondják, hogy biztos valami premierre készült, azért kell a hírverés. Értsd már meg, hogy bizonyíték nélkül szart sem ér az egész(bocsánat, ez vulgáris volt, de szándékosan). Megnéztem közben a profilodat(csak azért, mert te is tájékozódtál rólam). Látom a hírnevedet, a tevékenységedet, a munkádat. Elismerésre méltó. De mi van akkor, ha egyszer majd valaki a helyedre pályázik, vagy egy tanítványodat egy kritikával megsérted? Hány perc alatt áll össze két ember, hogy bebizonyítsák, szexuálisan zaklattad őket..és majd azt mondják, nem kell bizonyíték, ők egymás tanúi.Persze, bizonyítékok hiányában nem nyerhetnek, de vajon menyire sérül majd a tekintélyed, hírneved? Kedves Andrea! Te egyszerűen azt gondolod, hogy másik oldalon állok, hogy áldozatot hibáztatok, hogy …nem tudom, valami ilyesmit. De nem! Liberális beállítottságú ősfeminista vagyok. Épp ezért nem hiszek egyiknek sem. Az ártatlanság vélelme olyan ősi alapelv, amelyben mélyen hiszek. Senki nem tekinthető bűnösnek, amíg azt jogerősen meg nem állapítják. Rengeteg érzelem tolul fel bennem az ügyek kacsán:25 év a tanári pályán, számtalan zaklatásnak, erőszaknak, hatalmi kényszernek kitett gyerek, és nekem is van 5 kölyköm.De olyan sokszor futottam bele pl. kolléga megvádolásába, hogy muszáj kételkednem. Sajnálom, ha ezután a rövid monológ után is ostobának, tanulatlannak vagy bárminek gondolsz. Sajnálom, ha nem értjük egymást, mert pont összefognunk kellene.Minden jót kívánok a munkád során. Őszintén remélem, hogy ki fog derülni az igazság ezekben az ügyekben is. Akkor pedig majd rátérhetünk arra, hogy milyen módon kellene segíteni az embereknek, hogy milyen törvényi szabályozást kellene kiverekednünk, hogy milyen kivizsgálási, beavatkozási, támogató eljárásokat kellene bevezetni és azokat végrehajtani. Én a jövőben hiszek, a múlt hibáiból tanulva.

 49. Furcsa világban élünk. Elegünk van az erőszakból, és ezért bűnbakokat keresünk. Névtelen feljelentésekkel karaktergyilkosságokat végzünk, még a védekezés vagy a tévedés esélyét sem adjuk meg az áldozatoknak. Egy áldozatból kettőt csinálunk, jókora tömeghisztériával. Ha így folyik tovább, már minden család hálószobáiban kotorászni fog mindenki, a bizalmatlanság és könyörtelenség szellemében. Oly mélyre kerül ez a nemzet, ahol még sosem volt. Csak idő kérdése, hogy valamilyen okból sorra kerüljön mindenki.
  Remélem, tévedek. Nagyon.

 50. Azért szívesen venném, ha ez a sok “szép” és “kedves hölgy” Bombera Krisztinával az élen arról is írna, hogy hány “szegény” férfinek kellett elviselnie hasonló zaklatásokat a nőktől! Erről miért nem beszéltek? Miért nem beszéltek arról, amikor ti nők “követelitek meg, hogy közeledjenek a férfiak hozzátok! Beosztás, fizetés, lehetőségek stb. Erről miért nem beszéltek? Ez természetes, ezt lehet? Visszatérve a “kocsi ajtóra” az a szerencsétlen és zaklatott nő nem tudta, hogy kilincs is van a kocsiajtón…? Miért nem szállt ki? Mert valószínűleg kellett neki a lehetőség…! Nem egymást kell szidni és lejáratni nyomdafestéket nem tűrő stílusban, hanem tudomásul kell venni, hogy a zaklatások, ha annak nevezzük mindkét nem esetében előfordultak és elő fognak fordulni amíg világ a világ, az más kérdés, hogy évtizedekkel később minek nevezzük, főleg, ha a számításunk nem vált be akkor, amikor elviseltük, vagy elkövettük. Nos, kedves csacsogó hölgyeim, ahogy mondani szokás, “Erre kössetek csomót”, ha tudtok!!!

 51. Szerintem az a barom állat, aki nem tanulta meg az általános iskolai nyelvtant, ugyanis nyelvtanilag bármilyen élőlény is lehet tárgy a mondatbeli szerepe szerint…!!!

 52. Kedves Kriszta!Egyetlen jogrendszerben sincs olyan,hogy a vádlottnak kell bizonyítania,hogy nem követte el,amivel vádolják!Ilyen alapon én holnap bemegyek a munkahelyemre,tíz kollégámat megvádolom,hogy elloptak tőlem százezer forintot…bizonyítsák be,hogy nem.Nevetséges!Nem hallotta még,hogy egy gyanúsítottat bizonyíték hiányában mentettek fel?Vagyis a vádlónak nem volt bizonyítéka ellene!

 53. Akkor dugjon téged seggbe a nagytiszteletű Márton rendező úr, mi meg majd csak ujjal mutogatnunk, hogy biztos felkínálták magad neki. 20 év múlva pedig bizonyítékot kérünk rá! (És nem sex, hanem szex, te barom!)

 54. Nem lopásról van szó!! Nemieröszakról, zaklatæsról !! És itt Canadában elég komolyan veszik!! Ha felhivom a rendörséget , hogy segitsegen , mert a szomszéd, a férjem vagy akárki szexuálisan bántalmaz kijönnek és az illetöt bilincsben viszik el! Azonnal hoznak egy távoltartási végzést !Leültetik ! Ha van az illetönek olyan barátja aki vállalja a garantörséget , ki tudja hozni , azÖ cimén fogják keresni! Vannak esetek mikor óvadékkal jöhet csak ki! Ha megszegi a távoltartási végzést újra beviszik!! Ha nem találják a megadott cimen, körözést adnak ki ellene!! Itt nem lacafacáznak !! Itt nem engedik ki az elsö tárgyalásig , ha nincs garantör! Ha férjröl , élettårsról van szó, egy elöre megbeszélt idöpontban , amit a feleséggel egyeztett a rendörség , elviszik az illetöt az otthonába, hogy osszepakolja a személyes cuccait, ruháit, mert oda vissza nem mehet!! Akár hiszik akár nem, itt nagyon komolyan veszik má a zaklatást is! Ha magyarországon valakinek azt mondom, hogy ” megöllek”, az elmegy a rendörségre jœl körberöhögik, majd közlik vele , menjen a birósára feljelentést tenni! / tapasztalatból tudom!! /
  Itt akár 1 évre is lecsukhatják ! Az óvodában vagy iskolában észreveszi a tanár , hogy a gyereken bármilyen sérülés van , hivják a gyermekvédelmiseket és a kedves szülöt a RENDÖRSÉG azonnal meglátogatja!! Természetesen, ha a gyerekkel tudnak úgy kommunikálni , hogy 100%- san biztosak legyenek , hogy a gyerek mås-hogy szerezte a sérülést, mint ahogy az én fiam is állandóan kék- lila folt volt, mert olyan volt , mint a szélvész !! / De ez forditva is igy van! Ha az oviban vagy az iskolában szerez a gyerek akárcsak egy kis karcolást , azonnal jegyzökönyvezik és szólnak mindjárt a szülönek!! /
  Azért is irtam, hogy Ha, átmenetileg bevezetnék ezeket az intézkedéseket magyarországon, lehet visszább esne már a zaklatások száma is !! Talán kevesebb nö lenne megeröszakolva és kevesebb gyerek lenne bántalmazva !! Itt élek, tudom, hogy miröl irok!! És még nagyon sok mindent lehetne irni, de kevés a hely és senkit nem akarok untatni vele!! Ennek a nagy ” szigornak” vannak elönyei és az én meglátásom szerint hátrányai is !! De mindenféle képpen egy megnyugvást ad, hogy van hova mennem van kit hivnom , van aki igenis védelmet ad, ha hasonló helyzetbe kerülnék!!

 55. Bizonyára van olyan eset is amikor a nö provokálja ki , amikor bosszúból történik a feljelentés, de azért lássuk be, hogy nem ezek vannak túlnyomó részt! Ebben a dologban el lehetne veszni és napestig irogatni róla! Én csak leirtam a canadai viszonylatokat! Persze attol még itt is történnek hasonló esetek, de itt jobban oda figyel rá a hatóság ! És azért lássuk be , nem a megeröszakolt és zaklatásnak kitett férfiak vannak a többségben!! Itt a tárgyaláson nincs ott a sértett ilyen esetben legalábbis. Ha a nö hazudik, mert miért ne lehetne olyan is, akkor öt buntetik!! Lehet ezt ragozni, de amig a magyar törvények olyanok , amilyenek addig semmi változás nem lesz mindenféle er[szak ellen

 56. És hány ember (kb. 90%-ban nő) élete megy tönkre a nemi erőszak és a szexuális zaklatás miatt??? Ezt is mérlegelni kellene.

 57. Éva Szeszák

  Andrea Bordács

  3 days ago

  Detected as spam

  Thanks, we’ll work on getting this corrected.

  Idézet tőlem: “A sex szót így is használják, kérlek, olvass utána”
  Valóban nem helyes! Ebben egyetértünk(végre). Tanulatlanságról most itt
  nem vitatkoznék, mert így eltérnék a témától. Bizonyára, ha és
  amennyiben értőn olvastad a különböző fórumokon a
  hozzászólásaimat(ahogyan említetted), észrevetted, hogy mélyen elítélek
  minden zaklatót, erőszakoskodót, hatalmi pozíciójával visszaélőt. Én
  pont arról írok, hogy ez a nem bizonyított ügy komolyan árt a
  bizonyítottan “sérült” embereknek, ők ugyanis nem fogják vállalni a
  szereplést, nem fognak beülni a tv kamerája elé, nekik egy komoly
  támogató, segítő, felvilágosító programra lenne szükségük, illetve arra,
  hogy ha pl. bejelentést tesznek, akkor igenis jöjjön rendőri segítség.
  Mert nem jön!!!!!!!!!!!!!Érted????? Mert vagy fél a rendőr, vagy attól
  tart, hogy végül ő üti meg a bokáját. Vagy nem tesznek az emberek
  feljelentést, mert hiába az orvosi bizonyíték a kezükben, hogy
  hámsérülés és ütlegelésre utaló nyomok, egy jó ügyvéd kimossa a
  bűnösöket. Tenni kell!!!De nem olyan ügyekkel teszünk, ahol nem tudják
  bizonyítani, hogy történt-e valami vagy sem, mert a jog eléggé
  egyértelmű:a vádló bizonyítsa be a bűnösséget. Ezek az ügyek csak arra
  jók, hogy megosszák a közvéleményt, hogy politikai ügyet csináljanak
  belőle(a kormányoldali újságírás már a bal-libsi rendező bukásáról ír),
  aztán a lényeg vész el. Ezek az ügyek csak arra jók, hogy egy
  színésznőről azt mondják, hogy biztos valami premierre készült, azért
  kell a hírverés. Értsd már meg, hogy bizonyíték nélkül szart sem ér az
  egész(bocsánat, ez vulgáris volt, de szándékosan). Megnéztem közben a
  profilodat(csak azért, mert te is tájékozódtál rólam). Látom a
  hírnevedet, a tevékenységedet, a munkádat. Elismerésre méltó. De mi van
  akkor, ha egyszer majd valaki a helyedre pályázik, vagy egy
  tanítványodat egy kritikával megsérted? Hány perc alatt áll össze két
  ember, hogy bebizonyítsák, szexuálisan zaklattad őket..és majd azt
  mondják, nem kell bizonyíték, ők egymás tanúi.Persze, bizonyítékok
  hiányában nem nyerhetnek, de vajon menyire sérül majd a tekintélyed,
  hírneved? Kedves Andrea! Te egyszerűen azt gondolod, hogy másik oldalon
  állok, hogy áldozatot hibáztatok, hogy …nem tudom, valami ilyesmit. De
  nem! Liberális beállítottságú ősfeminista vagyok. Épp ezért nem hiszek
  egyiknek sem. Az ártatlanság vélelme olyan ősi alapelv, amelyben mélyen
  hiszek. Senki nem tekinthető bűnösnek, amíg azt jogerősen meg nem
  állapítják. Rengeteg érzelem tolul fel bennem az ügyek kacsán:25 év a
  tanári pályán, számtalan zaklatásnak, erőszaknak, hatalmi kényszernek
  kitett gyerek, és nekem is van 5 kölyköm.De olyan sokszor futottam bele
  pl. kolléga megvádolásába, hogy muszáj kételkednem. Sajnálom, ha ezután a
  rövid monológ után is ostobának, tanulatlannak vagy bárminek gondolsz.
  Sajnálom, ha nem értjük egymást, mert pont összefognunk kellene.Minden
  jót kívánok a munkád során. Őszintén remélem, hogy ki fog derülni az
  igazság ezekben az ügyekben is. Akkor pedig majd rátérhetünk arra, hogy
  milyen módon kellene segíteni az embereknek, hogy milyen törvényi
  szabályozást kellene kiverekednünk, hogy milyen kivizsgálási,
  beavatkozási, támogató eljárásokat kellene bevezetni és azokat
  végrehajtani. Én a jövőben hiszek, a múlt hibáiból tanulva.

 58. Bombera Krisztina nagyon is jól összerakta ezt az írást, amúgy nekem egyáltalán nem negatív. Sőt, nagyon értelmes, tájékozott, kitűnő műsorvezető és újságíró. Nem tudom, hány éves vagy, és vajon csinos külsővel ajándékozott-e meg a sors, de gyanítom neked nem volt olyan “élményed”, mint a Sárosdi művésznőnek, különben nem mondanál olyat, hogy leszarom. Különösen, ha valóban nő vagy!
  A negatív meg Te vagy, kedves Melinda, és ezt igen prosztó módon ki is nyilvánítod. Tehát ne járjon az “ordas nagy bunkó tahó primitív” szád, ha valaki ezt szóvá teszi!!

 59. “Bombera Krisztina megtörte a csendet…”
  -Bizony,bizony ez így is van,és a mindennapi közhelyek,
  s kliséken kívül nem mondott tulajdonképpen semmi érdemlegeset…!!!-:(((

 60. Évike drága élvezet volt elolvasni a gondolataidat…!!!
  De most lenne egy kérésem. Helyettesítsd be a Sárosdi Lilla helyébe a TE lányodat,
  s olvasd el még egyszer azt amit nagy bőszen,s hirtelen hevületedben írtál…!!!
  Na látod…!? Ja,s ne kapkodd el a választ…!!! Köszönöm…!-:(((

 61. Nos,kedves Krisztina,úgy látom,hogy ott Kanadában elfújta a szél
  a maradék eszedet is…! Nálunk elszabadultak a perverz állatok cselekedetei,mert az erőszaktevőkön át,az állatkínzókig,szinte büntetlenül megtehetik…!!! De azért azt még Te is beláthatnád,hogy
  az meg a másik véglet,ha megszólítok egy nőt az utcán,s el kezd sivalkodni,mint egy szopós malac,akkor lecsukják az embert…!
  Vagy netán fordítva is működik a dolog…? Mondjuk megszólít egy nő,mert tetszem neki,s tesz egy kétértelmű megjegyzést felém,
  akkor ha én is sivalkodok rendőrért,akkor a nőt is bilincsben vinnék el…??? Epedezve,s kíváncsian várom a logikus,s főleg őszínte válaszodat…!!!-:(((

 62. Elör is arról irtam ami valódi ami igaz ami nem kreált!! És semmisem vitte el az eszemet!! Nem igazãn értem, hogy miért kételkedsz az irásomban!! Itt élsz ??? Ha igen várom az ellenirásodat, de olyat mondj amit tapasztaltál!! Abban igazatok van mindannyiótoknak, hogy át estek itt egy kicsit a ló tuloldalára, de igen , ha Te megérintesz egy nöt itt , igen elvitetthett rendörrel Téged!! Forditott esetett nem tudok felhozni , mert még nem hallottam róla és még csak nem is láttam!! Akár hiszed akár nem!! Megtörtént esemény!! A barátnöm férje családjával jött Canadába, találkoztam velûk, bemutatkoztam nekik, férj kezetfogott velem és utána a következöt mondta, ” bocsánat nem akartam megérinteni , még rámhivja a rendört , hogy molesztálom “! Ugyanis a barãtnöm figyelmeztette a tesójât mire kell figyelnie !! Itt talán 0.01%- ban kapja meg a férj a gyereket válásnál !! Mit nem lehet ezen nemérteni ?? Itt ez van!! A gyerekeket az iskolában már az elsö osztâlytól nevelik arra, hogy-ha verik otthon, hivni kell a 911-t !! Egyrészt nemtartom jónak, mert kökeményen kicseszhet a szüleivel, mindaddig amig be nem bizonyosodott, hogy hazudott! Mâsrészt , viszont ahol tényleg baj van ott akkor tudnak segiteni!! Én csak annyit irtam , hogy , ha ideiglenesen bevezetnék magyarországon ….!! Itt van , nem ott !!!!! Következö!! Fogalmam sincs, hogy jelen pillanatban magyarországon minek számit a csúzli !! Itt FEGYVERNEK !! Ha a gyerek a suliba csúzlit visz, hát kihivja az igazgató a rendört!! Kb, 2 hete az iskolai gondnok az iskola udvarán talált egy használt tüt fecskendövel!! Kihivták a rendöröket!! Fényes nappal löldözés volt tán 2 utcával arrébb a sulitól! A rendörség értesitette a sulit, az iskolát hermetikusan lezárták , se ki se be !!Ettöl függetlenül itt is van nemieröszak, családonbelüli eröszak, lövöldözés , nyillal irtott család etc, etc!! Itt nem csak akkor jönnek ki a zsaruk, ha már vérfolyik !! Mire vagy még kiváncsi ??? Ja és ha éppen azthiszem, hogy szivinfarktusom van, vagy csak vérnyomásom ment egy csöppett fel és kihivom a mentöket, azok seperc alatt kint vannak, söt az is lehet, hogy a tüzóltók fognak elöbb kiérni!! Amit elöbb irtam és amit most, öszinte volt, nem értem miért kellene valótlant irnom !! Tudod mit akkor is leirom!! 6 évvel ezelött az akkor 16 éves lányomat , halântékon lötték, igaz, hogy csak gumilövedékkel, de lehetett volna nagyobb baj is!! Hulye csitrik szórakoztak kocsikâzâs közben!! Magyar viszonylatokbôl kiindulva, a lânyom hazajött és otthonról hivtuk fel a rendörséget!! Szerintem nem telt el 5 perc és már az ajtônkban âlltak a zsaruk! Kihallgattâk, felvették a vallomását, majd mielött elmentek a zsaruk megkérdezték a lányomat, hogy miért nem a helyszinröl telefonált. Ö meg megmondta a frankót, azthitte , hogy körbe fogják röhögni a rendörök, mert magyarországon ez történt volna ! Hát itt nem, mondta a rendör!! 2 hét múlva kijött hozzánk 2 nyómózó akik azért jöttek, hogy a lányom felöl érdeklödjenek, hogy jól van e??!!! Szerinted ??? És van mégegy esett ami megint csak velünk történt!! 3 èves nem volt még a fiam eltünt a jãtszótérröl!! Abba nem megyek bele, hogy hogyan , de ha érdekel leirom Neked!! A férjem telefonâlt, hogy mi történt! Én éppen hazafelé mentem, és jött egy rendörautó ami elé én kimentem és leállitottam, majd a kevés angolommal elmondtam, mi van!! A rendör seperc alatt félreállt, jött velem megmutattam hol volt a gyerek merre ment, honnan tûnt el!! 5 percen belül , hogy mennyi rendör kereste a fiamat ne kérdezd, mert nem tudom, de nem egy és nem is kettö!! Hâla a fiam 1 órân belül meg lett !! Igaz magyarországon is hamar elkezdik az ilyen pici gyerek keresését, de….!!

 63. ???
  Nyugodjál le,lélegezzél mélyeket,majd olvasd el még egyszer,
  hogy én mit írtam,és mit kérdeztem tőled,utána pedig azt,amit Te válaszoltál erre…!!!-:(((

 64. Csak nyugodtan!! Egy kérdésem azért lenne!! Magyarorszâgon vagy Canadában, mert nem mindegy, hogy hol vagyunk!!! Ha itt vagyunk Canadâban, azért abban nem vagyok biztos, hogy engem elvinnének e, ugyanis nem a nö zaklatja a férfit, hanem forditva!! De mivel ez a verzió is felmerûlhet, szerintem volt is már rá példa , be kell bizonyitania!! Mert itt sajna, de a nönek hisznek !! Azért az tudasodjon mindenkiben, nem hazugságokon alapuló zaklatások és bântalmazásokról van szó!! Ha egy no zaklatt egy hapit, Ö is megkapja érte ami jãr neki, de ha a hapi hazudik akkor Ö is!! Valos dolgokról szól a történet!! Itt nem jó ötlet kicsi gyereknek odaadni azta nagyon okos telot játszani, mert nem kell a 911-t beütnie ahhoz, hogy a 911-t hivja fel, és ha kimennek a zsaruk, hát nemhiszem , hogy elég egy, bocsika a szülöktöl a zsaruknak!! Tapasztalat, bár szerencsére hozzánk nem jöttek ki , csak visszahivást kaptunk !! De ha itt él Canadában, állok elébe, probálja ki!!

 65. Igazad van Andi drága,de sokkal mélyebbre kell ásni,hogy teljes képet kapjunk…! Ugyanis,évtizedeken keresztül,a minden éppen regnáló hatalom a “húzd meg ereszd meg” kisded játékot űzi velünk,s az egyetlen célja az,hogy az embereket megosszák,(“Oszd meg,és uralkodj…!”)teljes mélyszegénységben,betegségben,és félelemben tartsák a népet…!!! Ami mára már olyan jól sikerült,hogy szinte már teljesen beleégett az emberekbe,s fel sem tűnik nekik,hogy gyakorlatilag totál hülyére vett,testileg,lelkileg megfélemlített,fizikailag kizsigerelt zombivá válva vegetálnak,akik csak is a napi túlélő programra vannak berendezkedve….! Elég csak megemlíteni a csonka családok tömkelegét,a munkanélküliek,a hajléktalanok,az öngyilkosok,a létminimumon,vagy éppen alatta tengődő embereket,s a világgá menekülőkről már nem is beszélve…!!! S a hazai jogrendszer egy kalap szart sem ér,mivel elég csak a évtizedeken keresztül húzódó pereskedések,(pl,lásd az Ír gázoló ügyét,vagy már napi szinten létező,s büntetlenül hagyott állatkínzásokra gondolok…!!!) Tehát állatmódjára bánnak az emberekkel,s ha netán állatmódjára reagálnak,akkor csodálkozva,s felháborodva felkapják a fejüket,miközben momentán,a markukba röhögve, szétlopják az egész országot…!!! Egy olyan országot,amely a nemzetközi korrupciós listán megelőzi Olaszországot,egy olyan országot,amelyet évtizedek óta behálóz a maffia…!!! Nos,nagy hirtelen ‘csak’ ennyit…!!!-:(((

 66. Megvetem az erőszakoskodó,a pedofil,s hatalmukkal visszaélő rohadékokat…!!!
  De,azért érdekes lenne azt is megosztani,a nagy hevület közepette,hogy ha jelentkeznének,s névvel azok a nők is,(s minden szférában…),akik önszántukból feküdtek le a főnökükkel,egy jobb szerep,vagy egy zsíros állás reményében…!!! Érdekes lenne az már szent…!!!-:(((

 67. Igen a másik véglet!! Ebben igazad van!!De itt ez van!! Miért olyan hihetetlen? És azért nem fognak elvinni egy nöt , mert az megszólit Téged! Itt se perc alatt tönkre tud vágni egy nö!!

 68. Te drága lélek,nem hihetetlen,mert már rég hallottam én is erről,csak elmebeteg dolog….! Nézd meg a “A vadászat” című filmet,s gyere vissza,hogy folytassuk,ha Te is szeretnéd…! Vagy,ha van egy E-mail címed,akkor írd meg légyszíves,s miután leírtam,szólok,hogy töröld ki…!!! (köszönöm…!)

 69. Elöször is , köszönöm Neked, hogy megnézhettem ezt a filmet , kedves Léleksimogató! Akãr hiszed akár nem én nagyon jól tudom, hogy nem minden az aminek lâtszik !! Tisztában vagyok a film mondandójával és , hogy volt is rá már példa a De ugyan igy besározhatnak egy nöt is !!

 70. A large percentage of of what you claim is supprisingly legitimate and it makes me ponder why I hadn’t looked at this with this light before. Your piece really did turn the light on for me as far as this issue goes. Nevertheless at this time there is 1 position I am not necessarily too comfy with so while I attempt to reconcile that with the core theme of the point, allow me observe just what all the rest of your readers have to say.Very well done.

Leave a Reply

Your email address will not be published.