Váratlan adatok: összeomlóban a Fidesz, tör fel az ellenzék

Fotó: nol.hu / M. Schmidt János

Egy  évtizedes csúcsról a mélybe

Drámai hirtelenséggel mélyrepülésbe kezdett a Fidesz! Mint tudjuk, a magyar politikát több mint egy évtizede a “Fiatal Demokraták” (emlékszünk  még? régen így nevezték magukat!) uralják. Orbán Viktor személyi kultuszra épülő pártja 2006-os eredményei óta stabilan vezeti a közvélemény-kutatásokat és a választásokon is kíméletlenül megszerzi a többséget. Sajnos. Ám szeptemberben történt valami. És megfordulni látszik a szél.

Akik Gyurcsány Ferenc 2006-ban elért  fényes győzelmére még jól emlékeznek, azoknak könnyen ismerősen csenghet a jól ismert mondat a mostani miniszterelnök szájából, miszerint “a Fidesz nyerte meg a választást, csak a  balliberális oldal alakíthat kormányt”.  Ez annyiban valóban igaz, hogy a legnagyobb párt évek óta mindig is a Fidesz volt. Ám  az Iránytű intézet legfrissebb kutatása, melyről a mno.hu számol be, valami egészen döbbenetes állapotról ad hírt: dacára a sorozatos gyűlöletkampánynak,

a kormánypártok féléves mélyponton vannak.

Augusztusban ugyanis még 51%-os többséget tudhattak maguk mögött,  ám szeptemberre a táboruk már villámcsapásszerű  hirtelenséggel 43%-ra olvadt. Még mindig magas, ez  kétségtelen, de ha ilyen ütemben folytatódna az összeomlászuhanás, alig néhány hónap alatt beleállnának a földbe. Az ellenzék ezzel szemben mintha kezdené magát összekapni: erősödött az MSZP, a DK, az LMP, megőrizte pozícióját az Együtt, a Párbeszéd, a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt. Ha valamennyiük számait összeadjuk, akkor kijön, hogy bizony a Jobbik nélküli ellenzék nem is olyan gyenge, mint sokan gondolják.

36%-nyi erősödő ellenzék áll szemben a 43%-os kormánnyal!

Ez pedig tulajdonképpen az a különbség, amit a kampányhajrában könnyen le lehetne dolgozni.

A makacsokat megbüntetik

Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett, hogy az ellenzék csak akkor áll ilyen fényesen, ha abba valamennyi demokratikus erőt beleszámítjuk. Akit netalán a saját önnön büszkesége, pártjának érdekei vagy esetleg kettővel több országgyűlési bársonyszék érdekel és emiatt képes elgáncsolni az egyébként jószándékú ellenzéki együttműködés híveit (például nem koordinál és ráindít az esélyesebb ellenzéki képviselőjelöltekre), az bizony

történelmi bűnt követ el és méltán számíthat a választók büntetésére.

Ha például a Momentum és az LMP tovább makacskodik, könnyen elképzelhető, hogy a végén mind a ketten kiesnek a Parlamentből. Pont azért, mert külön-külön csak elszívják a szavazatokat. Ráadásul mindezt úgy, hogy érdemi eredményt a várva-várt kormányváltás elmaradása esetén biztosan nem fognak tudni felmutatni.

De tényleg, mit kezd majd Fekete-Győr András a fancsali képű öt kis momentumosával a harmadik Orbáni  kétharmaddal szemben? Hát tényleg úgy akarnak ezek a “világmegváltó” politikusocskák bekerülni a történelemkönyvekbe, mint azok, akik hajthatatlan makacsságuk és saját kicsinyes érdekeik miatt képesek voltak eljátszani Orbán elzavarásának történelmi lehetőségét?

Mi, akik tudjuk, hogy Magyarország első számú és kiemelt érdeke Orbán mielőbbi eltakarítása, pontosan fogjuk tudni, kik dolgoznak értünk és kik lesznek, akik csak a saját zsebüket figyelik!

De elég a búsongásból! Az ellenzék hosszú idő után kapott egy esélyt a Sorstól! Eljött végre az idő tenni valamit. Csak el ne szúrják nekünk!

 

loading...

263 Comments

 1. Tartod te a kurva anyád, azt. Nem kell komcsinak lenni ahhoz, hogy gyűlöljem ezt a geci Kormányt. De inkább adjon az ég 100 komcsit, mint egy fideszes görényt…

 2. Kedves Bóka Tamás, ezúton szeretném tájékoztatni, hogy egy negyed farhátról sincs szó, mivel a provokátor, akinek válaszolt egy agyonhasznált kamuprofillal írogat, ezért ezúton szeretném kérni, hogy ha csak nem érez fékezhetetlen vágyat rá, akkor inkább ne válaszoljon, mert az ilyen semmirekellőket ezért fizetik. Most hogy darabra, vagy szavak után, azt meg nem mondom, de ha figyelmen kívül hagyjuk, remélhetőleg éhen hal.
  Együttműködését előre is köszönöm!

 3. Egyébként az ki dönti el, hogy melyik ellenzék demokratikus, és melyik nem? Akik majd beledöglöttek a hazugságba mikor kormányon voltak az ma a demokratikus ellenzék? Aki még soha nem kormányzott az meg antidemokratikus ellenzék? Húzzatok már a picsába ezzel!

 4. Ebben önnek teljesen igaza van. A legmocskosabb diktatúrák mindig demokratikusnak, meg szocialistának hívják magukat.

 5. Még a 43 % is túl sok ahogyan ezek kormányoznak. Igaz gondolkodó ember nem adja rájuk a szavazatát. Aki rájuk szavaz az vagy kapott fidesz támogatást, földet, trafikot, vagy a haveri-rokoni körhöz tartozik, vagy egyszerűen neki fidesz van, még akkor is ha már a gyermekei külföldre kényszerültek és ő maga szűken valahogyan elvegetál, csak gondolkodni ne kelljen.

 6. Hiába hazudoznak a komcsik. Már minden normális ember gyűlöli őket. Mindenki tudja, hogy hazaárulók gyülekezete.

 7. Lenne egy kérdésem: melyik kormányon levő párt nem hazudozott? Az biztos, hogy ilyen embertelen mocskos , nyugodtan leírom , ember írtó féreg párt még nem volt.

 8. a Soros György ellen is sokan szövetkeznek, ez nekem igy túl bonyolult . Ja es a Trump na ellene szinte mindenki összefogott.

 9. Én is, ezért nem reagáltam semmit közvetlenül, mert szerencsére nem látom, mit ír ez a retardált 😀

 10. És milyen érzés birkának lenni? Birkának, aki csak bégetve – gondolkodás nélkül – megy a kolomp hangja után, akkor is ha az a kolomp a szakadékba (vágóhídra) vezeti.

 11. Kellemes. Budai villában lakom, luxus limuzinnal járok. Magának milyen érzés prolinak lenni?
  😆😂😝😊😜

 12. Álmodozz csak hülye vén trotyli – biztos vagyok benne, hogy nagyobb komcsi voltál mint anno Kun Béla = az ilyenek szidják ennyire őket most, hogy mutassák mekkora nemkomcsik. Bolond vénasszony.

 13. Nem I. ker. hanem XII.
  Nem szeretem az I. kerületet. A várban nagy a tömeg, kevés a zöld. A váralja pedig nem kellemes. Rossz a közlekedés, a Vérmező felé sok a nagy, piszkos ház.

 14. Kedves Mária !
  Én nem hiszem, hogy azok közé tartozna, akik “Szeretett” miniszterelnökünk kezeit csókolgatják néhány választási igéretért.De ha így van csókolgassa máshol is. azért a pár forintért.

 15. Kedves Sladi ferenc!

  Néhány ingyenes tanács:

  A nyakkendő az övig ér, különben úgy néz ki az ember, mint egy idióta TSZ-elnök.

  Második jó tanács: ha az emberről csak egy ilyen idióta fénykép van, mint magáról, azt nem teszi közszemlére.

  Harmadik jó tanács: proli ne ugasson olyannak, aki felette áll.

 16. A komenistázók mind hazaárulók . Ön is!
  az ország nyugat Európához való felzárkózását nem szeretnék, mert akkor mi lenne a luxus limuzinnal, meg a munka nélküli gyarapodással?
  Értelmes ötletük a társadalom egészére vonatkoztatva nincs. Méltányos, mindenkinek arányosan élhető. A komenistázók önzők– elviszi őket a népharag

 17. Kedves Mária ! Nekünk Orbán nem a felettesünk. Ha Önnek az , úgy ne csak a kezét de a pi…..ját is csókolgassa.

 18. AZ EMBEREK AZT SZERETNÉK, HA TELJES ÖSSZEFOGÁS LENNE, SZERINTEM A JOBBIK NÉLKÜL, DE EZ NEM IS KÉRDÉS MERT A JOBBIK NEM FOG ÖSSZE SENKIVEL! AZT BIZTOS, HOGY NEM ÉRTIK AZ EMBEREK, HOGY A 2010 UTÁNNI PÁRTOK MIT AKARNAK! JÓ LENNE, HA ELDÖNTENÉK OKTOBER 23-IG, MERT ILYEN JELES ÜNNEP A VÁLASZTÁSOKIG MÁR CSAK EGY LESZ: MÁRCIUS 15, DE AZ MÁR LEHET, HOGY KÉSŐ! AZ EMBEREK PEDIG AKKORRA DÖNTENI FOGNAK LEHET ÚGY, HOGY NEM KÉRNEK EZEKBŐL A PÁRTOKBÓL!!! KEDVES SZÉL BERNADETT, JUHÁSZ PÉTER, KARÁCSONY GERGELY, FEKETE GYŐR ANDRÁS GONDOLJÁK MEG, MÉG VAN EGY HÉT, DE HA NEM, AKKOR NAGYON SOK IDEJÜK LESZ, LEHETHOGY 2030-IG!!! EZ A TÉT!!!

 19. Kedves asszonyom!
  Csak jóindulatúan figyelmeztetem, hogy a saját fényképe helyett véletlenül egy mangalica képét tette fel profilképnek.

 20. Mi van kisköcsög, mindenki beleszart a kamu profilodba most visitasz, mint a malac? Hülye illibsi bolsi! Pofa alapállásba!

 21. Mi van kedvetlen nyanya az illibsi bolsik, levették a szájkosarat, azt hiszed a műfogsorral tudsz, harapni? Csak ugatod amit a gazdád parancsol, értelem nélkül!

 22. A kövér nem lehet alkoholista, mert az alkoholista az nem kövér !!! Még ezt sem tudod ?? Na erre varrjál gombot, már ha tudsz !!

 23. Te csak álmodod, hogy bárkit is el tudál tartani!!! Mi vagy te az állam???? Esetleg az EU ?? És mi van azokkal akik saját magukat tartják el??? Váltsál már másra ez már nagyon unalmas!! Megakadt a lemez ??

 24. Na végre! Van, miben egyetértünk. Bár,…. normális ember nem gyűlölködik. Nem gyűlölködik akkor sem, ha ez a jelenlegi komcsi kormány elvárása.

 25. Akkor Ön is egyike annak a száznak, aki a fidesz-kormány uralma alatt jól járt! Jelmondata: ,,Hallgass a zsebedre, szavazz a fideszre!”

 26. Mária néni! Érthető, hogy elfogja a hév ennyi mocskos trágár alpári támadásra, de ne süllyedjen le a csak mocskolódni tudó dékások szintjére.

 27. Sajnálom, hogy ilyen vén hülyék is léteznek. Én hetven éves vagyok, de még nem hülyültem meg.Szerintem az orvos azt mondta önnek, hogy elmebeteg. Ön meg azt hitte, hogy elmehetek. Aztán így maradt. Gratulálok
  És mi az, hogy Proli ne ugasson ? És ki az aki felette áll? csak nem ön talán? Ilyen vén marhákat hajtanak az ecserire. A gyógyszert meg ne felejtse el bevenni, mert a marhasága szövődményes lesz. Ja ….és bekaphatja minden proliét.

 28. Tisztelt Mária néni.!Miért kell 27 év után belerugni a tsz elnökbe akik többsége már agrármérnök volt
  Az ön képe sem matyóhimzés
  Sziveskedjen tiszteletet adni a munkásnak, akinek köszönheti a napi kényelmét szolgáló termékeket. A proli egyébként valaha nem lebecsülö szó volt, hanem a kétkezi munkás nevének röviditése, Na ennyit a magasan felettűnk állónak. Miért is áll felettünk?

 29. Ébresztő! Már nem a Kádár-rendszerben vagyunk. Már nem a véresszájú komcsik parancsolnak, a bugris TSZ elnökök uralkodnak, a büdös prolik pofáznak.

 30. Kedves kommentelők!
  Azt javaslom, hogy ezzel a büdöspofájú, komcsi fideszes vérnyugger szipirtyóval ne foglalkozzatok!
  Nem kell válaszolni neki, nem kell szólni hozzá, kár az ilyen ócska, mocskos proli trollt etetni.
  Szóval, hagyni kell a fenébe ezt a Mária nénit!
  Mert csak széttrollkodja az oldalt, azért kapja a pénzét ez a genetikai selejt!
  Kezdetben engem is felbosszantott, reagáltam a süketelésére, de már régóta nem teszem!
  Csak nevetek az idióta erőlködésén!

 31. Idióta Maris bácsi! Igazad van! Most a buggyantagyú vályogsori suttyó és büdös bunkó bandája vette át a hatalmat !……ezek telipofával hazudnak, és a gyerekek szájából is kilopják a falatot!

 32. Fidessre ? ……a mocskos cigógyerekre és hazaáruló bandájára?……..Viktort, Soros Gyuri bácsi vakarta ki a vályogsorról és pénzelte ……..most Putyin bácsi hecceli a mocskos gazembert. Orbáncnak egy önálló gondolata nincs, egy marionett figura !

 33. Hatökör! ……..ha a hozzád hasonló nyomoroncok ellepik a fővárost, akkor újra kezdődhet a patkánytalanítási, féregtelenítési akció !

 34. Soros által a vályogsorról kivakart suttyó intelligens?……itt a gond, hogy annyira barmok vagytok, hogy nem ismeritek az alapvető fogalmak jelentését! A képről hiányzik Simicska aki orbánc szerint is a Fidess esze volt ……….

 35. Soros ellen fellázadtak a Soros fiókák ……..akik most a Fidess sorait erősítik !……ideje lenne Gyuri bácsinak rendet vágni köztük !

 36. mszp, dk??? hagyjuk már! remélem hamarosan eltünnek a süllyesztőbe!!! Igenis nem szabad még egyszer ezt az összefogósdit erőltetni! 14’ben is leszerepelt, most sem lenne másként!

 37. Kedves Mária! Nem nénizem, mert én is “szép korú ” vagyok. Ha nem képes érvelni, csak sértegetni mindenkit, javaslom menjen ki a piacra és ott keressen társalkodó partnert!

 38. a niedermüller már megint hazát árult, jó pénzért MAGYARORSZÁG ellen szavazva……nem baj kúrcsótányok…….majd amikor himbálózik a szektavezéretek a szukájával, meg a hazaáruló niedermüllerrel a lámpavason…………ti pedig vonultok a koncentrációs táborokba……….robotolni, hogy a haza tovább épüljön, szépüljön……….de addig is csak böfögjetek, röfögjetek…….mi pedig kacagunk!!!

 39. Mára mama!
  Te meg Orbán által megrettegtetett, irgalom és
  könyörületesség, emberség és jó szándék, továbbá tolerancia hiányában szenvedő
  vagy, mint a “birkák”, a fideSSes nyáj összes többi tagja….! Menj csak a nyáj után! Ottan’ legelheted a szaros füvet…. Guten apetit!
  He-he…….

 40. Az anyád kussol az …ki a szar vagy te vén geci hogy így mersz beszélni emberekkel ,megkereslek Budán de lenyomok egy adag szart a torkodon te vén barom

 41. Simicska volt a Fidess esze ….. Most a csúti pockost CSAK seggnyalók veszik körül. sehol egy gondolkodni tudó ! Hajrá Lajos ! ……..szorongasd meg a csúti törpe tökeit!

 42. a te képedet meg az alzheimer kezelés mellől ollóztad ki…
  még a képed is lopott…
  mér nem orbán seggét tetted ki profilnak?
  úgy is csak sz@r jön belőled…
  legalább irányultak lennének a hozzáböfögéseid…
  néhány pukival…
  😉

 43. Bocsi a késedelmes válaszért, ez ilyen vén seggnyalótól bóknak veszem! Ha az alpárin- véletlenül Tiszaalpárt érti (jaj majdnem értelmes vitapartnernek tituláltam) téved

 44. I just want to tell you that I’m all new to blogs and actually enjoyed your page. Almost certainly I’m going to bookmark your site . You surely come with excellent writings. Thanks for revealing your web site.

 45. Arms down, Apple’s app store wins by way of a mile. It can be a large variety of all styles of apps vs a pretty disappointed alternative of a handful for Zune. Microsoft includes Ideas, specially inside of the realm of games, nevertheless I am not absolutely sure I would require to wager on the foreseeable future if this characteristic is vital in direction of your self. The iPod is a substantially better selection in just that case.

 46. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Great. I’m also a specialist in this topic therefore I can understand your effort.

 47. I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last few posts are great quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 48. Thank you for sharing excellent informations. Your site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched all over the place and just couldn’t come across. What an ideal web site.

 49. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 50. In between me and my husband we’ve owned even more MP3 players more than the years than I can rely, together with Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, and many others. But, the past handful of decades I have settled down to just one line of avid gamers. Why? Mainly because I was pleased toward obtain how well-designed and enjoyment towards employ the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 51. It’s appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or suggestions. Maybe you could write next articles referring to this article. I desire to read more things about it!

 52. Thanks so much for giving everyone an exceptionally breathtaking chance to read in detail from this site. It is always very great and also full of fun for me personally and my office acquaintances to search your blog a minimum of 3 times per week to find out the latest tips you will have. Not to mention, we are at all times happy concerning the cool tactics you serve. Selected 2 ideas in this post are undoubtedly the simplest we have all had.

 53. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 54. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site offered us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our whole community will be thankful to you.

 55. I¡¦ll immediately grab your rss as I can not in finding your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me recognise so that I may just subscribe. Thanks.

 56. Heya! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have any methods to stop hackers?

 57. Wow, amazing blog format! How long have you been running a blog for? you make blogging look easy. The overall look of your website is magnificent, as neatly as the content!

 58. I together with my friends were actually viewing the great secrets and techniques found on the website then all of a sudden I had a terrible suspicion I had not expressed respect to the blog owner for those techniques. All of the people happened to be as a consequence passionate to read through them and have now quite simply been loving them. Thanks for simply being well helpful and then for figuring out variety of notable areas millions of individuals are really needing to be informed on. Our own honest apologies for not expressing gratitude to earlier.

 59. Amongst me and my partner we’ve owned even more MP3 gamers in excess of the yrs than I can count, together with Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, and so on. But, the remaining couple several years I have resolved down in direction of 1 line of avid gamers. Why? Due to the fact I was happy in the direction of come across how well-designed and entertaining toward hire the underappreciated (and greatly mocked) Zunes are.

 60. I simply could not leave your website prior to suggesting that I actually loved the usual information an individual supply to your visitors? Is going to be back incessantly in order to check out new posts.

 61. Thanks a bunch for sharing this with all of us you really recognize what you’re speaking about! Bookmarked. Kindly additionally consult with my web site =). We can have a hyperlink change contract among us!

 62. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this web site. I am hoping the same high-grade website post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing skills has encouraged me to get my own website now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a good example of it.

 63. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this web site. I am hoping the same high-grade website post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing abilities has inspired me to get my own web site now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a good example of it.

 64. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you helped me.

 65. I do agree with all of the ideas you’ve offered on your post. They are very convincing and can definitely work. Still, the posts are very brief for newbies. Could you please prolong them a bit from next time? Thanks for the post.

 66. certainly like your website but you have to check the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to tell the truth then again I will surely come back again.

 67. I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one these days..

 68. My wife and i have been relieved when Edward could finish off his homework out of the ideas he got through your web pages. It’s not at all simplistic to simply possibly be giving freely things that people today might have been selling. And now we know we now have the blog owner to give thanks to for this. The explanations you’ve made, the straightforward web site menu, the relationships you can make it possible to create – it’s got mostly terrific, and it’s really assisting our son in addition to our family do think this subject is exciting, which is especially mandatory. Many thanks for the whole lot!

 69. Thank you for sharing excellent informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this blog. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a great site.

 70. It’s appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or tips. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!

 71. Hmm it seems like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any tips for inexperienced blog writers? I’d really appreciate it.

 72. Someone necessarily lend a hand to make critically articles I might state. This is the first time I frequented your website page and so far? I surprised with the analysis you made to create this actual put up extraordinary. Wonderful process!

 73. I wish to express appreciation to this writer just for rescuing me from this type of instance. Just after surfing around throughout the search engines and getting basics that were not pleasant, I figured my entire life was done. Being alive devoid of the answers to the issues you’ve resolved through your main short article is a serious case, and the kind which could have adversely affected my career if I hadn’t encountered your website. Your own training and kindness in touching almost everything was excellent. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t discovered such a stuff like this. It’s possible to at this time look ahead to my future. Thanks a lot very much for this professional and result oriented guide. I will not hesitate to refer your web page to anybody who should have recommendations about this subject matter.

 74. It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or suggestions. Maybe you could write next articles referring to this article. I desire to read even more things about it!

 75. Zune and iPod: Optimum human beings evaluate the Zune in the direction of the Touch, but just after observing how slim and surprisingly very low and light-weight it is, I look at it towards be a fairly unique hybrid that brings together traits of both of those the Contact and the Nano. It can be incredibly vibrant and stunning OLED display screen is somewhat lesser than the contact screen, but the player alone feels Really a bit scaled-down and lighter. It weighs with regards to 2/3 as substantially, and is substantially lesser within width and peak, When currently being particularly a hair thicker.

 76. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this outstanding blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will talk about this site with my Facebook group. Talk soon!

 77. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 78. hello!,I love your writing very so much! proportion we keep up a correspondence extra about your article on AOL? I require an expert in this area to resolve my problem. Maybe that is you! Having a look ahead to peer you.

 79. obviously like your web site but you have to test the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to inform the truth on the other hand I¡¦ll certainly come again again.

 80. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

 81. In these days of austerity and also relative stress and anxiety about running into debt, lots of people balk resistant to the idea of having a credit card in order to make purchase of merchandise or pay for a trip, preferring, instead to rely on the particular tried and trusted approach to making payment – cash. However, if you possess cash available to make the purchase in full, then, paradoxically, that is the best time for you to use the credit card for several motives.

 82. This is starting to be a bit much more subjective, nonetheless I significantly favor the Zune Sector. The interface is vibrant, has additional flair, and some amazing features which includes ‘Mixview’ that make it possible for on your own all of a sudden see equivalent albums, music, or other users related to what you’re listening to. Clicking upon just one of people will center on that merchandise, and yet another established of “neighbors” will appear into view, allowing you towards navigate around exploring by means of equivalent artists, tunes, or users. Speaking of people, the Zune “Social” is too superior pleasurable, enabling your self find other folks with shared preferences and getting pals with them. On your own then can pay attention toward a playlist built primarily based upon an amalgamation of what all your good friends are listening in direction of, which is on top of that thrilling. These concerned with privacy will be relieved to realize your self can keep away from the public towards viewing your unique listening routines if yourself consequently acquire.

 83. Hands down, Apple’s application retailer wins by a mile. It is a significant choice of all forms of purposes vs a in its place unsatisfied quantity of a handful for Zune. Microsoft has plans, specially within just the realm of video games, yet I’m not positive I’d want to wager upon the long run if this characteristic is major towards yourself. The iPod is a considerably much better decision within just that scenario.

 84. Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

 85. The Zune concentrates upon staying a Transportable Media Player. Not a net browser. Not a video game machine. Probably inside of the future it’s going to do even much better in just those people areas, yet for at present it is really a exceptional way in direction of arrange and hear to your songs and flicks, and is without peer in just that respect. The iPod’s benefits are its website browsing and applications. If individuals good additional compelling, perhaps it is your least complicated final decision.

 86. you’re really a good webmaster. The site loading speed is amazing. It kind of feels that you’re doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterwork. you have done a magnificent activity in this matter!

 87. Whats Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely useful and it has aided me out loads. I’m hoping to give a contribution & help other users like its helped me. Great job.

 88. One more thing. I believe that there are lots of travel insurance web-sites of trustworthy companies than enable you to enter your journey details and have you the quotes. You can also purchase the actual international travel insurance policy on the internet by using the credit card. All you should do is always to enter your travel details and you can view the plans side-by-side. You only need to find the program that suits your financial allowance and needs after which use your credit card to buy the idea. Travel insurance on the web is a good way to check for a trustworthy company for international travel insurance. Thanks for revealing your ideas.

 89. I think this is among the most important information for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on some general things, The website style is wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 90. You actually make it appear so easy along with your presentation but I find this topic to be actually one thing that I think I’d by no means understand. It kind of feels too complicated and very wide for me. I am having a look ahead in your next publish, I will attempt to get the dangle of it!

 91. Between me and my spouse we have owned even more MP3 gamers previously mentioned the decades than I can rely, together with Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etcetera. But, the remaining several years I’ve solved down toward a single line of gamers. Why? For the reason that I was happy to examine how well-designed and fun toward use the underappreciated (and greatly mocked) Zunes are.

 92. Thanks so much for providing individuals with such a special opportunity to discover important secrets from this blog. It’s always so excellent plus full of a great time for me and my office friends to visit your website more than thrice in one week to study the latest tips you will have. And lastly, I’m just always astounded with all the special thoughts you serve. Selected 2 tips on this page are in reality the most effective we have had.

 93. Normally I don’t read article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice article.

 94. Sorry for the large critique, nevertheless I am very loving the fresh new Zune, and anticipate this, as effectively as the top quality opinions some other people include published, will aid by yourself come to a decision if it really is the right decision for on your own.

 95. I precisely wished to say thanks all over again. I do not know the things that I would’ve followed in the absence of the entire concepts discussed by you about such a subject. This has been an absolute frustrating crisis in my circumstances, but seeing a expert mode you resolved it made me to weep with happiness. I am grateful for this help and even wish you know what a powerful job you are accomplishing educating other individuals using your blog post. Most likely you haven’t got to know any of us.

 96. Amongst me and my spouse we have owned added MP3 gamers more than the years than I can depend, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etcetera. But, the ultimate couple a long time I’ve fixed down to just one line of gamers. Why? Simply because I was pleased in the direction of explore how well-designed and entertaining toward seek the services of the underappreciated (and greatly mocked) Zunes are.

 97. I do consider all the ideas you’ve introduced in your post. They’re really convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are very quick for newbies. May just you please lengthen them a bit from next time? Thanks for the post.

 98. Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely wonderful. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise. I can’t wait to read much more from you. This is really a tremendous web site.

 99. Thank you a bunch for sharing this with all folks you really recognize what you are speaking approximately! Bookmarked. Please also visit my website =). We can have a hyperlink alternate arrangement among us!

 100. hi!,I like your writing very so much! share we keep in touch extra about your article on AOL? I require a specialist in this house to solve my problem. May be that’s you! Looking ahead to peer you.

 101. I wish to express thanks to the writer for bailing me out of this particular dilemma. As a result of exploring through the search engines and obtaining recommendations which are not beneficial, I was thinking my life was over. Existing without the answers to the problems you have resolved as a result of your main website is a crucial case, and ones that could have badly affected my entire career if I had not encountered your blog post. Your mastery and kindness in touching every aspect was crucial. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t come upon such a subject like this. I’m able to now relish my future. Thanks so much for this impressive and effective guide. I will not be reluctant to recommend your web page to anyone who will need guide about this area.

 102. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website provided us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be thankful to you.

 103. Thanks for sharing excellent informations. Your web-site is so cool. I am impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a perfect website.

 104. Great post and right to the point. I am not sure if this is truly the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to hire some professional writers? Thanks in advance 🙂

 105. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 106. Thanks a lot for providing individuals with remarkably brilliant chance to read articles and blog posts from this site. It is usually very beneficial and as well , stuffed with a great time for me personally and my office mates to visit your site at a minimum 3 times per week to study the latest things you have. Not to mention, I’m just at all times fulfilled considering the impressive ideas you give. Some two areas on this page are really the simplest we’ve had.

 107. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

 108. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

 109. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 110. You made some first rate factors there. I appeared on the web for the problem and located most people will associate with together with your website.

 111. I just want to tell you that I am beginner to blogging and certainly liked this web-site. More than likely I’m planning to bookmark your blog . You certainly have perfect stories. Regards for sharing your website.

 112. Hiya, I am really glad I have found this info. Today bloggers publish just about gossips and internet and this is really annoying. A good website with interesting content, this is what I need. Thanks for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 113. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this website. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing abilities has encouraged me to get my own web site now. Actually the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 114. hi!,I really like your writing so a lot! share we be in contact more approximately your post on AOL? I need an expert in this house to unravel my problem. Maybe that’s you! Having a look forward to peer you.

 115. I wish to get across my gratitude for your kindness supporting men and women who need guidance on that topic. Your personal commitment to passing the solution throughout has been extraordinarily productive and have specifically empowered folks like me to arrive at their ambitions. Your personal helpful key points entails a great deal a person like me and still more to my mates. Thank you; from each one of us.

 116. Terrific work! That is the type of info that are meant to be shared across the net. Disgrace on Google for not positioning this put up higher! Come on over and discuss with my web site . Thank you =)

 117. Thank you for every one of your efforts on this site. My mother enjoys carrying out internet research and it’s really obvious why. Many of us hear all of the powerful manner you convey powerful strategies through the blog and in addition improve contribution from other people on the topic and our simple princess is really learning a whole lot. Have fun with the remaining portion of the year. You’re doing a glorious job.

 118. Thank you for your own hard work on this blog. My niece takes pleasure in going through research and it’s easy to understand why. My partner and i hear all concerning the powerful mode you present both useful and interesting tips and tricks on this web blog and invigorate participation from other people on the theme plus our own girl is truly studying a great deal. Enjoy the rest of the new year. Your conducting a wonderful job.

 119. Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely useful information particularly the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and good luck.

 120. I cling on to listening to the rumor talk about getting free online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i find some?

 121. hello!,I like your writing so much! percentage we be in contact extra about your article on AOL? I require an expert on this space to unravel my problem. Maybe that is you! Looking forward to peer you.

 122. I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site 🙂

 123. You can definitely see your skills in the work you write. The world hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to say how they believe. At all times go after your heart. “Man is the measure of all things.” by Protagoras.

 124. What i do not understood is in truth how you’re now not really a lot more neatly-preferred than you might be now. You are so intelligent. You already know therefore significantly on the subject of this topic, made me individually believe it from so many numerous angles. Its like men and women don’t seem to be involved unless it is something to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs great. All the time take care of it up!

 125. Hi, i think that i saw you visited my website thus i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 126. What i do not understood is in truth how you’re now not actually a lot more smartly-favored than you might be right now. You’re so intelligent. You understand thus significantly on the subject of this topic, made me in my view imagine it from numerous varied angles. Its like women and men don’t seem to be interested until it¡¦s something to accomplish with Girl gaga! Your personal stuffs nice. At all times handle it up!

 127. you are truly a just right webmaster. The web site loading pace is amazing. It kind of feels that you are doing any unique trick. Also, The contents are masterwork. you’ve done a fantastic job in this subject!

 128. Whats up very cool blog!! Man .. Beautiful .. Wonderful .. I’ll bookmark your site and take the feeds additionally¡KI am glad to seek out numerous useful information right here in the submit, we want develop extra strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 129. Great ¡V I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..

 130. I like the helpful info you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here frequently. I’m quite certain I will learn lots of new stuff right here! Good luck for the next!

 131. It¡¦s actually a nice and useful piece of information. I¡¦m happy that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 132. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 133. I’ve been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

 134. I’ll right away grasp your rss as I can not find your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Kindly permit me know in order that I could subscribe. Thanks.

Leave a Reply

Your email address will not be published.