Váratlan adatok: összeomlóban a Fidesz, tör fel az ellenzék

Fotó: nol.hu / M. Schmidt János

Egy  évtizedes csúcsról a mélybe

Drámai hirtelenséggel mélyrepülésbe kezdett a Fidesz! Mint tudjuk, a magyar politikát több mint egy évtizede a “Fiatal Demokraták” (emlékszünk  még? régen így nevezték magukat!) uralják. Orbán Viktor személyi kultuszra épülő pártja 2006-os eredményei óta stabilan vezeti a közvélemény-kutatásokat és a választásokon is kíméletlenül megszerzi a többséget. Sajnos. Ám szeptemberben történt valami. És megfordulni látszik a szél.

Akik Gyurcsány Ferenc 2006-ban elért  fényes győzelmére még jól emlékeznek, azoknak könnyen ismerősen csenghet a jól ismert mondat a mostani miniszterelnök szájából, miszerint “a Fidesz nyerte meg a választást, csak a  balliberális oldal alakíthat kormányt”.  Ez annyiban valóban igaz, hogy a legnagyobb párt évek óta mindig is a Fidesz volt. Ám  az Iránytű intézet legfrissebb kutatása, melyről a mno.hu számol be, valami egészen döbbenetes állapotról ad hírt: dacára a sorozatos gyűlöletkampánynak,

a kormánypártok féléves mélyponton vannak.

Augusztusban ugyanis még 51%-os többséget tudhattak maguk mögött,  ám szeptemberre a táboruk már villámcsapásszerű  hirtelenséggel 43%-ra olvadt. Még mindig magas, ez  kétségtelen, de ha ilyen ütemben folytatódna az összeomlászuhanás, alig néhány hónap alatt beleállnának a földbe. Az ellenzék ezzel szemben mintha kezdené magát összekapni: erősödött az MSZP, a DK, az LMP, megőrizte pozícióját az Együtt, a Párbeszéd, a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt. Ha valamennyiük számait összeadjuk, akkor kijön, hogy bizony a Jobbik nélküli ellenzék nem is olyan gyenge, mint sokan gondolják.

36%-nyi erősödő ellenzék áll szemben a 43%-os kormánnyal!

Ez pedig tulajdonképpen az a különbség, amit a kampányhajrában könnyen le lehetne dolgozni.

A makacsokat megbüntetik

Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett, hogy az ellenzék csak akkor áll ilyen fényesen, ha abba valamennyi demokratikus erőt beleszámítjuk. Akit netalán a saját önnön büszkesége, pártjának érdekei vagy esetleg kettővel több országgyűlési bársonyszék érdekel és emiatt képes elgáncsolni az egyébként jószándékú ellenzéki együttműködés híveit (például nem koordinál és ráindít az esélyesebb ellenzéki képviselőjelöltekre), az bizony

történelmi bűnt követ el és méltán számíthat a választók büntetésére.

Ha például a Momentum és az LMP tovább makacskodik, könnyen elképzelhető, hogy a végén mind a ketten kiesnek a Parlamentből. Pont azért, mert külön-külön csak elszívják a szavazatokat. Ráadásul mindezt úgy, hogy érdemi eredményt a várva-várt kormányváltás elmaradása esetén biztosan nem fognak tudni felmutatni.

De tényleg, mit kezd majd Fekete-Győr András a fancsali képű öt kis momentumosával a harmadik Orbáni  kétharmaddal szemben? Hát tényleg úgy akarnak ezek a “világmegváltó” politikusocskák bekerülni a történelemkönyvekbe, mint azok, akik hajthatatlan makacsságuk és saját kicsinyes érdekeik miatt képesek voltak eljátszani Orbán elzavarásának történelmi lehetőségét?

Mi, akik tudjuk, hogy Magyarország első számú és kiemelt érdeke Orbán mielőbbi eltakarítása, pontosan fogjuk tudni, kik dolgoznak értünk és kik lesznek, akik csak a saját zsebüket figyelik!

De elég a búsongásból! Az ellenzék hosszú idő után kapott egy esélyt a Sorstól! Eljött végre az idő tenni valamit. Csak el ne szúrják nekünk!

 

136 Comments

 1. Tartod te a kurva anyád, azt. Nem kell komcsinak lenni ahhoz, hogy gyűlöljem ezt a geci Kormányt. De inkább adjon az ég 100 komcsit, mint egy fideszes görényt…

 2. Kedves Bóka Tamás, ezúton szeretném tájékoztatni, hogy egy negyed farhátról sincs szó, mivel a provokátor, akinek válaszolt egy agyonhasznált kamuprofillal írogat, ezért ezúton szeretném kérni, hogy ha csak nem érez fékezhetetlen vágyat rá, akkor inkább ne válaszoljon, mert az ilyen semmirekellőket ezért fizetik. Most hogy darabra, vagy szavak után, azt meg nem mondom, de ha figyelmen kívül hagyjuk, remélhetőleg éhen hal.
  Együttműködését előre is köszönöm!

 3. Egyébként az ki dönti el, hogy melyik ellenzék demokratikus, és melyik nem? Akik majd beledöglöttek a hazugságba mikor kormányon voltak az ma a demokratikus ellenzék? Aki még soha nem kormányzott az meg antidemokratikus ellenzék? Húzzatok már a picsába ezzel!

 4. Ebben önnek teljesen igaza van. A legmocskosabb diktatúrák mindig demokratikusnak, meg szocialistának hívják magukat.

 5. Még a 43 % is túl sok ahogyan ezek kormányoznak. Igaz gondolkodó ember nem adja rájuk a szavazatát. Aki rájuk szavaz az vagy kapott fidesz támogatást, földet, trafikot, vagy a haveri-rokoni körhöz tartozik, vagy egyszerűen neki fidesz van, még akkor is ha már a gyermekei külföldre kényszerültek és ő maga szűken valahogyan elvegetál, csak gondolkodni ne kelljen.

 6. Hiába hazudoznak a komcsik. Már minden normális ember gyűlöli őket. Mindenki tudja, hogy hazaárulók gyülekezete.

 7. Lenne egy kérdésem: melyik kormányon levő párt nem hazudozott? Az biztos, hogy ilyen embertelen mocskos , nyugodtan leírom , ember írtó féreg párt még nem volt.

 8. a Soros György ellen is sokan szövetkeznek, ez nekem igy túl bonyolult . Ja es a Trump na ellene szinte mindenki összefogott.

 9. Én is, ezért nem reagáltam semmit közvetlenül, mert szerencsére nem látom, mit ír ez a retardált 😀

 10. És milyen érzés birkának lenni? Birkának, aki csak bégetve – gondolkodás nélkül – megy a kolomp hangja után, akkor is ha az a kolomp a szakadékba (vágóhídra) vezeti.

 11. Kellemes. Budai villában lakom, luxus limuzinnal járok. Magának milyen érzés prolinak lenni?
  😆😂😝😊😜

 12. Álmodozz csak hülye vén trotyli – biztos vagyok benne, hogy nagyobb komcsi voltál mint anno Kun Béla = az ilyenek szidják ennyire őket most, hogy mutassák mekkora nemkomcsik. Bolond vénasszony.

 13. Nem I. ker. hanem XII.
  Nem szeretem az I. kerületet. A várban nagy a tömeg, kevés a zöld. A váralja pedig nem kellemes. Rossz a közlekedés, a Vérmező felé sok a nagy, piszkos ház.

 14. Kedves Mária !
  Én nem hiszem, hogy azok közé tartozna, akik “Szeretett” miniszterelnökünk kezeit csókolgatják néhány választási igéretért.De ha így van csókolgassa máshol is. azért a pár forintért.

 15. Kedves Sladi ferenc!

  Néhány ingyenes tanács:

  A nyakkendő az övig ér, különben úgy néz ki az ember, mint egy idióta TSZ-elnök.

  Második jó tanács: ha az emberről csak egy ilyen idióta fénykép van, mint magáról, azt nem teszi közszemlére.

  Harmadik jó tanács: proli ne ugasson olyannak, aki felette áll.

 16. A komenistázók mind hazaárulók . Ön is!
  az ország nyugat Európához való felzárkózását nem szeretnék, mert akkor mi lenne a luxus limuzinnal, meg a munka nélküli gyarapodással?
  Értelmes ötletük a társadalom egészére vonatkoztatva nincs. Méltányos, mindenkinek arányosan élhető. A komenistázók önzők– elviszi őket a népharag

 17. Kedves Mária ! Nekünk Orbán nem a felettesünk. Ha Önnek az , úgy ne csak a kezét de a pi…..ját is csókolgassa.

 18. AZ EMBEREK AZT SZERETNÉK, HA TELJES ÖSSZEFOGÁS LENNE, SZERINTEM A JOBBIK NÉLKÜL, DE EZ NEM IS KÉRDÉS MERT A JOBBIK NEM FOG ÖSSZE SENKIVEL! AZT BIZTOS, HOGY NEM ÉRTIK AZ EMBEREK, HOGY A 2010 UTÁNNI PÁRTOK MIT AKARNAK! JÓ LENNE, HA ELDÖNTENÉK OKTOBER 23-IG, MERT ILYEN JELES ÜNNEP A VÁLASZTÁSOKIG MÁR CSAK EGY LESZ: MÁRCIUS 15, DE AZ MÁR LEHET, HOGY KÉSŐ! AZ EMBEREK PEDIG AKKORRA DÖNTENI FOGNAK LEHET ÚGY, HOGY NEM KÉRNEK EZEKBŐL A PÁRTOKBÓL!!! KEDVES SZÉL BERNADETT, JUHÁSZ PÉTER, KARÁCSONY GERGELY, FEKETE GYŐR ANDRÁS GONDOLJÁK MEG, MÉG VAN EGY HÉT, DE HA NEM, AKKOR NAGYON SOK IDEJÜK LESZ, LEHETHOGY 2030-IG!!! EZ A TÉT!!!

 19. Kedves asszonyom!
  Csak jóindulatúan figyelmeztetem, hogy a saját fényképe helyett véletlenül egy mangalica képét tette fel profilképnek.

 20. Mi van kisköcsög, mindenki beleszart a kamu profilodba most visitasz, mint a malac? Hülye illibsi bolsi! Pofa alapállásba!

 21. Mi van kedvetlen nyanya az illibsi bolsik, levették a szájkosarat, azt hiszed a műfogsorral tudsz, harapni? Csak ugatod amit a gazdád parancsol, értelem nélkül!

 22. A kövér nem lehet alkoholista, mert az alkoholista az nem kövér !!! Még ezt sem tudod ?? Na erre varrjál gombot, már ha tudsz !!

 23. Te csak álmodod, hogy bárkit is el tudál tartani!!! Mi vagy te az állam???? Esetleg az EU ?? És mi van azokkal akik saját magukat tartják el??? Váltsál már másra ez már nagyon unalmas!! Megakadt a lemez ??

 24. Na végre! Van, miben egyetértünk. Bár,…. normális ember nem gyűlölködik. Nem gyűlölködik akkor sem, ha ez a jelenlegi komcsi kormány elvárása.

 25. Akkor Ön is egyike annak a száznak, aki a fidesz-kormány uralma alatt jól járt! Jelmondata: ,,Hallgass a zsebedre, szavazz a fideszre!”

 26. Mária néni! Érthető, hogy elfogja a hév ennyi mocskos trágár alpári támadásra, de ne süllyedjen le a csak mocskolódni tudó dékások szintjére.

 27. Sajnálom, hogy ilyen vén hülyék is léteznek. Én hetven éves vagyok, de még nem hülyültem meg.Szerintem az orvos azt mondta önnek, hogy elmebeteg. Ön meg azt hitte, hogy elmehetek. Aztán így maradt. Gratulálok
  És mi az, hogy Proli ne ugasson ? És ki az aki felette áll? csak nem ön talán? Ilyen vén marhákat hajtanak az ecserire. A gyógyszert meg ne felejtse el bevenni, mert a marhasága szövődményes lesz. Ja ….és bekaphatja minden proliét.

 28. Tisztelt Mária néni.!Miért kell 27 év után belerugni a tsz elnökbe akik többsége már agrármérnök volt
  Az ön képe sem matyóhimzés
  Sziveskedjen tiszteletet adni a munkásnak, akinek köszönheti a napi kényelmét szolgáló termékeket. A proli egyébként valaha nem lebecsülö szó volt, hanem a kétkezi munkás nevének röviditése, Na ennyit a magasan felettűnk állónak. Miért is áll felettünk?

 29. Ébresztő! Már nem a Kádár-rendszerben vagyunk. Már nem a véresszájú komcsik parancsolnak, a bugris TSZ elnökök uralkodnak, a büdös prolik pofáznak.

 30. Kedves kommentelők!
  Azt javaslom, hogy ezzel a büdöspofájú, komcsi fideszes vérnyugger szipirtyóval ne foglalkozzatok!
  Nem kell válaszolni neki, nem kell szólni hozzá, kár az ilyen ócska, mocskos proli trollt etetni.
  Szóval, hagyni kell a fenébe ezt a Mária nénit!
  Mert csak széttrollkodja az oldalt, azért kapja a pénzét ez a genetikai selejt!
  Kezdetben engem is felbosszantott, reagáltam a süketelésére, de már régóta nem teszem!
  Csak nevetek az idióta erőlködésén!

 31. Idióta Maris bácsi! Igazad van! Most a buggyantagyú vályogsori suttyó és büdös bunkó bandája vette át a hatalmat !……ezek telipofával hazudnak, és a gyerekek szájából is kilopják a falatot!

 32. Fidessre ? ……a mocskos cigógyerekre és hazaáruló bandájára?……..Viktort, Soros Gyuri bácsi vakarta ki a vályogsorról és pénzelte ……..most Putyin bácsi hecceli a mocskos gazembert. Orbáncnak egy önálló gondolata nincs, egy marionett figura !

 33. Hatökör! ……..ha a hozzád hasonló nyomoroncok ellepik a fővárost, akkor újra kezdődhet a patkánytalanítási, féregtelenítési akció !

 34. Soros által a vályogsorról kivakart suttyó intelligens?……itt a gond, hogy annyira barmok vagytok, hogy nem ismeritek az alapvető fogalmak jelentését! A képről hiányzik Simicska aki orbánc szerint is a Fidess esze volt ……….

 35. Soros ellen fellázadtak a Soros fiókák ……..akik most a Fidess sorait erősítik !……ideje lenne Gyuri bácsinak rendet vágni köztük !

 36. mszp, dk??? hagyjuk már! remélem hamarosan eltünnek a süllyesztőbe!!! Igenis nem szabad még egyszer ezt az összefogósdit erőltetni! 14’ben is leszerepelt, most sem lenne másként!

 37. Kedves Mária! Nem nénizem, mert én is “szép korú ” vagyok. Ha nem képes érvelni, csak sértegetni mindenkit, javaslom menjen ki a piacra és ott keressen társalkodó partnert!

 38. a niedermüller már megint hazát árult, jó pénzért MAGYARORSZÁG ellen szavazva……nem baj kúrcsótányok…….majd amikor himbálózik a szektavezéretek a szukájával, meg a hazaáruló niedermüllerrel a lámpavason…………ti pedig vonultok a koncentrációs táborokba……….robotolni, hogy a haza tovább épüljön, szépüljön……….de addig is csak böfögjetek, röfögjetek…….mi pedig kacagunk!!!

 39. Mára mama!
  Te meg Orbán által megrettegtetett, irgalom és
  könyörületesség, emberség és jó szándék, továbbá tolerancia hiányában szenvedő
  vagy, mint a “birkák”, a fideSSes nyáj összes többi tagja….! Menj csak a nyáj után! Ottan’ legelheted a szaros füvet…. Guten apetit!
  He-he…….

 40. Az anyád kussol az …ki a szar vagy te vén geci hogy így mersz beszélni emberekkel ,megkereslek Budán de lenyomok egy adag szart a torkodon te vén barom

 41. Simicska volt a Fidess esze ….. Most a csúti pockost CSAK seggnyalók veszik körül. sehol egy gondolkodni tudó ! Hajrá Lajos ! ……..szorongasd meg a csúti törpe tökeit!

 42. a te képedet meg az alzheimer kezelés mellől ollóztad ki…
  még a képed is lopott…
  mér nem orbán seggét tetted ki profilnak?
  úgy is csak sz@r jön belőled…
  legalább irányultak lennének a hozzáböfögéseid…
  néhány pukival…
  😉

 43. Bocsi a késedelmes válaszért, ez ilyen vén seggnyalótól bóknak veszem! Ha az alpárin- véletlenül Tiszaalpárt érti (jaj majdnem értelmes vitapartnernek tituláltam) téved

Leave a Reply

Your email address will not be published.