Retteghet a Fidesz! Megszületett a teljes ellenzéki összefogás: 9 párt tartott erről sajtótájékoztatót

Forrás: ATV Facebook Live videó

Szokatlan barátság

A magyar ellenzék mostanában nagyon nincs formában. Legnagyobb sajnálatunkra mást sem hallani a demokratikus oldalon, mint folyamatos civódást, régi sérelmek felhánytorgatását és bosszantó köpködést. Kötve hiszem, hogy ezt bármelyik választó díjazná; ez a viselkedés meg is látszik az ellenzéki pártok támogatottságán. Ám ma végre mintha fordulna szél: nem kevesebb mint kilenc (!) ellenzéki párt fogott össze, hogy megdöntse a Fidesz uralmát!

Ez a kiemelkedő együttműködés a Római-parti mobilgát ügyében alakult. A mobilgát ügye évek óta folyamatosan borzolja a kedélyeinket. A Tarlós István főpolgármester által erőltetett nyomvonal ugyanis gyakorlatilag letarolná a Római-part növényzetét és kivágásra kényszeríteni a part gyönyörű fáit.

A múlthéten aztán váratlan fordulat történt az ügyben: a Párbeszéd és Együtt közösen beadott népszavazási kezdeményezését váratlanul átengedte a Kúria. Ha tehát összegyűlik a megfelelő számú aláírás a következő 30 napban, akkor a budapestiek az alábbi kérdésben nyilváníthatják ki a véleményüket:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés helyezze hatályon kívül a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmi létesítményének nyomvonalával kapcsolatban hozott 229/2017. (IV.5.) számú határozatát?

Ha a jogi bikkfanyelvet lefordítjuk hétköznapi beszédre, akkor a kérdés arra vonatkozik, hogy a fővárosi közgyűlés egyszerűen helyezze hatályon kívül azt az áprilisban meghozott határozatát, amellyel döntött a mobilgát eredeti nyomvonalának megépítéséről.

Teljespályás ellenzéki letámadás

Az atv.hu facebook oldala élőben közvetítette azt a ma délelőtt megtartott közös ellenzéki sajtótájékoztatót, ahol a Párbeszéd, az Együtt, az MSZP, a DK, a Liberálisok, a MoMe, az LMP, a Kétfarkú Kutyapárt és a Momentum együtt álltak a nyilvánosság elég és jelentették be az aláírásgyűjtés kezdetét. Ahhoz, hogy a kezdeményezés sikeres legyen, a pártoknak 30 nap alatt kell 138 ezer aláírást gyűjteniük (mint a Nolimpia kampánynál).

A főváros ne védje “árvízvédelemre hivatkozva néhány ezer ingatlanspekuláns érdekét” kezdett erős felütéssel Juhász Péter, az Együtt elnöke. Őt Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke követte, aki szerint

“az emberek megértették, hogy a római-parti mobilgát ügye az nem öt darab fa kivágásról szól, hanem arról szól, hogy nem engedjük tovább az Orbán-kormány pusztítását”

Gy. Németh Erzsébet, DK-s fővárosi képviselő szerint “Tarlós István meghátrált”, míg Horváth Csaba MSZP-s képviselő azt hangoztatta, hogy Tarlós “ne trükközzön” se a szerdára összehívott rendkívüli közgyűlésben, sem máskor és “ne próbáljon meg kamu előterjesztéseket gyártani”. Végezetül arra kérte a budapestieket, hogy vegyék kezükbe az irányítást és bátran mondjanak véleményt a mobilgátról.

Amit látunk, az tehát valóban példátlan együttműködés az ellenzéki pártok részéről. A következő hetekben bizton számíthatunk rá, hogy pultjaikkal mindenfelé találkozhatunk, így könnyen aláírhatjuk mi is a népszavazási íveket.

A Fidesz retteg

Az, hogy milyen lehet a Fideszben a hangulat, jól példázza az a tény, hogy Tarlós István főpolgármester már szerdára rendkívüli közgyűlést hívott össze, ahol az előzetes pletykák szerint még a népszavazási kampány felpörgése előtt visszavonatja a korábbi döntését és ebben a ciklusban már nem is építteti meg a mobilgátat, így próbálva elejét venni a budapestiek mozgósításának. Kétség sem fér hozzá, hogy gyáva megfutamodásnak lehetünk tanúi: ha a főpolgármester annyira hinne a saját ötletében, bizonyára nem félne az emberek elé vinni a kérdést. Így aztán akár összejön a népszavazás, akár visszavonásra kerül a korábbi döntés,

az ellenzék mindenképpen fényes győzelmet arat a kormánypárt fölött.

Ilyenre pedig nem volt példa az olimpiaellenes kampány óta.

Fontos azonban aláhúznunk: ha az ellenzéki pártok ilyen hatalmas erőt tudnak közösen felmutatni és képesek meghátrálásra kényszeríteni a Fideszt, sokan közülük miért határolódik el a választási együttműködéstől? Hiszen pont ez az eset bizonyítja, hogy lehetséges a győzelem. Akkor nem ezen kellene mindenkinek közös erővel dolgoznia?

Nekünk, választóknak kettős tehát a feladatunk. Egyfelől amikor járunk-kelünk a városban, bevásárolunk, piacozunk, randizunk vagy megyünk az unokáért az oviba, ne felejtsük el mi is aláírni az íveket. Másfelől ha van ismerősünk ezekben a pártokban, rágjuk a fülét éjt-nappallá téve:

“ha itt megy, máskor is megy. Kezdjétek már el az együttműködést, mert mi győzni akarunk!”

51 Comments

 1. A kilenc ellenzéki párt összefoghatna még az autóbusz, villamos, metró, troli járatok sürüsége, ritkítása , megállók létesítése vagy megszüntetése a Nemzeti Színház és az Operaház müsorterve , a szereposztások ügyében hogy csak a fontosabbakat említsem.

 2. Kedves Szopó Ernő!
  A liberálisok a hazaárulók. A liberálisok sivalkodnak. Tudja maga jól, hiszen maga is az.
  :-))))))))))

 3. Maris már megint kiszöktél,és nem vetted be a gyógyszert! Bolondok házából nem lehet kijönni!Még akkor sem ha vikiddel jöttél ki!Mars vissza BüdösKomcsi!

 4. Írjál már le, egyetlen pozitívumot a hülye fityesztől!! Összefogni, meg a szavazófülkékben kell majd, nem az utcán!!

 5. ezt a vén hülyét meg nem kell észre sem venni….. Nem először látom, hogy semmi mást nem csinál itt – mint lázít! Észere sem kell venni – majd megúnja!!!

 6. türhő – (hangut) (alföldi vált.: türheő) a tű!-hajsz-heőő!- ökör és ló fogat biztató szócska elhallása után keletkezett főnevesítés. Tudós etimológusok tévesen ezalapján származtatják a tahó-t hangutánzónak.
  Nem minden türheő tahó, mert pl a téeszelnökök gyakrabban mosakodtak, váltottak inget, tehát ingnyakukon a tahóság (=emberzsírba tapadt por) nemigen ütögéllett. És egyre inkább, ahogy ragadt rájuk valami a továbbképzéseken, aktívaértekezleteken, szemináriumokon és a foxi maxin, inkább börheőkké lettek. Pl teszemazt, amikor a jólsikerült zárszámadás előtti éccakábanyúló széjjelkönyvelésekkor Icukával fölmentek a főnöki irodaszintre s Icukának a velúrbőr bolgár miniszoknyáját a girincire csapta föl, hát úgy rájaszólott, hogy “Szíjjelebb rakjad mán a laábodat aranyom, mert a jankaóm mán igen meg van szűdűlve, osztan a keskeny kis utcácskádban véletlen egy lyukkal feljebb megyen!” -hogy a portásfülkében a pesti szám kapcsolására várakozó fiatal számviteli gyakornoklyány is meg is hallhatta, meg pesticsirke létére mitsem is értett ebből a turkusmód virányossan környűlbeszélő börheőségből.

 7. A helyzet az, hogy az ismert és ismeretlen magyar polito-krimino oligarcháknak minden úgy jó ahogy van, ezért aztán az “ellenzéki” társaság pórázát igen szorosan fogják. A nép megkapja az ellenzéki cirkuszi játékokat, az össze sz@-ós gumicsontot szépen rágcsálhatja de többet nem kap. Csak majd ha elfogynak az uniós ezermilliárdok és a szakadék szélén – vagy már abba lökve állunk, egymást ölve a nyomorban, nos hát majd akkor fog más valaki győzni. Ne legyen igazam.

 8. Együttműködni nem csak a mindenben(politikai, szakági) való és teljes egyetértés esetén lehetséges, egy alapvetően közös cél érdekében! A kormány sajnos maga rajzolta ki markánsan a rendszerváltók alapfeladatát! Ki kell használni az alkalmat! Bármilyen sztereotípia is, de összefogásban az erő!

 9. A FIDESZ és annak vezére, sajnos, nem retteg hanem betegre röhögi magát. Az önmagát ellenzéknek tartó, de valójában fél hülye bagázs idióta bejelentései, az eseményeket követők számára, már szatíra szintre terelték a próbálkozásaikat.

 10. Szerény személyem csakis azért megy el a választásra, hogy képem legyen róla, hogy kik szerepelnek azon a bizonyos listán, akik közül lehet választani?!!! Nagyon szomorú leszek, ha pont az, akire voksolnék nem lenne rajta….?! Már az is eszembe jutott, hogy úgy viselkedek, mint Hosszú Katinka…..?!!! (Y)

 11. Az lenne tényleg a legjobb,ha össze fognának,Minden ellenzéki párt a nép jövőjét tartja szem előtt,hogy jobb legyen,meg is tudnák valósítani,ha akarnák.Tudatában vagyok,hogy olyan jó amit szeretnénk soha nem lesz,nem is volt,de a nagy rablásnak,lopásnak véget kell vetni,mert ez forradalomhoz vezet,semmi jó nem lesz.Minden vezető ember megkapja a jó,nagyon jó fizetést ,meg kellene azzal elégedni,de amíg ilyen harácsoló rabló banda vezeti az országot soha nem nem lesz nyugalom,mindent lopnak,kisajátítanak maguknak,ez nem normális emberekre vall,ez minden egészséges ,normális embert felháborít,mert milliós fizetésből v

 12. kedves mária néni! gondolom a szopó ernő csak véletlen elírás volt, ekkora tahónak még önt sem gondolnám. sajnálom, hogy maga szerint az összes liberális hazaáruló, Széchenyitől Eötvösig vagy orbántól Göncig, nagy szerencsénk van, hogy ezen rohadék liberális politikusok után végre egy talpig becsületes, hazaszerető, önzetlen kormánya van országunknak, akire a hazaárulás legkisebb árnyéka sem vetülhet.

 13. LÁSZLÓ HALASSY! SZOVAL, TE A FIDESZ NYALÓGÉPEK SZÁMÁT SZAPORÍTOD! HÚHA! CSAK NEM ÉRDEKELT VAGY A DUNA A PART SZINTE UTSÓ NEM SZÉTBARMOLT RÉSZÉNEK TÖNKTETEVÉSÉBEN…A FIDESZ KORMÁNYA MÁR AMIHEZ CSAK ÉRT OTT ROMBOLT, FÁKAT VAGATOTT KI, STADIONOKKAL, TORONYMAGASSÁGÚ UNDORMÁNYOKKAL CSÚFÍTOTTA MAR EL A GYÖNYÖRŰ FŐVÁROSUNKAT…UTÁNA KI IS FOGJA AZT A SOK FELESLEGES BERUHÁZÁST FENNTARTANI? LÁSZLÓ, TE CSAK AZ ORRODIG LÁTSZ, ADDIG IS CSAK HOMÁLYOSAN, MERT ORBÁN A TE ORRODBA IS BELEHELYEZTE A MEGALKUVÁST, ÉS CSAK GYŰLÖLKÖDNI TUDSZ! UGYE? SAJNÁLLAK NAGYON, VEDD LE MÁR AZT A SÖTÉT SZEMÜVEGET, HOGY LÁSD MEG MOST A DUNAPARTOT, AMIG MÉG NEM BARMOLJÁK SZÉT! SZIAAAA!

 14. JÉZUS, SEGÍTS, HOGY AZ ILYEN ELVAKULT ÕREGLÁNYOK NE BUTASÁGOKAT MANTRÁZZANAK KOMMENJEIKBEN! DE A HELYESÌRÁSRA SEM ÁRTANA KÖZBEN ODAFIGYELNI, MERT A SZÍNVONAL IS AZONNAL MEGLÁTSZIK, ÉS EZ ORBÁNT IS LEÉGETI! HAHA!

 15. Kedves! Úgy látom magát még a pokolbol is kitiltották. Maga már csak a csuti törpe kommandójában mázolja a plakátokat, no meg nyalogatja a gazdája kezét, ha néha kihúzza a seggéből a fejét. Gratulálok!

 16. I and my guys ended up studying the great helpful tips located on the website and so instantly developed a terrible feeling I never expressed respect to you for those secrets. The young men are actually certainly very interested to see all of them and have now in reality been loving them. I appreciate you for really being considerably thoughtful as well as for figuring out such excellent resources millions of individuals are really desperate to be informed on. My sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.

 17. hello there and thank you for your info – I have definitely picked up something new from right here. I did however expertise several technical points using this web site, as I experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective exciting content. Ensure that you update this again very soon..

Leave a Reply

Your email address will not be published.