Kunhalmi beleállt: bravúros választ adott arra, mit kell tennie most az ellenzéknek

Forrás: Pesti Bulvár

Új igazságot az embereknek

“Ideje felébredni: a valódi maffiahálózat éppen hetedik éve van kormányon Magyarországon. Őket kell leváltani, ez a feladat.” – állítja megdöbbentően kemény hangvételű interjújában Kunhalmi Ágnes. Miután elolvastuk, mi is csak annyit tudtunk mondani, hogy ez már döfi.

Kunhalmi Ágnes a 24.hu-nak adott egy interjút és azt kell mondanom, igen összeszedett, átgondolt és felelős interjút adott az MSZP budapesti elnöke. Ha a baloldali politikusoknak csak a fele gondolkodik úgy, amit ő, akkor kezdhetünk reménykedni. Az az Az évek óta földön fekvő Baloldal, akit durva jobbegyenessel ütött ki a Fidesz a 2010-es “fülkeforradalmi” választáson és amelyikről sokan azt gondolták, végérvényesen a földön marad, most nem csak feltápászkodott, hanem felpattant, letörölte a vért a szája sarkából és így kiáltott: “meccsnek nincs vége. A meccs csak most kezdődik!”

Kunhalmi szavaiból kiérződik, hogy az egész gondolkozása az igazságosság körül forog. Szerinte ugyanis a

“magyarok vagyonát ma egy tucat ember viszi haza ahelyett, hogy milliók kapnának lehetőséget a felemelkedésre.”

Ám a politikus nem áll meg a már sokszor ismételt baloldali paneleknél, ezzel éppen csak hozzáfog a mondanivalójához. Szokatlan modernséggel a tűpontosan nevezi meg a következő évtized leginkább embert próbáló kihívását, a fokozódó robotizációt. Véleménye szerint “szabályozást és törvényeket kell alkotni” és keményen beleszáll a főváros vezetésébe, amelyik “legnagyobb érdeme néhány utca átnevezése”. Később még alaposabban kifejti, hogy mire is gondol pontosan.

“Az automatizáció félmillió munkahelyet veszélyeztet Magyarországon. Ehhez képest a a kormány a gyerekek kezébe csavarkulcsot és kalapácsot ad ahelyett, hogy programozni tanítanák meg őket. Münchenben, az autógyártás fellegvárában láttam, hogy a szakképzésben programozni tanulnak, akik korábban motorok összeszerelését tanulták. A világ itt tart, mi meg megyünk visszafelé. Ilyet nem csinált eddig egyetlen kormány sem Magyarországon.”

Felhívja a figyelmet arra is, hogy a magyaroknak ma “több lehetőség, magasabb fizetés, működő egészségügy, jobb és modernebb iskola kell”.

Kunhalmi már látja az utat

Persze lehet bárkinek bármilyen programja, azonban a Fidesz által kierőszakolt választási rendszerben megkerülhetetlen a kérdés, hogy mégis miként lehet kormányra kerülni és megvalósítani azt. A politikus nem is kerüli a forró kását, hanem nyílegyenesen kijelöli az ellenzéki pártok előtt álló elvégzendő feladatokat. “Ahhoz, hogy változtassunk, el kell érnünk, hogy a 106 egyéni választókerület mindegyikében egy-egy demokratikus jelölt legyen a Jobbikkal és a Fidesszel szemben.” – kezdi, majd igazán bizakodóvá válik.

“A tárgyalások zajlanak, nagyon pozitív hangnemben.”

Politikustól meglepő alázattal azt is elárulja, hogy nem az a lényeg, hogy az MSZP hány választókerületet nyer meg, mert a cél a Fidesz mielőbbi eltakarítása. Csak így lehet “Magyarország újra a magyaroké”. Ebből egyúttal le is vonja a következtetést: “hibázik minden olyan baloldali erő, amely az MSZP meggyengülésére játszik”.

Interjújában arra is kitér, kit látna szívesen miniszterelnöknek.

“Olyan kell, aki le tudja győzni Orbánt. Ez a jelölt lehet civil, politikus, vagy olyan valaki, akiről ma még talán nem is feltételezzük, hogy az élre akar állni.”

Bár elismeri, hogy a miniszterelnök személyénél még nem járnak a tárgyalások, hiszen előbb a 106 egyéni körzetben kell megállapodni. A politikus ezen kívül keményen nekimegy Szél Bernadett LMP-s társelnöknek, akinek a a személyes ambíciói komoly akadályai lehetnek a kormányváltásnak.

Összességében tehát roppant meggyőzős mindaz, amiről Kunhalmi beszél. Pontos, határozott és felkészült. Őszintén reméljük, hogy példáját még sokan követik!

 

31 Comments

 1. Mária néni profilja alá az van írva,hogy “Becsületben megőszült,jóravaló nénike vagyok”!Hozzászólása ennek a jóravaló nénikének:Söpredék és kussolsz!Jobb nem is tudni milyen jelzőket mondana ha nem jóravaló nénike lenne!

 2. Hagyjátok már ezt a vén hülyét,ha mégegyszer ennyi esze lenne,akkor is csak féleszű volna. Nem kell vele foglalkozni,eltelik ez a pár nap ami hátra van neki. Isten nyugosztalja, Ámen!

 3. Mária Mária,Te Szűzanya,miért vagy ilyen biztos abban,hogy Te jó vagy?
  Isten majd ítélkezik feletted is!Áldás!

 4. Nem Mária és nem néni, lopott kép, hamis adatok. Ilyen a FideSS söpredéke. Ez egy fos troll, aki teleöklendezi a mocskával az oldalt. Egy virtuális transzvesztita csupán.

 5. ez a márianéni egy ide kinevezett droid…senki ne válaszoljon neki, ez a dolga, hogy ne a cikkre reagáljon bárki is.

 6. Meglátjuk mennyire van képben a mai számitástechnikában, mivel hamarosan komoly technikai problémái lesznek ennek a vén kriptaszökevénynek

 7. Ti fogtok sivalkodni jövőre, amikor a Geci és csürhéje megy a levesbe. Majd csak néztek, mint hal a szatyorban.

 8. “magyarok vagyonát ma egy tucat ember viszi haza ahelyett, hogy milliók kapnának lehetőséget a felemelkedésre.”
  Alattatok sem emelkedtek fel milliók Ágnes… A pofátok jár csak, ép úgy ahogy fidesznek… Hiteltelen szar banda vagytok, Viktorékkal együtt, szemét haza és nemzetárulók….Remélem hamarosan eltűntök a történelem süllyesztőjében, a Fidesszel együtt..

 9. Tisztelt olvasótársaim, kommentelők! Az a “Mária néni” NEM Mária, NEM néni, LOPOTT KÉP, HAMIS PROFIL! Egy FideSS-TROLL, egy primitív “virtuális transzvesztita”.
  Szóval egy olyan féreg, aki képtelen felvállalni önmagát, kényszeresen ócsárol másokat, csak hogy kiélje beteg hajlamát, vagy kompenzálja kisebbrendűségi érzését. Olyan, mint a nyelvnyújtogató gazdája, egy pszichiátriai eset. Sajnos az értelmi képességei is több mint hiányosak, az egy szavas, egy “bites kommunikáció” jellemzi. Le kell sz@…ni és magától elsorvad, kihal! Az evolúció mindig teszi a dolgát. Ami hasznos a világunknak az tovább él, ami nem az … Hagyni kell. Még egy kicsit majd “szenved’, aztán kimúlik.

 10. Ez borzasztó!!! Már miért kellene tárgyalniuk a miniszter elnök személyéről??? Nem lesz közös lista, legalábbis DK-val nem. Más pártok sem akarnak velük közös listát. Akkor miről is kellene tárgyalni?? Mindenki megcsinálja a saját listáját és kijelöli saját listavezetőjét. Tárgyalni kizárólag a 106 körzet egyéni jelöltjeiről kell! De azt nagyon gyorsan és békésen tető alá kellene végre hozzák!! Nem akarok igazságos programot! Működőképes legyen, állítsa vissza a demokratikus intézményrendszert, az Alkotmányt, a normális közoktatást (tanszabadság), stb. Én egyáltalán nem dobtam hátast Kunhalmi nyilatkozatától.

 11. Ha ez az egész netán nem irónia, akkor tragédia. (Ha mégis irónia, akkor sokkal maróbbra kellett volna írni.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.