Kunhalmi beleállt: bravúros választ adott arra, mit kell tennie most az ellenzéknek

Forrás: Pesti Bulvár

Új igazságot az embereknek

“Ideje felébredni: a valódi maffiahálózat éppen hetedik éve van kormányon Magyarországon. Őket kell leváltani, ez a feladat.” – állítja megdöbbentően kemény hangvételű interjújában Kunhalmi Ágnes. Miután elolvastuk, mi is csak annyit tudtunk mondani, hogy ez már döfi.

Kunhalmi Ágnes a 24.hu-nak adott egy interjút és azt kell mondanom, igen összeszedett, átgondolt és felelős interjút adott az MSZP budapesti elnöke. Ha a baloldali politikusoknak csak a fele gondolkodik úgy, amit ő, akkor kezdhetünk reménykedni. Az az Az évek óta földön fekvő Baloldal, akit durva jobbegyenessel ütött ki a Fidesz a 2010-es “fülkeforradalmi” választáson és amelyikről sokan azt gondolták, végérvényesen a földön marad, most nem csak feltápászkodott, hanem felpattant, letörölte a vért a szája sarkából és így kiáltott: “meccsnek nincs vége. A meccs csak most kezdődik!”

Kunhalmi szavaiból kiérződik, hogy az egész gondolkozása az igazságosság körül forog. Szerinte ugyanis a

“magyarok vagyonát ma egy tucat ember viszi haza ahelyett, hogy milliók kapnának lehetőséget a felemelkedésre.”

Ám a politikus nem áll meg a már sokszor ismételt baloldali paneleknél, ezzel éppen csak hozzáfog a mondanivalójához. Szokatlan modernséggel a tűpontosan nevezi meg a következő évtized leginkább embert próbáló kihívását, a fokozódó robotizációt. Véleménye szerint “szabályozást és törvényeket kell alkotni” és keményen beleszáll a főváros vezetésébe, amelyik “legnagyobb érdeme néhány utca átnevezése”. Később még alaposabban kifejti, hogy mire is gondol pontosan.

“Az automatizáció félmillió munkahelyet veszélyeztet Magyarországon. Ehhez képest a a kormány a gyerekek kezébe csavarkulcsot és kalapácsot ad ahelyett, hogy programozni tanítanák meg őket. Münchenben, az autógyártás fellegvárában láttam, hogy a szakképzésben programozni tanulnak, akik korábban motorok összeszerelését tanulták. A világ itt tart, mi meg megyünk visszafelé. Ilyet nem csinált eddig egyetlen kormány sem Magyarországon.”

Felhívja a figyelmet arra is, hogy a magyaroknak ma “több lehetőség, magasabb fizetés, működő egészségügy, jobb és modernebb iskola kell”.

Kunhalmi már látja az utat

Persze lehet bárkinek bármilyen programja, azonban a Fidesz által kierőszakolt választási rendszerben megkerülhetetlen a kérdés, hogy mégis miként lehet kormányra kerülni és megvalósítani azt. A politikus nem is kerüli a forró kását, hanem nyílegyenesen kijelöli az ellenzéki pártok előtt álló elvégzendő feladatokat. “Ahhoz, hogy változtassunk, el kell érnünk, hogy a 106 egyéni választókerület mindegyikében egy-egy demokratikus jelölt legyen a Jobbikkal és a Fidesszel szemben.” – kezdi, majd igazán bizakodóvá válik.

“A tárgyalások zajlanak, nagyon pozitív hangnemben.”

Politikustól meglepő alázattal azt is elárulja, hogy nem az a lényeg, hogy az MSZP hány választókerületet nyer meg, mert a cél a Fidesz mielőbbi eltakarítása. Csak így lehet “Magyarország újra a magyaroké”. Ebből egyúttal le is vonja a következtetést: “hibázik minden olyan baloldali erő, amely az MSZP meggyengülésére játszik”.

Interjújában arra is kitér, kit látna szívesen miniszterelnöknek.

“Olyan kell, aki le tudja győzni Orbánt. Ez a jelölt lehet civil, politikus, vagy olyan valaki, akiről ma még talán nem is feltételezzük, hogy az élre akar állni.”

Bár elismeri, hogy a miniszterelnök személyénél még nem járnak a tárgyalások, hiszen előbb a 106 egyéni körzetben kell megállapodni. A politikus ezen kívül keményen nekimegy Szél Bernadett LMP-s társelnöknek, akinek a a személyes ambíciói komoly akadályai lehetnek a kormányváltásnak.

Összességében tehát roppant meggyőzős mindaz, amiről Kunhalmi beszél. Pontos, határozott és felkészült. Őszintén reméljük, hogy példáját még sokan követik!

 


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata