Kíméletlen kritikát fogalmazott meg egy bíró Handó Tündéről – robbanás közeli helyzetről beszélt

Forrás: nol.hu

Szerencsére az igazságszolgáltatás néhány szegmensét még nem sikerült Orbán Viktornak és csapatának meghódítania. Vannak olyan bírók, akik nem tűrik, hogy az önkény uralkodjon a tárgyalótermek falain belül, és hangot is adnak nemtetszésüknek.

A Budai Központi Kerületi Bíróság bírája szerint Handó Tünde eddig nem teljesítette korábbi ígéreteit. Szepesházi Péterúgy véli: elszaporodtak a kritikus hangok a bírói karon belül, és ez az Országos Bírói Tanács legutóbbi pár ülésének jegyzőkönyveiből is kiderül.

444.hu-nak interjút adó bíró úgy fogalmazott: robbanás közeli a helyzet. Úgy látja, hogy semmi sem valósult meg eddig az Országos Bírósági Hivatal vezetőjének ígéreteiből.

Ezek között szerepelt például a munkateher-kiegyenlítés vagy a jobb munkakörülmények, és a vezetők egy részét őszintén zavarja, hogy ezeket nem valósultak – véli Szepesházi, aki szerint az ülések jegyzőkönyveiből az látszik, hogy Handó Tünde meg van sértődve a kritikák miatt.

A bíró szerint nem fogadják szívesen a hivatalban a kritikus hangokat.

„Félelem van, és ehhez nem akarok alkalmazkodni, mert megöli a lelket. Sokkal jobb nyíltan kimondani, hogy a császár meztelen, és ezzel másokat is felszabadítani kicsit az igazságszolgáltatás álszent körülményei alól, ahová be vannak kényszerítve” – fogalmazott Szepesházi.

Handó Tünde szerinte nagyon tehetséges ember, bíró, vezető, „de az a centralizáció és önkény, amit megvalósított, minden erényét, és kezdeti eredményét lerombolta”. Ez az önkény például a vezetői pályázatoknál érhető tetten, Handó Tünde túl sok vezetői pályázatot nyilvánít eredménytelennek, és erre már a Parlamentben is rákérdeztek a képviselők a legutóbbi meghallgatásán – tette hozzá.

loading...