Végre! Fülön csípték Farkas Flóriánt – észvesztve kapkod a kormány, hogy eltussolják a gigabotrányt

Forrás: youtube.com

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője adatigényléssel fordult az igazságügyi tárcához, hogy megtudja, miért érezték fontosnak, hogy 30 évre titkosítsák Farkas Flórián hűtlen kezelési ügyét, amely miatt börtönbe kellett volna vonulnia. Göncz Árpád azonban még köztársasági elnökségének idején kegyelmet adott a botrányok tengerében fulladozó Farkasnak.

Ilyenkor, ahogy annak rendje és módja van, az igazságügyi tárca válaszol a képviselő adatigénylésére, vagyis adatokat szolgáltat neki. Magyarországon azonban nem így működik a folyamat. A tárca ugyanis olyan választ adott, amelyet már általános iskolában sem fogadott el volna el a tanítónéni. Ott ugyanis arra a kérdésre, hogy miért nincs kész a házi feladat, azt felelni, hogy mert elveszett, vagy mert a kutya megette, egy meglehetősen gyenge indok, amiért akkora egyest kapunk, amekkorát Szájer József sem tud mutatni hüvelykujjával az Európai Parlamentben, ha a Fidesz-frakciónak jelzi az igennel szavazást.

Az Igazságügyi Minisztériumnál azonban ezt jó magyarázatnak tarthatják, mivel azt a tájékoztatást adták a politikusnak, hogy

azért nem válaszolnak, mert a dokumentum eltűnt.

Eltűnt… csak úgy elpárolgott. Farkas Flórián személye kapcsán valahogy minden eltűnik, mindent titkosítanak, esetleg szimplán csak ignorálják azt.

Október elején a NAV házkutatást tartott az Országos Roma Önkormányzat volt megyei irodáiban, amelyek többségében a képviselők lakásán működtek. A RomNet számolt be róla, hogy 34 szabálytalanul működtetett, és azóta már bezárt irodában is iratokat foglaltak le, a költségvetési csalás gyanújával zajló büntetőeljárás részeként. Emellett a nyáron csalás és közokirat-hamisítás miatt két roma politikus feljelentette a Lungo Drom elnökét a Fővárosi és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségen. Hosszú lenne felsorolni az összes kétes ügyet, ami Farkas nevéhez kötődik, nem beszélve arról, hogy nemrégiben hosszú időre eltűnt, senki nem tudta, hol tartózkodik.

Mindezek ellenére az Igazságügyi Minisztérium megengedi magának, hogy csak úgy elkeverjék az adatigényléseket Farkas Flóriánnal kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy a kormány elkezdett kapkodni, és ennyi zűrös ügy után már nem tudják sokáig menteni sem a saját, sem Farkas ügyeit.

Vajon mi derül ki, ha Jávor adatigénylése egyszer előkerül? Kíváncsian várjuk!

loading...