Hatalmas pofont kapott a Momentum: nem akartak összefogást, keményen megbüntették őket

Az ellenzéki blokk támogatói nem tűrik jól ha valamelyik szereplő önös érdektől vezérelve nem hajlandó együttműködésre a többi változást akaró párttal. 

 

 • Az egyikük Raskó György mezőgazdasági vállalkozó, korábbi államtitkár (vele itt közölt a b1.blog  interjút).
 • A másikuk Bojár Gábor informatikai vállalkozó, a Graphisoft alapítója.

Az utóbbi most nyilvánosan jelentette be, hogy kiszáll a Momentum mögül. Bojár a 168 órának nyilatkozott:

A Momentum nagy csalódást okozott azzal, hogy elzárkózik mindenféle együttműködéstől. Ez számomra azt jelenti, hogy a 2018-as kormányváltásról már lemondtak, és a párt vélt hosszú távú érdekeit fontosabbnak tartják, mint az ország történelmi érdekét.

Ezzel gyakorlatilag megüzente, hogy

a Momentum változtasson a stratégiáján, különben tőle nem jut több pénzhez.

 • A Momentum eddig elutasította a részvételt az MSZP, illetve korábbi miniszterelnökjelöltje, a kedden lemondott Botka László által javasolt választási együttműködésben.
 • Valamint a Juhász Péter Együtt-elnök szorgalmazta Új Pólusban is, amelyik az Együtt és a Momentum mellett az LMP és a Párbeszédből állna.

Mint az interjúból kitűnik, Bojárt az utóbbit preferálná:

Úgy érzem, a kisebb demokratikus pártoknak az úgynevezett új pólus szövetség hozhat többletszavazatot. Rengeteg olyan választó van, aki sem az MSZP-re, sem Gyurcsány pártjára nem akar szavazni. A Jobbikot pedig nem tartom demokratikus pártnak. A közös indulásra azért van szükség, mert külön-külön kicsi az esélyük a parlamentbe bejutni, és az Európa, a demokrácia és a jogállam melletti kiállás prioritásában egyetértenek.

A Momentum másik támogatója, Raskó György, aki szintén arcát adta a párthoz, épp a B1 blognak nyilatkozta bő hónapja, hogy nem állnak Orbán leváltás útjába. Ehhez képest a Momentum eddig mindenkivel elutasította együttműködést.

forrás: b1.blog.hu

25 Comments

 1. Tetszik amiket mondanak, de az már nem ahogy……:-( Két dolgot megtanulhattak volna! 1. pont ebből a “Csak én, és senki más!” stílusból van elege mindenkinek! :/ 2. orbánt leváltani csak a saját stratégiájával lehet: Roma stílusú összetartás, és az ellenfél gyalázása az utolsó pillanatig! Esetleg erre vevő a nép….;-)

 2. Ja, de ha már most ilyen eszetlenek, akkor mi a garancia rá, hogy nem ők lesznek 20-30 év múlva az új fidesz, és nem próbálnak majd ők is egy új autokratikus vezetést létrehozni ?

 3. nem akarásnak nyögés a vége.1%-on állnak.tegnap néztem a népszava által közölt közvélemény kutatás eredményét.az aláírás gyűjtéskor még azt mondták,hogy nem akarnak párttá alakulni,meg hogy a fidesz nem leváltható 2018-ban.ezzel a hozzá állással tényleg nem.pedig ha két ilyen üzlet ember segítő kezet nyújt ajánlott elfogadni.kitudja lesz-e még hasonló alkalom.

 4. Mint a farkasok. Összefogásban az erő, és azoknak akiknek még
  a tojáshéj a seggükön van, azoknak ez magas, mint tyúknak a fazseb!!!!

 5. Szerintem nem kell még elásni ezt az együttműködést. A választást megelőző hónapokban lesz itt még összefogás, rá lesz kényszerítve a Momentum és az LMP is, ha plusz szavazatokat akar nyerni, ha tényleg el akarja hitetni az emberekkel, hogy akár nyerhetnek is. Én azt gondolom, hogy ők ezt pontosan tudják, de egyelőre tapogatóznak, próbálják felmérni a saját pártjuk támogatottságát, bepozícionálni magukat egy választási szövetségbe. Az Új Pólus egy jó iránynak tűnik, ha nem paktálnak le az Mszp-vel és a DK-val, akkor sok most még bizonytalan szavazót nyerhetnek.

 6. Ifju titánok! A népnek elege van a baráti körből alakult pártokból.Lsd. a jelenlegi kormányt.Arró nem beszélve, hogy a jómódu családból származó gyerekek senkivel nem fognak össze-

 7. Én nem adnék 20-30 évet, jó esetben 2-3 évet, és a fidesz 2 szisztémát látnánk újra más személyek felállásában.

 8. Kedves véleményt író, Ezt most nagyon eltalálta, ha tényleg el akarja hitetni az emberekkel, hogy akár nyerhetnek is! Sajnos elhitetni az emberekkel, aztán a saját fejük után menni, erre megy ki minden taktika.

 9. Ne a Parlamentbe akarjatok bejutni, itt annál több kell! Porrá kell zúzni a fidss-t, azt pedig csak teljes ellenzéki összefogással lehet.

 10. Lehet, hogy nincs igazam, de a momentumot a fidesz teremtette meg ellenzéki pártjának.
  – Természetesen a két jószándékú támogatóról ezt nem feltélezem. – De gondoljuk végig, hogy van egy vizes VB, aminek a költségei már nagyon elszálltak. Itt az olimpiai jelentkezés, nagy a felháborodás az előbbiek miatt, az utóbbit már többen nem akarják, így nem kétséges, hogy jobb felhagyni vele. Itt vannak a fiatalok, akik talán jóhiszeműleg elkezdenek aláírásokat gyűjteni. A kormány tudja, hogy az ügy bukta, ezért beadja a derekát, nem lesz olimpia. Aztán a háttérben egy megmondó ember, azt sugallja nekik, hogy a választásokon nem kell senkivel szövetségre lépni, hanem egyedül kell indulni. Ehez a szükséges anyagi erőforrásokat is biztosítják, – persze nem a két jószándékú úrról van szó továbbra sem -. A lényeg az, hogy szavazatokat kell elvenni a jobbiktól, és az esetleges baloldali összefogástól is. Ezt lehet, hogy nem tudják, mert megvezették őket, de az már baj, és innen kezdődik a lényeg, hogy ezt nem is akarják belátni. Ha nem akarják a jelenlegi rendszert megváltoztatni, akkor mi a büdös fenének akarnak most 106 körzetben egyéni jelöltet kiállítani? Ha 2022-re gyúrnak, akkor lesz idejük 2018-as választások után erejüket az utcán megmutatni, ahogy ők mondták. Ha tévedek, akkor minden érintettől ezúton is elnézést kérek, de ha a leírtakban mégis valaki magára ismer, akkor az csak a puszta véletlen, mert ez a képzelet szüleménye.

 11. Ebben az országban már mindenki fideSSnyik, az is, aki ellenzékinek hazudja magát??? Lassan egy szó sem esik arról, hogy el kell zavarni végre a Bonsai Ducét, hanem csak arról, hogy ki kivel miért nem hajlandó összefogni az ügy érdekében. Ha mindenki ilyen agyatlan pojáca, akkor nyerjen a fideSS 98%-kal, mint anno az MSZMP, az “ellenzék” összes “politikusa” pedig dögöljön éhen!!!

 12. Bravó, össze jött két rövid mondat! Jár a csoki!

  Amúgy meg:
  Rabszolga az anyád a nyóckerben, akit mindenki tegez a kocsisoron, kisköcsög! Te csak egy nemet váltó inceszt termék vagy, mint a megnyilvánulásaidból is látszik.
  Ezért viselkedsz így, mert értelmi sérült vagy, kompenzálni akarsz.
  Szar érzés lehet, amikor nem vesznek emberszámba, de erről a stílusod tehet. Már a kisegítőben is szánakoztak rajtad a gyenge képességed miatt, nem is sikerült elsőre. Műveld magad, mert jelenleg a béka segge alatt az értelmi szinted!

  Az pedig, ahogy más népekről vélekedsz, mint már írtam, fasiszta mentalitást takar. Mitől lennél te különb más nemzet polgáránál, amikor még értelmesen megnyilvánulni sem tudsz, csak tőszavakat büfögsz fel értelmes mondatok helyett. Ez nem csak az iskola, de az értelem hiányára is utal.

 13. A momentumosok a felcsúti fiókái = ugyanúgy ő kreálta őket, mint anno a Vonáékat a polgári körökkel = tehát nem akarják ők elsöpörni a felcsúti ganét – legalább is egyenlőre nem.

 14. Nyalakodtál már ma? Állj vissza a felcsútisegg alá a sorba, mert elfoglalják a helyedet – kisg..i!

Leave a Reply

Your email address will not be published.