Végveszélyben a nyugdíjunk! Ha így megy tovább, már szeptemberre elfogyhat a pénz!

Aggasztóak a számok

Az nem vitás, hogy mindannyian megérdemeljük a békés nyugdíjas éveket. Egy ledolgozott élet után jár az embernek a nyugalom, az unokázás vagy akár az, hogy hozzáfogjunk azon terveink megvalósításának, amire korábban – mondjuk pont a munkánk miatt – nem volt időnk. Mindehhez természetesen nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű nyugdíj: pénz nélkül sajnos nem sokra megyünk, ledolgozott évek ide vagy oda. Az előttünk álló jövő azonban nem borús, hanem egyenesen rémítő!

Durva a magyarországi nyugdíjhelyzet – számol be az mno.hu. Mint írják, nálunk egyszerre két hatalmas nehézséggel kell majd megküzdeni. Először is régóta alacsony a születésszám. Ha kevesen születnek, az azt jelenti, hogy kevesebben fognak dolgozni. Ha pedig kevesebben fognak dolgozni, nyilvánvalóan kevesebb pénzt tudnak majd befizetni a nyugdíjkasszába, így a nyugdíjasok is csak a töredékét kaphatják meg annak, mint ami valójában megilleti őket.

De talán még drámaibb a helyzet: itthon ugyanis halálos csapást mérhet a nyugdíjakra az, hogy nagyon sok ember kizárólag a minimálbér után fizeti be a járulékait. Az hagyján tehát – egy példával élve – hogy a patakban kiszáradóban van a víz, de némelyek az éjszaka folyamán suttyomban még azt is megcsapolják! Csoda, hogy reggelre nem marad mit inni?

A lehetőségek annyira sötétek, hogy egyes számítások szerint

2030-ban már szeptemberre elfogyhat a nyugdíj

mert az államkasszában egész egyszerűen nem lesz annyi pénz, hogy 9 hónapnál többet ki lehessen belőle fizetni. De az sem alhat nyugodtan, akinek jut még valami kis morzsa. Egy tanulmány szerint lesz egymillió olyan ember, akinek a szerény megélhetése alig éri majd el a 30-50 ezer forintot. Na ez durva!

Orbán Viktor szerint persze nincsen semmi gond és megvédi a nyugdíjakat. Hát persze!

14 Comments

  1. Ígérem Én is, hogy megvédem a nyugdíjakat ! Egy feltételem van: Ha a kassza kulcsa és a járulék behajtása, beszedése a kezembe kerülhet. Addig csak ígéret marad. Orbánra szintén figyelni érdemes, mert megmondta azt is, hogy ne arra figyeljünk mit mond, hanem hogy mit tesz ! Ezért csak a tetteit figyeljétek !! De azt nagyon !

  2. Nem kell további felesleges építkezés. Ne segélyeket adjanak, hanem munkát az embereknek. Azért vannak gondok, mert sokan nem dolgoznak, viszont ha elérik a nyugdíjas kort, kegyelemből nekik is adnak valamennyi összeget. Valamint a külföldön élőknek ne adjanak innen nyugdíjat, amikor nem itt dolgoztak és a járulékokat sem itt fizették.

  3. Van a fenét végveszélyben! A nagy közös kalapból fizetik, amíg lesz stadionra, nyugdíjra is futja. Még a külföldieknek is. Szégyellje magát az ellenszél, hogy átvette ezt a riogatást, a bulvársajtóból, gondolkodás nélkül. Ez egy folyamatosan nyomott banki reklám, hozzátok hozzám a pénzeteket, megvédjük örökre, mint a Questor…

  4. AZ KÖZTUDOMÁSÚ A TROLLOKAT JÓL FIZETIK FŐLEG AZ ILYENEKET MINT TE VAGY.TE MÉG TÚL IS TELJESÍTED AZ ELVÁRÁST.A PARAZITÁK TI VAGYTOK A VIKTORODDAL EGYÜTT ENNEK AZ ORSZÁGNAK A TESTÉN.

  5. MEGJÖTTÉL BOCSKOROS BARÁTOM MÁR RÉG HALLOTTAM FELŐLED. AMÚGY SENKIÉT NEM NYALOM VELED ELLENTÉTBEN MERT EZ EGY ALJAS DOLOG ÉS NEM ERESZKEDEM A SZINTEDRE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.