Kattanhat a bilincs? Rendőrök lepték el Farkas Flórián egykori érdekeltségeit

2017. június 12. Parlament. Országgyűlés. Farkas Flórián. Fotó: Vajda József

Több megyében egyszerre tartanak házkutatást jelenleg az adónyomozók az ORÖ volt megyei irodában, amelyeknek többsége a képviselők saját lakásán működött. A havi 450 ezer forintos költséggel szabálytalanul működtetett, és azóta már bezárt irodákban iratlefoglalások zajlanak – tudta meg a RomNet több érintettől.  Úgy tudjuk, az adónyomozók kedd reggel egyszerre, mind a 34 “megyei irodában” házkutatást tartanak a költségvetési csalás gyanújával zajló büntetőeljárás részeként. 

A Nemzeti Adó és Vámhivatal nyomozói kedd reggel 8 óra körül szinte egyszerre jelentek meg azokon a Baranya, Szolnok, Borsod és Bács-Kiskun megyei lakcímeken, amelyeken 2016 februárjától, Hegedüs István leváltásától kezdően megyei irodák működtek. Úgy tudjuk, a házkutatások más megyékben is egyszerre zajlanak. Baranya megyében egyszerre négy helyszínre szálltak ki az adónyomozók gépkocsikkal a költségvetsi csalás gyanújával zajló nyomozás részeként.

A romnet értesülései  szerint az adónyomozók mind az ország mind a 34 helyszínén iratlefoglalásokat tartanak.

Kiss Jánosné, az ORÖ Baranya megyei képviselője megerősítve a RomNet információt azt mondta, az adónyomozók valóban iratlefoglalásokat tartanak országos szinten, és az Ő irodájában is keresték a 2016-os évre vonatkozó szerződéseket, de nála mindent szabályszerűnek találtak, mivel a képviseleti irodája jelenleg is működik, így iratlefoglalásra nem került sor.

Az adóhivatal nyomozói múlt év folyamán több mint 150 tanút hallgatott ki a költségvetési csalás gyanújával indult nyomozásban. Az eljárás során a RomNet főszerkesztőjét háromszor idézték be tanúkihallgatásra, azt tudakolva, hogy a megyei irodahálózat hol és milyen körülmények között működött.

Mint arról már korábban többször is beszámolt a RomNet a birtokába került dokumentumok és hangfelvételek alapján, az ORÖ Roma Nemzetiségi Kulturális és Foglalkoztatási Módszertani Intézményhálózatán keresztül havi 450 ezer forintot juttatnak irodafenntartás, és havi 200 ezer forint megbízási díjat mentori fizetés címén azokhoz a képviselőkhöz és családtagjaikhoz, illetve segítőikhez, akik támogatták Farkas Flóriánt, illetve elősegítették, hogy Hegedüs Istvánt elmozdítsák elnöki székéből. Az irodákat úgy hozták létre, hogy azok csak a Farkas Flóriánt és Balogh Jánost támogató képviselők lakhelyén alakulhattak meg.

forrás: romnet.hu

14 Comments

 1. Farkas Flóriánnak már rég nem a parlamentben, hanem egy jól őrzött börtönben lenne a helye. Az egészen elképesztő, hogy a roma szavazatok reményében a Fidesz-kormány és Orbán Viktor még mindig védi a Lungo Drom vezérét, mi több, asszisztálnak az értelmetlen pénzszóráshoz.Erről bizonyitja az a tény is,hogy a kormány:”Egy újabb, kétmilliárd forintos uniós pályázatból fizethetik ki Farkas Flórián embereit. Az elvileg felzárkóztatásra szánt összeg jelentős része szinte biztos, hogy olyanoknál landol, akik nem képesek ellátni a nekik szánt feladatokat – jelentette ki Hadházy Ákos csütörtöki korrupcióinfóján. Az LMP társelnöke szerint a romaügyekért felelős miniszterelnöki biztos így fizeti le az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) tagjait, és így sikerül elérnie, hogy az általa irányított elnök maradjon a szervezet élén.”

 2. A Nemzeti Adó és Vámhivatal nyomozói….( hétfőn szóltak nekik hogy )… kedd reggel 8 óra körül szinte
  egyszerre …..jelentek meg azokon a Baranya, Szolnok, Borsod és Bács-Kiskun
  megyei lakcímeken, amelyeken….( NEM 2010-2015 között )..hanem.. 2016 februárjától,….. Hegedüs István
  leváltásától kezdően…. megyei irodák működtek…hát nem érdekes ???,Miért nem Farkas Flórián idejében működő irodákat ellenőriztek és foglalták le ????? MENJENEK A P…CSBA !!!

 3. beáldozzák ha kell flórit is.az egyezség megvan azÖRO-val.flóri mehet hűvösebb éghajlatra.mindent megteszne a győzelem érdekében.ha kell lesznek nyílvános kivégzések is.

 4. Ideje ezt az analfabéta semmire kellőt kiselejtezni? Kinek van rá szüksége? Az fizessen neki! Mehet közmunkára szemetet szedni a kedves rabló barátaival együtt!!!!

 5. Gyakorolni kellene a kérdőjelek használatát. Pl. állítás után nem kell kérdőjel. A felkiáltójelet pedig nem kell háromszor kitenni. Prolis.

 6. Kedves Mária néni! Így éjszaka idején igazán félelmetes tud lenni! Remélem ez a taszító arc nem jelenik meg az éjszaka folyamán rémképeben előttem.

 7. Nem mernék fogadni hogy itt lesz valami is, mert ha sokat tud Orbánékról akkor az kínos lehet majd, hacsak nem kápótolják egy kis apró alatt. De ha nem megy bele akkor majd nyomazgatnak a látszat kedvéért, végére nem találtunk bűncselekményre utaló nyomokat és kész. Tudhatjuk hogy kivan a NAV élén, nem potyára lett oda telepítve úgy lehet már nincs is terhelő irat! 😎

 8. Throughout the awesome design of things you get a B- just for hard work. Where exactly you lost everybody was first in your facts. As people say, the devil is in the details… And it could not be more accurate in this article. Having said that, let me reveal to you precisely what did deliver the results. Your text can be extremely powerful and that is probably why I am making an effort in order to comment. I do not make it a regular habit of doing that. 2nd, even though I can see a jumps in logic you come up with, I am definitely not certain of just how you appear to connect the points that make the conclusion. For right now I will subscribe to your position but trust in the future you actually link your facts better.

Leave a Reply

Your email address will not be published.