Vágó István kiosztotta a károgókat: a kvízmester megoldása lehet az ellenzéki győzelem kulcsa?

MTI

Vágó Istvántól már megszokhattuk, hogy nem csak a műveltsége óriási, de a nyelve is csípős, ha közéletről van szó. Ma azonban olyan bejegyzést tett közzé a Facebookon, amivel nem csak az örökös elégedetlenkedőket tette helyre, hanem egy évek óta tartó fennálló problémára is elegáns megoldást javasolt!

Mindannyiunk kedvenc kvízmesterét néhányan alaposan felhúzhatták, hiszen ezt írja:

“Nagyon bosszant, amikor azt hallom okos(kodó)elemzőktől, hogy az ellenzék miért nem a saját programját, mondanivalóját tematizálja a közéletben, miért csak a Fidesz hívószavaira regál.”

Nem is csoda, hogy így felment benne a pumpa. Az elmúlt években mást sem hallunk a nagy általánosságot puffogtató elemzőktől, csakhogy az ellenzék azért is gyengélkedik, mert az Orbán-haverok felvásárolták a médiát: megyei lapok, televíziók, folyóiratok és rádiók tucatjai váltak áldozataivá a fideszes őrjöngésnek. Ez nyilvánvaló tény, mindenki tudja. És akkor? Ezért ki a hibás? Csak nem az ellenzék? Esetleg valami előremutató javaslat a tisztelt politológus uraktól? Vagy az már nem megy, csak a károgás?

Vágó ekkor bizony keményen kiáll a hányattatott sorsú a demokratikus pártok mellett. Határozottan mutat rá arra, hogy “ebben a Médiatanács éppúgy sáros, mint a Gazdasági Versenyhivatal, melyek ezt a diktatórikus állapotot jóváhagyták, sőt, elő is segítették.” Tehát  itt az idő befejezni a folyamatos sipákolást és tenni végre valamit! Elég a kárhoztatás kultúrájából, keressünk valódi megoldásokat, ha tényleg el akarjuk végre kergetni az országot “vezető” bűnbandát!

És ekkor Vágó István kimondja a nyilvánvalót: egy médiánk még mindig van, ahol szabadon beszélhetünk. “Az internet, azon belül pedig például a Facebook még rendelkezésre áll.” – írja posztjában.

Elegáns és precíz, ahogy mindig, Vágó úr! Az internet bástyáit még a Orbán rosszindulata sem tudta bevenni. (Emlékezzünk a Netadós tüntetésekre!) Logikus tehát a következtetés: az ellenzéknek az interneten kell megszólítania a dühös elégedetlenek tömegét.

Elvégre Ön is olvas politikáról a Facebookon, nem igaz?

 

84 Comments

 1. De az internet akeleti és az alföldi régió falvaiban nem igen van! Csak szegénység! Igaza van Vágónak,de oda le kell utazni és elmondani a dolgokat!

 2. aligha.a vidékiek (falusiak pl.)még mindig a kapát részesítik előnyben a számítógép helyett.jobban érdekli őket a termés,a trágya,meg a disznó mint a politika.megnézik a köz tv-t vagy a vajna tv-t és nekik elég is.rájuk csak a fidesz számíthat.ahhoz elég bugyuták,hogy a fideszre szavazzanak.meg ottvan a közmunka meg a helyi kiskirály ( fideszes plgimesterek)akik élet és halál urai.nincs választásuk lássuk be.ha akarnának akkor sem szavazhatnának másra,csak a kijelölt illetőre.

 3. Már ha van ott olyan az elhülyített, vagy megfélemlített emberek között, akik hajlandók elmenni, meghallgatni….

 4. Ha ez van a fejükbe verve, akkor ez is lesz.
  Viszont, ha kicsit gondolkodnának, vagy belenéznének a pénztárcájukba, lehet, hogy megváltozna a véleményük.
  A kiskirályok is elzavarhatók, a “nagyokkal” együtt.

 5. nem szabad általánosítani,mindenhol lehet találni Ön által leírt embereket, Bp-en és vidéken is. Egyébként én elég sok vidéki tanult kezdő, vidéki fiatal, vállalkozót is ismerek -akikre pedig nagy szükség van, azok nélkül mi lenne a mezőgazdasággal, mit ennénk, innánk- akiket viszont nagyon kellene támogatni. A vidéki /nem falusi/ ipari vállalatok dolgozói is sokan vannak, akik nem kapálnak a 10.-en, nem tartanak disznót, de a mai politika őket sem érdekli. Fő probléma ott van, hogy az emberek nagy része el sem megy szavazni, mert már unalmas az a vita, ami folyik ebben az országban napjainkban.Véleménye egy része igaz, de vannak más emberek is.

 6. Milyen jogon szólja le a vidékieket? Több mint 6 millióan élünk vidéken, falu és városokban.Ön szerint a budapestieket mi érdekli? Közülük kerülnek ki kubatov kopaszai és arrogáns antal cimborái. Gondolkodjon előbb mielőtt kommentet ír, amivel megbánt 6 millió embert.

 7. Hahó itt vagyok Északkeletről!!! Marhaságot beszélsz!!! Vidéken is tíz házból 9. ben van internet!!!

 8. Tudnád csak, hogy a paraszt is interneten rendeli a gépalkatrészeket!!!! Tisztelt File László Életed legnagyobb marhaságát fogalmaztad meg!! Elszált városi elméd felsem tudja fogni hogy mi van vidéken!! Még mindig úgy gondoljátok, ott tartotok hogy a falusi ember eljár a fonóba és az az egyetlen szórakozása, hogy ott mullatja az idejét Nem tudom mennyire világos számodra de a legtöbb Fityeszes Budapesti!! A vidék pedig inkább Jobbik párti!!!

 9. Ha példát akarsz az agymosásra, itt az élő példa: Őcsény. Én nem nézem le a vidékieket, mert a rokonaim is azok, de most Pest mellett lakom közvetlenül, és az idősek többsége a pap elvtárstól kapja az ukázt, kire kell szavazni. Nyert is nagy többséggel a Fideszes elvtársúr.

 10. Vágó úrnak sok mindenben igaza van, kivéve az internet használatot. Majd megérjük, hogy listázva leszünk, mint annó a “Szabad Európa ” rádió hallgatói. Arról nem is beszélve, hogy ha a fiatalok nem aktiválják magukat, akkor Mari nénik , Józsi bácsik, mit kezdenek a fogható 4 csatorna mellett?

 11. Ha megnyerjük a választást, a KÖZÉ lesz minden önkormányzat és a köztévé. Ha a miénk lenne, akkor is veszítenénk, ha nyernénk.

 12. Én már elég régen születtem, a hatvanas években jártam iskolába, az én apám folyton a Szabad Európát, Amerika Hangját, Londoni rádiót hallgatta. Soha semmi baja nem volt azon kívül, hogy agyhúgykövet kapott a zavarásoktól! Akkor az internetezők tömegével mit tehetnek?

 13. Az interneten a saját neveddel vagy jelen, a hatóságoknak nem túl nagy kunszt az IP címed alapján lenyomozni téged, míg azt, hogy ki mit hallgat a rádióban már nem olyan egyszerű. De nem is ez a legnagyobb probléma hanem az, hogy a Mari néniknél és Józsi bácsiknál nincs internet, sőt kábel-tv se, így kizárólag az agymosó “közszolgálati”-nak csúfolt adókat és a hörcsögtévét tudják nézni, a rádiók dettó. és azok reggeltől estig azt üvöltik, hogy itt minden szép és jó, dübörög a gazdaság, és ami rossz van azt mind Soros és ügynökei csinálták…:(

 14. Ebben nem vagyok biztos…Sajnos sok olyan falu van, ahol a lakosság annyira szegény, hogy kizárólag az ingyen csatornákat nézik. 🙁

 15. Nem Ön nyüzsög állandóan Orbán hátsójánál? Mintha láttam volna a TV-ben! Büszke lehet magára,és az IQ-jára, már ha tudja ez mit jelent!

 16. Te agyhalott márianénibácsi. Én nem indultam a választásokon. De legalább a pofád mutasd, nem bújj egy vénasszony arcképe mögé, vagy az agyhalottak gyáva férgek is? Nekem nincs mitől félnem, vállalom önmagam, még ha a hülye gyáva féreg fidesznyikeknek nem is tetszik

 17. Ha van is olyan falu az nem álltalános és nem azt jelenti, hogy az internet városi kiváltság lenne!!! Szokjátok a gondolatot hogy az a falukép ami az agyacskátokban él az már a multé!!!

 18. Erzsébet Veszpréminé : Higgye el nekem városon sokkal több az elhülyített ember mint vidéken!!! Vidékre injkább jellemző a tisztább gondolkodás!!! Emeljék fel a feneküket utazzanak le gyűjtsenek ismeretet, aztán mondjanak véleményt vagy alkossanak ítéletet a vidéki emberekről!!! Egyébbként ha leutazik olyan jeles képviselője a politikának akinek programja magában foglalja a vidék érdekeit is akkor a kutúrterembe pótszékeket kellesz berakni!! Pl: a Jobbik látogatásakor a szerencsi kultúrterembe nem fért be a hallgatóság!!! Induljanak ki abból hogy a vidéki emberek is tisztában vannak vele, hogy az ő szavazataik is számít !! És igenis együttéreznek, együttszenvednek együtt izzadnak a hazáért!! És egyemberként háborodnak fel ha hitvány gazemberek kezébe kerűl az ország vezetése!! A vidék kész a változtatásra, de a város képtelen megszervezni a változtatást,pedig ott van jelen a koncentrált erő hozzá!!! Lépjetek és a vidék csatlakozni fog!!!

 19. Bazd meg én is vidéken lakok,persze mondhatod,látszik is a megszólalásomon…..de ez már felháborító!Te azt hiszed te bunkó,parasztok csak viféken élnek?Nézzél tükörbe láthatsz. egy pestit is…….

 20. Ki kérem magamnak,hogy a falusi embereket így meg alázza,mert itt is vannak akiket érdekel az ország sorsa!!! Éppen azért,mert hogy itt csak tényleg közmunka van ezért!! külföldre mennek a gyermekein,unokáink!! Már falun sem lehet meg élni a mezőgazdaságból ha nem vagy fideszes nem kapsz támogatást nem tudsz venni gépeket,mert ugye ló már csak a ló versenyeken van!!!!!

 21. Hát ezt nagyon rosszul tudod Zoli! Budapest régen elesett már a fityesz számára, ezért fordult a vidék, és Erdély felé! File úr csak kikarikírozta a dolgot, de a lényege igaz! A sok bunkó erdélyi csak azért szavaz a fityeszre mert orsós tömi őket pénzel, meg hamis információkkal, meg állampolgársággal. A vidékiek meg megvannak vezetve a migránsozással, meg a tények hazug híreivel. Mit gondolsz miért vásároltak fel MINDEN vidéki lapot? Ott lehet agyat mosni, ahol van rá befogadás…

 22. Tényleg buták vagytok ha ennyire felháborodtok azon amit ír! Nem is értitek a mondanivalóját, csak belecsimpaszkodtok abba hogy lebunkózta a vidékieket. Mondom mint vidéki. Hát nem a polgármester a vidék ura? Ha nem tetszik neki a pofád, nem kapsz még közmunkát sem. Látom a szomszédokon hogy migránsoznak, és viktor nekik az isten. Közben észre sem vették hogy mekkora áremelések voltak, főleg élelmiszer! Tapsolnak a rezsi csökkentésnek, és nem is tudnak róla hogy sokkal drágábban kapják a gázt a kelleténél. Látom magam körül hogy mennyire sötétek, mert csak fityeszes megyei lapokat olvasnak…

 23. Igen, a nagyon szegény, passzív rétegekhez nem jut el az internet..DE! A mi dolgunk, hogy “szájhagyomány” útján segítsünk ebben, közvetlen vagy éppen spontán beszélgetésekkel…Tapasztalatból tudom, hogy van haszna,.Egyébként a rengeteg kis településen a papság a média szerepét játszadozza….megfélemlít, félre informál..TISZTELET a kivételeknek, mert azért azok is vannak.

 24. “Muveltsege oriasii” LOLOLOLOLO
  Te osszekeverted a munkajat a muveltseggel? Komolyan? Te azt hitted, hogy ez a felkegyelmu vegyipari gepeszmernok valoban muvelt es csipobol tudja a dolgokat, amiket a musor elott egesz csoportnyi ember gyujtott ossze, vetett papirra es adta a szajaba? Haaaat ez halalos…

 25. Imre: Annak örülök, hogy Budapest nem Fityeszes többé, legalábbis a nagytöbség nem!! A szorványban élő magyarok lettek a célpont, azt vidéken is a többség látja és tudja!! Hidd el a kormánynak az volt a legfontosabb hogy a városokat megnyerje,így a vidéki nép háttérbe volt szorítva!! És éppen ezért a vidék nem Fityesz párti!! Borsodban például magasan vezet a Jobbik!! A szorványban élő magyarok szavazati jogát sajnos még népszavazással sem lehet megvonni mert az állampolgárságukkal alkotmányban rögzített joguk!! De szerintem a hátralévő időben talán még szemléletváltásra lehetne bírni őket!! Megértetve velük hogy etikátlan kívülálóként beleszolniuk az anyaország ügyeibe, úgy hogy nem viselik esetleges rossz döntésük következményét!!

 26. Igaza van Vágónak! Az Internet a fontos , hogy haladjunk a korral! Újság ?Ki olvas már újságot? Ott nem lehet hozzászólni!

 27. Kos István:Ezt komolyan gondolod?? Az alaphangot adja meg Budapest!!! Vidékről nem hallatszik fel semmi belőle Budapestre!! Ti nem tudjátok, és még nem ismertétek fel hogy ehhez Budapesten van meg a koncentrált erő!!! Ha Máriaröcsögén kimegy 500- ember tíltakozni, valami ellen, az nem ugyanaz mintha a Budapesti 500 ember kimegy a Kossuth térre!! Gondolkozzatok!! Hogyan is csatlakozott a vidék Budapesthez 1956-ban???

 28. Ne terjeszd hogy a gyermekeket szereted. Senki sem kíváncsi egy buzeráns fideszes identitására. A rendőrség üldözi az ilyen férgeket.

 29. Vidékieket , falusiakat fikázod? Emlékszel a CEU -n oktató Dianára? Bevallotta, hogy ő mindig a Fidessre szavazott . Annak a nőnek van 7 gyereke és külföldön is oktatott. Jobban megbocsátom a “vidékieknek” akik CSAK a fideszes médiával találkoznak, mint ezeknek az “értelmiségieknek” akik CSAK akkor ajvékolnak, mikor a lábukra lépnek és vigan élnek a narancsos maffia uralta Orbánisztánban egyetlen bíráló szó nélkül ! ………szemét fidess-mutyis retkek !

 30. Budapest nem fityeszes? …melyik része?….. Budapesten élnek a Fidess-mutyisok többsége! Választás után visszatérhetünk a témára !

 31. Budapesten persze csupa-csupa értelmes ember lakik ……… TarlóSityut ki választotta meg? ….. Látom rajtad Berki , hogy azt sem vetted észre , hogy az élelmiszereink, zöldségeink és gyümölcseink nagy részét nem Magyarországon gyártották, termelték ! ……tipikusan az a fajta vagy, akit megkérdeztek, hogy pesti vagy?…..ahhát ! jött azonnal a felelet!

 32. Vén CÖF -ös majom! A fajtádat a multik a kapuig sem engednék…….a vályogsori suttyó pereputtya mind hazudik és lop !

 33. Te is az a fajta vagy, aki mással akarja kikapartatni a gesztenyéjét? Budapesten van a fej……..és mint tudjuk, a fejétől bűzlik a hal !

 34. A Jobbik sajnos eljátszotta a becsületét …….a cigányozás, zsidózás és az EU zászló égetése nem olyan emberekre vall, akire rábíznám a hazámat!

 35. Te agyalágyult fideszes féreg! ……..Vágót ne vedd a szádra, te vadbarom! ……persze orbis szerinted a művelt, aki a vályogsoron szocializálódott, Soros tanította meg késsel, villával enni és vett neki egy diplomát az Ecserin ! …….a buggyantagyú pocakos viktor az oktatást és az egészségügyet egy református prédikátorra bízta és a külügyet a kakadúfejű, szófosó Petyára ! Noormálisak vagytok narancsos birkák?

 36. CSAK ismételni tudom magamat! Szerinted a CEU-n oktató 7 gyerekes Diana miért szavazott a Fidessre? ……..az értelmiséggel is nagy bajok vannak Orbánisztánban……..lefekszenek a csúti pocakosnak !

 37. Kössz.kegalább egy ember értette ,hogy mit akarok mondani.eszembe se jutott a falusiakat ,vidékieket megbántani.csak utalni akartam arra,hogy a NET nem megoldás.kevés. mégegyszer elnézést kérek mindenkitől akit megbántottam.valószíszínü ,hogy rosszul fogalmaztam.

 38. Nem mással,de ha látja az ember az értelmes mozgolódásotokat,akkor vidékről is meghalljuk! De igy,hogy csak a másikat macerálod,igy smafu!

 39. Annyira sötét vagy hogy világít a negró a szádban. Olvasni sem tudsz, a szövegértésed meg rosszabb egy óvodásénál! Miért nem végezted el az általánost inkább, a strichelés helyett? Mi köze az írásomhoz hogy hol gyártanak zöldséget??? Mi köze az írásomnak Tarlóshoz??? Te egyáltalán az én írásomhoz akartál hozzászólni te idióta fideszes ribanc?

Leave a Reply

Your email address will not be published.