Érik az erőszak: Orbán szó nélkül hagyta a tömegeket érintő rendőri brutalitást

Mind tudjuk, hogy csak úgy lehet békés világban élnünk, ha amennyire csak tudjuk, igyekszünk tiszteletben tartani egymás legalapvetőbb jogait. Ilyen jog az, hogy szabadon elmondhatjuk a véleményünket és nem huhognak le érte. Ilyen jog az, hogy szabadon döntsünk arról, mihez kezdjünk az életünkkel. És ilyen jog az is, hogy a nemzetünk ügyeit érintő kérdésekben szabadon dönthessünk. A kegyetlen valóság azonban az, hogy a magyar miniszterelnök szemforgató módon úgy hazudik, mint a vízfolyás, amikor a nemzeti függetlenség kérdése élesen felmerül. Kegyetlen, de ki kell mondanunk:

Orbán Viktor most nyíltan az erőszak pártjára állt!

Spanyolországot mindannyian olyan helynek képzeljük, ahol pálmafák árnyékában pihennek meg a barátságos mediterrán népek, miközben szemüket a Földközi-tenger kéklő hullámainak fehér habjain nyugtatják. De ébredjünk fel, mert mindez hónapok óta csak mese! Spanyolország hetek óta a gyűlölet, megosztottság és a rendőri brutalitás földje lett.

Tegnap ugyanis népszavazást tartottak Katalóniában, ami Spanyolország egyik tartománya. A népszavazás nagyon fontos dolog: ezen keresztül közvetlenül szólhatnak bele az emberek hazájuk ügyeibe. A katalánok pedig a legfontosabb kérdésben döntöttek: 90 százalékos többséggel a Spanyolországtól való elszakadás mellett tették le a voksuk. Történelmi a pillanat, hiszen szemünk előtt születik meg Európa új országa: Katalónia. Pontosabban születne, de a spanyol jobboldali kormány Franco diktatúráját idéző eszközökhöz nyúlt: választóköröket zárattak be, politikusat vittek börtönbe és a függetlenség mellett kiálló tüntetőket vertek meg. A helyzet annyira elkeserítő és durva, hogy még az egységpárti spanyolok is a kormány lemondásáért tüntettek Madridban.

És itt jön a lényeg:  a mindig “független” közmédia szerint Nagyváradon megkérdezték Orbánt, mégis mit gondol a katalán-ügyről. Elvégre mi a valódi nemzeti öntudat, ha nem ez? Hát nem amellett kardoskodik a magyarok önjelölt védőszentje, hogy a nemzeti szuverenitást mindenkinek tiszteletben kell tartania? A miniszterelnök válasza azonban sokkolóan riasztó, mert

olyan sötét képet fest a 2018-as választásról, amit eddig elképzelni sem tudtunk.

Orbán szerint ugyanis: “a katalán népszavazás spanyol belügy” és ezért “Magyarország nem nyilvánít véleményt”.

Hát így állunk. Orbán Viktor szerint a jogok sárba tiprása és a nyílt brutalitás szóra sem érdemes. Micsoda romlottan cinikus és velejéig galád válasz ez! Akkor is csak hallgatni fog ez politikai maffiózó, amikor ellene tüntetnek majd? A mi tüntetéseinket is rendőrökkel vereti szét, ha meginogni látszik a romlott hatalma? Egy ilyen alaktól úgy tűnik, minden kitelik.

9 Comments

  1. A mi tüntetéseinket is rendőrökkel vereti szét, ha meginogni látszik a romlott hatalma? Egy ilyen alaktól úgy tűnik, minden kitelik.

  2. Idős korára az ember bölcsebb lesz és gazdagon tud érvelni, az élettapasztalata miatt! Sajnos Ön nem bölcs, és érvei sincsenek csak vagdalkozik! Ezért szerintem Ön csak egy szánalmas troll, aki zavaró repüléseket próbál végezni az oldalon, de le sem szarják!

  3. Ne modoroskodj, vén komcsi. Csak egy elmebeteg vitatkozik veletek. Egyetlen érv használ nálatok: a gumibot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.