Totális zűrzavar: Erdő Péter úgy rohant el a kamerától, mint ördög a szentelt víztől

Forrás: nol.hu

A kereszténység és a KDNP két külön fogalom. Lehet, hogy Harrach- és Semjén urak Jézus hitvallásában merítkeznek meg minden reggel, de a gyakorlatban ez egészen másként jelenik meg. Nem is érdemes erről beszélni, azonban külön kérdést vet fel, hogy a politikai szereplők mellett a magyarországi legfőbb katolikus méltóság miért is fut el egy “kényes kérdés” elől.

Erdő Péter egy bíboros. A bíborosokból a fehér füst felszállta után akár még Isten földi helytartói, vagyis pápák lehetnek. Nyilvánvaló, hogy a katolikus egyház legfőbb szereplője példát mutat az általa és a felekezete által vallott hitvallás tekintetében. Ferenc pápa pontosan ezt csinálja. Kétlem, hogy egy menekültekkel kapcsolatos kérdésnél a szentatya felállna és faképnél hagyná a riportert. Erdő Péterrel azonban éppen ez történt.

Erdő Péter az emberi felelősségről beszélt, de amikor Őcsényről kérdezték, faképnél hagyta a riporter. Annyit azért mondott: „azt nem tudom” – számolt be az esetről a HVG.

Az esztergom-budapesti érsek egy budapesti konferencián a természetvédelem fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, hogy az ember nem önkényura, hanem gondozója a világnak. Amikor azonban külön interjúban a Hír TV riportere arról kérdezte, hogy nem tartja-e szükségesnek az egyházi figyelemfelhívást a menekültek ügyében is, az egyházi vezető nem válaszolt, elment a kamera elől.

Mindenki döntse el maga, hogy mit gondol Erdő kirohanásáról, azonban érdemes feltennünk ezzel kapcsolatban néhány kérdést:

1, A Fidesz-KDNP propagandája vajon valóban annyira erős, hogy a legfőbb magyarországi katolikus méltóságot arra késztesse, hogy egy menekültekkel kapcsolatos kérdés során elhagyja a helyszínt?

2, Orbán Viktor vajon mit mondana, ha őszintén a szemébe néznénk, és megkérdeznénk arról, hogy Erdő Péter helyesen cselekedett-e? Tényleg a szívére tenné a kezét, és azt mondaná, hogy igen? Akkor Orbán Viktor milyen keresztény?

Egy biztos: ezeknek az embereknek nem csak a választók, de hitük szerint a Legnagyobb bíró előtt is el kell számolniuk.

13 Comments

  1. Ha kiállt volna a migráns gyerekek mellett, Orbán abban a pillanatban megvonja a támogatást és a papok számolgathatták volna hétvégén mennyi aprópénz meg kabátgomb gyűlt össze a perselybe

  2. A 25 éves migráns gyerekek melleztt, akik megerőszakolnak minden kislányt, öregasszonyt, kisfiút és szamarat, ami a közelükbe kerül?

  3. Ezt a vén ronda,banyát, mária nénit,ki kellene ültetni az észak afrikai partokhoz,és ha meglátják a migránsok,akkor biztosan a déli sarkra fognak költözni!🐴

  4. Én voltam ott a hetvenes években. Remek strandok voltak.
    Olyan kis büdös csicskák szolgáltak, amilyen te vagy. Ha lustálkodtak, nyakonvágtam őket, ahogy téged is kellene.

  5. Ha neked ez jött le abból,amit mondtam, kopasz, akkor te beteg vagy. Apád megerőszakolt gyerekkorodban?

  6. nahiszen… de tényleg ördög van benne 🙂 szakszerüen mondva tisztátalan lélek.. egy ördögűzés nagyon ráférne akárcsak a pápára.. :/

Leave a Reply

Your email address will not be published.