Egy 15 éves menekült kisfiú levelet írt Orbánnak: Magyarország büszke lehet rá

MTI Fotó: Mohai Balázs

Váratlan levél érkezett a postafiókunkba. Első pillanatra el sem hittük, hogy igazi, mert ilyennek nem lenne szabad megtörténnie egy tisztességes országban.

Egy több éve Németországban élő magyar pedagógus barátunk juttatta el hozzánk azt a levelet, amit egy 15 éves szír tanítványa fogalmazott neki magyarországi élményeivel kapcsolatban. Durva, de a kisfiú egyenesen hazánk miniszterelnökének címezte a fogalmazását!

A levelet németről fordítottuk, hogy Önök is megismerhessék ennek a hányattatott sorsú gyermek a gondolatait!

“Tisztelt Orbán Viktor, magyarországi miniszterelnök!

Itt Németországban anyukámmal egy kis lakásban élünk. Apukám sajnos már nem lehet velünk. Ő nem tudom, hol van. Mi anyukámmal a szerencsések közé tartozunk, mert kibírtuk a tengert és a sok gyaloglást, amit otthonról idáig kellett megtennünk. Ahonnan én jövök, ott buta és rosszindulatú emberek  harcolnak egymással. Nekünk, békés és egyszerű embereknek menekülnünk kellett otthonról!

Azért akartunk Európába jönni, mert hittünk abban, hogy az itteniek befogadják a rászorulókat és segítenek a bajbajutottakon. Éppen ezért nem értettem, hogy amikor a magyar határra értünk, miért bánnak velünk a katonák úgy, mintha mi lennének a bűnösök. Ma már tudom, mert elmesélték, hogy Ön Magyarország miniszterelnöke és azt is megértettem, hogy Ön félti az országát. De kérem, ne tessék azt gondolni, hogy mi bárkinek is rosszat akarunk. Mi is azok vagyunk, akiknek mások rosszat akartak.

Azt szeretném viszont megköszönni, hogy nagyon sok kedves magyar ember jött oda segíteni, amikor Budapesten éjszakáztunk, mert a vonatokra várni kellett. Pogácsát, takarókat és innivalót kaptunk. Nem is tudom mi lett volna, ha ők nincsenek!”

A barátunk elküldte a levelet Orbán Viktornak, de ezúton tudatjuk: ha nem érkezne meg, nálunk bármikor elolvashatja!

 

39 Comments

 1. Mária bácsi mint mindig, most is képes az elaggott csípőjéből tüzelni. Természetesen minden liberális dolog az ördögtől jön és ezt nála jobban senki sem tudhatja, mert ott ül az ölében és kéjesen nyalja a saját száját és az ördög seggét szimultánban!!!
  Hálát adhatunk a körülményeknek és az időnek, hogy Mária bácsi már nincs termékeny korban és nem szaporodhat tovább. Hát most már azért jól tenné a gazdája, ha személyesen vinné el a pokolba és a gondolatainak a kénköves bűze nem rombolná többé a közjót!!!

 2. Mária néni! Remélem egyszer Ön is menekültté válik és úgy fognak Önnel is bánni, mint a führere az ide érkezet menekültekkel.

 3. A legmélyebb tisztelettel kérem, hogy az ilyen provokátorok hozzászólásaira többet ne reagáljon, Nincs értelme. Én már blokkoltam két ilyen felhasználót, javaslom, tegyen így Ön is, hátha éhenhalnak a bérkommentelgetésből.

  Köszönöm!

 4. Pedig ez a gyerek ilyen szépen megtanult németül két év alatt, amíg a többi még harmadik generációs sem tud makogni sem.
  Életszerű.

 5. Nem tudjátok megállni, hogy ezt az állítólagos “Mária Nénit” ne hagyjátok megszólalni? Egy undorító provokátor. Ráadásul jókat röhög minden hozzászólásán. Rajtunk!

 6. A Mari néni már megette a kenyere javát, de a feje lágya még nem nőtt be. Az ilyenek miatt garázdálkodhat még ov putris cigány.

 7. Te egy igazi mocskos fasiszta állat vagy! Egy beteg agyú transzvesztita féreg, aki ide okádja a mocskát. Így próbálod magadra felhívni a figyelmet, mert az intelligenciád erre sajnos nem alkalmas, túl csekély. Te vagy az, aki nélkül a világ kicsit jobb hely lehetne. Remélem, a rosszindulatod, a beteg gondolkodásod meghozza a gyümölcsét és az élet méltó módon honorálni fogja! Mielőbb …

 8. Még magadat sem mered felvállalni, retek travi! Ennyit érsz …
  Komcsi meg anyád volt, aki deci vodkáért “szerette” az oroszokat.

 9. Betalált? “Baby” … Tudtad te is, de szégyelled, mi? Gáz ha mindenkinek köszönni kell, aki szembe jön.

Leave a Reply

Your email address will not be published.