Egy borítékot adott át a nyolcéves kislány a tanítónéninek, de nem rajz volt benne – ha meglátod a tartalmát, te is sírva fakadsz

L. Ritók Nóra az Igazgyöngy Alapítvány igazgatója egy megható történetet tett közzé Facebook-oldalán.  Elsőre szomorúnak tűnik, azonban megnéztük a kommenteket is, amelyek óriási emberségről adnak tanúbizonyságot.

“Tegnapi történet… óra végén, mikor már sorakoznak, a nyolc éves kislány még visszaszalad a terembe…borítéknak meghajtogatott vonalas lapot ad át a kolléganőmnek,ami szívecskékkel van telerajzolva. Azt hihetnénk, hogy mint máskor, újabb szeretetrajz van benne, ezekből az Igazgyöngy minden tanárának kész gyűjteménye van már, kis rajzok, szívek, rövid üzenetek, hogy szeretlek, meg love, meg nagyon szeretek veled rajzolni, stb… De nem. Egy másfajta levélke kerül ki belőle. Egy hányatott sorsú kislánytól.
Szépen írta, és igyekezett helyesen is.

Nem jó az a világ, mikor nyolcévesek ilyen levelet írnak.

Íme:”

lr2

 

Most pedig megmutatjuk a kommenteket:

 

lr3

lr4

lr5

13 Comments

 1. Nyílvánvaló, hogy ezt a levelet a szülők mondták tollba a gyereknek. Aljas húzás a gyereket koldulásra nevelni.

 2. Mária néni, ha egyáltalán nőnemű vagy. Ha, te is nyomorognál, vagy lenne benned empátia, segítőkészség bizony ilyen mondatokat, hozzászólásokat nem írnál. Rossz lehet neked, így élni, hogy állandóan a számítógépen lógsz. Egy kiégett ember lehetsz, akit talán soha nem szerettek igazán és nem is szeretett igazán senkit. Vagy hatalmasat csalódtál és azért lettél ilyen rideg és cinikus az emberekhez. Engem a válaszoddal nem tudsz megbántani, bármit is írsz, mert beteg vagy és segítségre szorulnál.

  Sok gyermek van már olyan okos, hogy magától is megírjon egy ilyen levelet, mert érzik, hogy segíteni kellene valahogyan. Hasonló korú unokáim vannak és bizony sokszor elcsodálkozom, milyen okos gondolataik vannak és mennyire figyelmesek. Észreveszik, ha a kis társukkal valami gond van, de az utcán is sok mindent látnak és ha valamit nem tudnak biztosan, akkor kérdeznek. De, az se bűn, ha a szülő segített megírni a levelet, aki saját bőrén érzi a nyomort, lehet hogy szégyell kérni, de a szükség ráviszi, különösen, ahol több gyermek is van.

  Egy szervezet vezetője vagyok, a napokban hozzánk is befutott több kérés. Az egyik 3 gyermekes család SOS élelmiszercsomagot kér és 6 darabos temperát. Dolgoznak a szülők, de a keresetük nem elég, különösen iskolakezdéskor.

  Egy másik család, ahol most fok születni a 3. baba, csecsemőruhát kér és albérletet keresnek, mert a dédszülőknél laknak 50 négyzetméteren.

  A harmadik család, szintén 3 gyermek van. Ruhát kértek, de a legjobban egy 42-es sportcipőre lenen szükségük a nagyobb fiúnak.

  Sajnos az itt felsoroltak valós kérések és múlthéten futottak be pécsi szervezetünkhöz, de az országból több helyről is szoktak segítséget kérni, azokat megosztjuk, de ott mi valós segítséget nem tudunk adni. Próbálunk elérhetőségeket küldeni nekik, hova fordulhatnak a környezetükben segítségért. Van, hogy az önkormányzatokat keresem meg, hogy ha tudnak segítsenek. Mária néni szállj magadba egy kicsit és gondolj bele azoknak a családoknak a sorsába, ahol éheznek a gyermekek, vagy nincs mit felvenni, nincs mivel fűteni, stb.

 3. Ez a maria neninek bejegyzett cim egy ocska, a kormanyzat altal – az adofizetek penzebol – fizetett provokatort takar. Mindenhol beirogat, azok ellen, akik normalis emberi ertekeket kepviselnek. Ez egyik eszkoze ennek a mocskos kormanynak, hogy ilyen megfizetteekkel provokalja az embereket, megosztasokat gerjesztve. Aminek a vege az, hogy a legtobb helyen egymaskozti marakodassa fajulnak a hozzaszolasok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.