Sokkoló hír: a TV2 élő műsorában követett el öngyilkossági kísérletet a népszerű magyar orvos

A kép csak illusztráció

Szomorú dolog történt a mai TV2 Mokka című műsorában. Novák Hunor, népszerű magyar orvos a beszélgetés közepénél a zsebéből egy üveg altatót vett elő, majd az egészet felhúzta. A patikusok szerint a fele is elég lett volna a halálhoz.

Dr. Novák Hunor a Mokkában vendégeskedett. Beszélgetőpartnere dr. Gelléri Julianna fül-orr-gégész, homeopátiás orvos volt, aki szerint a homeopátia valójában informatikai terápia, a hatóanyagok működését pedig a kvantumfizikával lehet a legjobban elmagyarázni. Novák Hunor ezzel szemben szerette volna bebizonyítani, hogy a homeopátiás gyógyszer egy blöff, így előhúzott a zsebéből egy üvegcsét. “Ezt tegnap vettem egy kifejezetten homeopátiával foglalkozó gyógyszertárban, személyre szabottan a legerősebb altatószert kértem. Ebből néhány szem a napi adag. Kérdeztem, mi történne, ha véletlenül fél üveget megennék, mondták, hogy abba belehalnék. Úgyhogy ezt a százszoros mennyiségű altatót most megeszem…”

Az orvos a Facebook-oldalán számolt be tapasztalatairól:

“Ma élő adásban követtem el öngyilkossági kísérletet: százszoros dózisban vettem be a legerősebb homeopátiás altatót. Egyelőre várom a halált. Állapotomról itt Facebook-oldalamon majd beszámolok.”

A teljes felvétel itt megtekinthető:


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Jenő Kiss

  Kérdés, hogy az volt-e vagy sem, a nagy bizonyításban még az üvegben.

  • Táborinóra

   Mármint mi? Bemondásra elhiszed, hogy a vízmolekulák információt hordoznak, meg hogy a hígítástól lesz valami töményebb, amelyek rendkívüli állítások, de ha egy ember a szemed láttára lenyel egy üveggel az ilyen hülyeségből, azt kételkedve fogadod?

   Az elmebeteg vallástól fordítva vagytok bedrótozva!

 • Mária néni

  Nem is kell ennél ékesebb bizonyíték arra, hogy a homeopátia átverés.

  • N.B, Xyrta

   Ettől az átveréstől elmúlt az allergiám. Magam is használom, másoknak is adom és érdekes mindig használ. A legegyszerűbb elítélni azt, amit egy ember nem képes ésszel magyarázni vagy felfogni. A homeopátia mai helyzete kb. olyan, mint vagy kétszáz éve a paradicsom megítélése Amerikában. Az emberek egy része meg volt győződve róla, hogy mérgező. 27 évig éltem a nyugatinak nevezett egészségügyben, még a magánéletemben is- orvos család- így pontosan tudom, hogy bőven van hatástalan sőt ártó gyógyszer, mégsem vonják be őket. Kezdjük mindjárt a rák “gyógyításával”, ami többet árt, mint használ.

   • Mária néni
    • N.B, Xyrta

     Kedves Mária! Én tanítom az embereket, de önnek nem kell hozzám járnia. Van, aki reménytelen… Amúgy csak súgom, hogy az autism nem ostobát jelent. Az autizmus egyik fajtája pedig pontosan kivételes képességű emberek egy csoportját jelzi. Őket hívják szavantoknak. Ha már minősít másokat, legalább ismerje a dolgok jelentését. 🙂 Javasolnék terápiát, de nem hiszem, hogy van olyan elvetemült kollégám, aki fogadná…

     • Mária néni

      Locsogjon kevesebbet, tudatlan proli.

     • Erika Thernné Baranyi

      Hát nem úgy néz ki, mint aki becsületben megöregedett ősz nénike, legalábbis a gondolkodása alapján, egye csak a kemikáliái marékszámra nyugodtam továbbra is! Magára fér bőven!

     • Mária néni

      Maga egy csecsemő, vagy csak egy idióta?

     • davidoff74@freemail.hu

      Fasszopó marikanéni, kapja be 😛

     • Mária néni

      Összekeversz anyáddal

     • Balogh László Péter

      Téged nehéz lenne, mert párját ritkítóan nagy tahó vagy. Értelmes hozzászólásod nincsen, csak beszólásaid. Baszott bátor, vagy a kamu profilod mögül beugatsz. Mint egy falusi korcs amikor elmennek a ház előtt. Primitív vagy, sekélyes szókinccsel. Ha iskolába jártál volna inkább, most nem kellene ebből élned, te szerencsétlen!

     • Mária néni

      Kussolsz, debil

     • Balogh László Péter

      Megébredt a fasztarisznya … Kezdődik a műszak!
      Oszt’ mijé nem a 888 oldalát szennyezed, kreténke?
      Na, akkó munkára fel travika! Pöcsöt elkötni, nőnek “beöltözni”! Ha már bevállaltad, hajrá, toljad az okosat! Persze a képességeidhez képest, mert tőled semmi extrát nem várunk.

     • Mária néni
     • Balogh László Péter

      Pontosan ilyen vagy! GUSZTUSTALAN …
      Az első alkalom, hogy felvállalod magad, de azért erre nem számítottam.

     • Mária néni
     • Mária néni

      Nincs olyan szó, hogy megébred, te tahó

     • Balogh László Péter

      Tényleg, travika?

      https://szinonimaszotar.hu/keres/megébred

      Amiről nem tudsz, nem biztos, hogy nem létezik!

     • Mária néni

      Tanulj magyarul, idegen!

     • davidoff74@freemail.hu

      Maga meg egy paraszt 😛

     • Mária néni

      Kussolsz, proli

     • Táborinóra

      Hogy beszélsz egy idős hölggyel, te freemailes stici!?

     • Balogh László Péter

      Úgy beszélnek vele, ahogy megérdemli, te idióta fa szopogató -másik kamu profilos- barom!

     • Táborinóra

      Hímsoviniszta, beteg állat! Nincs véletlen alattad egy csapóajtó, ami megnyílna?

     • Balogh László Péter

      Tisztelem a nőket, de nem a kamu profilos “transzvesztitákat”. Mert te is az vagy! Magát felvállalni képtelen beteg lelkű, íráskényszeres kis pöcsök vagytok!

     • Táborinóra

      Kétlem, hogy benned a tiszteletnek csak a szikrája is létezik. Tebenned, aki ismeretlenül mindenféle személyes jelzővel illetsz tisztességben, munkában és becsületben megőszült idős asszonyokat!

      Inkább kezeltesd a homofóbiádat! Tudod, nem minden nőnek kinéző ember férfi!

     • Balogh László Péter

      Akkor gyere és kényeztess …

     • Dávid József Kormos
     • Balogh László Péter

      Az egyet nem értés nem indok más sértegetésre. Te pedig pontosan ezt teszed, baszd meg! Mert egy igazi tahó troll vagy!
      Hogy megértsél: Én sem értek egyet a homeopátiával, a feltételezett hatásaival. Lehet, hogy mint a placebo, úgy és azért működik. De tudomásul veszem, hogy más másképpen látja. A te nyílt rosszindulatod, köcsögséged párját ritkítja!

     • Mária néni

      Pofád befogod

     • Mária néni

      Mire tanítja az embereket? Valamilyen swinger klubban oktat?

     • engedje el, kedves N.B. :-), nem éri meg a szót… én nem vagyok a homeopátia lekötelezettje, de tanultunk valaha olyanokat, hogy emberek azt híresztelték, “ne menjen senki a Föld szélére mert leesik 😀 ” … :-), (egyébként is nagyon sok álarc mögé bújt, arcát nem vállaló egyén van, aki csak így mer locsogni, és ezt most ettől az esettől függetlenül mondom …)

     • Táborinóra

      Meg tanultunk olyat is, hogy a kisfiú felmászott egy szál paszulyon az égbe, és az ott lakó sárkányt megölte. Meg olyat is állítottak “okos” emberek, hogy a levegőnél nehezebb tárgyak nem képesek repülni, amikor a saját szemükkel láthatták, hogy a madarak igenis képesek erre. Ahogy a Föld szélét is sokan emlegették, annak ellenére, hogy sosem volt neki, tehát arra hivatkozni (tévesen), hogy régen a Föld is lapos volt, hülyeség, mert sose volt az.

      Oszt akkor mitől fog működni a homeopátia?

     • Táborinóra

      „egyébként is nagyon sok álarc mögé bújt, arcát nem vállaló egyén van, aki csak így mer locsogni…”

      Nem mintha a te képedet jobban lehetne látni, a neved meg akár nick is lehet, kedves Salétromdoktor! Műszaki emberként tudhatnád, hogy az internet anonimitásának számos előnye van. Rengeteg fórumon vállalja az ember a nevét és arcát, de vannak helyek, ahol nem ildomos véleményt formálnod, mert hátrányod keletkezik belőle.

     • Táborinóra

      És az autizmus mire is akar példa lenni a homeopátia topikban? Amúgy rossz hírem van: nem minden autista zseni, és akiknek vannak kivételes képességeik, azok sem tudnak a társadalomba beilleszkedni, a kivételes képességeiket nem kamatoztatják a társadalom számára, mindig a maguk kis csigaházában fogják leélni az életüket.

      Így a különleges képesség cirkuszi mutatványnak lenne csak jó, de még annak se jó, mert ha kiállítasz egy autistát közönség elé, hogy produkálja magát, biztos lehetsz benne, hogy abból semmi jó nem fog kisülni.

      Apropó: mire is tanítod az embereket? És hogy jön ez a homeopátiához?

   • Evelin Barta

    az a burgonyaval volt, nem a paradicsommal 😀

    • N.B, Xyrta

     1820- ban volt 🙂 a salemi városház előtt Robert Gibbon Johnson, a halálára fogadásokat kötő tömeg előtt egy egész kosár paradicsomot evett meg 🙂 Lehet, hogy a krumplival is, de azt nem olvastam. 🙂

     • Rocky72

      Én is csak a burgonyáról tudtam eddig, de végül is nem meglepő, mert rokon növények, és mindkettőnek a szára és egyéb zöld részei szolanint tartalmaznak, ami méreg.
      Csak a krumpli esetében érthetőbb volt a félreértés, mert ott az ehető rész a talajban rejtve van, és mikor a föld fölötti részét próbálták meg megenni, mérgezést szenvedtek. A paradicsomnál viszont adja magát, hogy a termést kell megenni.
      Egyébként a zöld paradicsomról is azt írták korábban, hogy abban is sok a szolanin, de most, hogy rákerestem, látom, hogy ez azóta megdőlt, csak a rokon vegyületei találhatók meg benne, amik viszont emberre nem mérgezőek.

      Viszont R.G. Johnsonról a róla szóló Wikipedia cikkben leírt anekdóta csak egy paradicsom megevését említi, nem egy egész kosárét. 🙂
      Egy kosár paradicsom megevése már tényleg okozhatna mérgezést (egyrészt, mivel egy kevés szolanin azért van benne, másrészt meg a paradicsom oxálsav tartalma sem elhanyagolható, egy kosárnyiban már abból is benne lehet a halálos adag – igaz, az könnyen hatástalanítódik kalciummal [mondjuk tej, tejtermék fogyasztása esetén]).
      Meg jó nagy gyomor is kéne egy kosárnyi paradicsom elfogyasztásához (persze attól függ, mekkora kosárról van szó). 🙂

   • Táborinóra

    Áruld már el, hogy mi alapján vagy meggyőződve róla, hogy a homeopátia használ? Merthogy hatóanyag nincs benne. Pont annyit tesz allergia ellen, mint ha bekened kacsazsírral a talpad, csak akkor fennáll a veszélye, hogy hanyatt baszod magad a fürdőkátban.

    A homeopátiás cukorgolyóban bevallottan nincs hatóanyag. Viszont bevizsgálva sincs, tehát nem tudhatod, nincs-e a hordozóanyagban valami szennyezés, amitől garantáltan feldobod a talpad kacsazsír nélkül is.

    • N.B, Xyrta

     Áruld már el, hogy mi alapján vagy meggyőződve róla, hogy a homeopátia nem használ? Mert hogy Információ van benne. Az információ hatalom. Vagy csak akkor, ha más állítja? 🙂 Olvasd el, amit írtam. Benne van.

     • Táborinóra

      Mivel te állítasz valamit, a bizonyítás terhe rajtad áll! Nem nekem kell azt bizonyítanom, hogy NEKED nem használ. Mindamellett az ausztrál Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács 2015-ös metaanalízise rámutatott, hogy nem működik, ami ugye egyáltalán nem meglepő, lévén egyetlen molekulányi hatóanyagot sem hordoz a készítmény.

      Az információ hatalom – szép közhely, csak mellébeszélés. Hatalom az információ, ha hatalmat akarsz valaki fölött gyakorolni. Hatalom =/= gyógyhatás.

      Pontosan leírhatnád, milyen információt is hordoz a cukros víz, az milyen formában kerül eltárolásra, és a szervezet milyen módon dekódolja, illetve hasznosítja.

     • N.B, Xyrta

      NEKEM használ! Te meg azt hiszel, amit akarsz. A víz pedig információhordozó. Olvasd Emoto-t. Egymillió kísérlettel bizonyítják egy gyógyszer hatásosságát és másik egymillióval a hatástalanságát. Bizonyításért meg fordulj a Homeopátiás társasághoz- orvosok alapították, megtalálod a neten. Amúgy miért is kellene, mi előnyöd származik abból, ha látszólag bizonyítod a hatástalanságát? Mikor én jól vagyok évek óta? Hogy neked van igazad? Mert itt ez a lényeg, nem a valóság. Jó szórakozást a továbbiakban.

     • Táborinóra

      A helyzet az hogy neked sem használ, csak te azt hiszed. Az „utána, tehát miatta” ok-okozati logikai hibába esel. Teszem fel náthás vagy. Ez olyan dolog, ami kellemetlen, de tény, hogy minden kezelés nélkül is elmúlik. Az ember általában akkor vesz be valamit, amikor a legrosszabbul érzi magát. Ezek után pedig kizárólag csak a javulás következhet, főleg, ha ilyen banális, spontán gyógyuló dolgokról van szó. Szerencsére legtöbb betegség magától is elmúlik. Te ott követsz el logikai hibát, hogy rosszul vagy, beveszel valamit, majd jobban leszel, tehát levonod a következtetést, hogy attól lettél jobban, amit bevettél, mert az egyik után következett a másik, tehát az első esemény okozta a másodikat.

      A másik dolog az, hogy nincs dokumentálva a betegséged lefolyása, nem vezetsz például láznaplót, hány nap, hány alkalommal, hány fokos a lázad, nem foglalod őket táblázatba, az emberi memória pedig szelektív, és egy rakás dologra nem is emlékszik, vagy rosszul emlékszik.

      Az egyedüli lehetőség, hogy kiküszöböljük a szubjektív emberi tapasztalatokat, hogy eldönthessük, valami hatásos-e vagy sem, a tudományos vizsgálati protokollt kell követni. Először is kellően nagy számú mintán kell vizsgálni a hatásosságot. Másodszor a csoport tagjait véletlenszerűen ketté kell választani. Egyik fele a kezelt csoport, valódi gyógyszerrel, a másik fele a kontroll, placebóval. Sem a paciensek, sem az orvosok nem tudják, melyik ember kap valódi gyógyszert, és melyik placebót. Ezt nevezik kettős vaktesztnek. Akaratlanul sem befolyásolhatják a teszt menetét. A teszt végeztével a kísérletet kiértékelők kinyitják a lezárt borítékokat, és kiértékelik a kísérletet. Amennyiben a placebós kontrollcsoport nem javul szignifikáns mértékben, abban az esetben kijelenthető, hogy a gyógyszernél gyengébb a hatása. Mindezt lehet fokozni úgy, hogy a harmadik csoport semmit nem kap. Ha a gyógyszer nélküli csoport javulása nem rosszabb, mint a placebós csoporté, akkor kijelenthetjük, hogy valami placebó. A homeopátia esetében egyszerű, mert csak azt kell megvizsgálni, van-e egyáltalán bármi hatása ami jobb a placebónál. Ilyen esetben az egyik csoport homeós tikktakkot, a másik placebót kap. Kiértékelésnél kiderült, hogy minkét csoport tagjai egyforma arányban gyógyultak, azaz a homeopátia nem hatásosabb a placebónál, ami ugye hatóanyag nélküli szer.

      Na, most egy teszt nem teszt, ugye, és a tesztet végzők is hibázhatnak, épp ezért fordulhat elő, hogy vannak tesztek, amelyek épp az ellenkezőjét mutatták ki, azaz hogy a homeopátiának mégiscsak van valamilyen hatása. Ilyenkor a kutatók még több tesztet csinálnak, majd ha már kellően sok ilyen kísérlet történt (több ezerről beszélünk), akkor ezeket összepakolják egy nagy kupacba. Majd a kupacból elkezdik kihajigálni azokat, amelyek nem felelnek meg a szabályos protokollnak. Sok olyan teszt van, amit hibásan végeztek el, vagy a kiértékelés nem volt megfelelő. A megmaradt, jól elvégzett kísérletek eredményeit összegzik (ezt hívják metaanalízisnek), majd ebből vonnak következtetést le.

      Ilyen metaanalízis történt 2015-ben Ausztráliában, amelyben 1800 tesztből mintegy 225 felelt meg a szigorú vizsgálati protokollnak! A megmaradtak analízise arra jutott, hogy a homeopátiának placebón túlmutató hatása nincs. Kész, pont. Neked pszichés támaszt adhat, és még gyógyíthat is, amennyiben nem vagy beteg, csak hipochonder.

      Azok a kísérletek, amelyek a homeopátia hatásosságát bizonyították, egytől-egyig hibásak voltak, vagy a kiértékelők szándékosan torzítottak. Fiókhatás és cherry picking.

      Tisztázzunk valamit. Egyetlen személy nem bizonyít vagy cáfol semmit! Én sem, te sem. Előnyöm nekem nem sok származik belőle, neked viszont hátrányod származhat, amennyiben hatásosnak hiszed, és mondjuk belehalsz egy divatos alternatív gyógyító áldásos tevékenységébe, mint Bujtor István a léböjt kúrájába, vagy Bajor Imre a talpcsikibe. Az áltudomány öl. Neked lehet, hogy mindegy, hogy milyen fiatalon fekszel be a temetőbe, de a családodnak szarul fog esni, hidd el. Az én apám is fiatalon halt meg, mert ő leszarta. Mi meg itt maradtunk nélküle egy szál gatyában.

     • N.B, Xyrta

      Gratulálok! Hihetetlen tudásanyag és logika- tökéletesen idiótán alkalmazva. De hálásan köszönöm. Napok óta rajtatok röhögünk az egyetemen. További jó hisztizést a semmin! 🙂 Nem hiszem, hogy ebből a csapatból több pszichológiai példát érdemes kivenni. 🙂 🙂 🙂

     • Táborinóra

      Te mit csinálsz az egyetemen? Takarítasz? Biztos, hogy nem hallgató vagy, különben kizárt, hogy ilyen hülye légy.

 • Bözse Hollo

  Zsuzsanna kőszegről,nem kell a kamu átverés.

 • Aniko Marsi

  ..él még? Vagy elaludt…örökre…

  • Mária néni

   Mitől aludna, a glukóztól?

   • Laszlo File
    • Mária néni
     • File Laszlo

      hahahahah:))

     • Balogh László Péter

      Na, megérkezett a nap kreténje, akin már a beöntés sem segít!
      Alkalmazott kifejezései:
      “Kussolsz!”
      “Libsi”
      “Sivalkodj!”
      Lehetőleg nem túl bonyolult kifejezések, igazodva emberünk értelmi szintjéhez. Meg vannak még különféle, a tuskóságát mérni hivatott “kijelzők”. Ennyi öröme van, hát hadd tolja a rozsdás bringáját itt körbe-körbe!

     • Mária néni

      A vezényszavak, amiket használok, a libsik szellemi szintjéhez igazodnak. Gyakorlatom van az állatidomításban, amit nálatok is hasznosítok.

     • Balogh László Péter

      A metróban a fakocka egy bonyolult dolog volt hozzád képest. Talalán egy síkidomhoz vagy hasonló. Sík hülye …

     • Mária néni

      Kussolsz, csicska!

     • Balogh László Péter

      Aki nemzett téged, az volt az.
      Uncsi a szöveged, stílustalan. Mindig ugyan azokat a sablonokat nyomod. “Az oskola nem hazudik!” Amit nem sikerült befejezned, mert nem voltál rá alkalmas, nahát az meg főleg nem. Ebből is egyértelműen látszik, hogy csak a tipikus aluliskolázott FideSS-barikák táborát erősíted. Szegény anyád mennyire szégyellheti, hogy így keresed a kenyeredet … Azért nem lehet egyszerű ilyen alacsony értékrenddel élni. De megfelelni ennek, szintén nem az.

     • Mária néni

      Túl sokat locsogsz

     • Táborinóra

      A pártállását melyik kommentjéből állapítottad meg?

     • davidoff74@freemail.hu

      Pofád lapos puttána

     • Mária néni

      Maga cigány?

     • Erika Thernné Baranyi

      Te se egy vénasszony vagy , csak azt nem tudom miért bújsz álarc mögé??? És úgy osztod az észt!

     • Mária néni

      Ha Soros képét teszem ki, akkor csúszol-mászol előttem?

     • Mária néni
     • Balogh László Péter

      Egy “szellemi vezetőjének” megfelelni vágyó identitás zavaros transzvesztita. Azt se tudja, fiú-e, vagy lány “szegényke”, úgy igyekszik csontig “szeretni” az ő Viktorkáját. Szóval egy tipikus tapló, de ilyen a tábora az elvakult FideSS-fanoknak.

     • Balogh László Péter

      Valahonnan megéreztem, hogy nem emberek neveltek egy ekkora barmot. A természet, meg az (alantas)ösztöneid.

     • Mária néni

      Titeket úgy kell kezelni, mint az állatokat

     • Dávid József Kormos

      Mária néni …Te senkiházi faszkalap …Miért nem hagysz már fel ezzel a lenyúlt képpel ?
      Tölts le magadnak másikat , te nyomorék faszkalap.
      Mivel bizonyítsam ,hogy egy más képével visszaélő szarcsimbók vagy ?
      Te gerinctelen senkiházi .. Az ilyen köcsögöket kell széjjelverni , mint amilyen te vagy .

     • Lajos Szombati

      Hogy baszná szájba a ráérős fityeszes kurva anyját.Nincs olyan oldal vagy bejegyzés amit ez a féreg ne kommentálna.A Mária anyjába szakadt volna a feje.Az ilyen megérdemelte volna hogy halva szülessen de egyszer beteljesedik a sorsa.

     • Mária néni

      Gondolom a gyerekéből is olyan prolit nevel, mint maga. Hiába, a prolik fattyai prolik lesznek.

     • Mária néni

      Kedves Dávid József Koszos!
      Mindig szerettem volna megkérdezni egy olyan prolit, mint maga, hogy mitől lett ennyire bunkó? A szülei is azok voltak?

     • László Máté

      Bazd+ neked mindenki proli aki nem olyan hülye mint te?

     • Mária néni

      A hozzászólásaitokból, a nyelvhasználatból és a szókincstekből látszik, hogy prolik vagytok. Ha a valóságban találkoztok értelmes, tanult emberrel, akkor ő is rögtön látja, hogy bugris vagy, de udvarias én nem teszi szóvá. Minden normális ember lenéz titeket.

     • AntiMáriaNéni

      Milyen igazad van öreganyám, hogy ez a sok proli mit nem képzel magáról. 🙂 És ez a mondatszövés (“Ha a valóságban találkozTOK értelmes, tanult emberrel, akkor ő is rögtön
      látja, hogy bugris vagy, de UDVARIAS ÉN NEM TESZI SZÓVÁ.”) Kazinczy forog a sírjában ettől a gyönyörűségtől.

     • Táborinóra

      Te is kihagytad a vesszőt az „igazad van” után, ráadásul írógép idézőjelet használtál magyar idézőjelek helyett – segítek, a magyar ilyen [„”], szóval 1:1.

     • AntiMáriaNéni

      A központozással kapcsolatban vélhetően igazad van. Az alsó idézőjel csak ASCII kóddal érhető el a standard magyar billentyűzeten. Egyébként a Spart nagybetűvel, a kalcium pezsgőtablettát kicsivel írják, ha már a helyesírási hibákról beszélünk. Bár azt hiszem, nem ez a lényeg, inkább buknék magyarból, mint emberségből. Mária nénénk hozzászólása pedig mindkettőből megbukott.

     • Táborinóra

      Nem igaz, ha ennyire törekedsz a helyes írásra, járj elöl jó példával. Csinálj custom layoutot, amelyben van magyar idézőjel, mint nekem, és nincs probléma. A Kalcium mint elem valóban kisbetű, azonban a csomagoláson terméknév, azaz tulajdonnév, azaz nagybetű.
      https://uploads.disquscdn.com/images/530628148ae0cac4ec379ecd5363d09583c7aec58b1b06c6d9e3a91ade79144d.jpg

      A spar kisbetűkkel való írása tipográfiailag művészeti cálokat szolgál. 😛

     • File Laszlo

      Rossz a műszered .

     • Mária néni

      Kussolsz

     • DrKertész György

      Nem a sajátja véletlenül

     • Mária néni
   • Lajos Szombati

    Nem attól amitől te aludnál a retkes anyádba.Egy vascsőtől.

    • Mária néni

     Maga vascsővel kezeli a nejét, gondolom.

 • Mária Korponai

  És ki ellenőrizte, hogy mondjuk nem tic-tac-ot kapott be? Azért a gyógyszerlobbiról is hallottunk már. Nem is keveset. A fegyverkereskedelem mellett a gyógyszergyártók a legnagyobb bussines cégek, amik befolyással vannak a világ dolgaira. A magyar egészségügy sok alkalmazottja már konkrétan “éhen halt” volna a támogatásuk nélkül. . Van kamu itt is mag van kamu ott is.

  • Patrik

   Beteg vagy. Egyél te is ennyi homeopátiás “szert” mint Hunor, rád fér.

   • Táborinóra

    3 g cukorkáért kissé túlzás a 7000 Ft. A savanyúcukorból ez csak 15 Ft lett volna, azaz ebből a pénzből 466 g (majd fél kiló) savanyúcukrot tudnál venni.

    Ami még ízesített is lehet.

  • heroicrebolha

   Megtegyem ugyanezt az ORROD ELŐTT, hogy elhidd? Vagy akkor a homeopátiás patikárius is a gyógyszerlobbi ügynökévé válik visszamenőlegesen?

   • Mária néni

    A patikus, aki ilyetbárul, az szélhámos. Ők tudják a legjobban, hogy csalás az egész homeopátia

  • KeMa

   Gyógyszerlobbi, pénz, gyógyszergyárak, stb…

   Milyen szerencse, hogy a homeopátia, és a homeopátiás készítmények teljes egészében INGYEN vannak, ugye? Mert ha nem, akkor amögött is van lobbi…

   • Mária néni

    Korrekt!

  • A homeopátiás gyógyszerek olyanok, mint a Lenkei féle vitaminok. Lenkei is pofázik a gyógyszerlobbi ellen, közben a saját vitaminjait próbálja meg drágán
   rátukmálni az emberre.

   • Mária néni

    Pontosan

   • davidoff74@freemail.hu

    Látom , nagyon értesz hozzá hülyegyerek

  • Sirály Király

   “A gyógyszergyártók a legnagyobb bussines cégek”.
   Főleg, ha kísérletezés, fejlesztés, kutatás, és hatóanyag nélkül árusítják a termékeiket.

   • Mária néni

    Nem lehet forgalmazni meggelelő klinikai vizsgálatokon alapuló bizonyítékok nélkül gyógyszert

    • Táborinóra

     Magyarországon lehet. Patikában árulják. Sőt, vannak külön homeóra szakosodott patikák és praktizáló „orvosok”.

     • Mária néni

      A homeopátiás szer nem gyógyszer.

     • Táborinóra

      Ez igaz, de a hétköznapi nyelvhasználatban mindaz, amit a gyógyszertárban árulnak, gyógyszer. Vagy ezzel kapcsolatos hardver, kötözőanyag, elsősegélycucc meg ilyenek.

      Ha élelmiszer boltban árulnák, attól még nem lenne élelmiszer, de az emberek annak gondolnák, legalábbis étrendkiegészítőnek. Mint például a Kalcium pezsgőtablettát, amit a sparban úgy árulnak, hogy étrendkiegészítő, amikor is semmi szükség rá, hacsak nem szenved valaki csontritkulásban. De akkor meg már megette a fene a pezsgőtablettát.

     • Mária néni

      A gyógyszer meghatározása a gyógyszertörvényben egyértelmű. A homeopátiás vackok nem azok. Persze megtévesztik a fogyasztókat az alkalmazott terminológiával, a patikai forgalmazással is.

  • Mária néni

   Nincs gyógyszerlobbi

   • davidoff74@freemail.hu

    Nincs hát…baromarcú

   • Táborinóra

    Nyilván van, mert egyik üzlet sem jótékonysági intézmény. Ha tíz éven át tízmilliárdot fektetnek egy szer előállításába és piacra dobásába, akkor nyilván reklámozzák is, illetve szeretnének profitot termelni belőle. Nem látom be, hogy ez mennyivel rosszabb a péknél, aki a piacról pénzért szerzett alapanyagokból a munkáját befektetve kenyeret állít elő, amit aztán pénzért ad.

    Ebből a sorból egyedül a homeó lóg ki, ugyanis

    1. hatóanyagot nem tartalmaz, ergo nem kerül pénzbe
    2. belefektetett munkát sem igényel, ergo nem kerül pénzbe

    Mégis háromszor annyiba kerül, mint egy klinikailag tesztelt, bizonyítottan hatásos gyógyszer. Akkor hol a lobbi?

    • Mária néni

     A gyógyszerlobbi olyan értelemben nem létezik, hogy nincs egy titokzatos háttérszervezet, ami például a betegségeket terjeszti, a rossz táplálkozásért felelős, vagy a homeopátiás szereket támogatja, vagy gáncsolja.
     Gyógyszeripar van, ami transzparensebb, mint bármilyen más iparág. Minden pénzügyi jelentés, az EBIT-tel évente, gyártóként hozzáférhető.
     Egyébként egy készítmény az I. fázistól a törzskönyvezésig kb. 7-10 év alatt jut el, ami kb. 250-300 milliárd forintjába kerül a gyártónak. Persze ebben benne van több száz zsákutcába jutott molekula költsége.
     Igaz, hogy a homeopátia átverés, és nincs benne aktív hatóanyag, de azért van minimális önköltség. A vivőanyag, a gyártás, terjesztés, stb. Nagyságrendekkel kisebb, mint egy valódi gyógyszeré.

     • Táborinóra

      Akkor még alá is becsültem, amikor tízmilliárdot írtam. A 7-10 év az talált.

  • Táborinóra

   Azért mondod ezt, mert a homeopátiás tiktakkot ingyen adják? Konkrétan Novák doktornak az az ujjnyi kis faszom fiola 7000 Ft-jába került. Ezzel szemben néhány igazoltan hatásos altató

   Sedacur Forte 30× 2089 Ft
   Hova 20× 1736 Ft
   Vényköteles
   Eunoctin 10× 2891 Ft
   Rivotril 100× 1208 Ft (normatív TB támogatással)

   Ha van valaminek lobbija, akkor a homeopátiának van csak igazán!

 • Botka Lajos

  Placebo!

 • disqus_0dRMuzaY1X

  A bűvész is csak és még annak is fizetünk!

 • disqus_0dRMuzaY1X

  Aki bűnt követ el és nem tudja feldolgozni, belehal. Aki a templomban meggyónja az túléli! Ha a pap be nem köpi. Ilyen a homeopátia is. Hit kérdése.

 • Ágnes Czeglédi

  Szerencséje volt ,hogy tényleg homeopátiás szer volt ,mivel azokban semmiféle hatóanyag nincs.De előfordul, hogy valamiféle enyhe hatás kedvéért beletesznek valami igazi altatót, abból baj lehetett volna.A mindennapi kis betegségek, panaszok maguktól is elmúlnak, csak egy kicsit türelmesebbnek kéne lenni.,és bízni saját szervezetünk jó gyógyhajlamában.Megszokták az emberek, hogy mindenféle panaszra rögtön gyógyszert kell bevenni.Nem kéne persze,de megszokták.Ebből élnek a homeopátia hívei.A gyerekgyógyászok pedig ,-akik többsége ugyanúgy nem hisz a homeopátiában, mint a többi orvos, meg akarják kímélni a gyerekeket a sok felesleges gyógyszer, antibiotikum,lázcsillapító stb. szedésétől. Ezért ajánlják néha a homeopátiás szereket.

  • Mária néni

   Okos hozzászólás

  • Táborinóra

   Akkor már csak az a kérdés maradt, etikus-e egy ilyen orvos viselkedése? Ugyanis gyógyításra esküdött fel, és kötelessége minden tőle telhetőt megtenni azért, hogy a betege tünetei és fájdalmai _valóban_ enyhüljenek. A kórházban is megmondják, hogy ebből a fájdalomcsillapítóból már nem adhatunk többet ma, de ha annyira fáj, akkor van másik fájdalomcsillapító, és kapsz abból. Egyik orvos vagy nővér sem jön a talpcsikivel, az akupunktúrával és egyéb hókuszpókusszal. Mert előfordulhat, hogy a beteg maradandó károsodást szenved, vagy szövődményt szerez. A nem kezelt foggyulladás talán magától is elmúlik, de lehet belőle egy szívbelhártya-gyulladás, amibe meg belehalsz. Igaz, nem rögtön. Majd pár év múlva, de még mindig elég fiatalon.

 • Livia Török

  Itt külföldön egy orvos sem ad gyogyszert a csaladjanak kiveve ha csak nem valami nagyon agressziv betegseg az…

 • Melinda Székely

  A homeopátia nem átverés, viszont egészen másképpen gyógyít mint a gyógyszerek, az első és legfontosabb nem tudod magad kinyírni vele, legfeljebb alaposan mellékezelni! de meghalni nem tudsz! Továbbá az az ember aki valamit nem ismer, és arra azt mondja hogy hülyeség és nem létezik a legbutább embernek tartom, plusz ha a gyógyszerekben hisz, akkor meg még inkább! De tegye! Egye hordja mindenki a pénzét oda ahova akarja! Gyógyuljon ahogyan tud! Én a gyógyszerekben nem hiszek, és nem is eszem, sőt a gyerekeimnek sem adom, természetesen mindezt teszem háziorvosi ellenörzés mellett! A szegény idióta háziorvosunk a gyerekeket kezeli homeopátiával, és sikerrel alkalmazza! Biztosan hülye, és minden kisgyerek akik nem tudják mit kapnak, de hazug módon állítják hogy már nem fáj nekik, és már nem érzik magukat rosszul!

  • Mária néni

   Az idióták összekeverik a tudományos megyőződést a vak hittel.
   A gyógyszerekben nem hinni kell, mert tudományos tényekkel bizonyítot a hatásuk és a hatásosságuk. Maguknak, primitív embereknek nem kell megérteni a hatásmechanizmust, hanem egyszerűen azt az utasítást kell követniük, amit a maguknál okosabb ad.

  • Zovize

   A gyógyszerben nem HINNI kell. Kettős,vak, kontrollált összehasonlító vizsgálatokkal ellenőrzik. Magam is részt vettem ilyenben. Évekig tartott, és háromhavonta jártam EKG-ra, vér és vizeletvizsgálatra, amikor bármi gyanú felmerült, azonnal küldtek hormonszint ellenőrzésre, stb.
   Mutasd a homeopátiás szerek hasonló vizsgálati anyagát. Kérlek.
   Megnézném, hogyha a a gyerekednél felmerülne egy epilepszia, leukémia, rák, vagy csak egy szimpla szívritmuszavar (NE LEGYEN!!), akkor is megelégednél a hittel és kockáztatnád az életét???
   Egy náthára én sem adok gyógyszert, a fejfájás, hányás is elmúlik magától.
   Nem a homepátia gyógyítja meg, hanem a szervezet regenerálja önmagát,

 • Ruszin Zsolt

  A homeopátia egy vallás. A vallás pedig a nép ópiuma, csak az a gond, hogy jelen esetben a “nép” beteg emberekből áll.

  • Mária néni

   Egyetértek, vallás. Az a baj, hogy ártalmas és az is baj, hogy becstelen orvosok és gyógyszerészek is propagálják.

 • Evelin Barta

  amugy ha homeopatias szerbol sokat szed be, az pont az ellenkezo hatasu… azert kell higitani is,mert ugy “erosebb”… viszont innen latszik hogy a homeopata patikus sem erti a dolgot 😀

  • Mária néni

   Innen látszik, hogy te nem érted az alapokat. A nulla hatóanyagtartalmat nem lehet koncentrálni, sem higitani.

   • Táborinóra

    Dehogynem. Ő Chuck Norris, nullával is tud műveletet végezni.

  • Táborinóra

   Akkor majd legközelebb amikor elsózod a levest, akkor öntsél bele még több sót, attól talán kevésbé lesz tömény. Aztán majd ha az urad leveri a vesédet érte, neki add be ezt a süket dumát!

   • Mária néni

    😆😆😆