Gulyás Gergely olyan útra lépett amiért Orbán könnyen a fejét veheti

forrás: népszava.hu

Közös felelősségünk, hogy mindent megtegyünk a Recsken és a többi kényszermunkatáborban történtek feltárásáért és a kommunizmus 40 évének részletes és valós megismertetéséért – jelentette ki az Országgyűlés alelnöke a Recski Nemzeti Emlékparkban tartott vasárnapi megemlékezésen.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: mindez azért fontos, hogy az áldozatok szenvedése ne legyen hiábavaló, és legalább az utókor erkölcsi ítéletet mondhasson a felelősökről, ha már a rendszerváltozás egyik nagy erkölcsi adósságaként az igazságszolgáltatás előtt nem kellett felelniük.

A rendszerváltás óta a túlélők, a polgári kormányok, a történészek és köztestületek, szervezetek sokat tettek azért, hogy a vörös terror hazai évtizedeiről teljesebb képet kaphassunk, de még mindig sok a feltárandó, tisztázandó, nyilvánosságra hozatalra váró részlet – tette hozzá. A politikus, a Fidesz megválasztott frakcióvezetője Magyarország huszadik századi nemzeti tragédiájának nevezte, hogy “a nyilas és nemzetiszocialista hóhérok” bukásával nem ért véget, csak barnáról vörösre váltva folytatódott az emberi méltóság teljes megfosztását célként meghatározó, “elaljasult kor”.

Recsk örökös szimbólumává vált a kommunista embertelenségnek és a Rákosi-féle, a sztálini terrort saját népe ellen fordító korszaknak – mondta. Négy évtizeden keresztül a történtekről csak hallgatni, vagy hazudni volt szabad – jegyezte meg.

Gulyás Gergely azt mondta: 1945 után a szovjet megszállók segítségével kiépülő totalitárius állam “egyik legkedveltebb eszköze” lett az internálás.

A kommunista hatalom bárkire, bármikor ráküldhette az Államvédelmi Hatóságot, hogy aztán az illető börtönben, kényszermunkatáborban vagy akár az akasztófa alatt találja magát, nem egyszer úgy, hogy még azt sem tudta: mi a bűne. írja a hvg.hu

Ahogy Gulyás leírta, hogy a kommunisták mit csináltak az őket ellenzőkkel, kicsit olyan érzésem lett mintha most is hasonló időket élnénk. Azért még mielőtt Gulyás Gergely nagy kommunista keresésbe kezdene érdemes megnézni ezt a listát. Gulyás Úr csak meg ne lepődjön ha a legtöbb kommunistát a saját háza környékén találja. Orbán Viktor nem nagyon örülne, ha a nagy kommunistázás közepette megint az lenne a téma, hogy hány volt kommunista van a Fidesz berkein belül illetve a holdudvarában.

Nézzük, hogy kik azok akik büszkélkedhetnek a Fideszesek közül MSZMP-s vagy KISZ-es múlttal:

 

Járai Zsigmond – MSZMP-tag

Matolcsy György – MSZMP-tag

Martonyi János – MSZMP-tag

Pintér Sándor – MSZMP-titkár

Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Fónagy János – MSZMP-tag

Vonza András – MSZMP-tag

Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

Chikán Attila – MSZMP-tag

Boros Imre – MSZMP-titkár

Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag

Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Boross Péter – MSZMP-tag

Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

Varga Mihály – KISZ-titkár

Rogán Antal – KISZ-titkár

Deutsch Tamás – KISZ-titkár

6 Comments

  1. Mindezeken felül pedig ne felejtkezzünk meg azokról a nyomorult honfitársainkról sem, akiket a jelenlegi kormány ítélt éhhalálra, kórházi fertőzésekre, olyan nyomorult nyugdíjra, ami mellett nem lehet méltósággal még meghalni sem! A szétszakadt családokról, az árokba lökött csökkent munkaképességűekről, a reménytelenül leszakadt társadalmi rétegekről, kényszerűen kivándoroltakról, azokról a gyerekekről, akik elől a felemelkedés útját elvágták a rossz oktatási rendszer miatt, és még nagyon hosszan lehetne sorolni azokat, akiken nem segítettek, noha megtehették volna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.