Megszólalt a nemzetközi szakértő: elmondta, mit tervez Orbán 2019-re – ha ez így lesz, Isten irgalmazzon nekünk!

forrás: MTI

„Nagyon nagy tétje van 2017-nek, de az, hogy milyen folyamatok zajlanak a magyar belpolitikában, sokkal inkább az európai és nemzetközi eseményeken múlik majd, és nem azon, hogy a magyar politikai szereplők mit csinálnak. A berlini terrorcselekménynek például komolyabb politikai hatása van itthon, mint annak, hogy a miniszterelnök leendő dolgozószobáját és irodáit csaknem 4 milliárd forintból újítják fel” – így fogalmazott Krekó Péter, a bloomingtoni Indiana Egyetem vendégoktatója és a Political Capital munkatársa a HVG.hu-nak még 2017 elején, januárban.

„Örvendezhetnénk, milyen jó, hogy végre több szó esik a külpolitikáról. De arról is ugyanabban a hazug, propagandisztikus és egyébként rendkívül erősen ideologikus keretben hallunk, mint ahogyan a belpolitikai szereplők dolgairól” – mondja Krekó.

Orbán már nem egy kis jelentéktelen porszem Európában

Nemzetközi politikai szempontból 2016 teljességgel Orbán Viktornak kedvezett, gondolhatunk a Brexitre, Vlagyimir Putyin pártjának kétharmados választási győzelmére, Donald Trump amerikai elnökké választására vagy Orbán Viktor miniszterelnök egyik legkomolyabb európai kritikusának, Matteo Renzi olasz miniszterelnöknek a lemondására – mondja az elemző.

„2016 tendenciái az Orbán által vizionált új – valójában szerintem inkább régi nosztalgiára építő – politika megerősödését igazolják. Egyfajta új tengely van kialakulóban” – véli az elemző, hozzáfűzve, hogy így a magyar kormány diplomáciailag is sokkal inkább biztonságban érezheti magát, az eddiginél erősebb szövetségesei vannak: Putyin, Trump és Benjamin Netanjahu.

Ha beszólsz Orbánnak, kinyír a sajtó és a családod is megsínyli?

„Az illiberális rendszerek jellemzője, hogy hülyét tudnak csinálni a saját ellenzékükből. Olyan játékszabályokat alakítanak ki, amelyek keretei közt nem lehet igazán hatékonyan és komolyan politizálni” – magyarázza Krekó. Az már látszik, hogy annak az ellenzékinek lehet kicsit nyugodt élete, aki nem konfrontálódik a kormánnyal. Mikor erre az elvárásra valaki rácáfol – mint például a korábban a rendre a kormánnyal szavazó Jobbik az Alaptörvény-módosításnál –, jön egy személyeskedő, zsigeri indulatokra épülő karaktergyilkos kampány, amely a jövőbeli politikai szereplőknek is erős figyelmeztetés: ha valaki Orbán ellen akar politizálni, mérlegelnie kell, hogy akar-e a magánéletéről szóló hazugságokat látni a kormány egyre szélesebb médiabirodalmában, vagy inkább egy nyugodtabb, szakmai életre vágyik. Az elemző szerint ez a fajta elbizonytalanítás, megelőző csapássorozat csak erősödni fog.

Orbán Európában gondolkozik. Vezető akar lenni. Sokkal nagyobb a magyarokénál

Miután tehát Orbán már lefutottnak gondolja a következő választást, a politikai ambíciója messze túlmutat Magyarországon – mondja Krekó Péter, aki szerint ez a miniszterelnök tusnádfürdői beszédéből világosan látszik.

„Orbán gyakorlatilag bejelentkezett európai politikusként. Nagyon tudatosan, nemzetközi lapoknak adott interjúkkal, lefordított YouTube-videókkal, nemzetközi szereplésekkel építi magát. Szerintem komolyan gondolja, hogy Európában előbb-utóbb hivatalos vagy nem hivatalos vezető lehet. Talán azt sem tartja kizártnak, hogy ő legyen valamikor az Európai Tanács elnöke – ha nem is 2019-ben.”

Az elemző szerint most mindenképpen túlzónak tűnhetnek Orbán ambíciói, de informálisan már növekedett a befolyása. A magyar miniszterelnök politikaformáló szereplővé vált az EU-ban, az általános megítélése javul vagy árnyaltabb lesz. Valódi szövetségesei azonban pártcsaládján túl vannak: az erősödő európai radikális jobboldal egyenesen a hősének tekinti.

Ha Orbán tervei beteljesednek, és Európa vezetőjeként tetszeleghet, biztos hátországgal a háta mögött, Isten irgalmazzon mindannyiunknak!

127 Comments

 1. Nem is tudtam, hogy Trump Orbán szövetségese. Újra utánaolvasok, hogy e hiányosságomat pótoljam.

  Orbán Európa /Európa Tanács elnöke???/ vezetője akar lenni? Akar! Tény! Viszont akinek olyan /erős/ szövetségesei vannak mint Putyin, Netanjahu, Trump(?), azt nem hiszem, hogy európai potentátok támogatnák – legyen Európa vezetője!

 2. Amikor először hallottam beszélni – Antall József temetésén – akkor azt mondtam hogy ez egy kis Hitler . Igazam lett .

 3. ha orban vezetö lenne az euban akkor nyilvanvalo lenne az izraeli es maganpenzhatalmi pusztitas nyugat európában vagyis ö adolgat jol latta el tehat teret biztositott a menekulo nyugat europai zsidoknak magyarorszagon .a feladata biztos a betelepites folyatasa lenne es muszlim harapófogó kiépitese az orosz ellen!!

 4. Nem ártana, ha legalább a saját nevét helyesen tudná begépelni… Aztán, ha ez sikerült, meg lehet próbálkozni a véleményekkel is…

 5. “…. eddiginél erősebb szövetségesei vannak: Putyin, Trump és Benjamin Netanjahu…. ” Donald Trump, Orban Viktor szovetsegese ? Ezt meg nem hallottam !

 6. Ezt a helyzetet nem orbán, vagy gyurcsány akárki hozta létre, hanem Magyarország polgárainak választása révén kerültünk oda, ahol tartunk. Azt kaptuk, kapjuk, ami érdem szerint jár. Ahogyan apám mondta nősülés előtt..”Amilyen virágot szakítasz fiam, olyat fogsz szagolni”…
  A hülyék többen vannak. Úgy hisznek orbánban, mint Ábrahám hitt a teremtőben, – aki isten kérésére megölte volna saját fiát. A kétharmad hülye rátette a kést nemzetünk torkára.
  Nem kár érte. Orbánt és elvarázsolt ostoba szolgáit nem fogja megállítani semmiféle mennyei hang. A katasztrófa elkerülhetetlen.

 7. Bizonyos értelemben igen. Persze ez a szövetség a haramiák szövetsége. előbb vagy utóbb egymás torkának esnek. Lásd Hitler és Sztálin hajdani összeborulását.

 8. Igen, a politikában (és a történelemben) ha kimondatlanul is, de létezett és ma is létezik a kollektív felelősség elve. Vagy jelen esetben mondjunk inkább kollektív felelőtlenséget.

 9. Juncker, te szerencsétlen, nem Junker. Mellesleg most egész véletlenül igazat szóltál. Ha Brüsszel nem a nyugati demokráciák parlamentjeinek nyugdíjasotthona, elfekvője lenne az otthon valamiért surrantóra került politikusok számára, akkor Orbán bőrét már kiszegezték volna száradni az istállóajtóra.

 10. Bolond és elmebeteg emberek mindig nagy hatalmi erökröl álmodtak.A sikerük az alatvalok támogatottságátol függ.De ahogy Hofi mondaná vitya is elütheti még a 12-öt meg a föorvos urat!!

 11. A te eszedet senki sem tudná helyre rakni, mert egy elvakult hívő vagy, járj inkább templomba imádkozni, mint ide írogatni. Túl sokat képzelsz a vezéredről, de egyszer majd felébredsz, és rájössz mekkora ostoba vénasszony vagy!

 12. Tramp azt se tudja, hogy ez a csúti a világon van, kisebb gondja is nagyobb annál hogy tényező lehetne akár csak a gondolatában, mit művel ez a gömböc Európában.!

 13. Az a gond a többi se különb,és ehhez még fityeszesnek se kell lenni hogy lássa az ember….mind volt a kormánykeréknél és mit csináltak jobban ebben a “qrva” országban ahol semmit se csináltunk csak ugy tettünk mintha,” meg ellehet menni”…vazz mé nem mentek el ők – hja lopni mind csak itt tudott mind….és xardobálni a másikra….

  És ez a szomorú!
  Közben a neten mindenki jófórmán a zsigeri indulatait önti ki és csodálkozik ha vele is igy bánnak…igynemlehet változás ha gyülölködéssel irogatnak komunikálnak az emberek egymással.
  Amilyen a gondolatod olyan az életed. – na ezért a gondolatokon abból eredő komunikáción KELL! – kell változtatnia mindenkinek aki jobbá akarja tenni az országot világot.

 14. Megszólalt a nemzetközi szakértő ?? KI ?? Belelátott Orbán gondolataiba ?? Nem ilyen gyügye módon kellene politizálni !

 15. Kedves Mária néni, én úgy látom hogy Ön igenelfogult a kormánypárt javára, de biztos vagyok abban hogy sokakatnem tudna meggyőzni a vélt igazáról!

 16. Egyetértek önnel. Elfogult vagyok és valóban nem tudnék egy liberálist, komcsit sem meggyőzni a saját álláspontomról. Annyiban ellentmondanék, hogy ezzel én is tisztában vagyok, így nem is próbálkozom. Nem vitatakozom libsikkel.

 17. A mai ősi FIDESZ tagok mind liberálisak voltak, sőt a többségük még ma is az. A hatalmi vágy azonban elnyomja ezeket az eszméket bennük. Most eljátsszák a nagy keresztény megváltó szerepét, mert jelenleg az a menő. Az egész egy nagy színjáték a korlátlan vagyon érdekében.

 18. Hiába fröcsögsz, libsi. Most konzervatív jobboldali kormány van. Ti, hazaárulók szívtok, és ez ezután is így marad.
  Sivalkodj!

 19. Az ősi FIDESZ tagok liberálisak vagy konzervatívok? Szerintem liberálisak. A mostani kormányzás pedig egy színjáték a hatalom és a vagyon érdekében. A sok boci pedig beveszi ezt a trükköt. Ne csak nézz, hanem láss is.

 20. Nem érted, hogy miről van szó.
  MOST konzervatív, jobboldali kormány van és nektek libsi tolvajoknak kuss van.
  HOLNAP is ez marad, kussolhattok még legalább négy évig.

 21. Az Orbán dolgozó szobája nagyon puritán egyszerű szoba lesz a várban, nem került 4 milliárdba. Az új épület minden berendezése kerül annyiba, mert az utolsó székig mindent venni kell bele, mivel az országházból nem hozhatják el a bútorokat. Orbán mindig az ország érdekeit tartja szem előtt, tehát, ha európai vezető lesz belőle, nekünk akkor sem lenne rossz!
  Csak előny lenne az országunkra nézve!

 22. Primitív dolog népellenes bűnösök rangsorolásával foglalkozni, mivel egyik bűnös bűnét sem enyhíti a mások bűnössége.
  Ha viszont te Sztálint nagyobb gazembernek tartod Hitlernél, akkor nemcsak primitív, hanem ostoba is vagy. De lehet hogy csak egy aljas náci vagy, aki így próbálja a népirtó ideológiákat jobb színben feltüntetni.

 23. Ha figyeled akkor Orbánék már nem politizálnak hanem fenyegetnek úgy mint a csőcselékmentalitásúak.Éppen ezért igazad van.

 24. Aki egy ilyen kis országot nem tud normálisan vezetni, és maradunk le minden téren, az miért szól bele a nagyok dolgába? Európának nincs szüksége felesleges stadionokra, és olyan kisvasútra, amire nem ül fel senki. És legfőképp nincs szüksége olyan egyszerű jószágokra, aki nem tudnak konszolidálni. Békés okos emberekre van szükség, Nem ilyen leszívós negatív törpökre. Olyan vezető kell aki az egész nemzetet vezeti, nem csak a 25%-ot. És kevesebbet lop…

 25. ” meg ellehet menni” Én baromira nem vagyok Gy fan,de legalább nézze meg a videót ,h kinek mondta ezt. Nem az embereknek,hanem az olyan Bayer féle vállalkozóknak ,akik inkább kint Szlovákiában alapítottak céget,hogy ott kelljen adózniuk és nem itthon,miközben az effektív termelőmunkát itt végezték.Erre mondta Gy,hogy el lehet menni,de akkor ,hogyan fogja a nyugdíjakat,az eü. ellátást biztosítani? Ha nincs járulékbefizetés stb. nem emelhet nyugdíjat pl. Nézze meg kérem az egész videót. Jah,és akkor amikor ezt mondta,még a HÍRTV fideszes volt. Magyarul arról szólt ez,hogy míg a Bayerfélék ugattak,h nyugdíjemelés stb. addig nem itt fizették a járulékokat,hanem a Szlovákoknál ahol alacsonyabb volt. Talán még most is Szlovákrendszámú kocsival jár. De itt a videó: https://www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ

 26. Értem, tehát nem tudsz érvelni csak ilyeneket mondani. Most mondjam én is ezt? Ez ovis megoldás. Kérem az érveket. Ha nem tudsz érvelni nekem adsz igazat. Köszönöm! A fidesz gyenge és fél. Még vitatkozni se mernek! Hamarosan buknak, de mivel pénzről van szó, az utolsó leheletig fognak küzdeni. Kár hogy ezt a sok energiát nem a közjóra fordítják.

 27. ne bassz ki velem …tényleg???
  mióta megszülettem várom,sehol senki …. engem nem győztél meg
  kár volt ezért a bölcsességért visszatérned az űrből !!! lajka

 28. Akkor Mussolíni kivégzői, az ’56-os magyar felkelők, a ’89-es román felkelők, a Líbiai felkelők mind vérszomjas csőcselék volt, mert nem akartak tovább állati sorban élni egy diktátor alatt? Ha megcsíp egy darázs, vajon nem ütöd le? A csótányt nem taposod el? A lámpavas igenis tisztító történelemformáló eszköz. A diktátorok jellemformálója. Jó, hogy mindennap az emberek kezeügyében van.

 29. Ön senkivel sem vitatkozik – a vita nemes értelmében . Ön ocsmányul beszél – akár kell, akár nem. — És hamis profillal.

 30. AZ EU NEMZETI NAGYTOKÉJÉRE TÖKESEINEK TONKRETETELÉRE-CSAK A NEMZETI NAGYTÖKERE-HAJTO BUKASRA ALLO KAMATOS NEMZETKOZI TERITESU DOLLAROS MAGANPÉNZHATALOM CSICSKÁJA ORBAN.FELTETLEN HIVUK ORSZAGVESZEJTES ARAN IS

 31. Ejnye Mariska nyanya!De nagy paraszt kend!Meg ráadásul vak és hülye is?A fidesz kormány a régi kommunisták gyülekezete.Ha a pofázmánya igazi , akkor ezt a kora miatt tudnia kellene.

 32. Sokkal elobb kellett volna! Az ismeroseimnek hiaba hivtam fel ra a figyelmet a kezdetek kezdeten, a tobbseg nem vette komolyan. Sajnos a megboldogult, hatalom-ehes Antal Joskat se, de a nagyobb baj az hogy a tobbseg komolyan vette az elmebajos pszichopata Csurkat, a pedofil Lezsakot. Ezeknek mind szerepe volt benne, hogy ez idaig eljuthatott. Igen a kezdetek kezdeten, amikor meg a Nagycsarnok mellett Pipaba jartak le kocsmazni.

 33. Mariska nyanya!A vitakultúra meg a szókincs csak ennyire terjed?A tolvajokat a fideszben, meg az álkeresztény kdnp-ben találja (keresni sem kell!)Ha ezt nem látja , akkor ön vagy fizetett hülye,vagy született hülye.

 34. Becsületben megőrült Mariska nyanya!Gondolom-mivel ilyen gazdag a szókincse , és ilyen kifinomultak az érvei- iskolába kabátot lopni járt , vagy esetleg moslékot hordani.Gondolom ezt azért is , mert maga olyan sötét , hogy a fekete maga mellett világít.

 35. Mariska nyanya!Ha kendnek lenne egy kis esze,tudná , hogy két liberális párt volt a rendszerváltáskor.Az egyiket mai istene,a hitlerutánzat alapította.Vigyázzon ,mert megvonják a nyögdíját, ha libsizik.Bár a fentiek megértéséhez nem nagy pofa, hanem egy kis ész szükségeltetik.

 36. I just want to say I’m newbie to weblog and seriously savored your web page. Probably I’m going to bookmark your blog post . You absolutely come with incredible posts. Appreciate it for sharing your web-site.

 37. I have to show thanks to this writer for bailing me out of this type of situation. Just after researching throughout the world-wide-web and seeing concepts that were not beneficial, I assumed my entire life was done. Living without the approaches to the problems you’ve resolved by way of your good blog post is a critical case, and ones which might have in a wrong way affected my career if I had not noticed your web page. Your personal mastery and kindness in touching the whole thing was invaluable. I am not sure what I would have done if I had not come across such a subject like this. It’s possible to now relish my future. Thanks so much for this impressive and result oriented help. I will not think twice to endorse your blog post to anyone who will need care about this area.

 38. I’ll products this research toward Two layouts of men and women: recent Zune owners who are looking at an upgrade, and us citizens making an attempt to choose among a Zune and an iPod. (There are other players really worth contemplating out there, which include the Sony Walkman X, yet I assume this gives by yourself adequate information and facts towards generate an aware conclusion of the Zune vs avid gamers other than the iPod line as nicely.)

 39. I cling on to listening to the news speak about getting free online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

 40. Great post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very helpful info particularly the last part 🙂 I care for such information a lot. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and best of luck.

 41. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 42. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 43. Good web site! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I might be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day!

 44. Arms down, Apple’s application keep wins by way of a mile. It really is a enormous choice of all styles of programs vs a rather sad amount of a handful for Zune. Microsoft contains systems, specially inside of the realm of games, yet I’m not indeed I’d need in the direction of bet on the long run if this section is important to you. The iPod is a a lot superior conclusion within just that scenario.

 45. I think other website proprietors should take this site as an model, very clean and great user genial style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

 46. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this web site. I am hoping the same high-grade web site post from you in the upcoming also. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 47. Hiya very cool website!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your website and take the feeds also¡KI am glad to seek out so many useful information here in the put up, we want work out extra strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 48. You can certainly see your skills within the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. All the time go after your heart. “The point of quotations is that one can use another’s words to be insulting.” by Amanda Cross.

 49. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 50. Great post right here. One thing I would like to say is the fact most professional areas consider the Bachelor’s Degree like thejust like the entry level requirement for an online certification. Although Associate Qualifications are a great way to start, completing your Bachelors opens many doors to various employment opportunities, there are numerous online Bachelor Course Programs available via institutions like The University of Phoenix, Intercontinental University Online and Kaplan. Another issue is that many brick and mortar institutions present Online variations of their degree programs but normally for a substantially higher amount of money than the corporations that specialize in online higher education degree programs.

 51. I have been surfing on-line more than 3 hours nowadays, yet I never discovered any interesting article like yours. It is pretty value enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made excellent content as you probably did, the internet will probably be much more helpful than ever before. “When you are content to be simply yourself and don’t compare or compete, everybody will respect you.” by Lao Tzu.

 52. Thanks a bunch for sharing this with all people you actually understand what you’re speaking approximately! Bookmarked. Please also visit my site =). We can have a link exchange agreement between us!

 53. Great weblog here! Additionally your site quite a bit up fast! What host are you the usage of? Can I am getting your associate link to your host? I desire my web site loaded up as quickly as yours lol

 54. Does your site have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.

 55. This is turning out to be a bit further more subjective, nevertheless I a lot like the Zune Industry. The interface is colorful, includes added flair, and some awesome options together with ‘Mixview’ that allow by yourself all of a sudden watch similar albums, music, or other people equivalent to what you happen to be listening in the direction of. Clicking upon 1 of those people will center upon that item, and yet another set of “neighbors” will appear into perspective, enabling yourself towards navigate in close proximity to looking into by way of related artists, new music, or consumers. Talking of end users, the Zune “Social” is as well very good fun, making it possible for on your own come across many others with shared choices and becoming buddies with them. By yourself then can hear in the direction of a playlist built based mostly on an amalgamation of what all your close friends are listening in direction of, which is additionally exciting. Individuals anxious with privacy will be relieved in direction of comprehend you can stop the community against watching your individual listening practices if oneself consequently opt for.

 56. great points altogether, you just gained a brand new reader. What would you suggest in regards to your post that you made a few days ago? Any positive?

Leave a Reply

Your email address will not be published.