Megszólalt a nemzetközi szakértő: elmondta, mit tervez Orbán 2019-re – ha ez így lesz, Isten irgalmazzon nekünk!

forrás: MTI

„Nagyon nagy tétje van 2017-nek, de az, hogy milyen folyamatok zajlanak a magyar belpolitikában, sokkal inkább az európai és nemzetközi eseményeken múlik majd, és nem azon, hogy a magyar politikai szereplők mit csinálnak. A berlini terrorcselekménynek például komolyabb politikai hatása van itthon, mint annak, hogy a miniszterelnök leendő dolgozószobáját és irodáit csaknem 4 milliárd forintból újítják fel” – így fogalmazott Krekó Péter, a bloomingtoni Indiana Egyetem vendégoktatója és a Political Capital munkatársa a HVG.hu-nak még 2017 elején, januárban.

„Örvendezhetnénk, milyen jó, hogy végre több szó esik a külpolitikáról. De arról is ugyanabban a hazug, propagandisztikus és egyébként rendkívül erősen ideologikus keretben hallunk, mint ahogyan a belpolitikai szereplők dolgairól” – mondja Krekó.

Orbán már nem egy kis jelentéktelen porszem Európában

Nemzetközi politikai szempontból 2016 teljességgel Orbán Viktornak kedvezett, gondolhatunk a Brexitre, Vlagyimir Putyin pártjának kétharmados választási győzelmére, Donald Trump amerikai elnökké választására vagy Orbán Viktor miniszterelnök egyik legkomolyabb európai kritikusának, Matteo Renzi olasz miniszterelnöknek a lemondására – mondja az elemző.

„2016 tendenciái az Orbán által vizionált új – valójában szerintem inkább régi nosztalgiára építő – politika megerősödését igazolják. Egyfajta új tengely van kialakulóban” – véli az elemző, hozzáfűzve, hogy így a magyar kormány diplomáciailag is sokkal inkább biztonságban érezheti magát, az eddiginél erősebb szövetségesei vannak: Putyin, Trump és Benjamin Netanjahu.

Ha beszólsz Orbánnak, kinyír a sajtó és a családod is megsínyli?

„Az illiberális rendszerek jellemzője, hogy hülyét tudnak csinálni a saját ellenzékükből. Olyan játékszabályokat alakítanak ki, amelyek keretei közt nem lehet igazán hatékonyan és komolyan politizálni” – magyarázza Krekó. Az már látszik, hogy annak az ellenzékinek lehet kicsit nyugodt élete, aki nem konfrontálódik a kormánnyal. Mikor erre az elvárásra valaki rácáfol – mint például a korábban a rendre a kormánnyal szavazó Jobbik az Alaptörvény-módosításnál –, jön egy személyeskedő, zsigeri indulatokra épülő karaktergyilkos kampány, amely a jövőbeli politikai szereplőknek is erős figyelmeztetés: ha valaki Orbán ellen akar politizálni, mérlegelnie kell, hogy akar-e a magánéletéről szóló hazugságokat látni a kormány egyre szélesebb médiabirodalmában, vagy inkább egy nyugodtabb, szakmai életre vágyik. Az elemző szerint ez a fajta elbizonytalanítás, megelőző csapássorozat csak erősödni fog.

Orbán Európában gondolkozik. Vezető akar lenni. Sokkal nagyobb a magyarokénál

Miután tehát Orbán már lefutottnak gondolja a következő választást, a politikai ambíciója messze túlmutat Magyarországon – mondja Krekó Péter, aki szerint ez a miniszterelnök tusnádfürdői beszédéből világosan látszik.

„Orbán gyakorlatilag bejelentkezett európai politikusként. Nagyon tudatosan, nemzetközi lapoknak adott interjúkkal, lefordított YouTube-videókkal, nemzetközi szereplésekkel építi magát. Szerintem komolyan gondolja, hogy Európában előbb-utóbb hivatalos vagy nem hivatalos vezető lehet. Talán azt sem tartja kizártnak, hogy ő legyen valamikor az Európai Tanács elnöke – ha nem is 2019-ben.”

Az elemző szerint most mindenképpen túlzónak tűnhetnek Orbán ambíciói, de informálisan már növekedett a befolyása. A magyar miniszterelnök politikaformáló szereplővé vált az EU-ban, az általános megítélése javul vagy árnyaltabb lesz. Valódi szövetségesei azonban pártcsaládján túl vannak: az erősödő európai radikális jobboldal egyenesen a hősének tekinti.

Ha Orbán tervei beteljesednek, és Európa vezetőjeként tetszeleghet, biztos hátországgal a háta mögött, Isten irgalmazzon mindannyiunknak!


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Matild Vesztergom

  Nem is tudtam, hogy Trump Orbán szövetségese. Újra utánaolvasok, hogy e hiányosságomat pótoljam.

  Orbán Európa /Európa Tanács elnöke???/ vezetője akar lenni? Akar! Tény! Viszont akinek olyan /erős/ szövetségesei vannak mint Putyin, Netanjahu, Trump(?), azt nem hiszem, hogy európai potentátok támogatnák – legyen Európa vezetője!

  • Grénusné Kelemen Erszébet Anna

   az Gyurcsány akar lenni és nem sokk kel neki mert már helyben van

   • Orbán József

    Nem ártana, ha legalább a saját nevét helyesen tudná begépelni… Aztán, ha ez sikerült, meg lehet próbálkozni a véleményekkel is…

    • József Németh

     Ejnye ejnye kedves József őn még soha nem tévedett?

     • Zichy Terem

      ha a nevével téved valaki, arra nincs magyarázat

 • kajla

  az irgalomra kár várni, a teremtő csak akkor segít, ha mi is segítünk magunkon!

  • Zichy Terem

   ne bassz ki velem …tényleg???
   mióta megszülettem várom,sehol senki …. engem nem győztél meg
   kár volt ezért a bölcsességért visszatérned az űrből !!! lajka

 • János Lipcsei

  Amikor először hallottam beszélni – Antall József temetésén – akkor azt mondtam hogy ez egy kis Hitler . Igazam lett .

  • Ilona Tündér

   Én inkább Sztálinhoz hasonlítanám. Az sokkal nagyobb gazember volt.

   • Szandi Mandi

    Primitív dolog népellenes bűnösök rangsorolásával foglalkozni, mivel egyik bűnös bűnét sem enyhíti a mások bűnössége.
    Ha viszont te Sztálint nagyobb gazembernek tartod Hitlernél, akkor nemcsak primitív, hanem ostoba is vagy. De lehet hogy csak egy aljas náci vagy, aki így próbálja a népirtó ideológiákat jobb színben feltüntetni.

    • János Tamás Tóth

     te sem vagy normális

  • Laszlo Toth

   Miről beszélt?

  • Gabriel Karikas

   Sokkal elobb kellett volna! Az ismeroseimnek hiaba hivtam fel ra a figyelmet a kezdetek kezdeten, a tobbseg nem vette komolyan. Sajnos a megboldogult, hatalom-ehes Antal Joskat se, de a nagyobb baj az hogy a tobbseg komolyan vette az elmebajos pszichopata Csurkat, a pedofil Lezsakot. Ezeknek mind szerepe volt benne, hogy ez idaig eljuthatott. Igen a kezdetek kezdeten, amikor meg a Nagycsarnok mellett Pipaba jartak le kocsmazni.

 • József Halasi

  Szerintem addigra már megszárad a lámpavason úgy hogy ne tervezzen hosszú távra

  • Sütő László

   Politizálni érvekkel illik ! Lámpavassal, kötéllel a csőcselékmentalitásúak politizálnak !!

   • Jenő Léránt

    Ha figyeled akkor Orbánék már nem politizálnak hanem fenyegetnek úgy mint a csőcselékmentalitásúak.Éppen ezért igazad van.

    • Vorenus Lucius

     Mi vagyunk a közönség, Orbán pedig egy Cipolla. Bízzunk benne, hogy valahol köztünk jár már az ő Marioja.

   • Vorenus Lucius

    Akkor Mussolíni kivégzői, az ’56-os magyar felkelők, a ’89-es román felkelők, a Líbiai felkelők mind vérszomjas csőcselék volt, mert nem akartak tovább állati sorban élni egy diktátor alatt? Ha megcsíp egy darázs, vajon nem ütöd le? A csótányt nem taposod el? A lámpavas igenis tisztító történelemformáló eszköz. A diktátorok jellemformálója. Jó, hogy mindennap az emberek kezeügyében van.

   • Erzsébet Bardocz

    ..mert ez a kormány illendően kormányoz…

 • János Dunai

  ha orban vezetö lenne az euban akkor nyilvanvalo lenne az izraeli es maganpenzhatalmi pusztitas nyugat európában vagyis ö adolgat jol latta el tehat teret biztositott a menekulo nyugat europai zsidoknak magyarorszagon .a feladata biztos a betelepites folyatasa lenne es muszlim harapófogó kiépitese az orosz ellen!!

 • Lilyna Myla

  asza.mikor köztörvényes bűnöző szarokra nemhogy a lakat rohadna, még egyáltalán valakik..
  pff

 • File Laszlo

  és beleért a keze a vödörbe:)))))).2018-tól max felcsút polgármestere lehet.ha lőrinc engedi.

  • Erzsébet Bardocz

   Én inkább máshol látnám őket. Együtt az egész bandát.

 • Katalin Hagymasi Gal Sosi

  “…. eddiginél erősebb szövetségesei vannak: Putyin, Trump és Benjamin Netanjahu…. ” Donald Trump, Orban Viktor szovetsegese ? Ezt meg nem hallottam !

  • Nyiga Ottó

   Bizonyos értelemben igen. Persze ez a szövetség a haramiák szövetsége. előbb vagy utóbb egymás torkának esnek. Lásd Hitler és Sztálin hajdani összeborulását.

  • Hedvig Petofalvi

   Tramp azt se tudja, hogy ez a csúti a világon van, kisebb gondja is nagyobb annál hogy tényező lehetne akár csak a gondolatában, mit művel ez a gömböc Európában.!

 • Mária néni

  Orbán helyrerakná az uniót

  • Somlyai Béla

   A pöcsét sem tudja!

   • Tímea Toronyi

    Ez jó, tetszik, hiszen a jobb keze állandóan a zsebében! 🙂

  • Nyiga Ottó

   Értsd; ellopná. Az uniót IS.

   • Mária néni

    Te is mocskos tolvaj libsi vagy?

    • István Szabó

     Mariska nyanya!A vitakultúra meg a szókincs csak ennyire terjed?A tolvajokat a fideszben, meg az álkeresztény kdnp-ben találja (keresni sem kell!)Ha ezt nem látja , akkor ön vagy fizetett hülye,vagy született hülye.

     • Mária néni

      Kussolsz, libsi

     • István Szabó

      Mariska nyanya!Ha kendnek lenne egy kis esze,tudná , hogy két liberális párt volt a rendszerváltáskor.Az egyiket mai istene,a hitlerutánzat alapította.Vigyázzon ,mert megvonják a nyögdíját, ha libsizik.Bár a fentiek megértéséhez nem nagy pofa, hanem egy kis ész szükségeltetik.

     • Mária néni

      28 éve volt két liberáli párt. És akkor mi van?

  • Hedvig Petofalvi

   A te eszedet senki sem tudná helyre rakni, mert egy elvakult hívő vagy, járj inkább templomba imádkozni, mint ide írogatni. Túl sokat képzelsz a vezéredről, de egyszer majd felébredsz, és rájössz mekkora ostoba vénasszony vagy!

   • Mária néni

    Qss

   • Mária néni

    Kussolsz

 • Vorenus Lucius

  Ezt a helyzetet nem orbán, vagy gyurcsány akárki hozta létre, hanem Magyarország polgárainak választása révén kerültünk oda, ahol tartunk. Azt kaptuk, kapjuk, ami érdem szerint jár. Ahogyan apám mondta nősülés előtt..”Amilyen virágot szakítasz fiam, olyat fogsz szagolni”…
  A hülyék többen vannak. Úgy hisznek orbánban, mint Ábrahám hitt a teremtőben, – aki isten kérésére megölte volna saját fiát. A kétharmad hülye rátette a kést nemzetünk torkára.
  Nem kár érte. Orbánt és elvarázsolt ostoba szolgáit nem fogja megállítani semmiféle mennyei hang. A katasztrófa elkerülhetetlen.

  • Mária néni

   Örülök, hogy így látod, libsi

   • Vorenus Lucius

    Én is. Köszönöm Marika néni! De már menjen, kapjon be valamit…!

  • Nyiga Ottó

   Igen, a politikában (és a történelemben) ha kimondatlanul is, de létezett és ma is létezik a kollektív felelősség elve. Vagy jelen esetben mondjunk inkább kollektív felelőtlenséget.

  • Erzsébet Bardocz

   NEM volt kétharmad ! Lusta fele ország volt. – Velem együtt…

 • Vorenus Lucius

  Féltem azokat, akik saját néven kommenteznek manapság. Csak meggondoltan emberek!
  Ez már nem az a világ…

  • Mária néni

   Bizony, rettegj, sivalkodj!

   • Nyiga Ottó

    Tőletek, senkiháziak ?

    • Mária néni

     Sivalkodj, liberanális!

     • Gubicsek József

      Kedves Mária néni, én úgy látom hogy Ön igenelfogult a kormánypárt javára, de biztos vagyok abban hogy sokakatnem tudna meggyőzni a vélt igazáról!

     • Mária néni

      Egyetértek önnel. Elfogult vagyok és valóban nem tudnék egy liberálist, komcsit sem meggyőzni a saját álláspontomról. Annyiban ellentmondanék, hogy ezzel én is tisztában vagyok, így nem is próbálkozom. Nem vitatakozom libsikkel.

     • Gfgfg Fgfgf

      A mai ősi FIDESZ tagok mind liberálisak voltak, sőt a többségük még ma is az. A hatalmi vágy azonban elnyomja ezeket az eszméket bennük. Most eljátsszák a nagy keresztény megváltó szerepét, mert jelenleg az a menő. Az egész egy nagy színjáték a korlátlan vagyon érdekében.

     • Mária néni

      Hiába fröcsögsz, libsi. Most konzervatív jobboldali kormány van. Ti, hazaárulók szívtok, és ez ezután is így marad.
      Sivalkodj!

     • Gfgfg Fgfgf

      Az ősi FIDESZ tagok liberálisak vagy konzervatívok? Szerintem liberálisak. A mostani kormányzás pedig egy színjáték a hatalom és a vagyon érdekében. A sok boci pedig beveszi ezt a trükköt. Ne csak nézz, hanem láss is.

     • Mária néni

      Nem érted, hogy miről van szó.
      MOST konzervatív, jobboldali kormány van és nektek libsi tolvajoknak kuss van.
      HOLNAP is ez marad, kussolhattok még legalább négy évig.

     • Erzsébet Bardocz

      Ön senkivel sem vitatkozik – a vita nemes értelmében . Ön ocsmányul beszél – akár kell, akár nem. — És hamis profillal.

     • Mária néni

      Nemrég olvastam valahol, hogy hasznosabb sz@rr@l gurigázni, mint egy magafajta libsivel vitatkozni.
      Kussolsz!

     • István Szabó

      Ejnye Mariska nyanya!De nagy paraszt kend!Meg ráadásul vak és hülye is?A fidesz kormány a régi kommunisták gyülekezete.Ha a pofázmánya igazi , akkor ezt a kora miatt tudnia kellene.

     • Mária néni

      Pofád befogod

     • Mária néni
   • Kos Istvan

    fORDULJ MÁR FEL Mari néni!Értelmeseket pofázzál már ne ilyen ökörségeket!

    • János Maurer

     Lehet, hogy egy vén kurva? ki tudja?

    • Zita Carina

     de nem tud mást a transzi mária bácsi…..

    • Mária néni

     Kussolsz!!

  • Nyiga Ottó

   Le vannak sz..va. Hazug, gyáva banda.

 • Somlyai Béla

  Európa vezetője egy sérült személyességű, skrizofén hajlamú,kényszermozgású tahó,,,? na ne!

  • Mária néni

   De: Junker

   • Nyiga Ottó

    Juncker, te szerencsétlen, nem Junker. Mellesleg most egész véletlenül igazat szóltál. Ha Brüsszel nem a nyugati demokráciák parlamentjeinek nyugdíjasotthona, elfekvője lenne az otthon valamiért surrantóra került politikusok számára, akkor Orbán bőrét már kiszegezték volna száradni az istállóajtóra.

    • Mária néni

     Mi lenne, ha a te bőröd száradna, gyilkos komcsi?

     • Zsóka Koczka

      Kussolj már!Folyton bezavarsz

     • Mária néni

      Maga ugye iszik?

     • János Maurer

      Miért vitatkoztok a “vén kurvával”(by copyright szolnoki polg.m.)?

 • Böhmer Jolán

  Álmodik a nyomor….

 • Sándor Diószegi

  Én tudom, Trump nagy ívben lesz@rja orbán vidort!

 • Fokusznyik Budapest

  Magyarország az európai GDP 0,7%-ra képes. Majd orbán megmondja Európának, hogy mi a teendő. Hahaha!

  • Mária néni

   Ha egyszer igaza van, akkor ő mondja meg, hogy mit kell tenni. Nem attól függ, hogy mekkora a GDP.

   • Fokusznyik Budapest

    Aki egy ilyen kis országot nem tud normálisan vezetni, és maradunk le minden téren, az miért szól bele a nagyok dolgába? Európának nincs szüksége felesleges stadionokra, és olyan kisvasútra, amire nem ül fel senki. És legfőképp nincs szüksége olyan egyszerű jószágokra, aki nem tudnak konszolidálni. Békés okos emberekre van szükség, Nem ilyen leszívós negatív törpökre. Olyan vezető kell aki az egész nemzetet vezeti, nem csak a 25%-ot. És kevesebbet lop…

    • Mária néni

     Európának nincs szüksége olyanokra, mint te.

     • Fokusznyik Budapest

      Értem, tehát nem tudsz érvelni csak ilyeneket mondani. Most mondjam én is ezt? Ez ovis megoldás. Kérem az érveket. Ha nem tudsz érvelni nekem adsz igazat. Köszönöm! A fidesz gyenge és fél. Még vitatkozni se mernek! Hamarosan buknak, de mivel pénzről van szó, az utolsó leheletig fognak küzdeni. Kár hogy ezt a sok energiát nem a közjóra fordítják.

     • Mária néni

      Sivalkodj, libsi!

     • Fokusznyik Budapest

      nem tom mi a libsi, és tök nyugis vagyok. Megint nincs érv, köszönöm!

     • Mária néni

      Kussolsz libsi!

     • István Szabó

      Becsületben megőrült Mariska nyanya!Gondolom-mivel ilyen gazdag a szókincse , és ilyen kifinomultak az érvei- iskolába kabátot lopni járt , vagy esetleg moslékot hordani.Gondolom ezt azért is , mert maga olyan sötét , hogy a fekete maga mellett világít.

     • Mária néni

      Fekete maga?

     • Mária néni

      Inkább kussolj

 • Takács Gábor

  Bolond és elmebeteg emberek mindig nagy hatalmi erökröl álmodtak.A sikerük az alatvalok támogatottságátol függ.De ahogy Hofi mondaná vitya is elütheti még a 12-öt meg a föorvos urat!!

 • Vitéz Fejér István

  Mini Duce!

 • Kékavian

  Az a gond a többi se különb,és ehhez még fityeszesnek se kell lenni hogy lássa az ember….mind volt a kormánykeréknél és mit csináltak jobban ebben a “qrva” országban ahol semmit se csináltunk csak ugy tettünk mintha,” meg ellehet menni”…vazz mé nem mentek el ők – hja lopni mind csak itt tudott mind….és xardobálni a másikra….

  És ez a szomorú!
  Közben a neten mindenki jófórmán a zsigeri indulatait önti ki és csodálkozik ha vele is igy bánnak…igynemlehet változás ha gyülölködéssel irogatnak komunikálnak az emberek egymással.
  Amilyen a gondolatod olyan az életed. – na ezért a gondolatokon abból eredő komunikáción KELL! – kell változtatnia mindenkinek aki jobbá akarja tenni az országot világot.

  • Damon Hunter

   ” meg ellehet menni” Én baromira nem vagyok Gy fan,de legalább nézze meg a videót ,h kinek mondta ezt. Nem az embereknek,hanem az olyan Bayer féle vállalkozóknak ,akik inkább kint Szlovákiában alapítottak céget,hogy ott kelljen adózniuk és nem itthon,miközben az effektív termelőmunkát itt végezték.Erre mondta Gy,hogy el lehet menni,de akkor ,hogyan fogja a nyugdíjakat,az eü. ellátást biztosítani? Ha nincs járulékbefizetés stb. nem emelhet nyugdíjat pl. Nézze meg kérem az egész videót. Jah,és akkor amikor ezt mondta,még a HÍRTV fideszes volt. Magyarul arról szólt ez,hogy míg a Bayerfélék ugattak,h nyugdíjemelés stb. addig nem itt fizették a járulékokat,hanem a Szlovákoknál ahol alacsonyabb volt. Talán még most is Szlovákrendszámú kocsival jár. De itt a videó: https://www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ

 • Sütő László

  Megszólalt a nemzetközi szakértő ?? KI ?? Belelátott Orbán gondolataiba ?? Nem ilyen gyügye módon kellene politizálni !

 • László Héthy

  Ez az elmebeteg lenne az EU. új vezetője ???
  http://cdn2.szon.hu/2017/01/orban_495x277.gif

 • Vajnai Vanda

  Az Orbán dolgozó szobája nagyon puritán egyszerű szoba lesz a várban, nem került 4 milliárdba. Az új épület minden berendezése kerül annyiba, mert az utolsó székig mindent venni kell bele, mivel az országházból nem hozhatják el a bútorokat. Orbán mindig az ország érdekeit tartja szem előtt, tehát, ha európai vezető lesz belőle, nekünk akkor sem lenne rossz!
  Csak előny lenne az országunkra nézve!

 • Károly Váray

  Létrehozta az új arisztokráciát , A jövőt már ez fogja meghatározni.
  https://www.poet.hu/vers/218024
  http://aranyvakum.hupont.hu/24/2016-uj-politikai-szotar

 • Laszlo Toth

  Legyen ő a pápa – csak szabaduljunk már tőle.

 • János Dunai

  AZ EU NEMZETI NAGYTOKÉJÉRE TÖKESEINEK TONKRETETELÉRE-CSAK A NEMZETI NAGYTÖKERE-HAJTO BUKASRA ALLO KAMATOS NEMZETKOZI TERITESU DOLLAROS MAGANPÉNZHATALOM CSICSKÁJA ORBAN.FELTETLEN HIVUK ORSZAGVESZEJTES ARAN IS