Kemény nyilatkozattal üzent a Fidesznek a német igazságügy-miniszter: sok pénzünk bánhatja

Fotó: nol.hu / M. Schmidt János

Az Európai Bíróság döntése után a magyar kormány úgy nyilatkozott, hogy továbbra is a kvóta ellen lesznek, és minden jogi lépést meg fognak tenni annak érdekében, hogy ne kelljen betelepíteni az országba 1294 embert. Erre a hírre reagált Heiko Maas német szociáldemokrata igazságügy-minisztere, a DPA német hírügynökségnek.

Maas szerint nagyobb nyomást kell gyakorolni az olyan országokra, amelyek úgy gondolják, hogy az érvényes jog fölé helyezhetik magukat.

“Ha Magyarország a migrációs válságban továbbra is ragaszkodik a konfrontációhoz, akkor szükség esetén meg kell vonni Magyarországtól uniós pénzeket”

A német igazságügy-miniszternem nem tetszik, hogy az Európai Bíróság ítélete után a magyar miniszterelnök továbbra is elutasító hozzáállást tanúsít a menekültek befogadása terén.

“Ha valaki megsérti a jogot, azt szankcionálni kell”

Szerinte “pénzügyi következményei kell, hogy legyenek” annak, ha valaki nem tartja tiszteletben a döntését.

“Aki a menekültkérdésben megbontja az európai összetartást, az ne számítson anyagi kérdésekben európai szolidaritásra”

A Fidesz a tőle megszokott hangnemben reagált a nyilatkozatra:

“Maas német baloldali politikus, aki azért támadja Magyarországot, mert a német és az európai baloldal bevándorláspárti. A Soros terv végrehajtásán dolgoznak, le akarják bontani a magyar határkerítést és migránsokat akarnak betelepíteni Európába.”

Tehát mindenki, aki elítéli a Fidesz politikáját, aki nem ért egyet a kvótaellenes nézetekkel az Soros bérenc. Legyen az magyarországi vagy más ország politikusa, teljesen mindegy. Kicsit merész állítás, hogy az egész uniót egyetlen üzletember vezeti, mindenesetre a Fidesz tábor elhiszi, és nekik csak ez számít.
Végezetül egy mondatot idézek Orbán Viktortól, ami talán magyarázatot tud adni mindarra, amit mostanában csinál:

“Ellenségképet kell fölépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget, ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal”

 

Forrás: 444.hu

18 Comments

  1. Ön pedig az aminek a FIDESZES polgármesterük nevezi önöket! Elismerték “munkásságát”! Gratula! Biztosan ismeri Önt!

  2. Nem tudja nénike? Mert maga nem személy! Csak egy kiöregedett nőstény patkány! Még-hogy személy, ki hallott még ilyet?

  3. Ez nem személyeskedés. A képről ítélve Ön is abból a korosztályból való akit az említett kitüntetett polgármester megnevezett. Ön azonosul ezzel a felfogással, vagy csak ez Önre nem vonatkozik.
    Disqus írta:

  4. Mennyit fizettek ezekért,az eszement,feltöltésekért,nézzen már körbe hány volt,MSZMP-és KISZ-tag van a Fideszben!

Leave a Reply

Your email address will not be published.