Orbán ezúttal messzebb ment, mint valaha: nagy nyilvánosság előtt mondta ki, amit még róla sem feltételeztünk

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Orbán Viktor már olyan jól hazudik, hogy tényekkel se kell alátámasztania azt, amit mond. Sőt, konkrétan a kormány által megrendelt tanulmány teljes egészében más eredményre jutott, mint amit a miniszterelnök mondott.

A kormányfő egy csütörtöki ünnepségen tartott beszédet, ahol kifejtette, hogy vannak olyan „színvonaltalan, de elterjedt” nézetek, amik megpróbálják aláásni a kormány elért sikereit.

Szerinte ezek a megalapozatlan kijelentések arra épülnek, hogy a magyar gazdaság csak azért fejlődik, mert európai uniós támogatások állnak rendelkezésre.

Orbán szerint ez azért nem írható az EU-s pénzek számlájára, mert míg a magyar költségvetés 18 ezer milliárd forint, eközben az uniós támogatások évente csak 1000-1500 milliárd forintot tesznek ki nettóban.

A két nagyságrend jól mutatja, hogy nem szabad engednünk, hogy a mostani gazdaságpolitikai sikereket külső tényezőknek tulajdonítsa bárki, mert akkor elveszítünk egy fontos fölhajtó erőt, az elvégzett munkánk sikeréből fakadó fölhajtóerőt

A kormány által rendelt tanulmány azonban mégse támasztja alá a miniszterelnök kijelentését. A tanulmány eredménye szerint, Magyarország konkrétan a béka feneke alatt lenne az Európai Uniós támogatások nélkül.

 • Megállapításra került, hogy a magyar gazdaság 2006 és 2015 között 4,6 százalékos növekedés helyett 1,8 százalékos csökkenést produkált volna az EU-s pénzek hiányában.
 • Az is megállapításra került, hogy a magyar gazdaság kórosan függ az uniós támogatásoktól. A lakossági fogyasztás ebben az időszakban 5,3 százalékkal csökkent, de uniós források nélkül 11 százalékkal esett volna vissza. A legkomolyabb függés a beruházásoknál tapasztalható: a befektetések az uniós pénzek ellenére is csak 2,8 százalékkal nőttek, a támogatás nélkül viszont 31,3 százalékos lenne a visszaesés.
 • A tanulmány végül azt is megmutatta, hogy 2007 és 2013 közötti a foglalkoztatás 280 ezer fővel emelkedett, de uniós pénz nélkül ez csak 105 ezer fős bővülésre lett volna elég.

A teljes beszéd megtekinthető és az aktuális rész 8 percnél kezdődik:

Forrás: 444.hu

66 Comments

 1. Pedig ha az EU pénzeket arra használták volna, amire kaptuk, vagyis felzárkózásra, a gazdaság fejlesztésére, már rég nem itt tartanánk!
  Ehelyett különböző felesleges beruházásokra ment el nagy része, amiből jól le lehetett nyúlni.

 2. Nap mint nap szembesítve van vele! Most épp Brüsszel szembesítette hogy aláírt szerződést egyoldalúan nem rúghat fel! Hisz aláírta a betelepítési kvótát! De ez a szerencsétlen hazaáruló féreg azt hitte magyar bank akik egyoldalúan változtathatnak a szerződéseken melynek következménye a rengeteg kisemmizett kifosztott kilakoltatott földönfutó meg akik még erre várnak! Ha valaki egyoldalúan változtat a szerződésen az SZERZŐDÉSSZEGÉS! http://fidesz.network.hu/kepek/oktober_2/sima_feher https://uploads.disquscdn.com/images/e8f2c8f90ce6d903fc04809f0a3e764647970a45c7af7b9235d8a2191a4af368.jpg

 3. Orbán NEM írt alá betelepítési kvótát, ezt csak ti, balliberálisok terjesztitek előszeretettel. Ilyen módon szerződésszegést sem követett el.
  De hozz egy linket arról az aláírt dokumentumról ami ezt tartalmazza és készséggel elhiszem! Amíg ezt nem teszed, addig a mocskos ballibkomcsi uszító és gyűlöletkeltő hazugsággyár bérkommentelőjének minősítelek.

 4. KIA PICSA AZ A MÁRIA NÉNI EGY FIDESZES VÉN BANYA ÉS A FIDESZ VALAG NYALÓJA CSAK EL FELEJTETTE FEL RAKNI A TOLVAJ HORDÁJÁT ORBÁN VEZETÉSÉVEL.

 5. A fidiótákról is készítek egy tablót, a tolvajok fejedelme társaságában, pedig nem vagyok baloldali, sőt libsi sem, csak szívből utálom ezeket a kreténeket!

 6. Pontosan. Mindig ez volt a probléma, és nem úgy tűnik, hogy a fidesznek tervei, vagy akárcsak valamilyen elképzelése lenne a gazdaság erősítésére. Eleinte még reménykedtem. A fidesznek valóban történelmi lehetősége volt Magyarország megerősítésére. Nem az a baj, hogy ezt eljátszotta mert az hiba, hanem hogy kihasználta mert az bűn.

 7. Nem tudom tudtad-e, hogy Magyarország szabad választásokon arra szavazott, hogy az EU része legyen. Ezért vannak jogai és kötelezettségei. Ez így megy (már ha demokráciáról van szó ami itt ugyebár már túlhaladott balliberális ocsmányság). Orbán nem írta alá, de a többség döntött (mégpedig nagy arányban, csak két ellenszavazat volt, ebből az egyik Magyarország). Ilyetén mód szerződésszegést követ el ha nem fogad el egy többségi döntést. Gondolom a fidesz szavazók nem fogadnák el ha egy 2/3-os parlamenti szavazás esetén az 1/3-osok azt mondanák, hogy ez nem megy ők ezt nem tekintik magukra kötelezőnek, mert nem így szavaztak! Melyik tv-t nézed amelyikben ez a hír szerepelt? Én külföldön élek, itt elfogadták a kvótát, normálisan élünk, nem hallottam a tv-ben ilyen hírt, de bocs a BBC-nek jobban hiszek mint a magyar1-nek.

 8. Igen arra szavazott. Minimális többséggel!
  Viszont volt itt egy népszavazás nemrég, ahol többen szavaztak a betelepítési kvóta ELLEN, mint ahányan anno megszavazták az EU csatlakozást.
  A hírrel kapcsolatban pedig csak annyit tudok mondani, hogy ami késik, nem múlik, fogadni mernék nem kis összegben, hogy néhány nap múlva már te is hallani fogsz róla.
  Egyébiránt csoda is lenne, ha nem így lenne.
  Úgy látszik, hogy te is azon ovis szintű naívakhoz tartozol, akik azt hiszik, hogy ennél az 1296 főnél meg is áll a történet, mintha a kvóta döntés számbeli kiosztása óta nem is jött volna egy illegális migráns se az EU-ba, illetve a döntésben szereplő 120 ezer migránson kívül a másik uszkve másfél millió itt sem lenne. Sőt, a jövőben sem jönne egy sem.
  Szerinted azokkal mi lesz?
  Mindet rögtön visszaküldik?
  Kik és hol és hová, és milyen alapon, amikor ugye mind menekültkérelmet akar beadni, de nem ott, ahol belép az EU-ba, vagyis ahol az EGÉSZ EU ÁLTAL ELFOGADOTT SZABÁLYOK SZERINT KÉNE NEKI, hanem a németeknél, angoloknál, svédeknél.
  Na ez így pont nem fog működni, totális káosz az egész, eddig sem működött. És mivel az EU főhülyéi látják, hogy ez így nem fog menni, EZÉRT majd szépen törvénybe hozzák, hogy aki beszökik azt majd automatice szét is osztják, mert mást úgysem tudnak kezdeni velük a JELENLEGI ELCSESZETT EU-S ELVEK MENTÉN.

 9. Ugye nem probléma, hogy a vizsgált időszak majdnem FELE (2007-2008-2009 és részben 2010) az a dicsőséges balliberális kormányzás idejére esik, amikor TÉNY, hogy életszínvonalban kb. 30 évet zuhantunk vissza a sikeres balliberális elkúrás miatt. Innét, a béka segge alóli MÍNUSZBÓL kellett a Fidesznek produkálnia mostanra ezeket az eredményeket.
  Az általános iskola talán 3.-4. osztályos szint, hogy tudjuk, ha egy osztály fele bukásra áll, akkor a másik fele hiába kitűnő, az osztályátlag bizony csak egy közepes!!!!!!!!!
  Nem megy a matek, balliberálisok????!!!

 10. Nem tudom, honnan szedsz ilyeneket. A belügyminiszterek írták alá, nem szerződésnek hívják, hanem irányelvnek, és nem kvótákat, hanem azt, hogy a tagállamok együtt és földrajzilag egységesen kezelik a problémát.

 11. ballerhunter, már megbocsáss, de ki hiszi el bemondásra az inzultációs levelek eredményét? Mert ugye az volt a “népszavazás” fideszes értelmezése. Ki ellenőrizte? Mennyi volt a nem, mennyi az igen, és mennyi a lefosott visszaküldött inzultációs kérdőív? Majd ha ezt számszakilag, és az ellenőrzését végzőket nevesíteni tudod, akkor állítsd hogy sikeres “népszavazás” volt ez ügyben. Mert ez nem népszavazás volt, csak a fidesz aljas,megtévesztő értelmezése a népszavazásnak.Itt csácsogtok a nem egészen 1300 menekült befogadásáról, miközben hallgattok a fidesz által árusított letelepedési kötvényről, amivel már majd 20 000 ELLENŐRIZETLEN letelepedőt engedtek akár az Unióra is rászabadulni.300 000 euró + kamatait kell visszafizetnünk minden eladott kötvény után 5 év múlva NEKÜNK, mert a fidesz akkor már csak a futottak még kategóriába fog tartozni!Ezzel kéne foglalkoznod, nem a fidesz narratíváját ismételgetni ész nélkül. És nehogy eltévedj a rengetegben, még csak balliba sem vagyok.

 12. Áááááá, még véletlenül sem gondolnám, hogy egy ostoba balliba vagy!
  Nyilvánvalóan Fidesz szavazó vagy.
  Én nem a konzultációról írtam, hanem a kvóta ellenes népszavazásról.
  Ahol számszerűleg több választópolgár mondott nemet a kvótára, mint ahányan anno az EU belépést megszavazták.
  A nem egészen 1300 menekültet meg hagyjuk már, mert csak egy ilyen ostoba hülye balliberálkomcsi liba számára nem egyértelmű, hogy EZZEL NINCS VÉGE, nem is lehet, hiszen a kvóta 120 ezer főről szól, közben meg már itt van a nyakunkon 1 millió hétszázezer!
  És még jönnek.
  Szóval mekkora egy idóta vakhülyének kell lenni ahhoz, hogy ne lásd be, hogy az 1300 az csak a kezdet, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy a többi másfél millióból is jónéhányat a nyakunkba akarnak majd varrni?

 13. Mária néni, maga minek nyomkodja rendszeresen a plusszokat a hozzászólásaimnál? Mi ketten semmiben sem értünk egyet. Én egy iskolázott, keresztény, konzervatív ember vagyok, te pedig egy káromkodó kamaszgyerek.

 14. birkafejű, hazug felebarátom, a világgazdasági válságban nemhogy visszaestek volna az országok, hanem konkrétan csődbe is mentek, a világ leggazdagabb országai pedig gazdaságélénkítő programokkal próbálták átevickélni a helyzetet.
  Mi pedig a konvergenciaprogram előírásai szerin 4.2%-ra csökkentettük a államháztartási hiányt.

 15. Akár Kínában a Négyek Bandája a Kulturális Forradalom idején. A birkafejű ostoba posztkommonyista bandának kell a példakép, a Nagy és Dicső Vezér, valamit azokat is felmutatják akiket utálni kell.
  Ezt a kommonyisták annak idején már eljátszották, most a neokádári orbánpárt próbálja a szervilizmustól ájult híveinek eljátszani.

 16. Ha már így alakult, Soros vehetne az 1290 – menekültnek letelepedési kötvény. A felcsúti géniusz egyenként ölelné keblére őket.

 17. Továbbra is látszik ez az Orbán gyerek “jómunkát” végzett……úgy tudtok gyülölni ahogy sehol sem. Hát nem látjátok őket nem érdekli a menekült téma viszont nincs más amivel ébren tartsák azt a tév eszmét,hogy megmentenek téged a következő 50évben…….jahh hogy közben kizsebelnek nem baj de nem lesznek menekültek…..ha egy kisceszed lesz Te menekülsz!!!!!!😂😂😂😂

 18. A gyűlölködésről inkább kérdezd meg a balliberális elvtársakat!
  Nézz szét egy kicsit a fészbúkon, ott hemzsegnek a balliberális gyűlölködők által létrehozott regisztrációk:
  Orbán lapjáról kitiltottak, egy vagyon “Egymillióan”, Gondolkodó és sorolhatnám napestig.
  Kivétel nélkül mindegyik naponta minimum 30 gyűlölködő megosztást tesz közzé, ami tele van orbánellenes uszítással. De nem kell messze menni, ez a cikk is pontosan e célból íródott, tökéletesen nélkülözi a pártatlan, tárgyilagos sajtó jellemvonásait.

 19. ….ne törődj azzal a kézzelfogható ténnyel , hogy a ” zemútthétév ” unortodox gazdaságpolitikájának – benne a kényszerközmunka mint húzóágazat (copyright by Eltolcsy ) – köszönhetően 4 millió ” NER-társad ” él nyomorban egy 9,5 milliós rezervátumban. És az EU-s pénzek 20%-a vándorolt a Fidesz szekta tagjainak a zsebébe. Erre ne legyél büszke , inkább mélyen szégyelld magadat , hogy az ő szekértolójuk vagy .

 20. Az 1000~1500 miiliárd a 18000 milliárdnak 6~8 százaléka. A GDP növekedés meg három százalék. Ha nem kaptuk volna, akkor 3~5 % minusz lenne a növekedés. Persze matolcsy szerint a negatív növekedés is növekedés. Akkor döntsetek: A jogászok, vagy a közgazdászok okoznak nagyobb kárt az országnak?

 21. Mari néni! Te aki még csak véletlenül sem vagy Mari néni, jó pénzt kapsz ezért? Jellem, gerinc nem számít, csak pénz legyen?

 22. Nem értem, mi a faszt komcsizol bal fele, mikor a legtöbb komcsielvtárs a fideszfos soraiban találhatók..

 23. Talán azért komcsizok (jogosan!), mert pl. az 1994-es MSZ(M)P-SZDSZ kormányban is benne volt a fél MSZMP-KB.
  De a Fletó haverod is a KISZ KB első számú vezetője volt ( nem egy kis vidéki iskola KISZ-ese ), ráadásul családilag sem mentes a mocskos komcsi gyökerektől ugyebár. Ja, és akkor még a Lendvait, mint MSZMP KB-s főcenzor elvtársnődet nem is említettem.
  Szóval te csak ne pofázz nekem, hogy ki a komcsi, ti vagytok azok ott a balliberális oldalon!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.