Jean-Claude Juncker válaszával teljesen megsemmisítette Orbánt

Forrás: nol.hu (Eric Vidal / Reuters)

Folytatódik a kerítésháború az EU és Magyarország között. Orbán Viktor még múlthéten vetette fel az ötletet, miszerint a menekültválság kezelése és Európa védelmének érdekében épített kerítés költségének felét kifizettetné az Európai Unióval. Az Európai Bizottság válaszát azonban nem teszi zsebre Orbán.

A magyar kormány számításai szerint a költségek meghaladták a 800 millió eurót (több mint 250 milliárd forint), így annak felét, azaz 400 millió eurót követelnek az EU-tól.

Az Európai Bizottság nem habozott a válaszadással. Jean-Claude Juncker a bizottság elnöke közölte a magyar kormánnyal, hogy számos dologra, köztük határellenőrzésre biztosít pénzt az Európai Unió, de kerítésre nem.

A közleményben kiadott frappáns válaszával Juncker teljesen megsemmisítette Orbánt: „A szolidaritás kétirányú utca.”

A Politico birtokába került levélből, melyet Juncker írt Orbánnak, az is kiderül, mennyi pénztől esett el Magyarország a kormánypárt döntése miatt, amikor megtagadta a menekültek befogadását.

2015-ben 4 millió eurót előlegezett meg hazánknak az EU, melyet miután elutasította a kormány a menekültek befogadását, vissza kellett utalni.
Később 3 válságalapból származó pénztől, összesen 6,26 millió eurótól esett el Magyarország, mert nem végezte el a szükséges papírmunkát.
Az Európai Bizottság elnöke megemlíti, hogy Magyarország jelenleg is részesülhet abból a 40 millió eurós alapból, amit határvédelemre különítettek el.

Juncker emellett kifejtette, hogy Magyarország minden évben megkapja a GDP-jének 3 százalékát fejlesztési támogatásként.

3 Comments

  1. Elképzelhetö !!! Egy valag lové eltüntetésétöl megfosztották !! A baj csak az, hogy a magyar nép issza a levét !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.