Eljött az idő, amivel sokan azt hitték, hogy csak rémisztget az ellenzék: úgy megbírságolnak minket Orbán miatt, mint kezdő NAV-os az aluljárós virágárust

Forrás: nol.hu

A magyar kormány pert indított az Európai Unió kvótarendszere ellen. A hosszú per folyamán az Orbán kormány mindvégig hangoztatta az unió jogszerűtlen eljárását, ami a tagállamok szuverenitását veszélyezteti. Most végre megszületett az ítélet!
Az Európai Unió bírósága szerda délelőtti döntése értelmében, Magyarország elvesztette a kvótadöntés elleni pert. Tehát az EU jogszerűen járt el, amikor 2015 szeptemberében kötelezték Magyarországot az 1294 menekült befogadására.

Az akkori határozatot Magyarország nem teljesítette, nem fogadott be egyetlen főt sem, és az Európai Bírósághoz fordult. A kormány álláspontja szerint, ilyet nem lehet egyetlen tagállamra se rákényszeríteni.

A mostani bírósági döntés kimondta, hogy márpedig lehet. Teljesen jogszerű volt az EU kvótarendszere. Ez ellen a döntés ellen fellebbezni nem lehet!

A pert az Európai Tanács ellen Szlovákia is elvesztette, akik hasonló keresetet adtak be. Az ítélet teljesen visszautasította a magyar és a szlovák igényeket, miszerint mentsék fel a két országot a kvótadöntés végrehajtása alól.

Az elmúlt időben több kritika is érte Magyarországot a kvóta elutasítása miatt. Több tagállam kormánya (német, francia, svéd, olasz és osztrák) emelt szót Magyarországgal szemben, hogy a szolidaritásnak kölcsönösnek kell lennie, és az nem egy járható út, hogy a magyarok csak azokat a szabályokat tartják be, ami nekik tetszik.

Ez a bírósági határozat nem arról szól, hogy mostantól kezdődhet a menekültek Magyarországra szállítása, hisz lényegében az 1294 fő befogadását a 2015-ös döntés alapján a magyar kormánynak már el kellett volna kezdenie.
Mivel a magyar kormány megtagadta a kvótarendszer végrehajtását és az elmúlt egy évben egyetlen menekültet se fogadott be, így az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Csehország és Lengyelország mellett Magyarország ellen is.
A mostani bírósági döntés nyomán, még egy fontos érvet kapott a bizottság, melyet hazánk ellen tud felhasználni a kötelezettségszegési eljárás folyamán, melynek végén nagy valószínűséggel elbukik a magyar kormány. Ha ez megtörténik, akkor Magyarországnak addig kell pénzbüntetést fizetnie, amíg nem teljesíti a rá vonatkozó dolgokat.

Forrás: nol.hu
Forrás: nol.hu

Azt nem árt azonban kiemelni, hogy csak olyan embereket kell befogadnia Magyarországnak a kvótadöntés értelmében, akiket már átvilágítottak, és menekültnek nyilvánították őket. Vagyis ténylegesen rászorulók és legálisan tartózkodnak az EU területén. Ráadásul még közülük is válogathatnak a magyar hatóságok.
Valamint ma már az is biztos, hogy az előírt létszámnak mindössze a töredékét kéne befogadnunk.

 

Forrás: 444.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.