Orbán kitépheti az összes szál haját: megtámadhatatlan tanulmányt hoztak nyilvánosságra, szörnyű dolgok jönnek

Forrás: MTI

A világ egyik legbefolyásosabb kutatóintézete, az amerikai központú Carnegie Endowment Institute for Peace nagyon kemény kritikát fogalmazott meg Magyarországgal szemben. Ha az Európai Unió megfogadja a tanulmányban leírtakat, akkor az beláthatatlan következményekkel járhat ránk nézve.

A híres kutatóintézet már 1910 óta igyekszik befolyásolni az USA külpolitikáját, és azóta nyílt már központja Moszkvában, Bejrútban, Pekingben, Új Delhiben és Brüsszelben is.

A Brüsszelben működő központ kifejezetten az európai témákra specializálódott, és ez az iroda jelentette meg hétfőn „Az EU értékeinek védelme Lengyelországban és Magyarországon” című tanulmányát.

Forrás: MTI/EPA
Forrás: MTI/EPA

A cikk egyik szerzője Stefan Lehne, aki korábban az osztrák kormány befolyásos diplomatája volt, illetve az Európai Tanácsban irányította a Közép-Európával és a Nyugat-Balkánnal foglalkozó főigazgatóságot.
A másik szerző Heather Grabbe, aki a Nyílt Társadalom Intézet európai politikával foglalkozó részlegét vezeti, korábban pedig az EU bővítési biztosának volt főtanácsadója.

A szerzők felszólítják az EU tagállamainak vezetőit, hogy egységesen és keményen menjenek neki a magyar és a lengyel kormánynak, mert ha engedik őket tovább rombolni a jogállamiságot, akkor maguk is az EU széteséséhez járulnak hozzá.

Javaslatokat tettek arra, hogy az európai kormányok nyíltan támogassák az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárásait Magyarország és Lengyelország ellen.
(Magyarországgal szemben ilyen eljárás van többek között a lex CEU, a civil törvény, a menekülteket tranzitzónába záró törvény és az 1294 kvótamenekült visszautasítása miatt. Lengyelországgal szemben például a bíróságok politikai irányítása és az alkotmánybíróság átalakítása miatt vannak a jogállamiságot érintő eljárások.)

Továbbá javasolták, hogy az eddigieknél sokkal szigorúbban ellenőrizzék az EU-s támogatások elköltését ezekben az országokban, valamint, hogy a következő pénzügyi ciklust már eleve szigorúbb szabályokkal kezdjék.

A javaslatokban külön felszólították az európai néppártot, hogy gyakoroljon nagyobb nyomást Orbán Viktorra, valamint továbbra is fenyegesse kizárással a Fideszt.

Forrás: nol.hu
Forrás: nol.hu

Kitértek a tanulmányban arra is, amikor a lengyelek és a magyarok azzal érvelnek, hogy más EU-s országokban is vannak hasonló szabályok, mint amelyeket éppen hoznak. A Carnegie intézet szerint ilyen esetben az érintett európai igazságügyi- és belügyminiszterek határozottan utasítsák vissza ezeket az állításokat.
Végül arra szólították fel az Európai Bizottságot, hogy sokkal határozottabban és keményebben utasítsa vissza az olyan típusú vádaskodásokat, mint amilyenen a legutóbbi magyarországi nemzeti konzultációban voltak.

 

Forrás: 444.hu

17 Comments

  1. orbán csak a teljes pénzmegvonásból ért! Ugyanis az is hazugság, hogy Magyarország olyan jól áll már, hogy saját lábán, segítség és hitel nélkül is meg tud állni! EGY PÉNZBEFAGYASZTÁS SZEMBESÍTÉS LENNE, HOGY ISMÉT HAZUDOTT ÉS OKTÓBERTŐL MÁR NEM TUDNÁ ÜZEMELTETNI AZ ORSZÁGOT, FIZETNI A MUNKABÉREKET, NYUGDÍJAKAT!

  2. Hát semmiképp sem a köztörvényes bűnözőknek, akik a beérkező EU-s pénzt “állami megrendelésen beül” saját embereikkel szétlopják! Az ilyen briganti embereknek be kell fagyasztani a pénzhez való hozzáférését, mert 50%-át az EU-s támogatásoknak magánzsebekben eltüntetik és ez kibaszott rossz az egész magyar népnek! Ezeknél minden pénz “elveszti közpénz jellegét”!!!!!

  3. – már most beinditotta a kormányfő a pénzbeszedést,mert elkezdte a radikális áremelést(benzin),amiről soha nem hallunk a médiában, az a napi,heti áremelések a közértekben.

  4. Húzzon az usa az annyába abba gyilkos cionista soros -netanjahus-rochilldos kurva annyába orbánnal az élen ,azzal a hazaáruló letelepedési ghaidh pharaonos terrorista támogató,sevizahiteles népító mindenkori maffia!!!

  5. BazdMeg! Nem kell befizetni, egy petakot se! Helyre kell baszni a mezogazdasagot, a feldolgozoipart, a FIDESZ-t (es a tobbi ganet) elszamoltatni… es kilepni a zunijoobol. OsztJonapot!!!

  6. Hát ez az,amikor az IQ és a lélek harmóniája nemes gondolatokat szül… Egy putris kocsmatölteléktől az ilyen mondatok gusztustalanok lennének,de egy nőt tollából íródva egyenesen cuki…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.