Orbán vészesen komoly bejelentést tett – ha neki lesz igaza, nagy veszély jön

Forrás: nol.hu

Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója elárulta a kormánypárt jövő évi kampányszlogenjét, melyből sejteni lehet, mire alapoznak majd.

„Orbán vagy a kerítés lebontása”

Mi más lenne a téma, amivel kampányolni fognak, mint a migránsok. Jelenleg a párt tervezett kampányáról szinte semmit nem lehet tudni, de ebből arra lehet következtetni, hogy arra élezik ki a dolgot, ha nem ők maradnak hatalmon, akkor a sorosista pártok lebontják azt a kerítést, ami távol tartja a migránsokat Magyarországtól.

A ’The walking dead’ jelenete rajzolódik ki előttem, ahol a kerítés egyik oldalán békésen élnek az emberek, kertészkednek meg nevetgélnek, a másik oldalán meg a zombik hörögve ostromolják a rácsokat, hogy bejuthassanak. Valami ilyesmi képet festenek a fideszesek az egész migrációról.

A kampány fő témáját abból is ki lehet következtetni, hogy Orbán Viktor a kötcsei pikniken a NATO köreiben publikált számításra hivatkozva nagy bejelentést tett: 2020-ig 60 millió migráns eljövetelét jósolta meg.

A miniszterelnök úgy vázolta fel híveinek – kik elkerekedő szemmel és rémült arccal hallgatták a rémmesét – az Afrikából érkező, túlnyomó többségben Európa irányába tartó migránsok áradatát, mint ami már kész tény.

Ebben vita nincs, 60 millióan jönnek felénk, és ha nem a Fidesz marad, akkor betörnek az országba!

Orbán kijelentésével csupán egy gond volt, nem mindenki hitte el. Jókora gondot okozott ezzel azoknak, akik nem szokták azonnal és fenntartások nélkül elfogadni a kormányfő állításait, inkább ellenőrzik azok hátterét.

A 60 milliós becslés rémisztő emberszám, de eredete nem egyértelmű, és nyomát fellelni távolról sem annyira könnyű.
Széky János, az Élet és Irodalom rovatvezetője, illetve Meszerics Tamás, az LMP EP-képviselője hosszas kutatás után eljutott egy 2014-es ENSZ-dokumentumhoz, amiben valóban megjelenik ez a 60 milliós szám. Csakhogy maga az alapgondolat tíz évvel korábbi, 2004-es, és ezt emelték át egy könnyed mozdulattal.

A dokumentumokból az is kiderül, hogy ez a szám nem tudományosan alátámasztott, inkább csak egy becslés, valamint kiderült, az ENSZ jelentése csak annyit mond, hogy 2020-ig mintegy 60 millió ember indulhat el az elsivatagosodó szubszaharai térségből  Észak-Afrikába vagy Európába. Hogy milyen arányban, arról például egy szó sem esik.

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI - nol.hu
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI – nol.hu

Végül semmiféle számítás nincs arról, hogy 2004 és 2017 év alatt mennyien indultak meg ebből a becsült 60 millióból. Mindazonáltal az is valószínűtlen, hogy az Orbán által jósolt 60 millióra kellene felkészülni a következő három évben.

Tehát lényegében Orbán Viktor egy 13 évvel ezelőtti becslés számait használta fel Kötcsén, azt és úgy magyarázva ott a NER-holdudvarnak, ahogy az neki tetszik, illetve hát, ahogy az neki érdekében áll.

 

Forrás: hvg.hu


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata