Orbán vészesen komoly bejelentést tett – ha neki lesz igaza, nagy veszély jön

Forrás: nol.hu

Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója elárulta a kormánypárt jövő évi kampányszlogenjét, melyből sejteni lehet, mire alapoznak majd.

„Orbán vagy a kerítés lebontása”

Mi más lenne a téma, amivel kampányolni fognak, mint a migránsok. Jelenleg a párt tervezett kampányáról szinte semmit nem lehet tudni, de ebből arra lehet következtetni, hogy arra élezik ki a dolgot, ha nem ők maradnak hatalmon, akkor a sorosista pártok lebontják azt a kerítést, ami távol tartja a migránsokat Magyarországtól.

A ’The walking dead’ jelenete rajzolódik ki előttem, ahol a kerítés egyik oldalán békésen élnek az emberek, kertészkednek meg nevetgélnek, a másik oldalán meg a zombik hörögve ostromolják a rácsokat, hogy bejuthassanak. Valami ilyesmi képet festenek a fideszesek az egész migrációról.

A kampány fő témáját abból is ki lehet következtetni, hogy Orbán Viktor a kötcsei pikniken a NATO köreiben publikált számításra hivatkozva nagy bejelentést tett: 2020-ig 60 millió migráns eljövetelét jósolta meg.

A miniszterelnök úgy vázolta fel híveinek – kik elkerekedő szemmel és rémült arccal hallgatták a rémmesét – az Afrikából érkező, túlnyomó többségben Európa irányába tartó migránsok áradatát, mint ami már kész tény.

Ebben vita nincs, 60 millióan jönnek felénk, és ha nem a Fidesz marad, akkor betörnek az országba!

Orbán kijelentésével csupán egy gond volt, nem mindenki hitte el. Jókora gondot okozott ezzel azoknak, akik nem szokták azonnal és fenntartások nélkül elfogadni a kormányfő állításait, inkább ellenőrzik azok hátterét.

A 60 milliós becslés rémisztő emberszám, de eredete nem egyértelmű, és nyomát fellelni távolról sem annyira könnyű.
Széky János, az Élet és Irodalom rovatvezetője, illetve Meszerics Tamás, az LMP EP-képviselője hosszas kutatás után eljutott egy 2014-es ENSZ-dokumentumhoz, amiben valóban megjelenik ez a 60 milliós szám. Csakhogy maga az alapgondolat tíz évvel korábbi, 2004-es, és ezt emelték át egy könnyed mozdulattal.

A dokumentumokból az is kiderül, hogy ez a szám nem tudományosan alátámasztott, inkább csak egy becslés, valamint kiderült, az ENSZ jelentése csak annyit mond, hogy 2020-ig mintegy 60 millió ember indulhat el az elsivatagosodó szubszaharai térségből  Észak-Afrikába vagy Európába. Hogy milyen arányban, arról például egy szó sem esik.

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI - nol.hu
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI – nol.hu

Végül semmiféle számítás nincs arról, hogy 2004 és 2017 év alatt mennyien indultak meg ebből a becsült 60 millióból. Mindazonáltal az is valószínűtlen, hogy az Orbán által jósolt 60 millióra kellene felkészülni a következő három évben.

Tehát lényegében Orbán Viktor egy 13 évvel ezelőtti becslés számait használta fel Kötcsén, azt és úgy magyarázva ott a NER-holdudvarnak, ahogy az neki tetszik, illetve hát, ahogy az neki érdekében áll.

 

Forrás: hvg.hu

44 Comments

 1. A sok Fideszes most ettől fog rettegni……nem lát át a szitán, hogy az egész riogatás csak!!!
  Nem csak Orbán tudja megvédeni az országot…..sőt !!!!!!!!!!!!

 2. a megfelemlites az ok fegyveruk.hallottuk mar,hogy puskapor szag van a levegoben.hogy nem le szunk gyarmatok,meg hogy a migransok eroszakolnak,noket,nincs migrans de van eroszak,van sok sok verekedes,artatlan embereket hurcolnak meg,nincs kozbiztonsag,

 3. mese habbal amire hivatkozik régi ügy ,senki nem akarja lebontani a kerítést, úgy látszik nincs most kibe belekötni, ezért a MENEKÜLTEKET veszik elő, mert ez a téma ütős szerintük HAZUGSÁG KAMPÁNY AZ EGÉSZ !!!! NEM SZABAD BEDŐLNI ENNEK A SOK FÉLREVEZETÉSNEK !!!

 4. Én arra kérem O.V.-t legyen olyan kedves a több milliárdért – ami persze nem gazdagította a mi országunkat – letelepedési kötvényt vásároltakat hazazavarni, vagy az itt született emberek távoznak külföldre. A jó pénzért letelepedettek azt gondolják, hogy az országot is megvették és úgy viselkednek, hogy nem lehet a környezetükben élni. Az sem ártana, ha valaki megnézné, hogy miből élnek ilyen kimagaslóan fényesen.

 5. Szenilis vén Orbán seggnyaló. Elgurult a gyógyszered?Gyorsan keresd meg és fald be mielőtt teljesen bekattannál.

 6. Itt vagy, retek? Lejárt a hivatalos munkaidőd? Kezdődik a mellékesért való trollkodás? Te kis aberrált virtuális transzvesztita, aki idős nőnek “öltözve” védelmezi a Fidess tolvaj falkáját … Pffff …

 7. egy évig húzta a Jobbik javaslatát Orbán.. 🙂 Még hogy találta ki.. akkor is csak azért építette meg , mert lophattak rajta.. és tették is rendesen…

 8. Már lehet olyasmit olvasgatni hogy nem engedik a migránsokat tengerre kelni ,Afrikában tartják őket különben hagyni kell a régi gyarmatositokat hogy ők oldják meg a helyzetet hagyni kell őket oda menni.

 9. Öcsém a gyűlöletet hirdető kommentjeiddel semmire nem mész látszik hogy fizetésért csinálod jobb lenne ha magadhoz térnél.

 10. Gyerekek ne komolytalankodjatok. Valamennyien tudjátok, hogy ez a Mária néni nevű felhasználó egy sima, egyszerű vacak troll. Nem kell őt bántani, ez a dolga, ezért fizetik. Ez is egy munka. Olyan amilyen, mindenkinek lehet róla véleménye, de minek? Hadd beszéljen írja a csodásabbnál csodásabb, kulturált, intelligens akármilyen csoda kommentjeit. Addig írja, amíg bárki is figyel rá. Szerintem már valamennyien tudjuk ki ő és mit lehet várni tőle. Minek fogyaszt el bárki akár egy másodpercet is az életéből rá? ui. Kedves Mária néni, már várom izgalmas soraid, biztos jól el fogod látni a bajomat. Ez olyan cuki 🙂

 11. Orbán a legősibb egzisztenciális érzésre, a félelem felkeltésére és fenntartására alapozta hatalmát. Sajnos sok ember fél, mert kiszolgáltatva látja magát a sorstól, pedig a sorson változtani lehet és kell. Aki nem csak nézi, de látja is Orbán álarca mögött a valódi arcát, és nem hisz neki, az ellenség, álcivil, Soros-bérenc, maga a patás ördög, és még ami tetszik, de leginkább hazaáruló, mert Viktorunk maga a haza.

 12. Nezz utána ,de az !!!
  Annonimus üsd a keresőbe és meglátod mert ott az eredeti tokumentumok be vannak téve !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.