Soros nem hagyja magát: nehéz évek várnak Orbánékra

forrás: nepszava.hu

Juszt László egy zseniális  bejegyzést tett közzé arról, hogy milyen módszerek fogják tovább nehezíteni Orbánék hazugsággyárát.

“Na, ha eddig utálták Orbánék Sorost, akkor most egyenesen gyűlölni fogják. Ugyanis az álhírek, a kamuoldalak leleplezésére finanszíroz projektet.

A még fejlesztési szakaszban lévő szoftver, a novemberre ígért Full Fact, „tényellenőrző” automata, mely rendes üzemmódban majd közvetlen emberi beavatkozás nélkül mondja meg egy hírről, hogy kamu, vagy hiteles a tartalma.

A londoni székhelyű Full Fact szervezet bemutatta a Guardien-nek a tesztverziót. A kész programot októberben mutatják be.

Az ígéret szerint azonnal, valós időben képes lesz jelezni, ha az újságban, a TV-ben, vagy akár a parlamentben hamis állítás hangzik el.

Képzeljük el, amint Orbán beszámol a 3 ezer milliárdos nyugdíjalapunk lenyúlásáról, vagy Szíjjártó elmeséli, hogy hogyan oktatta ki az amerikai külügyi államtitkárt. Rezsi Szilárd megmagyarázza, hogy kevesebbet fizetünk a gázért, mint 2010-ben. Folytassam?

Jobban nem fogunk élni, de piszok jól fogunk szórakozni.”

72 Comments

 1. Kár, hogy sorosnak ez nem jutott előbb eszébe!
  Mondjuk 2005 környékén, amikor akkorát ugrott a Pannon Puma, hogy 2006-ban az elvtársaitok nem győzték meghamisítani a költségvetési adatokat, hogy megnyerhessétek a választást.
  Vagy abban az ominózus Orbán-Gyurcsány tévévitában, amikor a Fletónak még a kötőszavai is hazugságok voltak (szintén a választás megnyerése érdekében).

 2. mindegy is hogy melyik oldal hazugságait buktatja le a gép, a lényeg, hogy hazugságokat buktat.Már előbb kellett volna beindítani a leleplező szoftwert!!!!És gratula Sorosnak !!!!

 3. Szerintem meg inkább az a szomorú, hogy igazam van.
  Most azok pofáznak Orbánra, akik egy jottányival sem voltak különbek akkor, amikor ők kormányoztak.
  Kérdem én, milyen alapon?
  Mert még ha jól csinálták volna. De mindent “elkúrtak”, amit csak lehetett.

 4. (ha az “oda” igekötő az “ég” ige _előtt_ szerepel, akkor egybe szokjuk írni, de ez csak ilyen maradiságoskodós nyelvtannáciskodás..)

 5. helyesen: “Butuska, odaég a rántás.)
  (ha az “oda” igekötő az “ég” ige _előtt_ szerepel, akkor egybe szokjuk
  írni, ráadásul a megszólítás után járna egy vesszőcske is, a mondat végi pont hiányát már nem is említem; mindezt egy négyszavas kommentben. De mindez csak ilyen maradiságoskodós nyelvtannáciskodás..)

 6. A demagógia iskolapéldája egy vitathatatlan tényt egy másik állítással, “valós” ténnyel átugorni, mintha az eredeti állítás el sem hangzott volna. Így úgy jön ki mintha az összes negatív vélemény azt az oda nem való állítást támasztaná alá. Hát így működik a fidesz és az állami média. Nincs az a szar amit ne tudnának művészien elkenni. Az embernek közben mindig olyan érzése van mintha valami elképzelhetetlen világszám bűvésztrükk következne ami úgysem sikerülhet. Aztán sikerül és katarzis. Pedig ezek a szarok belőlük potyogna szorgalmasan a mi fejünkre.

 7. Mariska drága,az Ön által leirt mondatban is van hiba és nem is egy,tehát jogos a felszólítás,hogy tanuljon meg magyarul,a stilusa viszont alpári.

 8. Ja, értem!
  Tehát az rendkívüli probléma, hogy Orbán ugyanazt csinálja mint a liberálkomcsi elődei, de arról feledkezzünk meg, ne is emlegessük, hogy azok is ezt csinálták, mert különben “demagógok” leszünk.
  Ez meg tudod mi?
  Balfaszság!!!
  Egyébként mi is nem valós TÉNY abból amit írtam?
  Elkúrták? Elkúrták, ezt a Fletó is kénytelen volt beismerni.
  Hazudtak össze-vissza mint a vízfolyás?
  Bezony, hogy hazudtak!
  Akkor milyen jogon vetnek most bármit is Orbán szemére?
  Semmilyen jogon, mert az egyik 19, a másik meg egy híján 20.

 9. Miről dumálsz te hülye ballibfaszkalap??
  Arról pofázz ( van miről ),hogy miket hazudozott össze a Fletó elvtársad és gyülevész komcsi bandája 2006-ban (IS!) csak azért, hogy “a szarból hozzátok vissza a választást”!!!

 10. Trafikom egy sincs, igazam viszont annál inkább!
  Ha egyiknél kifogásoljátok, akkor ugyanaz a másiknál is éppúgy kifogásolandó.

 11. Fogalmad sincs róla kit támogatok, miért beszélsz faszságokat? Azt hiszed aki nincs veled az ellened van? 😀 2 bites

 12. Az hogy az mszp-sek loptak, az nem jelenti azt, hogy a fityeSS nyugodtan rabolhat. Főleg, hogy többet lopjanak, mint az előző kormányok összesen, sőt még többet.

 13. De azért orbánt nem tudta felülmúlni hiszen ha hazugság világbajnokságot rendeznek ott orbán biztos nyerő. és világbajnok.

 14. Tényleg nagyon nagy kár,mert akkor a cigány patkány soha sem jutott volna kormányra—és nem lophatta volna el már a fél országot a cigány kölykeivel-és a mindenki gázszerelőjével !

 15. Bizony hogy ezerszer különbek voltak,nem lopták el pl.a 3000 ezer milliárd nyugdíj megtakarítást amiről az előző kormány lemondott a befizetők javára,és nem taho pénz formájában a hízott fejű,sport vezetők és a haverok tették zsebre,meg elnyelték az üres stadionok,elvették a rokkant nyugdíjakat,nem ad pénzt az egészségügyre,és jogállam volt,össze sem lehet hasonlítani a kettőt az előzőek javára,majd 8 éve van csak igazán elb….va minden.

 16. Szerinted ha fletóék loptak,akkor hadd lopjanak 100000x többet döbrögiék?Ez egy komoly érv. de ne feled aki sokat tekinget hátra felé ,könnyen orra bukik.

 17. Gyurcsány 500 év alatt sem tudna annyit hazudni,mint ezek mióta hatalmon vannak.Egy igaz mondat még nem hangzott el tőlük,csak hazudni tudnak,Gyurcsány nem azt mondta hazudott,hanem addig az összes kormány hazudott,értelmezni kellene már beszédét,de nettek ez nem megy,ahhoz ész is kellene nem csak gyűlölet.

 18. Az USA 40 éve egyfolytában háborúzik, bombáz, rombol valahol Vietnamtól Irakig, Líbiától Szíriáig milliók halála , menekültté válása jelzi ténykedésük következményeit. Utólag mindegyikről kiderült hogy megszervezett hamis-hír gyártással készítették elő azokat !! A CIA-nak külön részlege van az ilyenek kiötlésére, és levezénylésére !! Miről beszélnek ?? Jelenleg az orosz főműsor az egyetlen a világon, ahol minden kedden nyugati politikusok és újságírók élőben vitázhatnak az orosz politikusokkal és újságírókkal !!

 19. A Budai Gyula nyomozása nem volt sikeres ,… egy csontváz sem esett ki, mikor vallja meg az orbán..???

 20. A barna nyelvet a sósav,kénsav,hypo combo jól tisztítja…ja és már lassan 8 éve a csüngőhasú hazudik és lop

 21. Arra még emlékszik, hogy mi történt a “hazudos” Gyurcsánnyal??? Akkor most minek is kellene történnie a hazudós orbánnal???

 22. Tökös maris= Király Zsolt, Magyari Zoltan, Szofi Mesztegnyei, Magyar Miklós, Zsolt Balogh, Víg Lajos, Horváth Sanyi, Németh Pista, Szabó Zsolti ) Lajos Pernauer Anastasia Steel,Juhász pista,Tibor Huszár,Nagy emese,Mária néni

 23. Itt vagy mindjárt az egyik főhazugnak! Semmiféle adatok nem voltak hamisak! A fidesz feljelentette az EU-nál és kiderült,hogy teljesen valós volt!Senki sem nézi a költségvetési adatokat főleg azért mert az előírt időpontban ,de már a szavazás után jelent meg! A nemzetközi vélemény szerint is Gyurcsány mosta fel a padlót Orbánnal az IGAZSÁGGAL! Azóta síncs akkora fejlődés,mint akkor volt. Akkor rengeteg beruházás volt,most a hét év alatt pedig SEMMI!

 24. Ezerszer jobbak voltak és összehasonlíthatatlanul komolyabb fejlesztést csináltak! Azokból él az ország! Akkor az Eu 17-ik helyén voltunk,most pedig a 27.-ik helyen ! Már csak Bulgária van mögöttünk!

 25. Gyurcsány alatt a legnagyobb port vert korrupciós ügy a Nokiás doboz volt. Emlékszel még mekkora összegről volt szó? Elárulom: 15 millió!!! Ennyiért Mészáros fel sem kel!

 26. Na húzzál már innen a kurva anyádba te fideszes buzi.Már megint itt baszod az anyád ??Veled hónapról hónapra és napról napra találkozik az ember és mindig ugyan azt a szart nyomod.

 27. Jaja. meg a “rosszabbul élünk, mint 4 éve” kampány, miután hitelből nyakig eladósítva Megyó “jóléti rencerváttást” csinált.

 28. “Az ígéret szerint azonnal, valós időben
  képes lesz jelezni, ha az újságban, a TV-ben, vagy akár a parlamentben
  hamis állítás hangzik el.”

  Miért kellene külön jelezni azt, ami évek óta folyamatos és szünet nélküli.
  Akinek van esze, tudja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.