Orbán ocsmány dolgokat kért a pécsi fiataloktól, ők válaszul pórul járatták a miniszterelnököt – köszönet illeti őket!

Nem volt hiány üzenetváltásokban, szép szavakba csomagolt szurkálódásokból a Pécsi Tudományegyetem 650 éves jubileumának díszünnepségén. Bódis József rektor a győri püspöknek szólt ki, Páva Zsolt finoman üzent az őt megpuccsolóknak, Orbán Viktor szokásához híven multikultizott és kampányolt.

 Orbán szerint mi jobban tudjuk az utat

Orbán Viktor miniszterelnök ugyan a diákoknak címezte a közel 20 perces kampánybeszédét, de diákból volt a legkevesebb a Kodály nagytermében – annál több politikus és potentát ült a széksorokban.

Orbán azzal kezdett, hogy Pécs városa a magyar tudományos élet erőcentruma, sokszínűsége egyedülálló ötvözet. Hamar kitért azonban arra, hogy két út áll a mostani fiatalok előtt: az egyik a saját út, a másik az európai sodorvonal. Erről gyorsan “bebizonyította”, hogy míg 1989-ben követendő példa lehetett az ő generációja előtt, addigra mára ez eltűnt. Ha ezt az utat követik a mostani fiatalok, az az önfeladásba fog vezetni, mert Európa el fog tűnni, a 24. órában van.
Ha azonban azt az utat követik a fiatalok, amit a 89-es fiatalok (azaz Orbánék és a sleppjük) mostanra kijelöltek, akkor fennmarad a nemzet. “A mi jövőnket ma ismét azok a fiatalok jelentik, akik, mint az 56-osok, vagy a rendszerváltók nemzedéke, mernek az árral szemben evezni. Akik a családot és a nemzetet választják a multikulturalizmussal szemben.”
forrás: pecsistop.hu
Megpróbáltam értelmezni Orbán szavait. Ezek szerint azt szeretné, hogy a mai generáció, amikor hozzá hasonlóan hatalomba kerül, építsen diktatúrát. A leendő miniszterelnökünk városában vagy falujában építsen egy stadiont? Arra kéri a mai fiatalokat, hogy tartsanak strómant? Arra kéri őket, hogy köpjék magukat szembe? Azt szeretné, hogy évente váltogassák a politikai meggyőződésüket? Az kell neki, hogy legyenek liberálisok, aztán pedig hirtelen nagy keresztény konzervatívok.

A Fiatalok nem kérnek Orbánból.

orbán viktorüzenet

“2017. szeptember 1-én, a PTE 650 ünnepségsorozat nyitó rendezvényére Orbán Viktor miniszterelnök is hivatalos. Mi, pécsi egyetemi polgárok felháborítónak tartjuk a miniszterelnök meghívását a pécsi középkori egyetem alapításának 650 éves évfordulójára. Ízléstelen és megalkuvó egy olyan politikussal együtt ünnepelni az egyetemet, aki kormányzása alatt ilyen sokat tett a felsőoktatás szétzüllesztéséért.

Az akció célja, hogy tiltakozzunk a forrásmegvonások, a politikai megbízott kancellárok kinevezése, a párt ideológiájának nem tetsző szakok és egyetemek elleni politikai támadások és az egyetemek központi vezérlése ellen. Mindezen intézkedések következtében a magyar felsőoktatás színvonala drasztikusan romlott, tovább csökkent a tudás szabadsága és az esélyegyenlőség, ami aláássa a társadalom demokratikus működését.

Egyetemi autonómiát, a források növelését és szabad oktatást követelünk! A tavaszi, CEU-ügy kapcsán kirobbant események megmutatták, hogy sok egyetemi hallgatónak, oktatónak és dolgozónak van elege a jelenlegi oktatáspolitikából” – áll a tiltakozók közleményében


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata