Váratlan nyilatkozat: megszólalt Tarsoly Csaba, megnevezte Orbánt, Szijjártót és Pharaont is!

Forrás: nol.hu

Tarsoly Csaba, volt Quaestor vezérigzgatója letartóztatása óta először adott interjút, melyben megdöbbentő tényeket tár fel.
Az elmúlt másfél évben csak találgatni lehetett arról, mi minden zajlott a háttérben, de most mindenre fény derül.

A bíróság mindeddig nem engedélyezte az interjút Tarsoly Csabának arra hivatkozva, hogy egy nyilatkozat esetleg befolyásolhat volt Quaestor-alkalmazottakat, akiket még tanúként meg fognak hallgatni a tárgyalások során. A bíróság engedélyét követően végre kiderül, hogyan látta belülről Magyarország legnagyobb brókerbotrányát az ügy elsőrendű vádlottja.

Az interjú egyik talán legérdekesebb része az volt, amikor Tarsoly Csaba arról beszél, hogy a Quaestor egy konferenciaközpontot akart építeni a Csepel-szigeten található ingatlanára, ez lett volna a Duna City projekt, amihez részben külső befektetőket kerestek. A letartóztatott cégvezér azt állítja, Szijjártó Péter összehozott neki egy találkozót Ghaith Pharaonnal, aki segített volna finanszírozásában, ez után nem sokkal azonban a Quaestor bebukott, így az üzletnek is lőttek.

Nem okozott nagy meglepetést Tarsoly, mikor azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és mit sem tudott a cégcsoport egyes dolgozóinak ármánykodásáról. Mint mondja, ő maga már régóta nem vett részt a Quaestor operatív ügyeiben, nem az ő utasítására hozták létre a T2 Technikai számlát, aminek kulcsszerepe volt a csalásokban.

Továbbá elmondta, hogy szerinte szinte a teljes vádirat, illetve a nyomozati anyag alapján írott cikkek koholmányok, hazugságokat állítanak róla és a cégéről. Lényegében azt állítja, hogy sem fiktív kötvénykibocsátás, sem az ügyfélvagyon ellopása nem történt meg.

Arra, hogy az ügyészség szerint mégiscsak eltűnt 210 milliárd forint, annyit reagált: „ezek olyan légből kapott állítások, hogy hihetetlen. (…) A fiktív kötvények emlegetése csupán arra szolgál, hogy engem bűnösnek állítsanak be.”

Tarsoly részletesen beszámolt a bukás előtti utolsó napokról is. Állítja, hogy semmiféle iratmegsemmisítésre nem adott utasítást a dolgozóknak. A csődöt szerinte kizárólag a Buda-Cash és a Hungária körüli botrány miatti pánik, majd az erre való miniszterelnöki ráerősítés okozta, nem pedig az, hogy a csoport minden jel szerint borzalmasan gazdálkodott, az ügyfélvagyon jelentős részét pedig ellopták.

Tarsoly Csaba keményen bírálja Orbán Viktort is. Szerinte a miniszterelnök Kossuth rádiós interjúja miatt indult az igazán nagy ügyfélroham.

“Ha Nyugat-Európában enged meg magának egy politikus ilyen szavakat, akkor másnap már nem politikus” – nyilatkozta Orbán Viktorról

További érdekes részlet is napvilágra került. Állítja, hogy két nappal a bukás előtt kapott egy ígéretet “a megfelelő helyről”, miszerint ha elmegy Windisch László MNB-alelnökhöz, és bevall neki mindent, megmenthetik a Quaestort.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság (nol.hu)
Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság (nol.hu)

Tarsoly erre úgy emlékezik, Windisch nem akarta jegyzőkönyveztetni a vallomást, végül csak az ő kérésére tették meg, elég szűkszavú formában. Az MNB-alelnök tanúvallomásában ennek pont az ellenkezőjét mondta.

Az interjú végén szóba került a MNKH 3,8 milliárdos csőd előtti pénzkivétele, melyre Tarsoly csupán annyit reagált, hogy erről majd csak a bíróságon fog beszélni, de elmondta, ő senkinek nem javasolta az utolsó napokban a pénzkivételt.

 

Forrás: index.hu

32 Comments

  1. Ez erősen hajaz a velencei tónál majdnem létrejött telekcserére. Börtönbe kell érte menni! Itt sem tűnt el a 210 milliárd, állítólag, de akkor az hol is van? Valaki majd ül érte, de biztos, hogy nem az, akinek kellene.

  2. A fidesz maffia kinyírja ,ha nem védi le magát kellőkeppen ,de a nyílvánosság a védheti ,ha kitálal időben !

  3. Tarsoly Csaba interjúja olyan sejtéseket támaszt alá, amelyeket eddig senki sem akart elhinni.

  4. Vagy megint leakasztanak egy 80 eves aggastyant aki kettosallampolgar is es sikeresen elgazolja,mint Varadi Andrassal tettek !!

  5. Varadi Andras !!! Nyilvanossagra hozott dolgokat,nem egyszer csinaltak vele interjut es “mitadjIsten” 2014 oktobereben az onkormanyzati valasztas elotti esten elutotte egy 80 akarhanyeves Magyar-Osztrak kettosallampolgarsagu ferfi,Varadi nem elte tul ! Az onkormanyzati valasztason jo eselyekkel indult volna!!

  6. Nem nagyon ír a cikk arról hogy hol volt ez az interjú, másrészt Tarsoly mosakszik több tízezer embernek okozott hatalmas kárt. Szándékosan. Amúgy egy balfasz volt, ez is stadiont épített.

  7. Becsületben megőszült, jóravaló nénike vagy? Mariska bácsi! Találó volt: “Húzzák maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobog, a szájukból pedig a szennyvíz folyik.” Esetleg fizetett troll? Annak is ügyefogyott vagy.

  8. nemcsak, hogy itt van, de gusztustalan bejegyzéseket tesz, ami arra utal, hogy nem egy szenilis kisnyugdíjas, hanem egy dicséretért kaparó nyalonc.Ott van ő mindenhol, amiért egy kis fizetséget remél orbántól, aki viszont maga is nyakig ül a “problémájában”, nem foglalkozik ilyen selejtekkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.