Váratlan nyilatkozat: megszólalt Tarsoly Csaba, megnevezte Orbánt, Szijjártót és Pharaont is!

Forrás: nol.hu

Tarsoly Csaba, volt Quaestor vezérigzgatója letartóztatása óta először adott interjút, melyben megdöbbentő tényeket tár fel.
Az elmúlt másfél évben csak találgatni lehetett arról, mi minden zajlott a háttérben, de most mindenre fény derül.

A bíróság mindeddig nem engedélyezte az interjút Tarsoly Csabának arra hivatkozva, hogy egy nyilatkozat esetleg befolyásolhat volt Quaestor-alkalmazottakat, akiket még tanúként meg fognak hallgatni a tárgyalások során. A bíróság engedélyét követően végre kiderül, hogyan látta belülről Magyarország legnagyobb brókerbotrányát az ügy elsőrendű vádlottja.

Az interjú egyik talán legérdekesebb része az volt, amikor Tarsoly Csaba arról beszél, hogy a Quaestor egy konferenciaközpontot akart építeni a Csepel-szigeten található ingatlanára, ez lett volna a Duna City projekt, amihez részben külső befektetőket kerestek. A letartóztatott cégvezér azt állítja, Szijjártó Péter összehozott neki egy találkozót Ghaith Pharaonnal, aki segített volna finanszírozásában, ez után nem sokkal azonban a Quaestor bebukott, így az üzletnek is lőttek.

Nem okozott nagy meglepetést Tarsoly, mikor azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és mit sem tudott a cégcsoport egyes dolgozóinak ármánykodásáról. Mint mondja, ő maga már régóta nem vett részt a Quaestor operatív ügyeiben, nem az ő utasítására hozták létre a T2 Technikai számlát, aminek kulcsszerepe volt a csalásokban.

Továbbá elmondta, hogy szerinte szinte a teljes vádirat, illetve a nyomozati anyag alapján írott cikkek koholmányok, hazugságokat állítanak róla és a cégéről. Lényegében azt állítja, hogy sem fiktív kötvénykibocsátás, sem az ügyfélvagyon ellopása nem történt meg.

Arra, hogy az ügyészség szerint mégiscsak eltűnt 210 milliárd forint, annyit reagált: „ezek olyan légből kapott állítások, hogy hihetetlen. (…) A fiktív kötvények emlegetése csupán arra szolgál, hogy engem bűnösnek állítsanak be.”

Tarsoly részletesen beszámolt a bukás előtti utolsó napokról is. Állítja, hogy semmiféle iratmegsemmisítésre nem adott utasítást a dolgozóknak. A csődöt szerinte kizárólag a Buda-Cash és a Hungária körüli botrány miatti pánik, majd az erre való miniszterelnöki ráerősítés okozta, nem pedig az, hogy a csoport minden jel szerint borzalmasan gazdálkodott, az ügyfélvagyon jelentős részét pedig ellopták.

Tarsoly Csaba keményen bírálja Orbán Viktort is. Szerinte a miniszterelnök Kossuth rádiós interjúja miatt indult az igazán nagy ügyfélroham.

“Ha Nyugat-Európában enged meg magának egy politikus ilyen szavakat, akkor másnap már nem politikus” – nyilatkozta Orbán Viktorról

További érdekes részlet is napvilágra került. Állítja, hogy két nappal a bukás előtt kapott egy ígéretet “a megfelelő helyről”, miszerint ha elmegy Windisch László MNB-alelnökhöz, és bevall neki mindent, megmenthetik a Quaestort.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság (nol.hu)
Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság (nol.hu)

Tarsoly erre úgy emlékezik, Windisch nem akarta jegyzőkönyveztetni a vallomást, végül csak az ő kérésére tették meg, elég szűkszavú formában. Az MNB-alelnök tanúvallomásában ennek pont az ellenkezőjét mondta.

Az interjú végén szóba került a MNKH 3,8 milliárdos csőd előtti pénzkivétele, melyre Tarsoly csupán annyit reagált, hogy erről majd csak a bíróságon fog beszélni, de elmondta, ő senkinek nem javasolta az utolsó napokban a pénzkivételt.

 

Forrás: index.hu


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Mária néni
  • Melanie

   Már megint itt vagy fizetett fideszbérenc?

   • Mária néni

    Kussolsz, libsi.

    • Ferenc Molnár

     Egy ronda-beszédű megint…

     • Kizmusné Sz. Margó

      Mégis mit várhatunk tőlük?:(

    • Mészi Gabi

     Ej, mami, bővítsd a szókincsed. Ez már uncsi.

     • Mária néni

      Akkor pofádat befogod.

   • Tamaska

    nemcsak, hogy itt van, de gusztustalan bejegyzéseket tesz, ami arra utal, hogy nem egy szenilis kisnyugdíjas, hanem egy dicséretért kaparó nyalonc.Ott van ő mindenhol, amiért egy kis fizetséget remél orbántól, aki viszont maga is nyakig ül a “problémájában”, nem foglalkozik ilyen selejtekkel.

 • kerikata

  Én ehhe nem értek, a Tarsoly ur ebbe nagyon benne volt, majd ő elmondja:))) Valszínüleg én is kivettem volna:PP

 • gobelin

  Tarsoly nem sokáig fog élni, mert majd bejelentik, hogy “NEM BÍRTA A TERHET ÉS ÖNGYILKOS LETT”.

  • én

   Majd elüti egy elszabadult autó

   • Varga Kriszta

    Vagy megint leakasztanak egy 80 eves aggastyant aki kettosallampolgar is es sikeresen elgazolja,mint Varadi Andrassal tettek !!

  • István Bendula

   Haltak itt már rendőrautókban is “gyanúsítottak”.

 • pusztai pálné

  Ez erősen hajaz a velencei tónál majdnem létrejött telekcserére. Börtönbe kell érte menni! Itt sem tűnt el a 210 milliárd, állítólag, de akkor az hol is van? Valaki majd ül érte, de biztos, hogy nem az, akinek kellene.

 • File Laszlo

  minden esetre sokakat magával ránthat,ha lesz rá lehetősége.

  • kajla

   nem lesz

 • eztmáne

  ha jól emlékszem, ov utasította a külügyet, h vegye ki a pénzt…és nem is csinált titkot belőle

  • András Sebestyén SZŐLLŐSY

   És a bankfelügyeletet ellátó Matolcsi vezette Nemzeti Bank?

 • K REGŐS JUDIT

  A fidesz maffia kinyírja ,ha nem védi le magát kellőkeppen ,de a nyílvánosság a védheti ,ha kitálal időben !

  • Varga Kriszta

   Varadi Andras !!! Nyilvanossagra hozott dolgokat,nem egyszer csinaltak vele interjut es “mitadjIsten” 2014 oktobereben az onkormanyzati valasztas elotti esten elutotte egy 80 akarhanyeves Magyar-Osztrak kettosallampolgarsagu ferfi,Varadi nem elte tul ! Az onkormanyzati valasztason jo eselyekkel indult volna!!

 • András Sebestyén SZŐLLŐSY

  Tarsoly Csaba interjúja olyan sejtéseket támaszt alá, amelyeket eddig senki sem akart elhinni.

 • Csaba Poroszkai

  Valószínű nem Tarsoly hanem a takarítónő vitte haza a 210 milliárdot😎

  • Mária néni

   Ő ott sem volt

 • Zichy Terem

  rendőrállamban minden lehetséges

 • Mária néni

  Az Orbán kormány felszámolja a libsi maffiát. Ez az ügy is egy a sorban. https://uploads.disquscdn.com/images/46cfa439b4f381b2c5966d3d7cc0a678213e5e1e1f81f58054515dc9c700b148.gif

 • Béla Hajnal

  Nem nagyon ír a cikk arról hogy hol volt ez az interjú, másrészt Tarsoly mosakszik több tízezer embernek okozott hatalmas kárt. Szándékosan. Amúgy egy balfasz volt, ez is stadiont épített.