Felfedjük az Orbán-család titkos tervét, amit az elkövetkezendő fél évben hajtanak végre!

Forrás: nol.hu

A Fidesz 2010-es választási győzelme után, rengeteg pártközeli cég kapott állami megbízást és kezdtek hihetetlen ütemben növekedni. Az Orbán család cégei viszont akkoriban szinte még semmit nem kaptak, majd 2014 után gyors növekedésnek indultak. Nem véletlenül!

Simicska Lajos 2014-ig, a választásokig játszott csak fontos szerepet Orbán Viktor terveiben. Amíg Orbán hasznosnak találta Simicskát, addig nem érdekelte, hogy a nagy állami építési beruházásokban az üzletember cégcsoportjánál tudatosan ügyeltek arra, hogy a miniszterelnökhöz személyesen kötődő emberek cégei ne jussanak kirívóan sok megbízáshoz.

Főleg azokat az építőipari beszállítással foglalkozó vállalkozásokat tartotta sakkban Simicska, melyek Orbán apjának és testvéreinek cégei voltak. Továbbá a Fidesz korábbi pénzemberének felügyelete kiterjedt még Orbán Ráhel későbbi férjére, Tiborcz Istvánra is.

Orbán tehetetlen volt, mert tudta, amíg nincs annyi hatalom és pénz a kezében, amivel vezető szerepben tudna maradni a pénzember nélkül is, addig kénytelen Simicskára támaszkodni. Bár egyes források szerint, az Orbán család elnyomását, kifejezetten Orbán Viktor utasítására hajtotta végre Simicska, hogy kiküszöbölje az őt és családját ért támadásokat.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

A miniszterelnök egyre jobban megszilárdította hatalmát, így a Simicskához való szükséges ragaszkodás fellazult, a vállalkozó elveszítette meghatározó pozícióját az állami beruházások területén, és így nagyobb mozgástérhez jutottak olyan szereplők, akiket addig ő a háttérbe szorított.
Közöttük voltak az Orbánhoz családi szálakon kötődő emberek érdekeltségei is.

Ezt követően Orbán apjának és testvéreinek cégei 2015-re közel megkétszerezték a bevételüket, a nyereségességük pedig még gyorsabb tempóban növekedett, amiben fontos szerepet játszott az, hogy az Orbán-cégek beszállítóként megjelentek több nagy állami beruházásban is.

Forrás: 444.hu

loading...