Pintér Sándor javaslatára Orbán bejelentette: válsághelyzet van!

Forrás: Vasszil Donyev / MTI/EPA (nol.hu)

Fél évvel hosszabbította meg Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára a kormány a válsághelyzetet. Ezt talán semmi más nem indokolta, csak az, hogy az Orbán-kormány folytatni szeretné azt a pánikkeltést, amit eddig csinált.

Tényleg ez szinte az egyetlen indok a válsághelyzet 2018. márciusáig történő meghosszabbítására, hisz amikor ezt a kategóriát 2015. őszén kitalálták és bevezették, akkor volt a legsúlyosabb a helyzet. Naponta több 1000 menekült érkezett Magyarország déli határához. Mára ez a helyzet merőben más. Naponta nagyjából 0 és 50 közé tehető a határon átkelni szándékozó menekültek száma.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a szerdai kormányülés szünetében arról beszélt, hogy a nyáron bebizonyosodott, hogy a tömeges bevándorlás következtében nőtt Európában a terrorveszély, ezért a magyar emberek biztonsága érdekében továbbra is szükség van a határok szigorú ellenőrzésére, adta hírül a 444.hu.

Szóval igen, határellenőrzésre szükség van, de a válsághelyzet fenntartását egyedül a pánikkeltéssel lehet magyarázni. Hisz ha a jó magyar ember meghallja a hírt miszerint marad a válsághelyzet, rögtön elhiszi, hogy még mindig százával, sőt ezrével jönnek felénk a menekültek, akik hazánkban akarnak letelepedni. Így lesz tökéletes a kormány menekültellenes politikája.

Ahogy Cseh Tamás énekli: “háború máshol van, vagy ötven éve, legfeljebb itt, csak az ember fejébe, miből az ember kinéz”

loading...