Felfedték a bizonyítékot: téged is iszonyatosan átvertek a rezsicsökkentéssel

Fotó: Ronald Zak / MTI/AP (nol.hu)

Trükközik a fidesz, de a számok nem hazudnak. Az Orbán-kormány évente többet juttat az adófizetők pénzéből a víziközműveknek, mint amennyit a polgárok a rezsicsökkentésen megtakarítanak.

Amíg minden egyes vízcsekk első oldalán bekeretezve hirdeti a szolgáltató, hogy a vevő a kormánynak köszönhetően 2013. júliusi vízrezsicsökkentés óta mennyit “takarított meg”, a nagy állami víziközműcégek tavalyi árbevételének több mint felét teszik ki a különböző trükkös jogcímeken becsúsztatott állami támogatások.

Így tehát a 2013-as, 10%-os rezsicsökkentéssel megtámogatott fogyasztók adójukon keresztül fizetik az állami viziközművek területén élők díjainak mintegy harmadát. A Népszava számításai szerint tavaly csak az öt állami víziközmű mintegy 30 milliárd forintnyi állami pénzhez jutott trükkösen. Ez pedig az ágazat 300 milliárdos összbevételét tekintve megegyezik a négy évvel ezelőtti rezsicsökkentés mértékével.

Lényegében a rezsicsökkentéssel megtakarított pénzt más jogcímen veszik ki a zsebünkből, tehát semmivel se marad több pénz nálunk, mint rezsicsökkentés nélkül.

84 Comments

 1. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy vidéken, a kiskertes házakban a locsolásra elhasznált vizet is beleszámolják a szennyvízbe. Pedig az a földre megy-

 2. Azt mondják az ismerőseim, hogy jó a humorérzékem. De ezt most valahogy nem értem. Hogy mit fizet az én számlámból? És mit pazarolok?

 3. Viccből mondták az ismerősei, hogy jó a humorérzéke, de mivel magának egyáltalán nincs is, nem vette észre, hogy megtréfálták.

 4. Én rengeteget spóroltam a rezsicsökkentéssel. Köszönöm, Viktor!
  A megtakarításból vettem egy kondenzációs kazánt, A+++ mosógépet, hűtőt, indukciós tűzhelyet és minden ledes izzókat mindenhova.
  Köszönöm, Fidesz!

 5. Miért kellett a ledes izzó, ha úgyis rengeteget spórolsz? Miért kellett az energiatakarékos mosógép?
  Mária néni magába zuhant, csak mellé esett.

 6. Talán, ha esetleg maradhatnánk a lényegnél Troll Mária néni és felelne az eredeti kérdésemre. Milyen adójából fizeti az én vízfogyasztásomat? Tán csak nem a fidesztől kapott 30 ezüstre gondolt? Az ” agymosott nyugger” kifejezés meg tényleg nem éri el a humorszintem, merthogy Önnek címezték és mélyen egyetérte vele.

 7. Csak egy megvezetett hitt eddig is a rezsicsökkentésben ,sőt az áram és gázkörül is körbenéznék ,de az üzemanyag is nyelőakna és indokolatlanul drága minden ,ezáltal pedig élhetetlen egyre jobban az ország .

 8. Na most bizonyítottad, milyen buta vagy Zombitroll Mária néni! Szerinted nekem ingyen van? Nincs ÁFA (álltalános forgalmi ADÓ) a fogyasztáson? A Lendvay utcában vagy nem figyeltél az előadáson (feltételezem ez az oka a tudatlanságodnak) vagy el sem mondták, mit írjál, ha hozzápiszkálsz valamihez. Ide teszek egy linket, bár lehet, hogy neked hosszú lesz és értelmezési problémák is fellépnek, de azért próbáld meg magad átrágni rajta. Hidd el megéri, akkor ma már nemhiába keltél fel. http://www.delmagyar.hu/gazdasag/nem_a_fiatalok_tartjak_el_a_nyugdijasokat/2299947/

 9. Nekem mindegy, hogy te mire vered el a pénzt amit tőlem kapsz. Jobb lenne, ha meghunyászkodnál, ha már én etetlek.

 10. Rájöttem, hogy te csak egy troll vagy. Ugyanúgy utálod a fideszt, mint más, csak te legalább élvezed is a feszültség keltését.

 11. A Fideszt megalakulása óta kedvelem, azóta minden szavazáson rájuk szavaztam. Még külföldről is hazautaztam, hogy rájuk szavazhassak.
  Orbán Viktor a legnagyobb államférfi.
  Te pedig kussolsz, cseléd.

 12. Ti, buta emberek azt feltétezitek, hogy mindenki mást is csak az motivál, ami titeket is. Ti lusta komcsik mindent csak pénzért csináltok, vagy valamilyen haszonért.

 13. Veled valami nagyon nagy baj van! Jobb lenne, ha mennél apáddal Grazba. Talán tudnak még rajtad segíteni.Szerencsétlen kis köcsög bozgor!

 14. Inkább megköszönnéd te szerencsétlen. Vagy nem jó a méret? Van ott még ahol ez volt, úgyhogy most már ezzel foglalkozzál, vagy szólok anyádnak, hogy tiltson le a netről. Kis hülye köcsög!

 15. Mária bácsinak üzenem: A Brent hordó olajár 2010 áprilisában 85 dollár volt, jelenleg 45 dollár!!! Ez pontosan 47 % árcsökkenés! Mennyi is a te dicsőített rezsicsökkenésed????

 16. Azt bmeg, meg amikor majdnem 4,5 milliót fizettem tüzivízért és ivóvízért egy 100 m-es szakaszon. A szennyvizet 2,5 milláért mérik ugyanerre a szakaszra. Gondolja valaki agymosott fideszes patkány, hogy ingyé’ van a rezsicsökkentés? Itt ahol a cégem van, ebből 2 házat veszek.

 17. Szép vagy! Ha azt hiszed, hogy zavar a gyerekes viselkedésed, tévedsz. Egyszer mindenki meglakol a bűneiért, Hitler is felfordult, Sztálin is, de még Causescu is veszett kutya módjára végezte. Másrészt senki nem visz el magával semmit és ha van isteni igazságszolgáltatás, ezek azért szívni fognak.

 18. ??????? Ez a tipikus mellébeszélés. A tényekre már nincs válasz? Segítsek? Esetleg: Gyurcsány…., vagy Soros….

 19. LOL MIÉP tag voltam, amíg volt, de sebaj. A Fideszt akkoriban csak Zsidesznek hívtuk… Ki tudja miért? 😉 Komcsipalánták, meg áljobboldaliak gyülekezete, párttitkárok fiai és lányai. Amikor összeomlott az MDF rögtön jobboldaliak lettek egy kemény libsi pártból. Milyen fura….. Beszoptátok a nemzeti szövegüket, de náluk még a Maszop is nemzetiebb: Idióta droid vagy, a kutyámat nem bíznám rátok.

 20. Te ostoba libsi-náci!
  1) azért hívtátok “Zsidesznek”, mert antiszemita mocskos söpredék vagytok
  2.)a Fidesz már régen konzervatív párt volt, amikor az MDF összeomlott. Vagy szenilis vagy, vagy hazudsz.
  Lejárt az időd, vén idióta, kussolhatsz.

 21. Igaz, hogy kamu képpel trollkodsz, de pont olyan leharcolt vén ribancot kellett választanod, mint a bableveses Wittner Mariska? Gyanítom, még ez is túl jó hozzád képest.

 22. 1. Nem vagyok antiszemita, de teljesen mindegy, nem vitázok trollokkal. A MIÉP meg már nincs is, kikről beszélsz?
  2. Mitől lett konzervatív? Mer folyton a KDNP-t savazta? Milyen fura, most meg beállt mellé. Leszalámizta a Kisgazda pártot is, tipikus komcsi módszerek, volt kitől tanulniuk. Ember nekem ne magyarázd meg, mert akkor voltam 20 éves, jól emlékszem mindenre, csak aki nem akarja, az nem tudja. A Fidesz szavazók IQ szintje amúgy is alacsony, most mutatták ki, de elég olvasnom téged, meg a társaidat.

 23. Visszatáncoltál, mocskos náci. Zsidóztál már akkor is és még büszke is vagy rá. Nem úszod meg, vén mocsok.

 24. Lebuktál, tipikus libsi duma, kijöttek a gyökerek. 🙂 Jobban szeretem egyébként a zsidókat, mint a fajtádat, az legalább összetartó nép.

 25. Azt hittem, hogy ez egy 10 éves fénykép, amikor meggyújtottak 50 db. gyertyát a születésnapi tortáján 🙂

 26. Kedves Mária Néni! Hogy tetszett ezt csinálni? Tanácsot kérek! A felsorolást elnézve én csak úgy tudom elképzelni a majdnem egy milliós megtakarítást, ha legalább tízsterese a rezsije!

 27. Ha nem volna Mária néni, vége volna az ellenszélnek!Nem veszitek észre, hogy szívat benneteket! Ne reagáljatok a hozzászólására!

Leave a Reply

Your email address will not be published.