Nyugdíjasok százai tolongnak a kormány új ötlete okán – megmutatjuk, miről van szó, nehogy lemaradj róla

Nyugdíjasokkal oldaná meg a kormány a munkaerőhiányt, ők pedig úgy tűnik, vevők az ötletre. Még csak pár hete lehet jelentkezni a nyugdíjas szövetkezetekbe, a miskolci irodában mégis egymásnak adják a kilincset a munkába vágyó idősek. A többség a pénz miatt megy, de sokan annak is örülnek, hogy kiszabadulnak a négy fal közül. Az iskolák és a kórházak pedig alig várják, hogy végre elég emberük legyen. – arja az abcug.hu

“Itt jön a nyugdíj, aztán albérlet, villanyszámla, tévé… Muszáj, hogy legyen munka, különben nem tudok megélni” – mondta a 65 éves Györgyi egy augusztusi szerda délután, tenyérnyi naptárat szorongatva a kezében. Egy hét telt el azóta, hogy belépett a miskolci Harmadik Kor Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetbe, és most azért jött vissza az ügyfélszolgálatra, hogy érdeklődjön: van-e már valami munka. Csalódnia kellett, mert a pár hete alakult szövetkezet még csak most fog megállapodni azokkal a munkaadókkal, akik szívesen vennének fel nyugdíjasokat.

Ha meglesznek a szerződések, az interneten lehet majd válogatni az állásajánlatok közül. Györgyi viszont nem ért a számítógéphez, ezért úgy döntött, minden héten visszajár, amíg ki nem közvetítik valahová. “Nem arról van szó, hogy unatkozom, és mászkálhatnékom van. Szegény vagyok, még ha nem is látszik rajtam” – mondta Györgyi, akinek 54 ezer forint a nyugdíja, abból kellene kifizetnie a lakást, a rezsit és a szívgyógyszereit, amiből hatfélét kell szednie. Nyolc órát nem bírna, de négy órában szívesen elmenne takarítani egy orvosi rendelőbe, ha lenne hely.

A legtöbb miskolci és környékbeli nyugdíjas a tévében hallotta, hogy Kósa Lajos fideszes és Harrach Péter KDNP-s frakcióvezetők nyugdíjas szövetkezeteken keresztül csábítanák vissza dolgozni az időseket. Az indoklás szerint ezzel lehetne enyhíteni a munkaerő-hiányt, és Kósa júniusban arról is beszélt, hogy egymillió nyugdíjast érdekelne a dolog. A nyugdíjasoknak egyszeri belépési díjat kell fizetniük (Miskolcon száz forintot), cserébe a szövetkezet munkatársai segítenek munkát találni nekik.

Kórházakban is várják a nyugdíjasokat

“Rejtvényfejtés helyett jó lesz” – bizakodott Erzsébet, miközben várakozott, hogy ő is kitöltse a szövetkezeti jelentkezési lapot. Ebben rákérdeznek az iskolai végzettségére, hogy milyen típusú munkát vállalna, és hány órában dolgozna. Az augusztus elejei nyitás óta nagyjából 250 nyugdíjas jelentkezett tagnak a miskolci irodában, és a szövetkezet igazgatója, Kiss Gábor szerint ugyanennyien regisztráltak az interneten is. “Szeretnénk, ha 2-3 hónap múlva legalább százan dolgoznának, egy év múlva pedig ezer tagot szeretnénk” – mondta.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly 108 ezer forint volt az átlagos nyugdíj összege.

Az Abcúgnak nyilatkozó érdeklődők többsége ennek körülbelül a felét, ötvenezer forintot kap, de hallottunk harmincezer körüli összeget is. “Még 50 ezer jó lenne mellé, télen kijönne a fűtés” – mondta Mária, aki 54 ezer forintot kap. Valaha kereskedelmit végzett, ezért most is egy kisboltban dolgozna. “Nekünk már jobb az, mint a nagy. Csendesebb. Tavaly is mentem volna már, csak beteg lett az anyukám”.

Aranka nem tudja, mennyit kaphatna a kórházi munkáért, de Máriánál optimistább.

Talán nyolcvanezret? Mióta nyugdíjas vagyok, nem voltam sehol. Szeretnék felmenni a Kékes-tetőre, vagy elmennék valahova délre. A Balatonhoz nem, mert az messze van. Végre egy kicsit magamra is tudnék gondolni.

Így is vannak, akiket inkább a hasznos időtöltés motivál. “Van, aki bankból ment nyugdíjba, tisztességes pénzt kap, de négy órában jönne dolgozni. Akár a szövetkezet működésében is részt venne, behozná a korábbi kapcsolatait” – mondta Kiss. Galambosné olyannal is találkozott már, aki ugyan főiskolát végzett, mégis közölte, hogy portásnak menne, mert “nem akar már gondolkodni”.

forrás: abcug.hu

Hülyének nézik a nyugdíjasokat

Elég nagy szégyen, hogy a kormány nem a nyugdíjakat akarja emelni hanem a nyugdíjasokat akarja újra munkába állítani. Miközben a Fidesz 2016-ban azzal hencegett, hogy 0,9% lesz a nyugdíjemelés és még 10 ezres utalványokat küldözgetett, addig az a szomorú igazság, hogy hazánkban létminimum alatt élnek a nyugdíjasok egy jelentős része.

 

54 Comments

 1. Mária néni drága! Tetszik tudni az átlag úgy születik, hogy az egyiknek 54000.- a másiknak 163000.- , így az átlag 108 500.- . A magáé nyílván a 163000.- -hoz van közelebb, azért imádja a narancsot annyira.
  A másik, amire szeretném a kedves figyelmét felhívni, hogy tessék szíves lenni tájékozódni, és utána libsizni és ilyeneket ugatni. Ez egy kicsit unalmas már. Tessék szíves lenni észrevenni, hogy mire használják fel magát.

 2. Sok a lusta parazita. Nem dolgoztak, elcsalták a járulékokat, leszázalékoltatták magukat, most meg ácsingóznak más pénzéte, azaz a nyugdíjra.

 3. Drága Mária néni! nem vagyok libsi és nem ugatok , legfeljebb az aki mondja másra,mert ugye minden ember magából indul ki.A barátnőm nyugdíja írd és mond 56 ezer Ft. teccik érteni????????? Olvashatóan írtam ???????? Ja és 72 éves. Tessen őrülni hogy magának olyan sok van. Futi mindenre, Adriai nyaralás, télen sielés Svájcban vagy Franciahonban.További jó egészsséget és fröcsögést

 4. hogy a barátnőjének 56.000,- forint a nyugdíja:
  1.) attól még az átlagnyugdíj 106 ezer forint
  2.) attól én még nem leszek nyugdíjas
  3.) attól még nem kell megtöbbszörözni a “?” jeleket
  4.) attól én még Olaszországban és a Balatonon nyaralok
  5.) attól még nem fogok síelni, amikor vitorlázni szeretek.

 5. Te idióta EZ AZ ÁTLAG , ha egyáltalán tudod, hogy ez mit jelent! Jobb lenne, ha nem irkálnál ilyen marhaságokat, legalább nem járatnád le magad!

 6. A ,, libsik ” szerint nem az átlagnyugdíj 24000, meg 54000, hanem a min. nyugdíj meg a közmunkabér!!! Libsizés, cigányozás, zsidózás, szocizás, komcsizás helyett inkább utána kellene nézni a különböző adatoknak !!!

 7. Viktorkádék hangoztatják, hogy 47000- ből. meg lehet élni !!! A különböző jelzőknél ugye magadra gondoltál???A kutyák ugatnak, meg te !!! Az emberek többsége beszélni, mondani és írni szokott !!!

 8. Mária! Fölösleges hozzászólni, ha fogalomad sincs arról miről van szó! Egyél még egy-két kiló narancsot, még akkor is ha kicsit már rohad, hátha segít!

 9. Te nem tudod miből teremtődik az átlag? Miből számolható ki? A te magas nyugdíjadbol és az én alacsony nyugdijambol.Tehát neked van 250000,-nekem 28000,- akkor annak mennyi az átlaga! Te nagyon okos .114000-.

 10. 1.) nekem nincs nyugdíjam, abból így nem lehet átlagot számítani.
  2) az átlagos nyugdíj ún. súlyozott átlag, vagyis nem úgy számítják, ahogy a buta feleddel gondold.

 11. Marika néni,hogy Te mennyire buta vagy,eddig is dolgozhattak a nyugdíjasok,de nem vette le őket a szövetkezet.Na mindegy már demens vagy és ezt nem lehet gyógyítani

 12. JÓ lenne, HA “megnéznéd” a GOOGLE-ban, hogy MIT is jelent az, hogy: ÁTLAG…!!! És: IGENIS(!) VANNAK 46-48-50-52 000 Ft-os nyugdíjak mellett – nagyon SOKAN – “minimál (28.500-,Ft)” – nyugdíjon!!!

 13. Te baromállat, ha az átlag 109 ezer, akkor miért pofázol 28.500,- -ról?
  Aki egész életében nem fizetett be, lógott, csalt, aztán leszázalékoltatta magát, mert büdös volt neki a munka, most ne ácsingózzon az én adómra.

 14. Menj a FENÉBE!!! Olyan SÖTÉT vagy, hogy a világűri “fekete lyuk” is VILÁGÍTANA a fejedben!!! A FEJEDBEN, mert agyad az egy csöppnyi sincs!!! BAROMARCÚ!!!

 15. Ő maga szerint sem nyugdíjas, mi több, a szóhasználata férfinak mutatja. A fotóját az interneten találja, valami kedves, idős hölgy néven fut a kép. Érdekes munkája lehet, azonnal megjelenik ellenzéki oldalakon is, gondolom riadólánc van.

 16. Fúj, micsoda aljas, szemét dolgokat enged meg magának!
  Ja, válasz: tisztességes név! A magáé pedig amit felvett a neten már elég közismerten utált. Gondolom ezért is törölte le a profilját,

 17. Hihetetlen,h.egy,még nem is létező dologról milyen vita indukálódik.Mindkét oldal stílusa minősíthetetlen.Legtöbbjüknek alapvető fogalmakról sincs ismeretük.A csúcs,a súlyozott átlag.Ugyan mire súlyozná?(Persze,lehetne,de akkor miért nem a helytelen súlyozásról folyik a vita?Mert fogalma sincs,hogy számítják és mire alkalmazzák.)Ki,kit tart el?Nem a jelen a problémás(az is),hanem,hogy mi lesz 20 év múlva…A helyesírás katasztrófális,a tudatlanság megdöbbentő.Ez a szignifikáns megjelenése a bölcs népnek.Lesújtó és szánnivaló.

 18. Nyugdíjasok! A pártokban csalódtunk,mindenki csak a saját túléléséért küzdött.Hiába voltunk csaknem annyian ,mint a fidesz szavazók,szétforgácsolódtunk! Az közelgő önkormányzati választásokon csak FÜGGETLEN jelöltekre szavazzunk!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.