Nyugdíjasok százai tolongnak a kormány új ötlete okán – megmutatjuk, miről van szó, nehogy lemaradj róla

Nyugdíjasokkal oldaná meg a kormány a munkaerőhiányt, ők pedig úgy tűnik, vevők az ötletre. Még csak pár hete lehet jelentkezni a nyugdíjas szövetkezetekbe, a miskolci irodában mégis egymásnak adják a kilincset a munkába vágyó idősek. A többség a pénz miatt megy, de sokan annak is örülnek, hogy kiszabadulnak a négy fal közül. Az iskolák és a kórházak pedig alig várják, hogy végre elég emberük legyen. – arja az abcug.hu

“Itt jön a nyugdíj, aztán albérlet, villanyszámla, tévé… Muszáj, hogy legyen munka, különben nem tudok megélni” – mondta a 65 éves Györgyi egy augusztusi szerda délután, tenyérnyi naptárat szorongatva a kezében. Egy hét telt el azóta, hogy belépett a miskolci Harmadik Kor Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetbe, és most azért jött vissza az ügyfélszolgálatra, hogy érdeklődjön: van-e már valami munka. Csalódnia kellett, mert a pár hete alakult szövetkezet még csak most fog megállapodni azokkal a munkaadókkal, akik szívesen vennének fel nyugdíjasokat.

Ha meglesznek a szerződések, az interneten lehet majd válogatni az állásajánlatok közül. Györgyi viszont nem ért a számítógéphez, ezért úgy döntött, minden héten visszajár, amíg ki nem közvetítik valahová. “Nem arról van szó, hogy unatkozom, és mászkálhatnékom van. Szegény vagyok, még ha nem is látszik rajtam” – mondta Györgyi, akinek 54 ezer forint a nyugdíja, abból kellene kifizetnie a lakást, a rezsit és a szívgyógyszereit, amiből hatfélét kell szednie. Nyolc órát nem bírna, de négy órában szívesen elmenne takarítani egy orvosi rendelőbe, ha lenne hely.

A legtöbb miskolci és környékbeli nyugdíjas a tévében hallotta, hogy Kósa Lajos fideszes és Harrach Péter KDNP-s frakcióvezetők nyugdíjas szövetkezeteken keresztül csábítanák vissza dolgozni az időseket. Az indoklás szerint ezzel lehetne enyhíteni a munkaerő-hiányt, és Kósa júniusban arról is beszélt, hogy egymillió nyugdíjast érdekelne a dolog. A nyugdíjasoknak egyszeri belépési díjat kell fizetniük (Miskolcon száz forintot), cserébe a szövetkezet munkatársai segítenek munkát találni nekik.

Kórházakban is várják a nyugdíjasokat

“Rejtvényfejtés helyett jó lesz” – bizakodott Erzsébet, miközben várakozott, hogy ő is kitöltse a szövetkezeti jelentkezési lapot. Ebben rákérdeznek az iskolai végzettségére, hogy milyen típusú munkát vállalna, és hány órában dolgozna. Az augusztus elejei nyitás óta nagyjából 250 nyugdíjas jelentkezett tagnak a miskolci irodában, és a szövetkezet igazgatója, Kiss Gábor szerint ugyanennyien regisztráltak az interneten is. “Szeretnénk, ha 2-3 hónap múlva legalább százan dolgoznának, egy év múlva pedig ezer tagot szeretnénk” – mondta.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly 108 ezer forint volt az átlagos nyugdíj összege.

Az Abcúgnak nyilatkozó érdeklődők többsége ennek körülbelül a felét, ötvenezer forintot kap, de hallottunk harmincezer körüli összeget is. “Még 50 ezer jó lenne mellé, télen kijönne a fűtés” – mondta Mária, aki 54 ezer forintot kap. Valaha kereskedelmit végzett, ezért most is egy kisboltban dolgozna. “Nekünk már jobb az, mint a nagy. Csendesebb. Tavaly is mentem volna már, csak beteg lett az anyukám”.

Aranka nem tudja, mennyit kaphatna a kórházi munkáért, de Máriánál optimistább.

Talán nyolcvanezret? Mióta nyugdíjas vagyok, nem voltam sehol. Szeretnék felmenni a Kékes-tetőre, vagy elmennék valahova délre. A Balatonhoz nem, mert az messze van. Végre egy kicsit magamra is tudnék gondolni.

Így is vannak, akiket inkább a hasznos időtöltés motivál. “Van, aki bankból ment nyugdíjba, tisztességes pénzt kap, de négy órában jönne dolgozni. Akár a szövetkezet működésében is részt venne, behozná a korábbi kapcsolatait” – mondta Kiss. Galambosné olyannal is találkozott már, aki ugyan főiskolát végzett, mégis közölte, hogy portásnak menne, mert “nem akar már gondolkodni”.

forrás: abcug.hu

Hülyének nézik a nyugdíjasokat

Elég nagy szégyen, hogy a kormány nem a nyugdíjakat akarja emelni hanem a nyugdíjasokat akarja újra munkába állítani. Miközben a Fidesz 2016-ban azzal hencegett, hogy 0,9% lesz a nyugdíjemelés és még 10 ezres utalványokat küldözgetett, addig az a szomorú igazság, hogy hazánkban létminimum alatt élnek a nyugdíjasok egy jelentős része.

 

loading...

241 Comments

 1. Mária néni drága! Tetszik tudni az átlag úgy születik, hogy az egyiknek 54000.- a másiknak 163000.- , így az átlag 108 500.- . A magáé nyílván a 163000.- -hoz van közelebb, azért imádja a narancsot annyira.
  A másik, amire szeretném a kedves figyelmét felhívni, hogy tessék szíves lenni tájékozódni, és utána libsizni és ilyeneket ugatni. Ez egy kicsit unalmas már. Tessék szíves lenni észrevenni, hogy mire használják fel magát.

 2. Sok a lusta parazita. Nem dolgoztak, elcsalták a járulékokat, leszázalékoltatták magukat, most meg ácsingóznak más pénzéte, azaz a nyugdíjra.

 3. Drága Mária néni! nem vagyok libsi és nem ugatok , legfeljebb az aki mondja másra,mert ugye minden ember magából indul ki.A barátnőm nyugdíja írd és mond 56 ezer Ft. teccik érteni????????? Olvashatóan írtam ???????? Ja és 72 éves. Tessen őrülni hogy magának olyan sok van. Futi mindenre, Adriai nyaralás, télen sielés Svájcban vagy Franciahonban.További jó egészsséget és fröcsögést

 4. hogy a barátnőjének 56.000,- forint a nyugdíja:
  1.) attól még az átlagnyugdíj 106 ezer forint
  2.) attól én még nem leszek nyugdíjas
  3.) attól még nem kell megtöbbszörözni a “?” jeleket
  4.) attól én még Olaszországban és a Balatonon nyaralok
  5.) attól még nem fogok síelni, amikor vitorlázni szeretek.

 5. Te idióta EZ AZ ÁTLAG , ha egyáltalán tudod, hogy ez mit jelent! Jobb lenne, ha nem irkálnál ilyen marhaságokat, legalább nem járatnád le magad!

 6. A ,, libsik ” szerint nem az átlagnyugdíj 24000, meg 54000, hanem a min. nyugdíj meg a közmunkabér!!! Libsizés, cigányozás, zsidózás, szocizás, komcsizás helyett inkább utána kellene nézni a különböző adatoknak !!!

 7. Viktorkádék hangoztatják, hogy 47000- ből. meg lehet élni !!! A különböző jelzőknél ugye magadra gondoltál???A kutyák ugatnak, meg te !!! Az emberek többsége beszélni, mondani és írni szokott !!!

 8. Mária! Fölösleges hozzászólni, ha fogalomad sincs arról miről van szó! Egyél még egy-két kiló narancsot, még akkor is ha kicsit már rohad, hátha segít!

 9. Te nem tudod miből teremtődik az átlag? Miből számolható ki? A te magas nyugdíjadbol és az én alacsony nyugdijambol.Tehát neked van 250000,-nekem 28000,- akkor annak mennyi az átlaga! Te nagyon okos .114000-.

 10. 1.) nekem nincs nyugdíjam, abból így nem lehet átlagot számítani.
  2) az átlagos nyugdíj ún. súlyozott átlag, vagyis nem úgy számítják, ahogy a buta feleddel gondold.

 11. Marika néni,hogy Te mennyire buta vagy,eddig is dolgozhattak a nyugdíjasok,de nem vette le őket a szövetkezet.Na mindegy már demens vagy és ezt nem lehet gyógyítani

 12. JÓ lenne, HA “megnéznéd” a GOOGLE-ban, hogy MIT is jelent az, hogy: ÁTLAG…!!! És: IGENIS(!) VANNAK 46-48-50-52 000 Ft-os nyugdíjak mellett – nagyon SOKAN – “minimál (28.500-,Ft)” – nyugdíjon!!!

 13. Te baromállat, ha az átlag 109 ezer, akkor miért pofázol 28.500,- -ról?
  Aki egész életében nem fizetett be, lógott, csalt, aztán leszázalékoltatta magát, mert büdös volt neki a munka, most ne ácsingózzon az én adómra.

 14. Menj a FENÉBE!!! Olyan SÖTÉT vagy, hogy a világűri “fekete lyuk” is VILÁGÍTANA a fejedben!!! A FEJEDBEN, mert agyad az egy csöppnyi sincs!!! BAROMARCÚ!!!

 15. Ő maga szerint sem nyugdíjas, mi több, a szóhasználata férfinak mutatja. A fotóját az interneten találja, valami kedves, idős hölgy néven fut a kép. Érdekes munkája lehet, azonnal megjelenik ellenzéki oldalakon is, gondolom riadólánc van.

 16. Fúj, micsoda aljas, szemét dolgokat enged meg magának!
  Ja, válasz: tisztességes név! A magáé pedig amit felvett a neten már elég közismerten utált. Gondolom ezért is törölte le a profilját,

 17. Hihetetlen,h.egy,még nem is létező dologról milyen vita indukálódik.Mindkét oldal stílusa minősíthetetlen.Legtöbbjüknek alapvető fogalmakról sincs ismeretük.A csúcs,a súlyozott átlag.Ugyan mire súlyozná?(Persze,lehetne,de akkor miért nem a helytelen súlyozásról folyik a vita?Mert fogalma sincs,hogy számítják és mire alkalmazzák.)Ki,kit tart el?Nem a jelen a problémás(az is),hanem,hogy mi lesz 20 év múlva…A helyesírás katasztrófális,a tudatlanság megdöbbentő.Ez a szignifikáns megjelenése a bölcs népnek.Lesújtó és szánnivaló.

 18. Nyugdíjasok! A pártokban csalódtunk,mindenki csak a saját túléléséért küzdött.Hiába voltunk csaknem annyian ,mint a fidesz szavazók,szétforgácsolódtunk! Az közelgő önkormányzati választásokon csak FÜGGETLEN jelöltekre szavazzunk!!!!

 19. I simply wanted to construct a quick word so as to appreciate you for all the splendid advice you are posting at this site. My particularly long internet search has finally been compensated with good knowledge to write about with my close friends. I ‘d repeat that most of us readers actually are undoubtedly blessed to live in a very good site with many special individuals with interesting strategies. I feel quite grateful to have discovered your entire webpages and look forward to plenty of more exciting moments reading here. Thanks a lot once more for all the details.

 20. Thank you so much for providing individuals with remarkably marvellous possiblity to read critical reviews from this blog. It really is very pleasurable and jam-packed with a lot of fun for me personally and my office friends to visit your website no less than thrice in 7 days to read through the latest guides you will have. And definitely, we’re actually motivated with your attractive secrets you serve. Certain 1 areas on this page are without a doubt the very best we have all ever had.

 21. I just wanted to post a remark so as to thank you for all of the marvelous ways you are sharing on this site. My time intensive internet research has at the end of the day been compensated with wonderful strategies to share with my colleagues. I ‘d say that most of us website visitors are rather fortunate to be in a fabulous community with very many awesome individuals with good plans. I feel very blessed to have come across your website page and look forward to many more fabulous moments reading here. Thanks once more for all the details.

 22. Thank you a lot for giving everyone an exceptionally special chance to check tips from this web site. It can be very lovely and as well , packed with a lot of fun for me personally and my office fellow workers to visit your site not less than 3 times in one week to see the new stuff you have got. And definitely, I’m usually contented concerning the spectacular strategies you serve. Some 3 ideas in this post are in reality the very best we’ve ever had.

 23. I have to express thanks to you just for rescuing me from such a challenge. After checking through the online world and finding solutions which are not beneficial, I assumed my entire life was done. Living without the solutions to the problems you’ve sorted out by means of your entire short article is a critical case, as well as the ones that could have badly affected my career if I hadn’t noticed your site. Your own skills and kindness in maneuvering all the stuff was tremendous. I don’t know what I would have done if I had not come upon such a thing like this. I can also at this time relish my future. Thanks so much for this professional and result oriented help. I won’t hesitate to recommend the website to anyone who needs to have guidelines about this subject matter.

 24. I am glad for writing to let you understand what a fabulous encounter our princess developed viewing yuor web blog. She realized so many pieces, most notably how it is like to have a very effective teaching mood to make many people without problems learn about specific hard to do things. You actually surpassed our own expectations. Thank you for distributing these helpful, dependable, informative and also fun tips about this topic to Janet.

 25. Thank you so much for providing individuals with remarkably marvellous possiblity to read in detail from this web site. It can be so beneficial and as well , stuffed with fun for me personally and my office fellow workers to search your web site more than 3 times every week to find out the newest issues you have. And lastly, I’m so always happy with your tremendous tips you give. Some 1 areas in this posting are essentially the very best we have all had.

 26. My spouse and i ended up being very joyful Edward could complete his homework through the precious recommendations he made from your very own site. It is now and again perplexing just to always be giving for free facts which often many people could have been making money from. And we all take into account we’ve got the blog owner to thank for this. The main explanations you have made, the easy blog navigation, the friendships you will help to engender – it’s got all fabulous, and it is aiding our son in addition to us reason why this subject is pleasurable, which is certainly exceptionally serious. Thank you for all the pieces!

 27. I wanted to create you this little note in order to thank you over again over the pleasing concepts you have shared on this website. It is so seriously generous of people like you to deliver unhampered exactly what a number of us could possibly have made available for an electronic book to earn some cash on their own, specifically seeing that you could possibly have done it if you ever wanted. These advice also served to become good way to fully grasp that some people have a similar passion the same as my personal own to realize whole lot more in regard to this problem. I think there are lots of more enjoyable moments in the future for many who find out your blog post.

 28. I must convey my passion for your kind-heartedness giving support to visitors who should have help on in this subject. Your real commitment to passing the message along has been amazingly invaluable and has all the time enabled ladies like me to reach their targets. Your informative instruction entails so much a person like me and even further to my colleagues. Thanks a ton; from each one of us.

 29. Needed to create you this tiny word in order to say thank you as before for the fantastic pointers you’ve contributed in this case. This has been so seriously open-handed with you to allow extensively all many of us could possibly have made available as an e book to earn some bucks for themselves, principally given that you could possibly have done it if you wanted. The inspiring ideas also acted to be the fantastic way to fully grasp that the rest have the identical desire like my personal own to know a lot more with respect to this condition. I think there are many more fun moments up front for those who looked over your website.

 30. Thank you for each of your labor on this website. My daughter delights in doing internet research and it’s really easy to see why. Most of us know all of the compelling medium you create helpful information through this blog and in addition invigorate contribution from the others about this article and our favorite daughter is always being taught a lot. Have fun with the remaining portion of the new year. You are performing a first class job.

 31. I simply wanted to thank you so much once more. I am not sure the things that I could possibly have done in the absence of the aspects revealed by you directly on that area. It became a real troublesome circumstance in my opinion, however , coming across a new skilled form you resolved the issue made me to leap for fulfillment. I’m happier for this help as well as hope that you recognize what a great job you’re getting into training others by way of your web blog. Probably you haven’t encountered all of us.

 32. I wish to convey my respect for your kindness for folks that must have help on this particular situation. Your real dedication to passing the message along ended up being particularly productive and has specifically allowed employees like me to realize their pursuits. Your amazing helpful hints and tips indicates a whole lot to me and especially to my peers. Many thanks; from all of us.

 33. I am only writing to let you understand what a perfect discovery my child gained checking yuor web blog. She came to find several issues, which include how it is like to possess an excellent coaching style to get folks really easily learn specified extremely tough issues. You undoubtedly exceeded her desires. Thanks for coming up with the productive, dependable, edifying not to mention cool tips on your topic to Evelyn.

 34. My wife and i felt very thrilled that Michael managed to complete his survey because of the precious recommendations he got out of your web site. It is now and again perplexing to just always be giving out procedures that many most people have been making money from. We discover we need the blog owner to thank for this. The specific explanations you’ve made, the simple website menu, the relationships you will aid to engender – it’s got all superb, and it’s aiding our son in addition to our family reason why that concept is entertaining, which is seriously mandatory. Many thanks for all!

 35. I wanted to create you that very small observation to say thank you over again just for the spectacular tactics you have discussed in this case. It has been strangely open-handed with people like you giving freely just what a lot of people would have distributed as an e book to help with making some money on their own, chiefly now that you could possibly have done it if you desired. The solutions as well worked to become a easy way to know that some people have the same fervor just like my own to grasp more around this problem. I believe there are numerous more enjoyable sessions up front for individuals who find out your website.

 36. I not to mention my buddies were found to be going through the excellent secrets and techniques found on your web site and suddenly I had a horrible feeling I never expressed respect to you for those strategies. All of the ladies came for this reason happy to learn them and have now undoubtedly been tapping into these things. Appreciation for really being considerably considerate and then for selecting certain brilliant themes millions of individuals are really needing to understand about. Our sincere regret for not expressing gratitude to you earlier.

 37. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who was conducting a little homework on this.
  And he actually ordered me breakfast due to the fact that I stumbled upon it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanks for spending some time to talk about this subject here on your site.

 38. I am not sure where you’re getting your information, but good topic.
  I needs to spend some time learning much more or understanding more.
  Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.

 39. each time i used to read smaller articles which as well clear
  their motive, and that is also happening with this paragraph which I am reading at this time.

 40. Have you ever considered about adding a little bit more than just your
  articles? I mean, what you say is fundamental and everything.
  Nevertheless think about if you added some great photos or video clips to give your posts more,
  “pop”! Your content is excellent but with images and
  video clips, this site could certainly be one of the greatest in its niche.
  Excellent blog!

 41. Right here is the right web site for everyone who wishes to find out about this topic.
  You know a whole lot its almost tough to argue with you (not that I personally will need to…HaHa).
  You certainly put a fresh spin on a subject that has been discussed for many years.

  Wonderful stuff, just wonderful!

 42. Hello! I realize this is somewhat off-topic however
  I had to ask. Does building a well-established blog like yours require
  a lot of work? I’m completely new to writing a blog but I do write in my
  journal every day. I’d like to start a blog so I can share my personal experience and feelings online.
  Please let me know if you have any recommendations or tips
  for new aspiring bloggers. Appreciate it!

 43. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video
  to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your
  intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us
  something informative to read?

 44. Thanks so much for providing individuals with a very breathtaking possiblity to discover important secrets from this site. It is always very pleasurable and as well , jam-packed with a lot of fun for me personally and my office colleagues to visit your site particularly 3 times in a week to study the newest secrets you have got. And of course, we are usually pleased with your remarkable tips and hints served by you. Some 3 areas in this posting are really the most efficient we have ever had.

 45. Thank you, I’ve recently been searching for information about this subject for a while and yours is the best I have came upon so
  far. But, what in regards to the bottom line? Are you certain in regards to the supply?

 46. Hi there I am so thrilled I found your web
  site, I really found you by error, while I was browsing on Google for something else, Anyways I am here now
  and would just like to say thanks for a fantastic post and a
  all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time
  to browse it all at the minute but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great
  deal more, Please do keep up the great job.

 47. Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve
  been trying for a while but I never seem to get there!
  Appreciate it

 48. I wish to convey my admiration for your kindness supporting people who require assistance with in this concept. Your very own commitment to passing the solution around had been amazingly beneficial and has regularly encouraged those like me to arrive at their desired goals. Your informative publication indicates so much a person like me and extremely more to my office colleagues. Regards; from all of us.

 49. My spouse and i felt absolutely thrilled when Albert could round up his basic research through the entire ideas he made when using the web site. It’s not at all simplistic just to happen to be offering facts some other people could have been selling. So we see we need the blog owner to give thanks to because of that. The specific explanations you’ve made, the easy site navigation, the relationships you can assist to engender – it’s got mostly remarkable, and it’s assisting our son and us consider that the topic is enjoyable, which is seriously serious. Thanks for everything!

 50. I definitely wanted to develop a brief message to thank you for some of the marvelous concepts you are writing on this site. My extensive internet investigation has now been paid with excellent information to share with my guests. I would mention that most of us readers actually are definitely blessed to dwell in a really good network with many marvellous people with beneficial basics. I feel pretty lucky to have come across your entire webpages and look forward to tons of more fabulous minutes reading here. Thanks a lot once more for a lot of things.

 51. I and my pals appeared to be reviewing the excellent guidelines from the website and so before long I had an awful feeling I never expressed respect to the web site owner for them. Those ladies had been for this reason stimulated to read them and have now pretty much been enjoying those things. Thanks for actually being simply considerate as well as for considering varieties of ideal areas millions of individuals are really needing to understand about. My personal sincere regret for not saying thanks to earlier.

 52. I simply wanted to develop a brief remark in order to appreciate you for the precious tricks you are sharing at this site. My time intensive internet research has now been paid with sensible concept to talk about with my companions. I would assert that many of us readers actually are truly endowed to be in a really good site with very many awesome professionals with beneficial techniques. I feel quite lucky to have encountered the weblog and look forward to so many more exciting times reading here. Thanks a lot again for everything.

 53. Hey! I know this is kind of off-topic however I had to ask.
  Does building a well-established website like yours require a massive amount work?
  I’m completely new to blogging but I do write in my journal on a daily basis.
  I’d like to start a blog so I can share my own experience and
  views online. Please let me know if you have any ideas or tips for brand new aspiring blog owners.
  Appreciate it!

 54. I have to show thanks to this writer for bailing me out of such a situation. Just after looking throughout the search engines and getting views that were not pleasant, I figured my entire life was gone. Being alive devoid of the approaches to the issues you have solved as a result of your main short article is a critical case, as well as those that would have adversely affected my career if I had not noticed your website. The knowledge and kindness in touching all the details was vital. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t discovered such a stuff like this. I can also at this point look forward to my future. Thanks so much for your impressive and effective guide. I won’t be reluctant to refer the sites to any individual who should receive direction about this area.

 55. I precisely desired to say thanks again. I am not sure the things that I would’ve done without those tips and hints revealed by you on my theme. It truly was the troublesome difficulty in my opinion, however , taking a look at the specialized manner you processed it made me to leap for joy. I am happier for your advice and expect you realize what a powerful job that you are undertaking training most people all through your website. Most probably you’ve never come across all of us.

 56. A lot of thanks for your whole effort on this web site. My niece loves making time for investigation and it’s easy to understand why. A number of us know all regarding the compelling tactic you deliver simple strategies through your blog and as well as attract response from the others on this idea while my princess is certainly studying a lot. Take advantage of the remaining portion of the year. You are conducting a really great job.

 57. I’m also commenting to let you understand of the brilliant encounter my friend’s girl gained going through your web page. She learned a lot of details, with the inclusion of how it is like to possess an awesome teaching mindset to let the rest clearly know a variety of extremely tough things. You truly surpassed our own expectations. I appreciate you for imparting these warm and friendly, dependable, explanatory and even fun tips about this topic to Emily.

 58. First of all I would like to say terrific blog!
  I had a quick question in which I’d like to ask if you do
  not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your head before writing.

  I have had difficulty clearing my mind in getting my thoughts out.
  I do enjoy writing however it just seems like the first
  10 to 15 minutes are generally lost simply just trying to
  figure out how to begin. Any recommendations or tips?
  Cheers!

 59. Thanks so much for giving everyone a very remarkable chance to check tips from this web site. It’s usually so pleasurable and also packed with a lot of fun for me personally and my office co-workers to search your site particularly three times weekly to read the new issues you have got. And of course, I’m usually fascinated for the unique tricks you serve. Certain 4 points in this post are unquestionably the most efficient we have ever had.

 60. I intended to draft you that very small note to finally give thanks yet again just for the pretty advice you’ve featured on this site. This is quite particularly open-handed with you to present unhampered what exactly a lot of people could have offered for an electronic book to get some cash on their own, chiefly seeing that you might have done it in the event you considered necessary. Those thoughts in addition acted to become good way to realize that most people have the same passion just as mine to know a great deal more regarding this condition. I’m certain there are some more enjoyable occasions in the future for individuals that check out your blog post.

 61. I want to get across my love for your kind-heartedness for people who actually need help with your area of interest. Your special commitment to passing the message along appeared to be exceptionally practical and have empowered regular people just like me to achieve their goals. Your new warm and helpful key points signifies this much to me and substantially more to my peers. Thanks a ton; from everyone of us.

 62. I simply desired to appreciate you once again. I’m not certain what I would have used without the entire thoughts shared by you relating to such subject. It was before a real traumatic scenario in my position, but being able to view this specialized style you treated the issue forced me to weep with joy. I’m grateful for your information and in addition wish you recognize what a powerful job that you’re carrying out educating the rest with the aid of a site. Most probably you haven’t encountered any of us.

 63. I’m also commenting to let you be aware of what a impressive discovery my cousin’s daughter obtained studying your web site. She realized numerous pieces, which included what it is like to have an incredible giving spirit to make folks with ease gain knowledge of specific tortuous things. You truly exceeded readers’ expected results. Thank you for imparting such informative, safe, revealing and even cool thoughts on your topic to Sandra.

 64. Thanks a lot for providing individuals with an exceptionally pleasant possiblity to read critical reviews from here. It is always so amazing and as well , full of a lot of fun for me personally and my office acquaintances to search your web site particularly thrice in a week to read the newest stuff you have. And definitely, we are actually satisfied with the magnificent techniques served by you. Some two areas on this page are rather the most effective we’ve ever had.

 65. I’ve been browsing online more than three hours today, yet I
  never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough
  for me. Personally, if all website owners and bloggers made good
  content as you did, the net will be a lot more
  useful than ever before.

 66. I actually wanted to send a simple remark to appreciate you for some of the fantastic tactics you are giving out on this website. My time consuming internet search has at the end of the day been honored with beneficial content to share with my colleagues. I ‘d assert that many of us site visitors are undeniably endowed to dwell in a fantastic site with very many outstanding individuals with good suggestions. I feel quite lucky to have used your webpages and look forward to tons of more brilliant minutes reading here. Thank you once again for everything.

 67. Hey would you mind letting me know which webhost
  you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely
  different web browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you recommend a good web hosting provider at a
  fair price? Thanks, I appreciate it!

 68. Thanks so much for giving everyone an extremely memorable chance to discover important secrets from this blog. It’s usually very ideal and also full of amusement for me personally and my office acquaintances to search your site at a minimum thrice a week to read the latest items you have. Not to mention, we are usually pleased considering the astounding suggestions you give. Some 3 ideas in this posting are basically the most efficient we have all had.

 69. I’m writing to let you be aware of of the extraordinary encounter my daughter enjoyed reading the blog. She mastered lots of things, which include how it is like to possess a great teaching character to make men and women effortlessly know some complicated matters. You really did more than her expected results. Many thanks for coming up with such priceless, trusted, educational not to mention easy tips on that topic to Sandra.

 70. I precisely desired to appreciate you again. I do not know what I would’ve carried out without the entire aspects documented by you over such a industry. It was before a difficult matter for me personally, nevertheless spending time with the well-written approach you solved the issue forced me to cry for happiness. Now i am thankful for this assistance and have high hopes you comprehend what a great job you were putting in instructing others thru a site. I know that you haven’t encountered any of us.

 71. I happen to be writing to let you know of the outstanding encounter my friend’s girl obtained using the blog. She picked up such a lot of pieces, including how it is like to possess an incredible helping style to have others without hassle fully understand some impossible subject matter. You actually surpassed people’s expectations. Thank you for showing the powerful, healthy, revealing and also unique tips about that topic to Evelyn.

 72. Needed to post you that very little word to thank you so much yet again on your nice opinions you have provided here. It is quite tremendously open-handed with you to present unreservedly all that a lot of folks might have offered for sale as an e-book to help make some dough for their own end, precisely since you could have tried it in case you desired. The tricks as well served as a fantastic way to be certain that someone else have similar passion similar to mine to know the truth good deal more with respect to this condition. I know there are numerous more pleasant times in the future for those who examine your blog.

 73. I wanted to put you the tiny observation to help give many thanks the moment again regarding the precious knowledge you have shared on this site. This has been certainly particularly open-handed of people like you to provide freely all that some people might have marketed for an e book to generate some money for their own end, notably since you might well have done it if you desired. The tips additionally worked to be a great way to be aware that some people have the same keenness similar to mine to learn lots more when it comes to this condition. I am certain there are several more pleasurable situations in the future for folks who look over your website.

 74. Thank you a lot for providing individuals with remarkably memorable opportunity to read critical reviews from this site. It’s always so cool and as well , stuffed with amusement for me and my office co-workers to search the blog at least 3 times weekly to read the latest guidance you have got. Not to mention, I am just always amazed with all the striking thoughts you give. Certain 2 areas in this article are essentially the finest we have had.

 75. I wish to point out my love for your generosity for men and women that actually need assistance with this particular subject matter. Your personal commitment to passing the message along came to be pretty helpful and have always made folks just like me to reach their endeavors. Your personal informative guideline denotes a great deal to me and somewhat more to my colleagues. Best wishes; from everyone of us.

 76. I want to express my love for your generosity supporting those people who must have assistance with this subject. Your special commitment to passing the solution all through came to be really informative and have in most cases empowered workers like me to realize their targets. The helpful suggestions implies this much a person like me and still more to my peers. Best wishes; from all of us.

 77. I precisely wanted to thank you very much once more. I do not know the things that I would have achieved in the absence of these hints shown by you on such a question. Previously it was a real intimidating dilemma in my opinion, however , observing a new specialized fashion you managed the issue forced me to weep with joy. I am happier for your help and expect you recognize what an amazing job you were carrying out educating many people with the aid of a web site. I know that you haven’t come across all of us.

 78. I just wanted to write down a simple message so as to express gratitude to you for all the lovely guides you are writing here. My time intensive internet lookup has at the end been rewarded with reasonable information to write about with my neighbours. I ‘d repeat that we site visitors are undoubtedly endowed to be in a notable network with very many marvellous individuals with useful secrets. I feel somewhat happy to have discovered your entire website and look forward to really more amazing moments reading here. Thank you once more for all the details.

 79. I am also commenting to make you understand of the brilliant experience my daughter experienced reading through the blog. She figured out lots of issues, with the inclusion of what it’s like to possess a great teaching heart to make others clearly learn specified extremely tough things. You undoubtedly exceeded readers’ expectations. Many thanks for coming up with the invaluable, trusted, educational not to mention fun tips on your topic to Tanya.

 80. Thank you so much for giving everyone a very superb possiblity to read critical reviews from this web site. It’s always very beneficial and as well , stuffed with fun for me and my office colleagues to visit your website particularly three times every week to see the latest issues you will have. And of course, we’re always impressed concerning the tremendous inspiring ideas you serve. Some two facts in this posting are certainly the finest I have ever had.

 81. I wanted to draft you one very small word to be able to say thanks a lot over again about the pleasing methods you’ve featured here. It’s really incredibly open-handed of people like you to deliver openly just what a number of people could have marketed for an ebook in order to make some money on their own, especially since you might well have done it in case you considered necessary. Those strategies as well acted to provide a easy way to know that other people online have the same interest much like mine to know a great deal more in terms of this matter. I believe there are millions of more pleasant opportunities up front for many who looked at your blog post.

 82. I must show my respect for your kind-heartedness supporting individuals who absolutely need guidance on this important theme. Your personal dedication to getting the solution around has been remarkably beneficial and has surely permitted workers just like me to reach their goals. Your new warm and friendly hints and tips entails a lot to me and especially to my colleagues. Thanks a ton; from all of us.

 83. I wanted to write you that tiny observation just to thank you so much yet again over the pleasant techniques you have featured on this site. It’s seriously open-handed with you to deliver easily all that a number of people could have offered as an e-book to earn some cash for their own end, primarily considering the fact that you might have done it if you considered necessary. Those good ideas as well acted to become a fantastic way to recognize that other individuals have a similar dream the same as my personal own to know whole lot more with reference to this condition. I’m certain there are millions of more pleasurable situations in the future for many who examine your blog post.

 84. We stumbled over here different page and thought I may as well check
  things out. I like what I see so now i am following you.
  Look forward to finding out about your web
  page for a second time.

 85. Right here is the right website for everyone who would like to
  understand this topic. You realize so much its almost tough to argue with you (not that I personally would want to…HaHa).
  You definitely put a new spin on a topic that
  has been written about for many years. Excellent stuff, just wonderful!

 86. Hmm it appears like your website ate my first comment (it was extremely long) so I
  guess I’ll just sum it up what I had written and say,
  I’m thoroughly enjoying your blog. I as well
  am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing.
  Do you have any tips for first-time blog writers?
  I’d really appreciate it.

 87. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem
  to get there! Cheers

 88. Excellent blog here! Also your website loads up very fast!
  What web host are you using? Can I get your affiliate link
  to your host? I wish my website loaded up as quickly
  as yours lol

 89. Its like you learn my thoughts! You seem to understand a lot about this, such as you wrote the guide in it or something. I think that you just can do with a few percent to pressure the message house a bit, however other than that, that is magnificent blog. A great read. I’ll certainly be back.

 90. Hey there! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My weblog looks weird when viewing from my apple iphone.
  I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this issue.
  If you have any suggestions, please share. Many thanks!

 91. Hello would you mind stating which blog platform you’re working with?

  I’m planning to start my own blog in the near future but
  I’m having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

 92. Remarkable things here. I’m very satisfied to peer your
  post. Thank you so much and I’m looking ahead to touch you.

  Will you please drop me a mail?

 93. Hi there would you mind letting me know which hosting company you’re
  utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say
  this blog loads a lot quicker then most. Can you
  suggest a good internet hosting provider at a reasonable price?

  Kudos, I appreciate it!

 94. Hi there! This is my first visit to your blog!
  We are a group of volunteers and starting a new initiative in a
  community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a wonderful
  job!

 95. It’s the best time to make a few plans for the longer term and it’s
  time to be happy. I’ve read this publish and if I could I desire to recommend
  you few interesting issues or suggestions. Perhaps you could write subsequent articles referring to this article.

  I desire to read more things about it!

 96. Hi! This is my first visit to your blog! We are
  a team of volunteers and starting a new initiative in a community
  in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a wonderful job!

 97. Have you ever thought about publishing an e-book or
  guest authoring on other websites? I have a blog based upon on the same
  information you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my visitors would
  value your work. If you’re even remotely interested, feel free
  to shoot me an e-mail.

 98. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just too magnificent.
  I actually like what you’ve acquired here, really like what
  you’re saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and
  you still care for to keep it wise. I can not wait
  to read much more from you. This is actually a tremendous web site.

 99. Normally I do not read post on blogs, however I would like to say that this write-up very
  forced me to check out and do it! Your writing taste has been surprised me.
  Thank you, quite great article.

 100. After I originally commented I appear to have
  clicked on the -Notify me when new comments are added-
  checkbox and now whenever a comment is added I recieve 4 emails with the
  same comment. Perhaps there is a means you are able to remove me from that service?
  Kudos!

 101. Fantastic blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own blog soon but I’m a little lost on everything.
  Would you recommend starting with a free platform like
  Wordpress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely overwhelmed ..

  Any tips? Thank you!

 102. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Thank you!

 103. Heya! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due
  to no back up. Do you have any solutions to stop hackers?

 104. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is
  added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service?
  Thank you!

 105. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my
  iPad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My
  apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this
  is entirely off topic but I had to share it with someone!

 106. Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed!

  Very helpful information specifically the last
  part 🙂 I care for such information much. I was looking for this particular info for a long time.

  Thank you and good luck.

 107. I simply want to tell you that I am newbie to blogs and seriously liked this web page. More than likely I’m likely to bookmark your site . You amazingly have impressive well written articles. Appreciate it for revealing your blog.

 108. My brother suggested I might like this website. He used to be totally right.
  This publish actually made my day. You can not consider just
  how so much time I had spent for this information! Thank you!

 109. I have been surfing online more than three hours nowadays, but I never discovered any attention-grabbing article
  like yours. It’s lovely worth sufficient for me.
  In my opinion, if all webmasters and bloggers made just right content as you probably
  did, the internet will be much more helpful than ever before.

Leave a Reply

Your email address will not be published.