Szijjártó Péter beismerte, hogy a félelemkeltés és a gyűlölet vezérli hazánk politikáját

forrás: MTI

A tárcavezető a nagykövetségek, főkonzulátusok vezetői előtt arról beszélt, hogy a biztonságpolitikai kihívás Európában fokozódni fog, a bevándorlás kérdése pedig éles megosztó vonal marad a tagállamok között.

Mint mondta, néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy a világ legbékésebb felén, Nyugat-Európában lesz a legsúlyosabb terrorfenyegetettség, és a híradókban lejátszott közel-keleti képsorok a közvetlen környezetünkben történnek.

A világ sok esetben abba az irányba változott, amit mi magyarok előre jeleztünk, sokszor a mainstreammel szemben – fogalmazott Szijjártó Péter, aki fontosnak nevezte, hogy legyen olyan vezérfonal, amelyhez igazodni lehet a gyors változások közepette.

Ez a vezérfonal továbbra is Magyarország érdeke – szögezte le. Az elmúlt évek tanulságaként jellemezte, hogy aki ezekben a nehéz, változásoktól meggyötört időkben meghunyászkodik, azt “legyalulják”.

Egyrészt rákényszerítik olyan dolgokra, amelyeket nem akarna csinálni, másrészt bokszzsáknak tekintik – fejtette ki, kiemelve: ahogy eddig, ezután sem szeretné egyiket sem. A miniszter értékelése szerint arra is fel kell készülni, hogy az eddigi viták megmaradnak, sőt fokozódnak a következő időszakban, mert az azt okozó tényezők nem a megoldás irányába mutatnak.

Az illegális bevándorlásra adott válaszok jól láthatóan nem közelednek egymáshoz, noha a magyar állásponthoz hasonló kommunikációs elemek már felfedezhetők nyugaton is – mondta.Szijjártó Péter ezek közé sorolta, hogy meg kell különböztetni az illegális bevándorlókat és a menekülteket, Európa védelme a határvédelemnél kezdődik, továbbá Európán kívül kell eldönteni, ki jöhet be.

Jól látszanak azok a törekvések, amelyek Magyarországot is igyekeznek belevonni a kampányba, ezért észnél kell lenni, a kijelentéseket a maguk súlyánál kell kezelni, és mindig meg kell védeni Magyarországot – jelentette ki, hozzátéve: nem szabad engedni, hogy az országot méltatlanul, érdemtelenül, sokszor gyalázatos módon bírálják belpolitikai okok miatt.

A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy komoly dogmák dőltek meg. Nyugat-Európa már nem a világ legbiztonságosabb része, emellett sok társadalmi integrációs modell totális kudarcba fulladt – mondta, utóbbira példaként hozva, hogy az Európát sújtó merényletek jelentős részét olyan már Európában születettek követték el, akiknek felmenőik még Európán kívülről származtak.

Szijjártó Péter arra kérte a jelenlévőket, hogy ne engedjék magukat eltéríteni attól az állásponttól, hogy Európa biztonsági helyzetén lehet javítani, helyre lehet állítani azt.Ehhez más európai politikát kell folytatni, az EU vezetőinek azért kellene összeülniük, hogy ezeket a kérdéseket megoldják, és nem azért, hogy egyes tagállamokat “kipécézzenek” – fogalmazta meg.

MTI

SZIJJÁRTÓ PÉTER: MAGYARORSZÁG ÉRDEKE VEZÉRLI A KÜLPOLITIKÁT

A fenti szövegből is látszik, hogy ezzel Szijjártó beismerte, hogy hazánk külpolitikáját az ellenségkeresés az állandó “háború” vezényli. Jól megtanulták a régi diktátoroktól, hogy hogyan kell félelmet kelteni az emberekben. Jól megtanulták, hogy az “ellenségek” keresése politikailag jövedelmező. Ők híznak és gyarapodnak a gyűlölet politikájuk miatt.

15 Comments

  1. A félelemkeltés, és a gyűlölet a ti féreg kormányzásotok terméke.Mindig csináltok egy ellenség képet, akivel harcolnotok, kell, hogy megvédjetek engem.Migránsok, Gyurcsány, Soros, kenyéradó gazdátok Brüsszel stb. Engem tőletek védjen meg valaki!!! Kösz.

  2. Buta az a hülye anyàd,aki elvetélés helyett a vilàgra hozott… Egyébként meg bekaphatod keresztbe vagy hosszàba…

Leave a Reply

Your email address will not be published.