A Fidesz egyik legnagyobb hazugságát nem támasztják alá az adatok!

Fotó: Konyhás István / Népszabadság (nol.hu)

A Fidesz korábban azzal vádolta a szocialista kormányt, hogy a multik pártján állnak, az ő zsebüket tömik ki pénzzel míg a hazai kisvállalkozók a csőd szélén állnak. Ígéreteik alapján, az Orbán-kormány keményebb kézzel kellett volna, hogy bánjon a multikkal, viszont a legfrissebb elemzések ezt nem támasztják alá. Mutatjuk a számokat.

A Magyar Nemzet derítette ki, hogy másfélszer annyi pénzzel tömte ki a fideszes kormányzat a multinacionális cégek és a nagyvállalatok zsebét, mint a szocialista kabinetek. Az egyedi kormánydöntéseket vették figyelembe a vizsgálat során, és mindkét kormányzat esetében hat-hat évet néztek.

Az adatokból azt látni, hogy 2005–2010 között a szocialista kormányok 111,7 milliárd forintnyi állami támogatást adtak a cégeknek beruházásaikhoz, cserébe azok 24 290 új munkahelyet hoztak létre. A Fidesz ennél bőkezűbben a nagyvállalatokkal. Az Orbán-kormány ugyanis 2011–2016 között 164,9 milliárd forintnyi közpénzt juttatott a cégeknek, és 25 092 új munkahelyet hoztak létre.

A 2010 óta hatalmon lévő Orbán-kormány tehát 47 százalékkal több pénzt adott a nagyvállalati szektornak, mint a szocialisták. Miközben a baloldali kabinetek 4,6 millió forintot adtak egy újonnan létrejövő állásért, addig a jobboldali, nemzeti kormány 6,6 milliót.

Talán nem lövök nagyon mellé ha azt mondom, a fidesz szép és hangzatos kijelentéseit nem nagyon támasztják alá az adatok. Ez korábban is bebizonyosodott már, és most is ez derült ki.


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata

 • Kálmán Tamás

  Sajnos ezeket az adatokat sem az ellenzék sem a média nem publikálja úgy, hogy eljuthasson tömegekhez.

 • Mária néni

  Hazugság. Fake-news

  • Natalia

   Tudjuk, hogy hazugság… Épp ezért sivalkodjad le ide a valós adatokat. Lássuk. 🙂

   • Mária néni

    Meghibbantál? Minden liberális böffenetre lapátoljam neketek a tényeket? Úgyis hazudtok egyfolytában. Titeket csak kussoltatni kell.

    • Natalia

     Figyu anyucinak egyetlen abortusz maradéka!
     A kérdés nem ez volt. Nem érdekel, hogy troll, fiatal, idősebb, nő, esetleg férfi vagy aki arra recskázik otthon, hogy itt provkálja és idegesíti a jó népet. Engem az érdekel továbbra is, hogy ha a cikkben elhangzott adatok nem igazak és hazugság, akkor mi a valós állapot? Tudod, én ilyen kíváncsi vagyok aki nem szeretne tudatlan lenni! Szóval ide sivalkodod végre az igazságot, vagy nem? 🙂

     • Mária néni

      Túl sokat pofázol, libsi.

     • Natalia

      Szevasz öreganyám!
      Bocsi, hogy csak most írok de lejárt a szolgálat.
      Tudod valakinek dolgozni is kell, hogy az ilyen ingyenélő senkiháziak se dögöljenek éhen mint te is vagy, és legyen mit adó formájában ellopni az uniós támogatás mellett.
      Na szóval. Én azt tanultam a suliban, hogy a legnagyobb magyar írók és költők közül Arany János használta a legtöbb szót. A magyar szókincs kb. felét. Ezt csak azért mondom mert a te szókincsed jó ha van 50 szó az eddigi hozzászólásaid alapján. Na már most az ilyen tanulatlan (fő)gyökér az számomra nem ellenfél. És hát eldöntöttem, hogy nem érdemelsz a továbbiakban egy billentyű leütést sem. Kár az energiát rád fecsérelni. Én olyan ember vagyok mint az indiánok. Tisztelem (néha sajnálom bár téged nem, a provokációid miatt) a hibbantakat. Bármennyi éves is vagy, azt már leszűrtem, hogy az éveid száma és az IQ-d közötti különbség nem valami nagy. De talán még annyira nem ártott meg a kereszthuzat az agyadban, hogy felfogd a mondandóm lényegét. (Mondjuk ebben azért nem vagyok teljesen biztos :).)
      És ha már szóba került az irodalom. Sajnos én nem vagyok Arany János. De azért megírtam életem első két soros (kössél bele mert soros-t mondtam) versét is. Igaz ezt Antal Imre után akár Nyomasek Bobó is írhatta volna.

      “Hogy én kinek és mennyit pofázom,
      azt nem te, hanem majd én szabályzom.”

      No öreglány. Akkor söprűre fel (direkt nem e-vel írtam, mert kedvenc
      minisztered beszél ö-sen, (kivétel az esztendő szó mert soha nem mondja,hogy év) a többi meg utánozza), aztán hajrá. De ha elfogadsz egy jó tanácsot szépen száguldozzál te nagyon magyar. Mert a közmondás szerint addig jár a korsó….
      🙂