Orbán Viktor felesége olyan titkokat osztott meg Orbánról, hogy mi is csak pislogunk

forrás: nepszava.hu

A Képmás Magazin még 2012 áprilisában készített interjút a miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval. Akkor nagyon keveseknek adatott meg, hogy olvashassák a beszélgetést, ugyanis online nem, csak nyomtatásban jelent meg. írja a 24.hu

A Képmás Facebook-oldala azonban nemrég azzal a hírrel jelentkezett, hogy már a honlapjukon is elérhető a beszélgetés. Így természetesen, hiába öt éves az interjú, örökérvényű, szemlézzük is.

Rögtön az interjút felvezető lead miatt is érdemes:

Amikor Lévai Anikó a reggeli futásból hazaérkezve ajtót nyitott, még hihettem volna, hogy a miniszterelnök kedvenc desszertjéről vagy a népszerűség árnyoldalairól fogunk beszélgetni. Az összetekert veteményágyás-alaprajzokkal és mezőgazdasági szakkönyvekkel telepakolt íróasztal, ami mellett a nappaliba menet elhaladtunk, azonban már jelezte, hogy nem egy habkönnyű „fitneszinterjú” következik.

Még ha nem is habkönnyű „fitneszinterjú” ez, Lévai azzal kezdte, heti ötször fut, kollégistakora óta fut reggelente. Nem a kondi miatt, így tud gondolkodni a legjobban.

A gyerekek is korán mennek, ki úszni, ki angolórára. Meghajtom őket. A hét és fél éves Flóra téli hajnalokon fogadkozik, hogy ő nem lesz ilyen „gonosz anyuka”, és szerinte egyébként is az úszás nyári sport, télen korcsolyázni kell.

A lánytól egyébként – mesélte anyja – egyszer megkérdezték az óvodában, mit dolgozik Lévai Anikó. Virágot ültet, bevásárol, főz, mos, takarít. „És apukád?” „Ő nem dolgozik” – válaszolta. „Hát, mit csinál?” „Beszélget.”

Rendszeres rádióhallgató, ugyanis közben tud főzni, takarítani, esetleg vasalni, ott hallotta, hogy valaki úgy fogalmazott a hitelfelvételről, azért tette, hogy másoknak imponáljon, olyan dolgokra költött, amire nem is volt szüksége. Erre azt mondta, „más vágányra kell állítani az életünket, főként a gyerekeink életét.”

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elindításakor az volt az álma, hogy sikeres működés esetén 20-25 év elteltével bezárhatják az egészet, nem lesz rájuk szükség. „Ehhez képest nagyobb szükség van a segítségre, mint bármikor.” Ennek pedig az az oka szerinte, hogy a védőhálót jelentő család sokat gyengült.

A saját családjára rátérve arról beszél, hogy higgadt és racionális a családi problémák kezelésében, amíg a férje, Orbán Viktor haza nem ér, onnantól jólesik, hogy átadja a felelősség egy részét. „Egyébként sok gyereket könnyebb nevelni, mint egyet vagy kettőt”, állítja.

Majd újra Flóra lányukról beszélve elmeséli, hogy olyan gyors agya van, mint az apjának. 2012-ben azt mondta Gáspárról, önálló keresettel rendelkező profi futballistaként írta le, aki által ismeri a legújabb zenei vagy öltözködési irányzatokat, a mozikba kerülő filmeket, a legjobb szórakozóhelyeket, „még akkor is, ha nem járok szórakozni.”

Lévai Anikónak két lánytestvére és négy lánya van, arra a kérdésre, hogy könnyen boldogult-e fiús anyaként, azt mondta:

A négy lány nevelése talán kevesebb nehézséget okozott, mint a Gazsié, Viktor szerint a férfilélek mélységeit nem tudom megérteni. De szerencsére van neki apja is, és vele nagyon mély a kapcsolata, így amikor elkezdett kamaszodni, szinte észrevétlenül vette át a nevelését.

A miniszterelnök felesége beszélt még az interjúban halálról, Istenről, dicséretekről és főzésről is, érdemes elolvasni a teljes beszélgetést. A végén elmondta, egyszer szeretne visszaköltözni vidékre gazdálkodni.

forrás: 24.hu


Kérjük, ossza meg ezt a cikket, és likeoljon minket a Facebookon!
Nekünk ezzel segíthet.Tisztelettel köszönjük! Az Ellenszél csapata