A politikai okokból leváltott iskolaigazgató olyat tett, hogy sok kollégája példát vehetne róla

forrás: youtube

Érvénytelenítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma a makói József Attila Gimnázium igazgatói posztjára kiírt pályázatot.

Az intézmény vezetésével az egyik igazgatóhelyettest fogja megbízni az Emmi – tudtuk meg hétfőn délután 5 órakor Rója Istvántól, az eddigi igazgatótól. Ő ezt onnan tudja, hogy a Makóhíradó.hu című internetes portál munkatársa hívta őt ezzel az értesüléssel, érdeklődve, az iskola szervezeti és működési szabályzata hogyan rendelkezik erre az esetre – számolt be az esetről még júliusban a delmagyar.hu

A következő tanévtől is tanára marad a makói József Attila Gimnáziumnak Rója István.

Tény, hogy nála hosszabb ideig nem irányította még senki ezt az intézményt. A 22 év után leváltott vezető több sajtóorgánumokhoz is elküldött levelében köszöni a bizalmat és a közös munkát azoknak, akikkel 1995 óta együtt dolgozott, kollégáknak, diákoknak, szülőknek, hivatalnokoknak.

Kitér arra, hogy Lázár János országgyűlési képviselő az ő ügyében is nyilatkozott: hivatkozva az állami fenntartóra azt állította, az iskola színvonala folyamatosan csökkent. Rója szerint ez rosszindulatú és sértő megállapítás, mert nem volt olyan elemzés, amely ezt vizsgálta volna.

A hét év alatt az iskolával kapcsolatban állt négy fenntartónak a mindennapi működtetés is sokszor feladta a leckét.

“Egy tanévet tartoztunk a Megyei Intézményfenntartó Központhoz. Ez volt a sötét középkor. Ahogy a népnyelv mondja: se pénz, se posztó. Néhány levélváltás volt az éves kapcsolatunk. Ezután jött a Makói KLIK, melynek igazgatója Farkas Éva Erzsébet (a jelenlegi makói polgármester – a szerk.) volt. Két tanévben költségvetésünk sem volt. Örültünk minden nyert pályázatnak. Egyik ilyen alkalommal a pályázati program kezdetén kértem a KLIK-től a pénzünket. A Makóra utalt pénzzel nem tudtak elszámolni. A határidő szorításában innovatív tantestületünk tagjaival adtuk össze a szükséges anyagi erőt, és valósítottuk meg tanulóinknak a pályázatban leírt programot, megtartva megszokott színvonalunkat.”

Rója szerint elmozdításának nem volt szakmai, pedagógiai oka, csakis az, hogy kollégáival együtt aláírta a miskolci pedagógusok oktatáspolitikai vitairatát. Politikai döntés született tehát, amit kár szakmainak feltüntetni.

“Vajon a képviselőink tudják-e, hogy a Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas vendégprofesszorának makói gimnazista volt a tolmácsa? Értesültek-e arról, hogy a Dél-afrikai Köztársaságban a napelemmel működő autók világbajnokságán a negyedik helyezett magyar csapatban fiatal mérnökhallgatóként korábbi tanítványunk is ott volt? Megírtuk az újságokban, hogy az Európai Matematikai Leány Olimpián – ahol az országot négy tanuló képviseli – makói tanulónk először bronz-, majd egy év múlva ezüstérmet szerzett. Tudják-e rólunk, hogy a korosztályos országos labdarúgótorna zalaegerszegi döntőjében makói gimnazisták verték ki a Puskás Akadémia csapatát?” – emlékeztet a pedagógus, aki úgy írja alá a levelet, “hazám és tanítványaim iránti felelősséggel: Rója István magyar állampolgár”.

forrás: delmagyar.hu

46 Comments

 1. Rója István, Igazgató Úr! Dicséretes eredményeket sorolt fel hosszú működésének, idejéről. Csak gratulálni lehet , nem tudom, hogy kellő elismerés, dicséret követte e. Nagyon korrektnek tartom, hogy nyilatkozatában, tárgyszerűen ítéli meg a helyzetet, történéseket. Megköszöni a megköszönni valót, munkatársainak, diákjainak, szülőknek, és az arra méltó fenntartóknak, marad az iskola tanára!? Ha ebben a helyzetben frivol lehetek, szerintem hiba volt “megverni, főleg utólag nyilatkozni, arról az örömteli tényről, hogy diákjai, verték el a Puskás akadémia csapatát,” ez már egy oka lehet a politikai szándéknak!? Minden tiszteletem az Öné, az eredményeit ,életművét senki, nem veheti el!

 2. büdös bunkó csuhása pap korában még rendesen se tudott menni a reverendájába mert állandóan rugdosta az alját a mocsokja

 3. Velejéig romlott elcseszett, aljas rezsim tesz csak ilyet !!!!!! A politika belemászik az életünkbe, a gyerekeink lelkébe és ilyen csak a történelem sötét időszakaiban lehetséges !!!! Respect az igazgatónak !

 4. Remélem…..a jövő választásokon NEM a fityisz lesz a győztes!!!! Máskülönben……Magyarországnak “annyi”!! Már most “jó úton” vagyunk ….lefelé!!!!!

 5. valahol rendesen lemaradtál : magyarországnak már most annyi …. ( szándékosan kisbetűvel,mig a cigányvajda az úr )
  cigánynak hatalmat ne adj—tartja a mondás…ez bejött

 6. Sajnos a fidesz csürhe már csak megalázó tud lenni!! Remélem hogy ezek az emberek sem szavaznak majd a csürhére!!

 7. Tudják-e rólunk, hogy a korosztályos országos labdarúgótorna zalaegerszegi döntőjében makói gimnazisták verték ki a Puskás Akadémia csapatát?” – emlékeztet a pedagógus. Na, itt hibázott Rója István, hogy a makói gimnazisták megverték a PFLA-t.

 8. Mária néni pofád befogod, te provokátor!

  Amikor Orbán bukik fuss, mert várnak rád és a társaidra a pesti villanyoszlopok.

 9. Tunjel el, a fold nyelne el a “torpenapoleon” -nal egyutt!!! Egy megkeseredett akarki vagy , de embernek nem mondhato!!!! Remelem minel hamarabb visszakapja viktorka /meg a hozzad hasonlok /mind azt amit ö tett a neppel es olyan becsuletes emberekkel , mint itt az Igazgato Ur!!!! Fogsz te meg sirni, ha addigra nem sorvadtsz el !!!!

 10. Valaha magam is ebben a gimnáziumban érettségiztem(a múlt században 1961-ben) és egyszerre érzek örömöt és szomorúságot… Öröm számomra, hogy vannak még ilyen tanárok, akik példája remélem nagyobb hatással van az ott tanuló diákokra,mint a polgármesteré, vagy akár Lázár miniszteré és persze szomorúságot , hogy ilyen dolgok megtörténhetnek… Csak annyit üzennék a most regnáló és ilyen nemtelen döntéseket hozóknak,hogy minden diktatúra véget ér egyszer és mindíg lesznek akik emlékezni fognak, s talán számonkérik tetteiket. Pócsik Árpád

 11. Jelentsed. Vállalom amit írtam a bíróság előtt is. Te is vállalod a mocskolódásodat?
  Mert én bemutatom nekik amit itt írsz az emberekről.
  Amennyiben én győzök, akkor 1 millió euro lesz a kárpótlási díjam.

 12. Te ugyanolyan sik hulye vagy mint voltal !!! Annyit sem ersz, hogy vitazzak veled!!! Tulsagoson kicsi a szokincsed allandoan ugyanazt szajkozod !!!

 13. Mondtam már hogy ne használj megtöbbszörözött kérdőjeleket. Miért nem megy a primitív fejedbe, te bugris?

 14. Azert, hogy teged idegesitsen!!! Te tok hulye vagy!! Ilyen nincs, hogy nem lehet tobbszoros kerdojel, felkialtojel csak a te boszme agyszulemenyed ez!!!

 15. A magyar “NYELBEN” nem hiszem, a magyar NYELVBEN” igen, ha van ekezett a gepeden!! Hat nem fer bele a hulye fejedbe!!!

 16. He te, amikor alul maradsz soha nem a kerdesre valaszolsz!!! En meg modtam mar , hogy nem erdekel ez ugy ahogy van hulyeseg!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.