Orbán Viktort a saját kijelentései fogják megbuktatni – megmutatjuk, melyek ezek

Forrás: MTI

Orbán Viktor gondolkodása ma már merőben más, mint amit 10 évvel ezelőtt hirdetett. Írhatnak neki akármilyen beszédet, kiállhat bármilyen szóvivő, de korábbi beszédét akkor se fogja tudni letagadni. Ha az lenne a kérdés, mennyire szavahihető a kormányfő, akkor a videó megtekintése után és a mostani politikai helyzetet nézve, véleményem szerint megbukna.

„Nem azért mutattunk ajtót bizonyos dolgoknak, hogy most meg visszajöjjenek az ablakon.”

Orbán szerint a nyugatnak kinyitottuk az ajtót, míg az oroszoknak pedig ajtót mutattunk. Mostani állást nézve úgy tűnik, a miniszterelnök résnyire mégiscsak nyitva hagyta azt az ablakot az oroszoknak.

„Azt üzenjük az utánunk jövő generációnak, hogy ne engedjék, hogy abból a demokráciából, amit a mi új nyugat nemzedékünk kiküzdött magának, abból most egész egyszerűen demokrácia nélküli többpártrendszert csináljanak. Merthogy Magyarországon épp a demokrácia lényege, a felelősség meg az elszámoltathatóság… ”

Igen, Orbán régen még fontosnak tartotta a demokráciát, a felelősségvállalást és az elszámoltathatóságot. Ma ez Mészárost és társait elnézve, nem is tűnik annyira fontos dolognak számára.

„… továbbra is tartsanak ki a nyugatos Magyarország mellett, ne engedjék, hogy erről az útról Magyarországot letérítsék…”

Korábbi kijelentéséhez képest, ma már inkább csak arról lehet hallani, hogy állítsuk meg Brüsszelt és, hogy a nyugat elnyom minket!

Végszónak nagyon erős kijelentést tett Orbán Viktor az akkori beszédében, ami örök érvényű igazságnak hangzik és talán az egyik legfontosabb kijelentése is egyben:

„Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik!”

loading...