Eszméletlen aljasságra készül a kormány: a spórolás jegyében betegeket küldenének halálba?

forrás: nepszava.hu

A jövőben az orvosoknak szigorúbb előírások alapján kell kiválogatniuk a rákos betegek közül, hogy kik részesülhetnek a gyógyszeres kezelésekből.

 Az EMMI honlapján jelent meg egy tervezet, miszerint a jövőben az orvosoknak szigorúbb előírások alapján kell kiválogatniuk a rákos betegek közül, hogy kik részesülhetnek a gyógyszeres kezelésekből.

Ha a kormány elfogadja, 1-2 milliárdot spórolhat a költségvetés, viszont azok az áttétes rákos betegek, akiknek már csak néhány hónapjuk van hátra, első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez.

Az Országos Onkológiai Intézet nemrég körlevélben magyarázta a rákbetegkezelésben érintetteknek, hogy szükség van az erőteljes spórolásra az onkológia területén is. A minisztérium ezután tette közzé az „egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról” szóló közleményében az rákbetegségekre vonatkozó új irányelveket.

A hírek szerint akik vastagbélrákkal küzdenek, azokat érinti ez az új szabályozás a legintenzívebben, de a mellrákosok közül is kiválogatnák azokat akik nem biztosan, hogy meggyógyulnak és nekik nem adják meg a megfelelő kezeléseket.

Betegellenes lépés!

Az orvosok is felháborodtak a hír hallatán. Bodoky György, a Szent László Kórház onkológiai osztályvezető főorvosa felháborítónak és betegellenesnek tartja azt az alapállást, amely jellemzi a napokban közzétett minisztériumi tervezetet. Bodoky György leszögezte, a tervezet kifejezetten ellehetetleníti a vastagbélrák kezelését, és 8-10 éves visszalépést okoz a gyógyítás színvonalában.
Magyarországon a vastagbélrák vezető halálok, és európai összehasonlításban is az egyik legrosszabb adat, évente átlagosan kilencezer új esetet regisztrálnak. A kilencből ötezer a betegség késői felfedezése miatt egy éven belül meg is hal. Bodoky György szerint a sok ezres betegcsoportból a rendelet egy egészen szűk réteget választ ki, kizárólag azokat, akiknél meg van a remény a végleges gyógyulásra.

Hónapokért más nem érdemes?

A minisztériumi tervezetben kizárólag közgazdasági szempontok érvényesülnek, de ez nem tudja kifejezni azt, amit egy négy hónapos túlélés helyett egy 18 hónapos jelenthet egy-egy család számára – szögezte le Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke. A professzor szerint az emberi életeken nem szabad takarékoskodni, akkor sem, ha a gyógyszer nem tudja megmenteni a beteget, csak meghosszabbíthatja az életét.

A modern gyógyszeres kezelés előnye, hogy a végstádiumos betegnél is meghosszabbíthatja az az időtartamot, amíg az érintettek családjuk körében maradhatnak. A kemoterápia ezzel szemben drasztikus mellékhatásokkal jár, legyengíti a betegek szervezetét, és folyamatos kórházi kezelést tesz szükségessé.

forrás: nyugdijasok.hu

Nektek erről mi a véleményetek?

143 Comments

 1. Nehéz ehhez hozzászólni! Az, hogy a döntés embertelen az biztos! De elnézve a hónapokig szinte öntudatlanul vegetáló embereket felmerül a kérdés, hogy az életét hosszabbítják meg, vagy a szenvedését! Egy biztos mindenkinek joga kellene, hogy legyen a tisztességes halálhoz….

 2. Te idióta baromállat. Nem tudsz erről semmit és beleugatsz. A célzott daganatellenes kezelés a progressziómentes túlélés hosszabbítja meg, pontosan azt az időszakot, amikor emberhez méltó életet élhet a beteg. Az olyan állatokat, mint te kellene eutanáziára küldeni.

 3. Mária te vén kurva itt is pofázol. Mennyit fizetnek érte? Adóztál belőle?
  Amikor Orbán bukik fuss, mert várnak rád és a társaidra a pesti villanyoszlopok.

 4. Nah maga buta férfi vagy nő! Ismerős az alábbi idézet?
  “I. cikk

  Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.
  III. cikk

  (1) Senkit nem lehet kínzásnak, embertelen, megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni, valamint szolgaságban tartani. Tilos az emberkereskedelem.

  (2) Tilos emberen tájékoztatáson alapuló, önkéntes hozzájárulása nélkül orvosi vagy tudományos kísérletet végezni.

  (3) Tilos az emberi fajnemesítést célzó gyakorlat, az emberi test és testrészek haszonszerzési célú felhasználása, valamint az emberi egyedmásolás.”

 5. Felháborít! És még jobban az, hogy közben nem adják meg a lehetőséget a tisztességes, önként vállalt halálra ezeknek a betegeknek, vagyis tilos az eutanázia! Ha már ilyen embertelen lépésre készülnek, legalább a könnyű halálhoz való jogot adnák meg!

 6. Ez a Mari néni a degeneráltak tipikus egyede,amit igazol feltehetően FIDESZ embertelen felstímoltsága. Emberek,az itteni Mária néniket levegőnek kell nézni,összefogni és a FIDESZ-KDNP kormányt 2018. tavaszán hezitálás nélkül leváltani,ezt érdemlik.

 7. Azt hiszem nem értette meg a lényeget….én éveket dolgoztam olyan osztályon, ahol végstádiumú emberek szenvedését láttam….Vagy nem szabadna, hogy oda jussanak, vagy nem szabadna a szenvedésbe kényszeríteni őket! Ha még nem látott ilyen és ezért nem ért egyet, menjen be 1 napra egy elfekvőbe és beszélgessen az ápoltakkal! – mielőtt ítélkezik!

 8. Elég baromságot mondtál Riska néni! Az eutanázia kegyes halál, sajnos ez az, amit nem kérhetünk. Ilyen világban, ilyen tefajtád között nem is érdemes élni. Élj csak sokáig, de úgy, hogy ne kapj meg semmiféle kezelést!

 9. Az ő korabeli idős asszonyoknak nincs már erejük sem osztani az észt és ilyen agresszív módon szembeszállni mindenkivel.

 10. Nu, Mariska, bár utálom a ,,fidesznyalonc, mocsok ,,szádat”, ámde: ha másban nem is , ám ebben tökéletesen egyetértünk! Írom ezt úgy, hogy 32 évnyi eü. szakdolgozói múlttal(tapasztalat-gyakorlat- szakmai tudás) rendelkezem….onkológiai ellátás terén IS..Az átlag embernek fogalma sincs, miről is van szó valójában. …

 11. Damon …..és hogyan jön ez a kezelések megtagadásához?! jah, értem. valóban. kínzás, embertelen bánásmód gyógyszer nélkül hagyni iszonyat kínok között a rákos megbetegedésben szenvedőket. Azaz, a xarmány épp’ azt követi el ezzel, ami cikkely- Emberjogi Charta – szerint TILOS….Láttál te már rákos beteget szenvedni, mert nem kaphat kezelést, így rohamosan romlik az állapota, de nem kaphat morfiumot ill. hasonló hatás kifejtő fájdalomcsillapítót sem?! Mert-AZ IS – főként- a rákos betegségek esetében alkalmazandó – és nélkülözhetetlen- gyógyszer …így a cikkely alapján AHHOZ SEM LESZ JOGUK a betegeknek…..nem elég, hogy idő előtt meghalnak, legyen még kínhaláluk is…,,TE ehhez ,,asszisztálsz” a helyesléseddel…. ,,remek” emberek vagytok. György Molnárral – és a veletek egyetértőkkel- együtt ….

 12. …mégis belepofáznak és képesek lennének eutanáziára ítélni a carcinomás betegeket, amikor lenne még több vonal kezelés

 13. Nem kegyes….tudatlan és álszent kijelentés ez. Bár senki nem jött még vissza reklamálni, de valahogy nem mosollyal az arcukon halnak meg ők sem. Ráadásul az orvosi gyógyító hivatás megcsúfolása, sárba tiprása, a tudásuk leköpése, hogy gyilkosságra kényszerítik…mert az alany öngyilkos nem mer lenni- ahhoz gyáva- , ám megöletheti magát…Mi tagadás- kényelmes mindenkinek…kivéve az orvost, azt meg ki nem xarja le, igaz?…

 14. Bizony…és esély a gyógyulásra….Minél jobbak a szerek, annál jobbak az esélyek…De ezeknek ehhez -sincs- eszük…..majd akkor sírnak mint a koszos disznó, amikor gyereküktől, párjuktól, szülőjüktől vagy épp’ tőlük tagadják meg az esélyt adó lehetőséget….Akkor nem fognak arra emlékezni, mit is írtak ezzel kapcsolatban…ide. .Jah, gyarló az ember…és ráadásul ,érzelmi ,xarkupac” is a zöm..Más szenvedése élete neki smafu……

 15. Egyetértek. Legalább lenne bennük meg annyi alázat, hogy ne ítéljenek olyasmiről, amihez nem értenek. Az emberi aljasságnak nincs határa.

 16. valamit rohadtul keversz , de össze. ( morál? Etika?….etc?!….) Ha nem kaphatják meg a kezelést, a gyógyszereket és emiatt kerülnek ,,pillanatok alatt” a végstádiumba, akkor az esetükben NEM beszélhetünk euthanasiaról, hanem bizony a kínhaláltól való rettegést és szenvedést felhasználó – ZSAROLÁSRÓL beszélünk! Hol van ez az önkéntességhez?!….

 17. Itt azért nem arról van szó, hogy mindent megtagadnak, csak arról, hogy gyógyító szert nem adnak, mert a tengerbe sem visznek lapáttal sót, hisz az a víz már úgyis sós.

 18. ?? Elolvasta,hogy honnan idéztem? Magyarország Alaptörvényéből! Hol írtam én olyat,hogy egyetértek a fenti cikkel? Jómagam is pont úgy mint Ön,eü.dolgozó vagyok! nem is értem,hogy honnan vette azt,hogy támogatom a kormány terveit. Mégcsak utalást sem tettem rá ami kétértelmű lenne. Komolyan mondom,az eszem megáll!

 19. jaj maradj már Géza. Ülj le. Ne szólj a nagyok dolgába. Jó libsiként csüccs és várd mikor vonulhatsz a szivárványosokkal a pride-n:D

 20. Én nem értek hozzá, de azt látom, hogy ez életkor függő. Fiatalok gyorsan kapnak kezelést. A környezetemben 2 gégerákos volt, egyik 37, a másik 56 éves. Míg a fiatal 1 hét után kapta a kezelést, az idősebb már csak akkor, amikor külső tünetek is jelentkeztek. Etorzult az arca, a szemét nem tudta kinyitni, mert a tumor elnyomta neki. A fiatal még hasznos tagja lesz a társadalomnak, az idős már csak teher, mert nyugdijjat kell fizetni neki, és kevesebb jut stadionra, hogy rohadjon bele Orbánkirály és bandája lába a zoknijukba.

 21. Másfelől pedig a kormány ezt nem fogja keresztülvinni. A gyógyszerlobbi ketté fogja törni a terveit. Néhány éve ,pár onkológus felfedezte,hogy jótékony hatása van a merckforminnak (másodlagos hatás) néhány daganatkezelésben. Akkor támogatást kértek a gyógyszergyártótól ,hogy folytathassák a kutatásokat. Alá is támasztották a vizsgálatok eredményeivel. A válasz annyi volt,hogy nem tudják támogatni a kutatásokat mert jobban megéri nekik a citosztatikumok gyártása és forgalmazása mint a merckformin igéretes kutatásai. (persze nem ezekkel a szavakkal,de lényegében ez volt a válasz) Szóval itt két dolog lehetséges. 1. finoman bekergetik a társadalmat a fizetős betegellátásba magánbiztosítók által,melyek kormányközeliek kezében vannak/lesznek. Ott minden kezelést megkapnak. 2.megpróbálja a kormány a gyógyszerlobbit is kézbentartani és csúnyán megalázzák.

 22. Dolgoztam . Tudja éjszakás vagyok és az olyan félhülyéket kezelem mint maga. Bár mégsem. Ők kezelhetőek,mag nem. Szóval menjen a piacra,vegyen némi csirkelábat oszt egyen.Csicska? :D:D:D Hiszen maga Orbán jobbágy és nem én 😀

 23. Nagyon helyes. Oszt nehogy elkapjon a zéteremben vmi calicit vagy hasonló, nagyobb sebességre sarkalló vírust/bact-ot . 😀 Magam alatt lennék ha megbetegedne és nem tudnám húzni kicsit naponta. 😀

 24. De azért feladok magának egy házi feladatot. Ki mondta ezt?
  “Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna”. Ha meg van a válasz,gondolkodjon el rajta 😀

 25. Nem biztos, hogy öntudatlan vegetálás a meghosszabbított élet. Közvetlen hozzátartozóm áttétes daganattal, 2004-ben egy kísérleti szakban lévő kemoterápiás kezeléssel valósággal a sír széléről jött vissza és egy évig még szinte tünetmentesen és aktívan élt köztünk. Jó kezekben volt és azt lehet mondani, alig voltak fájdalmai. Sajnos visszaesett és gyorsan elment. De nem tudom kifejezni a még együtt töltött idő értékét. Amíg ezt át nem éltük, én sem éretettem volna meg. Gondolom – remélném -, azóta még jobb kezelések lennének lehetségesek, ha nem folyna el máshová a pénz.

 26. Mária te vén kurva itt is pofázol!
  Amikor Orbán bukik fuss, mert várnak rád és a társaidra a pesti villanyoszlopok!

 27. Na akkor megmondom. Kövér Laca. Bezony. Az a Kövér Laca aki őskommunistaként együtt alelnökösködött Gyurcsánnyal a MISZOT-ban. Tehát ő maga is megmondta,hogy a kommunista az mindig az marad. Következésképpen ő maga is,Orbán is és hát ugye maga is az marad,vegyen fel bármilyen nadrágot is 🙂 Na lásssssa,Kövér gondolom elég hiteles magának 😀

 28. Mocskos Parasztok Mind Egytől egyig. Tele kellene 100-as Szeggel lőni az összes Szaralaknak a fejét. Inkább az Ő fizetésüket kellene Lenullázni!!!!!!!

 29. Minden évben egyre több célzott daganatellenes készítményt fogad be a NEAK. A régióban itt támogatott a legtöbb onkológiai szer. A gyógyszerkassza 240 milliárd és 2018-ra további 18 miliárddal bővül. A hazai onkológiai centrumok nyugateurópai szinten vannak.
  Tessék kussolni.

 30. Miért kell iszonyatosan primitív mocskos stílusban kommkunikálni? Értem én, hogy nem volt gyerekszobája, vagy ha igen az ablak a tehénistállóra nyílt de ennyi év alatt egy kis kultúra rakódhatott volna magára!!!

 31. Nyaljál tovább Mária néni.
  Amikor Orbán bukik fuss, mert várnak rád és a társaidra a pesti villanyoszlopok.

 32. Ez butaság. Én ma füstölt lazacot vacsorázok lime-al, capri bogyóval és száraz pezsgővel. Ennek semmi köze hozzátok, parasztokhoz.

 33. Tudod mit? Bekaphatod,de nem FIDSS szokàs szerint mert vàlaszthatsz:hosszàba vagy keresztbe.Demokratikusan…

 34. A kèrdés kétoldalù:Erkölcsi és tènyszerü.Az erkölcs oldalàrol nèzve az èletet meg kell hosszabbìtani ameddig lehet(erre kell az orvosoknak esküdni).Ezzel viszont sokszor a szenvedés is meghosszabbodik…Tènyszerüen:A kezelés dràga,ès adott esetben semmi kilàtàs gyògyulàsra,De sok Pénzt meg lehet vele spòrolni.Ki merheti vàllalni a döntést?Èlet halàl ura ki lehet?

 35. Jelentsed. Vállalom amit írtam a bíróság előtt is. Te is vállalod a mocskolódásodat?
  Mert én bemutatom nekik amit itt írsz az emberekről.
  Amennyiben én győzök, akkor 1 millio euro lesz a kárpótlási díjam.

  Gyűjtsed a pénzt, te fidesz kurva!

 36. Jelentsed. Vállalom amit írtam a bíróság előtt is. Te is vállalod a mocskolódásodat?
  Mert én bemutatom nekik amit itt írsz az emberekről.
  Amennyiben én győzök, akkor 1 millio euro lesz a kárpótlási díjam.

  Gyűjtsed a pénzt, te fidesz kurva!.

 37. Jelentsed. Vállalom amit írtam a bíróság előtt is. Te is vállalod a mocskolódásodat?
  Mert én bemutatom nekik amit itt írsz az emberekről.
  Amennyiben én győzök, akkor 1 millio euro lesz a kárpótlási díjam.

  Gyűjtsed a pénzt, te fidesz kurva.

 38. Majd ha a néni beteg lesz,és le se tojják, fájdalmaktól megőrül, akkor tíz körömmel kapaszkodna a kis életéért!

 39. Jelentsed. Vállalom amit írtam a bíróság előtt is. Te is vállalod a mocskolódásodat?
  Mert én bemutatom nekik amit itt írsz az emberekről.
  Amennyiben én győzök, akkor 1 millio euro lesz a kárpótlási díjam.

 40. Jelentsed. Vállalom amit írtam a bíróság előtt is. Te is vállalod a mocskolódásodat?
  Mert én bemutatom nekik amit itt írsz az emberekről.
  Amennyiben én győzök, akkor 1 millio euro lesz a kárpótlási díjam!

 41. hazug fidesz propaganda, de azzal nem tudod megetetni, akinek rákban halt meg valakije!!! hugyozzál vért minden reggel, te ócska szar.

 42. érdekes, hogy más válaszodban meg pont az ellenkezőjét állítod. szenilis barom. neked mindegy mit írsz, csak kötekedhessél másokkal, mondd csak mennyi pénzt kapsz ezért?

 43. Mióta orvosok a politikusok??? hogy jönnek ahhoz hogy emberi életekről döntsenek? lassan már születéskor eldöntik ki meddig és hogyan, milyen szinvonalon élhet??? már itt tartunk

 44. Nem érdekli ezeket semmi , csak saját maguk az egészségügyről meg papolnak és teljesen tönkre teszik,kezdték a kórházi laborok és művese állomások eladásával.Mária néni menjen a francba , ha ő lenne beteg visítana mint a malac.

 45. Jelentsed. Vállalom amit írtam a bíróság előtt is. Te is vállalod a mocskolódásodat?
  Mert én bemutatom nekik amit itt írsz az emberekről.
  Amennyiben én győzök, akkor 1 millio euro lesz a kárpótlási díjam.

 46. Figyelem, figyelem! Ez a Mária néni nickkel írogató nem egy vén r-banc, ahogy eddig tudtuk, hanem Orbán Viktor nevű user. Ezen a helyen lehet üzenetet hagyni számára, valamint a jókívánságokat kifejezni.

 47. Egész egyszerűen nem értem, hogy mi a francot foglalkoztok ezzel a magát mária néninek nevező idiótával. Levegőnek kell nézni és válasz nélkül hagyni, mert amíg válaszolgattok neki, épp azt csináljátok, amit ez az elmebeteg főállású fideszes provokátor akar.

 48. A felelős egészségügyi embereknek kötélhurkot kellene a nyakukba tenni és néha meghúzni majd engedni kicsit rajta,majd ismét meghúzni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.