Nem írhatjuk le, mit tettek Semjénék, de ha elolvasod ezt, érteni fogod!

Forrás: nol.hu

Van, amiről még ma sem beszélhetünk nyíltan. Azért nem, mert vannak gazemberek, akik olyasféle köntösbe bújtatják tetteiket, amit ha leveszünk róluk, minket vádolnak be a lemeztelenítéssel, nem pedig őket a bűneik takargatásával.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat Semjén Zsolt aláírásával, amely felhívja Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettest, hogy a Bethlen Gábor Alap közreműködésével nyújtson 500 milliós támogatást Magyar Szó Lapkiadó Kft.-nek a vajdasági magyarok anyanyelvű tájékoztatására. A kampányba a Magyar Nemzeti Tanácsot is bevonják.

Bár a kormányhatározat nem jelöli meg, hogy pontosan milyen jellegű tájékoztatásról van szó, de nemrég Erdélyben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács indított kampányt azért, hogy az ott élő magyarok közül minél többen regisztráljanak a 2018-as magyarországi választásokra – adta hírül a 444.hu.

Régóta látszik, hogy mi Semjén Zsolt szerepe a magyar politikában. Ő nem szavazatokat, hanem választókat gyűjt, és ezzel együtt Noéként hozhatja el a szavazatbárkát a Fidesz-KDNP-nek. Hogy működik a rendszer?

Semjén megalapozza – részint Balog Zoltánnal és minisztériumával – hogy a határon túli magyarok kellőképp érezzék a törődést a kormánypárttól. Mindenütt jelen akarnak lenni Csíkszeredától Pozsonyig. Hihetetlen mennyiségű magyar adófizetői pénzt ölnek abba, hogy fenntartsák a látszatát annak, mennyire szívükön viselik a magyar szívek közös dobogását, meg az egyéb, üres lózungokat. Tartalom ugyanis nincs, csodafegyver van, ez pedig az a sok százezer szavazat, ami egyébként nem is létezne normális esetben, csak úgy, ha a Fidesz szíve közösen dobban mindenkivel, aki idegen országba adózik, de a magyar választásokon szavaz.

Az, hogy minek újabb 500 millió “tájékoztatásra” nem jelenthető ki karakteresen, hiszen ha ezt most leírom, azzal vádolnak majd, azért küldik az újabb ügyvédi leveleket postán, hogy nem ismertem ennek a pénznek a pontos célját, vagy éppen a Magyar Szó Lapkiadó működését, és végül nekem kell fizetni, – vagy épp a rendőrség előtt felelni – amiért rágalmazom őket.

Én nem teszek ilyet. A tisztelt olvasókra bízom, hogy az ő értelmezésük szerint mit jelent a “tájékoztatás” jelen esetben. Annyit mondok: szerintem semmi jót…

loading...