Kínos: a Fidesz-szavazók üzentek be a rendszernek, méghozzá nem is akárhogy

Forrás: nol.hu

A legfrissebb közvélemény kutatás arra volt kíváncsi, a magyar embereknek mennyire tetszik az, hogy a Fidesz határon túl is rengeteget költekezik. Az eredmény megdöbbentő a Fidesz számára.

A válaszadók nagyobb része nem ért egyet azzal, hogy a Fidesz több száz milliárd forinttal támogatja a határon túli magyarokat, hisz szerintük itthon is lenne bőven olyan terület, aminek pénzre lenne szüksége.
A magyarok több mint 53%-a nem ért egyet a kormánnyal a külhoniak támogatását illetően.

Míg korábban a Fidesz táborán belül nagy volt az egyetértés, most ez is megbomlani látszik. Pártszimpatizánsok tekintetében a fideszesek 29%-a már nem tartja helyesnek a kormány hasonló intézkedéseit.
Más pártoknál sem túl nagy sikernek örvend a külhoni támogatás. Az MSZP 20% míg a Jobbik szimpatizánsok 37%-a valamint a pártoktól független szavazók 35%-a ért csak egyet a jelenlegi kormány határon túli költekezésével.

A legsarkalatosabb kérdés a fideszes törzsszavazók között az volt, egyetértenek-e azzal, hogy milliárdos összeg megy a székelyföldi labdarúgó akadémiára. Erre a kérdésre a fideszesek 63%-a nemmel válaszolt. Szóval úgy látszik, már a törzsbázis sem helyesli az ilyen pénzszórást.

Forrás: nepszava.hu

loading...