Téged is leforráz annak a fiúnak a története, aki hazaköltözött Magyarországra, majd átélte a poklok poklát

Kép forrása: moosz.com

Rengeteg emberrel szúrt ki a kormány, a 8 millió forintos vissza nem térítendő támogatást ígérő „Vállalkozz itthon, fiatal!” programmal! Röviden összefoglalva annyi történt, hogy pénzt kértek ezektől a fiataloktól, de cserébe nem kaptak semmit.

Miközben a vállalkozni vágyók csatlakoztak a programhoz, annak reményében, hogy az állam támogatást biztosít a vállalkozásuk elindításához és folyamatosan fizették a járulékokat, a programmal megbízott minisztérium csak számolgatta a befolyt pénzt és nem csinált semmit. Az emberek a minisztérium tétlensége miatt nem jutottak hozzá a már befizetett összeghez, és nem is kaptak támogatást, így sokan teljesen padlóra kerültek. Számítások szerint emiatt mintegy félmillió forintot bukhattak fejenként, a program kifizetésére várakozók.

Az a mérhetetlen szerencsétlenkedés és bénázás, amit a lebonyolító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. csinált, még Varga Mihály minisztert is letaglózta. A belső vizsgálat után ki is rúgta ügyvezetőjét, Pákozdi Szabolcsot. Természetesen ez az intézkedés nem javított a károsultak helyzetén.

Az LMP kérdést intézett a minisztériumhoz, miszerint kapnak-e kártérítést a programon elindultak és hoppon maradt emberek?! A válasz nagyon egyszerű: NEM!

Azok, akik a kormány hibájából pénzt buktak, azok konkrétan le vannak ejtve!

Egy kormányrendelet miatt nem lehet kártérítést fizetni, válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium melyről az RTL Klub Híradója számolt be.

Az ellenzéki párt továbbá azt szerette volna megtudni, hogy a kormány hibájából több százezer forintot bukó vállalkozók megsegítése miatt, tervezik-e a kártérítést ellehetetlenítő rendelet megváltoztatását.
Erre a kérdésre azonban a Nemzetgazdasági Minisztérium egyszerűen nem válaszolt.

Így járt András is, aki a kormány felhívására hazajött, és elindult a programban. Az Ellenszél megkeresésére a most már ismét Ausztriában élő fiatal így nyilatkozott:

„Körülbelül 1,5 évig éltem kint Ausztriában és call center munkát végeztem egy cégnél. Helyi viszonylatban nem kerestem túl jól, mondhatnám szinte a minimálbérért dolgoztam, de így is egyedül fent tudtam tartani egy lakást, kocsit és még félre is tudtam tenni egy keveset. A fizetésem havi 1500 euró felett volt (nagyjából 465 000 forint), és járt 13. és 14. havi fizetés is. Így éves szinten több mint 21000 eurót (6,5 millió forint) kaptam kézhez.

Ezt feladva költöztem haza, mert remek lehetőségnek tartottam a kormány programját, ahol támogatják a fiatalokat itthoni vállalkozásuk elindításában.

Természetesen, ha nem lenne, ami Magyarországhoz kössön, nem biztos, hogy hazaköltöztem volna. De a családom itt él és azért ez fontos szerepet játszott döntésemben.

Szóval hazaköltöztem, és mint rajtam kívül sokan mások, megpróbáltam saját vállalkozást a kormány támogatásával. Befizetés volt, de kézhez nem kaptam még semmit. Így, hogy félretett pénzem már nincs, kénytelen vagyok ezt rohadt nagy buktának elkönyvelni és visszamenni Ausztriába.

Levonva a tanulságot, soha a büdös életbe nem gondolkozok el azon többet, hogy hazaköltözzek, és itthon dolgozzak vagy vállalkozzak!

114 Comments

 1. Sajnos pont az ilyen és ehhez hasonló emberektől veszik el a szavazás lehetőségét.Miért a megkülönböztetés?-félelemből.

 2. Ez a történet pontosan leképezi a Nemzeti Együttlopás Rendszerét.
  Jobb helyeken már lógna a kandelábereken az egész tolvaj bagázs.

 3. Arról miért nem írnak, hogy a komcsik megint gyűlöletkampányra készülnek? Izraelből Budapestre érkezett Ron Werber, a gyűlöletkampány karmestere, az MSZP korábbi kampányguruja.Ron Werber Gyurcsány Ferenccel, a DK pártelnökével és Botka Lászlóval, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjével találkozott, utóbbival együtt is ebédelt. Ron Werber fekete öves gyűlöletmester. Mesterházy szerint az izraeli kampányguru jól ismeri a hazai viszonyokat és a szocialista pártot, a tapasztalata nagyon hasznos lehet a 2018-as választáson az MSZP-nek. https://uploads.disquscdn.com/images/9151a569f1a0e4f364849983336ccaa4c47db57f184002143377d81fd378dea2.jpg

 4. Ez egy lúzer története, aki csicska volt Ausztriában, azt hitte hogy majd itthon milliomos lesz és pofára esett. A saját kudarcáért a kormányt hibáztatja.

 5. Csöppet se zavarja, hogy több komcsi ül a fideszben, mint az mszp-ben, meg az se, hogy ők már több, mint hét éve gyűlöletkampányt folytatnak milliárdokért az adófizetők pénzéből.Nézze csak nyugodtan az M1-et és csókolgassa zorbán kezét/valagát felváltva.

 6. ..vagy egy olyan fiatale aki Ausztriaban dolgozott – ennek megfeleloen keresett , elt egy normalis eletet amit elkepzelese szerint – es az igeretek szerint – itthon is elhetett volna.. csak igy egyszeruen.. 😉

 7. És ezért imádkoznak, szavaztak itthon emberek sok éve? Nem vettek észre semmit a tendenciájukból, mentalitásukból, ami a rendszerváltás óta bennük volt? Gulyásról most olvasom, hogy kijelenti, megérdemli a Fidesz a győzelmet. A mindennapos anomáliákért?

 8. Mária néni, ön az öreg korának vagy a kormány, ill. a fidesz megtévesztő politikájának köszönhetően teljes elmezavarban szenved. Ez a “lúzer, csicska” fiatalember nem milliomos akart lenni, hanem tisztességesen meg akart élni a saját hazájában. Ehhez ígérte a kormány a segítséget a sok tisztességesen dolgozó magyar ember adóforintjából. A megígért segítség helyett az ön istenített kormánya milliárdokért stadionokat, 20%-os kihasználtságú kisvasutat épít, saját zsebre szétlopja az adóforintokat! A fiatalember nem pofára esett, hanem az önhöz hasonló gondolkozású becstelen politikusok miatt végleg elhagyta a szülőhazáját és nem akar soha többet itt élni. A leìrt gyalázása után ítélve meg sem érti amit leírtam, de azt talán igen, hogy szégyelje magát nagyon az miatt!

 9. Mint Ön tegnapelőtt a 300 milliárd 18500 milliárd kérdésben? 😀
  Aki nem ismeri a számokat az jobb ha csendben marad.

 10. 1.) megtévesztő politikájának köszönhetően elmezavar nem alakul ki.

  2.)a kormány a segítségét a sok tisztességesen dolgozó magyar ember adóforintjából: milyen alapon ácsingózik egy kiscsicska az én adómra? Arra hivatkozva, hogy néhány hónapig Ausztriában volt csicska? Követelőzik, ha meg nem kap segélyt akkor puffog.
  3.) Fidesz lopás-mantra uncsi, hazugság és rágalom. A tény pedig az, hogy az MSZP, DK lop.
  4.) Ha eltakarodik innen egy ilyen parazita, annál jobb.
  Konzekvencia: maga egy idióta, legközelebb kussoljon!

 11. Remélem maga sem ment bele ilyen pilótajátékokba és nem veszi fel a családi pótlékot, adókedvezményt a gyerekek után, és továbbra is 34% SZJA-t adózik.

 12. Láthatóan az érvek nem mennek.. maradjon a kutyánál, kár a netbe fektetett energiapazarlás. Tartogassa inkább arra mi még vissza van

 13. ki vagy te ven picsa, libsizel masokat mert mas a velemenyuk mint neked? agyalagyult hulye, te mar a fold alatt fogsz rohadni mi meg mindig itt fogunk rohogni rajtad…

 14. Mária !! Kérdésem ? ha a te gyermeked eset volna bele ,ebbe a fityesz ,csapdába ,,akkor is ez lenne a véleményed !nagyon sajnállak !Mennyiért ? lenne más a véleményed !!! Mert én úgy látom ,hogy téged ,kilóra meg vessz a fityesz !! Szégyen !!

 15. Boldogok a lelki-szegények, mert övék a mennyek országa…!!! Magának kellene kussolni, de igen nagyon. Olyan sötét maga, mint a néger seggén a májfolt és akkora tahó, hogy a Colát is hagymakarikával issza. Még a kinézete is legalább jó pár év zárt osztály!!! Vénségére teljesen meghülyült. Szegény családja!!

 16. 1. “Kérdésem” után nem ?-jel kell, hanem “:”
  2. Csak a bugrisok többszörözik meg a !-jeleket
  3. Nincs semmiféle Fidesz csapda
  4. Ön nagyon primitív embernek látszik az írása alapján.

 17. Idiótázás helyett vegyen szemüveget. Okosabb ugyan nem lesz tőle, de legalább olvasni fog tudni! Tényleg, vajon ki lehet az a más által nem emlegetett Márta néni? Amíg meg nem tudom aludni sem fogok tudni!

 18. Bocsika! Itt senki nem ácsingózott semmire, hacsak nem az istenített viktorkája a szavazatokra. Nincs aljasabb dolog, mint hazug ígérettel hazacsábítani a nyomor elől külföldre menekülteket, majd a képükbe röhögve nem teljesíteni az ígéretet tönkretéve a szerencsétleneket! Az én gyerekeim is külföldön vannak már, de meg sem engedném nekik, hogy hazajöjjenek, amíg ez a szerencsétlen elmebeteg garázdálkodik az ország élén!

 19. A kiscsicska életében elöszőr dolgozott 1,5 évet, aztán hazajött és veri a nyálát, hogy az adómbós segélyezzék. Jól tette, hogy eltakarodott innen.
  A program nem 8!általánost végzett telefonközpontosoknak van.

 20. Igaza van! Templomba ugyanis – ájtatos manó szerepre – el sem tudok képzelni előnyösebb kinézetet. Bár amilyen gyűlölködő, tüntetésre tömegoszlatónak is jelentkezhetne, de ne tegye! Erre kinézete nem túl előnyös, lehet, hogy észre sem fogják venni!

 21. Tényleg miért is? El kellene mondani, hogy ezt a támogatást zömében a közpénzzel jól kitömött fidesz-csemeték kapják majd, mert a “proliktól” már elvették a továbbtanulás lehetőségét! Már megint maga felé hajlott a keze a szentemnek!

 22. Ha maradt volna egy csöpp kis esze, akkor rájött volna, hogy félreértette a kommentet. Azokról a kommunistákról beszélt Bitumen, akik ma Sorosoznak, hiszen ők vannak 7 éve hatalmon. Magának nem is tűnt fel, hogy ma a fideszben több volt kommunista van, mint az összes ellenzéki- pártban?

 23. Buta vén kurva! A rokonaim akik külföldön élnek és dolgoznak egyikük se parazita itthon!! Temesenek a viktorod mellé minnél hamarabb! Dögölj meg rákban!

 24. Érdekelneének a részletek. Milyen vállalkozásba vágott bele a fiatalember, miért bukott meg. Ez így csak KAMU.

 25. Figyelem, figyelem! Ez a Mária néni nickkel írogató nem egy vén r-banc, ahogy eddig tudtuk, hanem Orbán Viktor nevű user. Ezen a helyen lehet üzenetet hagyni számára, valamint a jókívánságokat kifejezni.

 26. Figyelem, figyelem! Ez a Mária néni nickkel írogató nem egy vén r-banc, ahogy eddig tudtuk, hanem Orbán Viktor nevű user. Ezen a helyen lehet üzenetet hagyni számára, valamint a jókívánságokat kifejezni.

 27. Ha ez a sötét Mária néni nem volna itt, én elmondanám a kételyeimet, hogy vajon biztosan jó módszer-e az, hogy a külföldön élőknek több támogatást igérünk a vállalkozás-alapításhoz, mint egy itthon élő fiatalnak? Ráadásul a külföldön dolgozóknak az ottani jövedelmük alapján jobb lehetőségük van kezdőtőkét összerakni, mint az itthon dolgozó fiataloknak. Harmadrész az is felmerül bennem, hogy vajon tényleg támogatni kell-e egy olyan valakinek a vállalkozóvá válását, aki egyébként nem is akart vállalkozó lenni? Azt már csak a végére hagyom, hogy vajon biztosan jó-e az, hogy egyeseknek nagy pénzt igérünk a vállalkozásindításhoz csak azért, mert a fidesz érdekeit szolgálja, de más fiatalokat nem támogatunk akkor sem, ha esetleg jó vállalkozási ötlete van…

  Szóval én nagyon nem értek egyet az egész támogatási koncepcióval, mert az csak a fidesz politikai célját szolgálja, de nem a valóban sikeres vállalkozások támogatását… A “Gyere haza fiatal…” egy nagy átverés, és csak politikai megtévesztés céljára jó…

 28. Na figyelj, te töketlen baromarc. Úgy vagy te Mária néni, ahogy én Einstein. Egy fizetett, buzi, Fideszes bér troll vagy. Tények hidegen hagynak, csupán meg akarsz dolgozni Orbán pénzéért.
  “a kormány a segítségét a sok tisztességesen dolgozó magyar ember adóforintjából: milyen alapon ácsingózik egy kiscsicska ”
  Nos, sokkal komolyabb alapon, mint amilyen alapon a kormány osztogatja a sok tisztességesen dolgozó magyar ember adóforintját mondjuk szlovákiai stadion felújítására, határon túli templomok építésére, felújítására, szavazatok vásárlására, Ukrajnában élőknek nyugdíj fizetésére, hazai stadion építésekre, haverok milliomossá tételére. Érted, sz@rfaszú kiskomám?

 29. Nem, azt maga tegye, úgysincs semmi értelme annak, amit összehord. legalább kímélje a környezetét, ennyi csekélység magától is telik.

 30. Kisszívem, te beszélsz németül annyira, hogy call centerben dolgozhass?! KÖtve hiszem, úgyhogy dugulj már el, menj a gumiszobába dühöngeni profi ápolók közé!

 31. Dugulj már el, gusztustalan bértroll! Érdemi kritika semmi,csak hazugságok, gyűlölködés és ordenáré stílus! Ezt fizetik meg?!

 32. Mondjuk Krainthy “lehetőleg”-et írt, de az nem változtat azon, hogy ez a vén szatyor bőrébe bújt bértroll mekkora egy pestis.

 33. Nem értesz a részletekből?! Bepalizták őket, előre járadékot fizettettek velük azért a segítségért, amelyet jófideszes módra zsebretettek a befizetett járadékokkal együtt! Szótagoljuk neked?! Vagy csak trollkodni jöttél?!

 34. Még az is lehet, hogy igaza van és megfontolandó amit mond. Azonban ebben a z esetben azt kell vizsgálni, mit ígért és mit tett a kormány. Ha már megígérte a segítséget, akkor ildomos lenne adni is valamit. És az milyen dolog, hogy a még nem létező vállalkozásból járulékokat kell fizetni? Az meg külön elszomorító, hogy a témával komolyan önön kívül szinte senki nem tud foglalkozni, mert mindenki ennek a Mária néninek a butaságaira reagál! Szomorú.

 35. Mariska drága,te aki “becsületben megőszült,jóra való nénikének “titulálod magad,mit ne mondjak,erre alaposan rá cáfolsz a megnyilvánulásoddal,arról nem beszélve,hogy álprofillal teszed,a fotó nem a tied,szóval egy gerinctelen féreg vagy.

 36. Ennek nagyobb volt a füstje mint a lángja.Viszont PR szempontjából a programban nem résztvevők,és tájékozatlanok számára ugyanolyan siker lesz,mint a Sorosozó propaganda.

 37. Ahhoz, hogy eldöntsük, a kormány tehet-e a “poklok poklát” megjárt fiatalember elkeseredettségéért, jó lenne ismerni a részleteket. Milyen szakképsítéssel és milyen vállalkozásba vágott bele, mennyire volt megalapozott az elképzelése?

 38. Az ön (nem véletlen a kis “ö”) hozzászólásai mind-mind a szeretetről szólnak. Orvosként ajánlom, sürgősen vizsgáltassa ki magát, mert a demencia összes jelét produkálja

 39. Egyáltalán nem lényegtelen. Az igazság mindig csak a részletek ismeretében állapítható meg, a féligazságokat csak hangulatketésre lehet használni.

 40. Ha orvosnak képzeli magát, akkor vegy elő a pszichiátriai jegyzeteit, és olvassa el újra, mert vagy elfelejtette, vagy soha nem tanulta meg és csak átcsúszott a szigorlaton. Aztán javaslom a belgyógyászat alapjait is, és keressen rá a távdiagnosztikára, maga idióta.

 41. Ismétlem: olvasd már el szótagolva! Azért bukott meg sokadmagával együtt, mert pénzbeli támogatást ígérve nekik előzetes járulékfizetések formájában kicsalták a tőlük, hazatérni próbálóktól a tőkéjüket igazi fideszes módra! Ilyet pl. hamis biztosítási kötvényt, vagy hamis részvényt árulók tesznek, akiket jogállamban seperc alatt lecsuknak és eldobják a kulcsot, de itt a pártállam az, aki az ilyen bűntényeket szervezeti szintre emelte, és a saját törvénykezésével támogatja! Itt lényegtelen, mire vállalkozott volna, mert oda már el se jutott, előbb kirabolta a kormány, mintsem megkezdhette volna! Ez a fontos!

 42. Felvinczy Károly Köszönöm szépen kedves Károly, hogy a sok idióta között olvashattam sorait. Nincs még minden elveszve.

 43. Kedves Mária néni! Ha a képét nézem maga is megette már a kenyere javát, csakúgy mint én a 70 évemmel. Ezért csodálkozom a hozzászólásán és a többi a válaszokra adott megnyilvánulásán. Az írás nem arról szól amit maga írt. Jobb lett volna ha hallgat.

 44. haha, majd a te kedvedert veszek magyar billentyuzetet. inkabb tanulj meg olvasni, az resze az alapmuveltsegnek… ostoba

Leave a Reply

Your email address will not be published.