Nem adta el a házát a cigány családnak egy nő – amit az ingatlanos fiatalember ezután tett, minden emberséget felülmúlt

Annyira ritkán találkozunk olyan történetekkel, amelyben valaki meglátja az EMBERT. Olyannal pedig még ritkábban, aki inkább lemond egy üzletről, mintsem hogy meghazudtolja önmagát. A Facebookon találtunk rá Szabics Máté bejegyzésére, amit engedélyével teszünk most közzé.

“- Szóval úgy tűnik, hogy megvennék, ajánlatot akarnak tenni, holnap újra találkozunk ez ügyben.
– Máté, mondja meg, hogy irányáron sem eladó Nekik.
– Miért?
– Azért, mert cigányok.
– De hiszen csak egy pillanatra találkoztak, és Ön is láthatta, hogy egy teljesen tiszta, korrektnek tűnő fickó volt a feleségével, és az idős édesanyjával, neki vennék egyébként a házat.. és egy teljesen átlagos autóból szálltak ki.
– Akkor sem. Értse meg, én harminc évig voltam tanárnő, és a kis purgyéktól nem egyszer kellett hallgatnom hogy “dagadt geci”. Én rasszista vagyok. Nem fogom nekik eladni akkor sem, a szomszédokkal sem tehetem ezt meg!
– De hiszen többször hallgattam végig Öntől, mennyire nincs jó kapcsolatban a szomszédokkal, és egyébként is Németországba költözik a fiát követve. És mondom, Nekem egyáltalán nem volt rossz megérzésem velük kapcsolatban.

 

– Máté, akkor is értse meg, nem fogom nekik eladni. Sajnálom, úgy tűnik hogy más értékrendet képviselünk akkor, de mondja meg őszintén, Önnek nincsenek rossz tapasztalatai a cigányokkal?
– De vannak, nem is egy. Ahogy van egy csomó rossz tapasztalatom magyarokkal is sajnos, a kínaiakról nem is beszélve. De én nem tudok így élni, nekem Ember van, bőrszín, vallás vagy bármi megkülönböztetés nélkül, aztán a többi menetközben úgy is kiderül.
– Értem. Mindegy. Mondja meg nekik, hogy nem eladó a ház.
– Rendben, így fogok tenni. Viszont.. Az új életem nem engedi, hogy csendben maradjak. Holnap visszaviszem a kulcsukat, és befejeztük a kapcsolatunkat. Nem tudok Önökkel így együtt gondolkodni a ház eladásában, ilyen dolgot nem tudok az ügyfeleim felé úgy képviselni, hogy hű legyek önmagamhoz.”

Megosztó téma. Ebben a szakmában millió és egy féle emberrel találkozol, mindenki mást gondol a világról, és közvetítőként mindettől függetlenül kell képviselned az ügyfeleid érdekeit. Ebbe tényleg végtelen mennyiségű furcsaság, sokszor “őrület” belefér, de szerintem mindenkinél van határ, amikor úgy dönt, hogy nemet kell mondania.
Lehet, hogy ettől sikertelenebb leszek szakmailag, kevesebbet adok el, vagy elesek bizonyos kapcsolatoktól és üzletektől, de vállalom.
Nem “hülye” vagyok – voltak cigány ügyfeleim, és meg is égettem már magam velük sajnos a múltban, emiatt tényleg óvatosabb vagyok, de nem férhet bele az értékrendembe, hogy nulla információ alapján “falként” álljak be emberek elé és küldjem el őket azért, akinek születtek.
A vevőket felhívva nem kellett indokolnom, a fickónak elég volt az a rövid pillanat – “Nézze, harminc éve vendéglátásban dolgozom, és nem először járok így. Láttam a hölgyön, hogy mit gondol rólunk. Pedig tényleg jó lett volna az a ház.”

Béke.

52 Comments

 1. Na azert nem cask az a bizonyos rasszizmus , nekem fajgyulolet de en Magyar vagyok, szoval eltem a usa – ban es a feketekkel volt ugyan ez a helyzet, moert??? mert ha egy fekete bekoltozott egy rendessebb teruletbe ahhol normalisak voltak az emberek, egy evvel kesobb csistul csomostol a rendbonto fekete, 5 evvel kessobb getto, ha nalunk a cigany, ot evmulva putri, en szegedi vagyok elkelmenni Moravarosban, vagy dorozsmara vagy barhova az orszagba, es meg kell nizni hogy elnek , es ha neked nem jo menj a francba vagy ujjitsd fel a ciganyok hazait mint a Siofokiak. ennyi.

 2. Persze,mert ritka az ilyen becsületes ember,ebben a romlott világban.Én meg 100 % ban hiszek a történet valóságában

 3. Egyetértek, én is igy látom. Egyébként ismertem olyan családot ( cigány-magyar vegyesházasság ) ahol a cigány feleség, aki nagyon tiszta és rendes asszony volt azt mondta hogy nem adom el a házam cigányoknak, mert azzal lezüllesztené a környéket, elöbb utóbb gettósitva lenne és azt soha nem bocsátaná meg magának.

 4. El sem tudod képzelni, hogy valaki emberből van? Örülök, hogy nem ismerjük egymást, remélem nem is futunk össze.

 5. Jelen pillanatban túl kínálat van lakásokból. Így a romáék majd találnak mást, a nő meg nem fogja eladni a lakását. Függetlenül, hoyg valaki rasszista-e vagy sem, a lakás eladásnál nézni az illető származát nagy hülyeség. Aki megadja azt a pénzt, amit akarok, vigye. Örülök, ha sikerül eladnom. Nekem épp egyszer, mikor valaki vissza akart táncolni, az épp egy magyar nő volt. A másik lakásomnál volt egy roma család szomszédom, de ők voltak a legtisztábbak a házban

 6. Jellemző az állítólagos Szabics Máté aljasságára, hogy azt sugallta, hogy ha úgyis rosszban van a szomszédjaival, akkor miért nem szúr ki velük és adja el az házát cigánynak? Mocskos, képmutató gazember az ilyen.

 7. Remélem, hogy egy ilyen becsületes ember lakik a maga szomszédjában és cigányoknak fogja eladni az ingatlanját 😀

 8. Ez a hét vicce: egy gyűlöletkeltő portálon egy provokációs cikk alatt megjeleni egy gyűlölködő vén komcsi, és figyelmezteti a nácikat, hogy a demokrata, konzervatív hozzászóló provokátor.
  Maga inkább húzza meg magát, mert még megüti a bokáját.

 9. Mindeensetre jól lehet szórakozni rajta, annak a frusztrált senkinek a mintapéldánya, akinek amúgy sehol sem számít a véleménye, s azt hiszi, hogy attól, hog yitt baromságokat beszél, valaki lesz.

 10. Szövegértés! Nem azt sugallja. Egyszerűen szembesíti azzal, hogy hazugság, amikor úgy csinál, mintha aggódna a szomszédai miatt

 11. És? Mindeki és minden lakás tiszta, szép nagy polgári lakásokkal, de ők egyfolytában takarítottak. Ez miért jelentené, hogy a többi mocskos? Nem az. Amúgy akinek ilyen mocskos a gondolkodás módja, rendszerint fizikailag is mocskos

 12. Andrea Bordács…csak kérdezem, kire értetted, kinek címezted a véleményed?
  2017. augusztus 17. 15:32 Disqus írta, :

 13. Ha valakinek mocskos a gondolkodás módja, rendszerint fizikailag is mocskos. Ezzel beismerte, hogy maguk koszosak.

 14. Érdemes utánaolvasni idővonalán, szinte mindenkivel konfliktusba keveredik/keveredett eddig. Ez nem csak az én véleményem! Nézz utána, érdemes.

  2017-08-17 15:49 GMT+02:00 Disqus :

 15. Utánanéztem Andrea Bordács, látom, sajnos néked is volt konfliktusod “Mária nénivel”. Én azt sem hiszem el, hogy egyáltalán nő-e, idős-e, egyáltalán létező személy-e? Engem már meg is fenyegetett, hogy vigyázzak, mert könnyen megüthetem a bokámat. Szerintem egy FIDESZ troll, bértollnok.

  2017-08-17 16:15 GMT+02:00 Miklós Böhm :

 16. Remélem magának is úgy köszön nem sokára a szomszéd,csókolom drága nagysága hogy a devla áldja meg!!

 17. Respect ! Örülök, hogy vannak még ilyen emberek, engem gyakran néznek hülyének, de élni normálisan csak így lehet. NEM VAGYOK HAJLANDÓ általánosítani, az első bizalmat mindenki megkapja, aztán nem ritkán méltatlan rá a magyar is !

 18. Nem tudom, hogy ez a bejegyzés mennyire igaz, vagy nem, de nem is érdekel, mert sajnos van valóság alapja mindkét oldalról. A cigánysággal kapcsolatban is, és a rasszizmussal kapcsolatban is.
  Számomra az egészből csak az a röhejes, hogy ilyesmin vitatkoznak, egymásnak esnek emberek, miközben a médiában “köztiszteletben álló magyar állampolgárok” rezzenéstelen arccal, vagy éppen mosolyogva, de gond nélkül hazudnak milliónyi ember arcába.
  Fajtiszta magyarok, mégis hozzájuk képest a cigányok még ipari tanulók sem lehetnének.
  És nagyon sok ember még mindig mosolyogva csápol nekik, mint a jól lakott óvodás.
  Vajon ezek a “fajtiszta magyar emberek” mennyivel jobbak a cigányoknál???

 19. Az ilyen mariska nénik miért nem az G.orbán oldalán írogatnak?Ott fényesre nyalhatná a hátsóját annak a parazitának.

 20. Egyszer igy, vagy ugy, de le kell szedni errol a “rasszizmus” muszorol a mazat.
  Igen mu szo.Azert talaltak ki “illetekesek” hogy lelkiismeretfurdalasba kenyszeritsenek.
  “-Én rasszista vagyok.”
  Teljesen vilagos. Minden ocsmany rasszistazonak vilagosan ki kell jelenteni.
  “-Én rasszista vagyok.”
  Mert ugyse fogja megerteni a budos ferge, hogy nem a bore szine, nem a “vallasa” miatt van megbelyegezve, hanem azert ahogy el. Az atlag cigany meg igen is “ugy el.”
  Egy odakoltozik, a tobbi meg jon a “szagra”
  Tobb ezer eve igy csinaljak… miert is kene elhinni Mate okoskodasat. Vicc a pali!

 21. Hát, igen. esete válogatja. Elvileg nem rasszista az ember, de ha voltak kínos, rossz tapasztalatai, akkor óvatos, másfelől elzárkóznék attól, hogy bőrszín alapján kizárjak embereket, hiszen jó tapasztalataim is voltak, vannak bőven. Nehéz az élet.

 22. Ismerősöm régi autóját feltette a hasznaltauto.hu-ra. Pár perc múlva jelentkezett egy “vevő”, akinek a szófordulataiból rá lehetett jönni, hogy bizony… Olyan erőszakos volt, hogy alig lehetett lerázni. Utána még párszor próbálkozott, másnap pedig az “anyja”. Szintén hallani lehetett, hogy bizony… Az eladó lakhelye felől érdeklődött, hogy azonnal el tudnak menni az autóért, ki tudják fizetni a kocsi vételárát. Még szerencse, hogy a vonalas telefonszámot adták meg az ismerősömék, ezért azt beállították üzenetrögzítősre, így végre megszűntek a “zaklatások”…

 23. Ez a sztori egy kitalált baromság. Az eladónak, nem is kell találkoznia a vevővel. Akkor miről is beszélünk???

Leave a Reply

Your email address will not be published.