Csúnya, rút ráfázás következik, ha Orbánék nem keresik elő a számlákat

MTI

Nagy szerencséje van a Fidesznek, hogy nem sikerült megállítania Brüsszelt, hisz a 2014-2020-as uniós ciklusban, a támogatás összege 618 milliárd 445 millió forint. Ezt az összeget használhatja fel fejlesztésre a kormányzat, de a pénzt csak a számlák bemutatása után utalja át az unió az egyes tételeket.

A Fidesz hatalmas ütemben tapsolja el a pénzt, hogy minél több mindent adhassanak át választás előtt, de számlákat eddig nem igazán sikerült még elküldenie Brüsszelbe. Ebből adódóan jelentős hiány lépett fel az uniós programok egy részénél. A kormány viszont úgy döntött, hogy 700 milliárdos mozgásteret biztosít magának.

A Miniszterelnökség az MTI érdeklődésére közölte, az eredeti támogatási előirányzat 618 milliárd 445 millió forint volt, a túllépés engedélyezésére pedig azért van szükség, mert “Magyarország hatékonyan, más tagállamokhoz képest gyorsabban használja fel az uniós fejlesztési forrásokat.”

Szóval gyorsan ki kell venni annyi pénzt, amennyit csak tudnak, mert jövőre nem biztos, hogy hatalmon tudnak maradni.

A Miniszterelnökség továbbá fontosnak tartja azt, hogy egy napra se fordulhasson elő olyan helyzet, amikor a késve érkező utalások miatt egy pályázó később jut hozzá a fejlesztéséhez szükséges, államtól várt forrásokhoz.
Képzeljük csak el, milyen csalódott lenne szegény Mészáros Lőrinc, ha várná a milliárdokat, de azok nem érkeznek meg időben. Ugye senki se szeretné, ha csalódott lenne? Na, kell az a 700 milliárd mozgástér, valamiből ki kell fizetni a haverokat, amíg nem jön meg az EU-s pénz!

40 Comments

 1. Drága! Ne fedlejtse el többször bevenni a kavingont! Ha már habzás, akkor talán a Németh Rizsa Szilikére, Kósa Lalára, netalán Hollik (sem)mise papagájra gondolt? A karaván pedig 2018 áprilisában igencsak megáll! 🙂

 2. Soha nem volt ilyen gazdag Magyarország, mint most. Soha nem éltünk ilyen jól, mint most. Köszönjük Viktor.
  Libsik. mondjátok utánam: “Köszönjük, Viktor!”

 3. Kedves Pekker István!
  Valóban minden lehetséges. Például az is, hogy az ön szervezetében már észrevétlenül megindult a hererák burjánzása. Lehet, hogy az első tünetei a derék-, vagy hátfájdalom lesz, amit a gerincében kialakult áttétek okoznak. Lehet, hogy maga már nem karácsonyozik a családjával.

 4. Kedves Rózsa!
  Gondolom sok baja származott már abból, hogy messziről látszik az ön rusnya pofáján a rosszindulat.

 5. Egy ilyen idióta f@sszal mint a “mária néni”,nem értem hogy miért álltok le vitatkozni.Nem veszitek észre hogy szívat benneteket?!

 6. Akkor a lényegről is essen már szó!
  Eus pénz 618 milliárd Ft. Ezt kapjuk.
  Pénzszivattyú a multik révén: 5500 milliárd Ft.
  Ennyi megy ki az országból.
  Csak ezt a szél elhallgatja.
  Mert megint uszítani akar és ahogy látom, sikerül is.

 7. Ezen a vén marhán (Marcsán) már csak röhögök. Egyébként mindenkinek; kamu személyazonosság, fizetett tettestárs.

 8. Mi az viktorka, női álarcot húztál a képedre? Most már értem, hogy miért mondtad, hogy nix ugri-bugri! Tapasztalatból tudod, hogy ugrálás közben az agy ide-oda lötyög a tokjában és maradandó károsodást okoz. Azért van benned jó is, mert óvod a birkanyájat, nehogy más is hasonlóan járjon!

 9. Probalkozz csak maris , nalam a vicc mufajba, ott is a favicc, es a disznovicc kategoriaba fersz be. Ha a kepes feledet latom az disznovicc, ha a mondadodat latom az favicc. Nem vagy egy komoly tenyezo egyikben sem. Szanalmas kis gnome vagy dragaszagom kb ezen a szinten. A szepseg es a szornyetegbe nem tudlak belehelyezni mert abba esze e szive van a szorgynek, tehat csak a Gyuruk Ura egyugyu kis gnomja lehetsz dragaszagom. Na pa ocsitojas!!

 10. De igen eszre vettem es engem mulattat, hogy tornie kell azt az ureges gumot a nyakan, hogy eszre vegyek. Ne sajnald tole ezt a kis oromot, hisz normalis emberi tarsadalomban szanjak a gyengeelmejueket.

 11. Latod mennyire tanulatlan vagy ocsitojas nem tudsz kulombseget tenni klaviatura es klaviatura kozott. Nekem viszont nem ersz te annyit, hogy miatad atallitsam az angol nyelvu klaviaturat. Jo az neked igy is ahhoz a bo szokincsedhez te kis penesz virag.

 12. Mária néni
  A maga véleménye tükr9zi a többségét a mai magyar országnak.
  Igyekszem tiszteletben tartani az önök előkelő többségét.Uugyan akkor nem tudom nem észrevenni a leszakadt társadalmat és nyomorgó emberek kihasználtságát.
  Elszegénydett országban értékeket eltiporva dübörög a rosz indulat.

  A gazdagság hozzánk a faluba nem jutott el
  Remélni tudom hogy a köztünk magyar emberek közöti gyűlölködés orbánnal együtt elbukik vagy legalább is enyhül a kellemesebb közös életért.

  Maga nem látja hogy szegény az ország, rosszak az utak, nincsenek orvosok, és családok szakadnak széjjel bele a nyomorgásba….

  Miért nem érzi át a hajléktalanok és más magyar polgárok sorsát.
  Amúgy is azt gondolom hogy maga egy fizetet kopasz, betanított izom báb egy kamu face bookkal:)

 13. Már többször leírtam, hogy az uniós pénznek jelentős részét különféle trükökkel ellopják, a haveri körnek juttatják , Olyan pályázatokon nyernek amit más pályázó milliárdokkal kevesebbé megcsinálná de az is lehet, hogy annak a pénznek a végállomása nem Mészáros vagy más haver ,rokon a hanem fővezér????

 14. Te jó ég…így beszélgetnek az emberek egymással? Pártokért politizálunk…nem a pártok az emberekért….Borzasztó…..Szegény Magyarország….
  Nem egymást kellene minősíteni, hanem beszélgetni… komoly dolgokról….ami előre vinné az országot… Próbáljátok már meg……

Leave a Reply

Your email address will not be published.