Olyan listát tettek közzé Vona viselt dolgairól, hogy örökre megbánja, hogy politikára adta a fejét

forrás: facebook

Serényen próbálja eltörölni múltját a néppártosodást hirdető Jobbik, melynek elnöke, Vona Gábor az atv.hu-nak adott interjúban egyenesen azt mondta, “én soha sem tartottam a Jobbikot cigányellenes, antiszemita, rasszista pártnak. Akkor sem, amikor sokan ezzel vádoltak bennünket. Az tény, hogy volt néhány rossz mondat és félrecsúszott folyamat. De mi problémákat vetettünk fel, a szándékunk akkor is építő volt. Akit akkor ezzel, akár én, akár bárki a pártomból megbántott, attól hajlandó vagyok bocsánatot kérni.” írja a hvg.hu

Politikust régen szembesítettek már ennyire a saját hazugságaival. A hvg egy zseniális összeállítást tett közzé az álszenteskedő Vona Gáborról:

 •  cigánybűnözőket tiltsák ki Miskolc területéről, és XXI. századi nyugat európai mintára alapozva zárják táborokba” – mondta a miskolci kampányban 2010-ben Szegedi Márton polgármesterjelölt. Később hasonló utalás megjelent a párt 2014-es programjában is, mikor a “Cigányság válaszút elé állítása” alfejezetben arról írnak, “fontosnak tartjuk megvitatni a deviáns személyek külön lakókerületeinek kialakítását, ahogy ez Hollandiában is jellemző.” Majd a hosszú bekezdés végén hozzáteszik, amúgy a szigor nem csak a cigányokra vonatkozna.
 • “Ha olyannyira kirekesztők lennénk, mint ahogy azzal egyesek vádolnak minket, akkor nem ülne itt ennyi cigány képviselő a Magyar Köztársaság Országgyűlésében” (Apáti István felszólalása 2010 májusában, a családtámogatásról szóló törvény vitájában.)
 • “Otthon vannak, nem dolgoznak, napközben sem, mert valóban ezt a családi pótlékot, a megélhetési gyermekszülést erre használják. Ezen csak egyetlenegy dolog változtathat, a szigorú törvényi szabályozás.” Novák Előd személyes történetet idéz fel, mikor apja korrepetált egy roma gyereket, aki elmaradozott a korrepetálásról, majd az apa elment meglátogatni, és akkor ezt látta. (2010. május, szintén a családtámogatásról szóló törvény vitája.) Novák már nem tagja a frakciónak, gondolata azonban “örök”, Vona Gábor is ilyesmiről beszélt a Jobbik majálisán“sok olyan cigány család van – nem csak ők, de a cigányságon belül tendencia –, ahol nem azért vállalnak gyereket, mert szent, hanem mert a szociális rendszer erre ad életpályamodellt.”
 • Attól, hogy cigány vagy, még ledöfnélek” – bókolt udvariasan 2013-ban Zagyva György Gyula Osztolykán Ágnes LMP-s képviselőnek, aki csak annyit kérdezett, hazavinné-e valaki kocsival az ülésnap végén. Ahogy az előző három idézett, úgy Zagyva sem képviselő már, de a már említett atv.hu-interjúban Vona Gábor kiállt mellette.
 • “A bentlakásos iskolákban történő oktatás jelenti az egyedüli működőképes eszközt a cigány gyermekek társadalmi integrálásához.” Vona Gábor 2010. szeptemberében beszélt javaslatáról, hozzátéve, hogy a gyerekek meghatározott időközönként térhetnének haza, egy-két hetente vagy havonta. Vona arról beszélt, a bentlakásos iskolák egyértelmű előnye lenne, hogy kiszakítanák a cigány gyerekeket a felnőtté válásuk szempontjából káros családi környezetükből. A bentlakásos iskola ötlete a 2014-es választási programban is fennmaradt.
 • “Az ország – és Gyöngyös – problémái abból fakadnak, hogy valakik vagy valamik élősködnek a tisztességes többségen. Élősködik a politika, másodsorban a nemzetközi tőke, harmadsorban pedig a cigány kisebbség azon része, akik úgy érzik, csak a segélyeket kiutaló törvények vonatkoznak rájuk, a többi nem.” Vona Gábor, 2010. szeptemberében beszélt erről több helyen is, csak máshol nem mondta, hogy Gyöngyös.
 • “A szociális támogatások meg családtámogatások rendszerét a szociális miniszterünk sem látja át, de egy 10 éves cigány kisfiú több szociális támogatási formát ismer, mint mondjuk magyar királyt.” (Vona Gábor, 2010. március, salgótarjáni lakossági fórum)
 • “A Fidesz és az MSZP is betett az Országgyűlésbe díszcigányokat, és hagyták, hogy lopjon”  a javában néppártosodó Vona Gábor mondta 2017. áprilisában a Jobbik majálisán a Városligetben.
 • “Nem elég integrálni és felemelni a cigányságot, azt is el kell érni, hogy a Magyarországon születő cigány gyerekek ne csak egy lakhelyként tekintsenek az országra, hanem a hazájuknak tekintsék azt, amelyet építeni kell. Ez a mostani helyzetet nézve szinte lehetetlennek tűnő feladat”  ez a végtelenül aljas mondat ugyanott, ugyanattól a személytől hangzott el.

bővebben itt olvashatja

72 Comments

 1. Mit kell védeni a cigányokat? Minden dolog amit Vona mondott róluk az igaz. Van fasza, hogy kimondja. Másrészről hol mondott bármi sértőt, ami nem igaz a cigányságra nézve?

 2. Nem az a baj hogy mit mond,hanem az hogy nem mondhatja ki ami a szívében van,tehát a vélemény nyílvánítás szabad? Vagy nem…..Mint az előző emberke is írt valami orr facsarót,pedig nem tudja hogy is történt,mert ugye a szöveg környezet meg határozza a szavak mondandó gondolatát…..hopp ne írj csúnyát….csúnyán…a mondandód legyen szépen formált…

 3. Ennél a cikkknél hatalmasabb öngólt nem is tudtatok volna rúgni. 😂 Kivéve a Zagyvás részt mert az tényleg bunkóság volt.

 4. De téged nem fog, mivel a fidesz seggnyalókat senki nem szereti! csak egy felkiáltó jel, mert proli és melós vagyok!Rühelem a seggnyalókat!

 5. Lehet ha fiatal lennél egy-két drogos fideszes még esetleg meg is dugna, de ilyen vén kurvaként hiába nyalsz, még szopni sem engednek!

 6. az a baj hogy általánosít vona a cigókkal kapcsolatban pedig vannak rendes cigók is énis ismerek egyet kettőt, viszont a magyarok között is rengeteg van akire ráillik a vona megfogalmazása……viszont a zsidózást meg a nemzetközi nagytőkézést nem értem mivel annyira nyilvánvaló hazugság hogy csak a síkhülyék hiszik el és akkor még beszéljünk a náci nyilas imádatról és utánzásról amit az arcunkba tagadnak mintha itt mindenki hülye lenne. Na ezért nem szavazok rájuk .

 7. Nem mondhatom hogy tiszteletem, de meg kerdezem feltetlenul szukseges lejaratnotok magatokat, nem a cigannyokrol alkotott velemenny miatt de a felesleges szemet megjegyzesek miatt, / Kedves Magyartanarok lehet frcocnizni a helyesirasomat/ tojok ra elore szolok felesleges ido,Elosszor magamrol nem vagyok semmien part tagja rs nem is voltam soha, nem vagyok zsido es a nevem ellenere is Magyar vagyok, es akkor nezzuk a temat, ja es Rodrigo Newyork lekkozelebb igy ird le a neved, akkor lessz hiteles.Na akkor most az esemenyrol, Vona szavai ellentetben a cikk irojaval helyes es ertelmes raferne a ciganysagot verge beepiteni a tasadalomban, es hasznos tagjava tenni a tarsadalomnak, Vonaval az a baj hogy nincs semmijen elkepzelese az orszag vezetesehez, ezert nem kellene ra szavazni, de ez a ti dolgotok, valasztok,A ciganysag 500 eve elnek az orszagba es leszamitva azt a 15–20% ot akik mar ertik es latjak a kulombseget, a tobbi tovabra is eli azt az eroszakos mindent nekunk de munka raforditas nelkuli primitive eletuket, A mai helyzett a legrosszab mert kormanyunk meg segiti is oket,segelyezi oket a Rakosi rendszer nagyon rossz volt a ciganysag szamara kitelepitetek oket es kulon ciganyfalukat alapitottak, es hat egymastol lopni es gyilkolni ??A Kadar kor volt a hideg –meleg ido a ciganysag szamara dolgozott a kmk kozveszelyes munkakerules torvenye,, most is kellene csak most nincs munkahelyek.marad a muszaly segelyezes.es igen is kotelezni kellene oket az iskolak elvegzesere, hogy legyen ertelem verge a ciganysag feleben, ertelem az nem azonos az eretsegell, sokan kozuletek is rendelkeznek eretsegivel sot diplomaval is csak az ertelem az hianyzik hozza, ha lenne nem igy es nem ilyen velemenyeket lehetne olvasni toletek.

 8. Soha,senki nem tudta cáfolni a mondottakat. Csak megy a liberális óbégatás,ha elhangzik valahol az igazság. Semmi ok nincs bocsánatkérésre,legfőképp az említett két pióca kisebbség irányába nincs.

 9. Vonatkozik ez ugyanúgy a magyarokra is, embere válogatja! Undorító, mocskos dolog ez a rasszista hozzáállás!

 10. Igazad van “GÁBOR”-a cigány-minisztert utánozzák a cigány fajtájai,mert úgy gondolják,ha a cigány senki orbánnak szabad,- akkor nekik is mindent szabad,úgy sem lesz semmi bántódásuk a bűnös cigányoknak!!!!!!!!!!

 11. Azon kéne elgondolkdni, hogy amiket itt felhoztak 2017-ben, 2010-ből, miért illenek tökéletesen a mai állapotokra. Visszafelé feltennem a kérdés, hogy akkor a jelenlegi imádott és regnáló kormány, mit csinált az elmúlt 7 és fél évben, ha az itt leírt szavak Vona Gábortól jobban ráilleszhetők a mai állapotokra, mint mikor elhangzottak…

 12. Tulajdonképpen minden politikusról (pártról) lehetne ilyen listát készíteni. Kedves cikk író, várjuk a többit is! Kiegészíthetnéd mit ígértek és mit valósítottak meg.

 13. Tisztelt Nimcsovics Gergely úr! Örömmel olvastam a hozzászólásodat! Eszem ágában sincsen a helyesírás témát boncolgatni, hisz aki csak a leírt szavakat látja, ahhoz legtöbbször nem jut el a mondanivaló!
  Nem akarom részletezni, hogy miben értünk egyet, hisz akkor szinte az egész írásodat bemásolhatnám, inkább csak azt említem fel, hogy mi az amit nem látunk teljesen egyformán.
  Ezt írod: “Vonaval az a baj hogy nincs semmijen elkepzelese az orszag vezetesehez ezert nem kellene ra szavazni…”
  Hogy miért alakult ki benned ez a meglátás azt persze Te tudod, mindenesetre én elég sok videót nézek róla (személyesen is találkoztunk már) és azért én látom az elképzeléseit. Ha csak a Vona18 vállalásokat vesszük alapul, ott is láthatod, de a Jobbik (pont) hu oldalon is van sok ilyen témájú információ.
  Nem szaporítom a szót, csak azt tudom kihangsúlyozni, hogy a hozzászólásod tartalmával (ezen egy gondolat kivételével) egyetértek! Ilyen hozzászólások az építő jellegűek, és nem a mocskolódó “semmitmondás”!

 14. Ekkora majom bandát , hát saját magatokat járatjátok le ha a cigány bűnözőket úgy kezelitek és úgy hivatkoztok rájuk mint a cigányság egészére. Az hogy valaki nem rasszista nem azt jelenti hogy egy faj bűnözőit és azok viselkedését is tolerálja. Egy olyan mondatot mutassatok ahol a komplet teljes cigányságot elitéli Vona Gábor. Ha nem tudtok akkor legalább ne hordjatok össze minden szart , ti vagytok a rasszisták mikor úgy állítjátok be hogy a cigánybűnözés és a cigányság egy és ugyanaz.

 15. Rasszizmus , egy faj teljes utálata, nem pediglen a fajon belüli bűnözők utálata és a problémák megmutatása. Attól nem lesz valaki rasszista ha szóváteszi egy faj képviselőinek a viselkedését amely a társadalom egészére veszélyt jelent. Ha annyira minden rendbe van a cigányokkal akkor miért nem szabad már a cigányság szót sem használni? A gyűlöletet nem tanulja az ember azt a környezete váltja ki belőle. De nincs olyan rasszistának mondott ember jelenleg Magyarországon aki a cigányság egészét gyűlöli. Általában a cigányság többségének a viselkedése és életmódja az ami szóra bírja az embereket és ez sosem az egész arra irányul. Csak a sok szerencsétlen liberális hülye, meg az “oszd meg és uralkodj” politikát folytatók magyarázzák félre. A sok birka meg el is hiszi hogy rasszista a Jobbik.

 16. EMBEREK!!!!!!!!
  Mikor ébredünk fel. Tudomásul kellene már venni, hogy Európa közepén élünk. Magyarország a népek olvasztó tégelye. Példát kellen vennünk Tatárországról ahol 152 nemzetség él békességben, tisztelik egymás vallását, nézetét és még a bűnözés is minimális. Tiszteli egymást a keresztyén, a zsidó, a muzulmán. Ha nem hiszik utazzanak el Kazányba Tatárföld fővárosába a Volga és a Kám torkolatához és rögtön megváltozik a véleményük. És még egy. Nem vette észre senki, hogy itt Közép-Európában a mi nyelvünk senkiéhez sem hasonlit.

 17. A “pontokba szedett” mondatokat nem is minden esetben Vona Gábor úr mondta, tehát a cikk szerzőjének a csúsztatása azért nagyon is kiérezhető.
  Hangzatos harsány cím mögé felsorolni kiemelt betűkkel komoly (vagy sértő) mondatokat, és utána normál betűkkel megjegyezni, hogy ezt végülis, nem ő mondta, hanem egészen más valaki, hát szerintem ez a rosszhír keltésnek iskolapéldája!
  Még akkor is, ha megpróbál azzal magyarázkodni a cikkíró, hogy habár valójában nem is Vona Gábor úr mondta, de barátkozik azzal aki mondta.
  Mi ez, ha nem valakinek a lejáratására készült írás?
  Ajánlom mindenkinek hogy itt a kommentek között olvassa el Attila Gasparkovics úr írását is, aki fél órával az én hozzászólásom előtt szépen rávilágít a lényegre!

 18. Hülye fidesznyik! Ha egyáltalán elolvastad, akkor semmit sem értettél meg belőle. Még az sem lenne baj, ha nem beszélnél hülyeséget.

 19. “Mária néni” szégyelld magad! Mindenki tudja, hogy a marinéni név egy fizetett trollt takar, aki ráadásul férfi. (Bár a nemi identitása az ilyen trolloknak soha nem egyértelmű 🙂 ) Megéri neked az a pár ezer forint, amit a Fidesztől kapsz, hogy rajtad röhögjön az egész internet, vagy hogy naponta többször megfenyegetnek a ronda stilusod miatt?

 20. Szerintem a mi Mária nénink, úgy Mária néni, mint ahogy én a Dalai Láma. Egy ócska szar provokátor, semmi több, nem kell vele foglalkozni. Már láttam ez előtt is néhány hozzászólását, ugyanebben a stílusban. Mellesleg a mi kis cikkírónk öngólt lőtt, ugyanis Vona minden ilyen kijelentése az utolsó szóig igaz.

 21. És csak halkan súgom meg, pálfordulásról szó sincs. Legfeljebb a kommunikáció stílusa finomult némiképp, de a lényeg maradt.

 22. Tiszteletem neked Laszlo de szeretnem mondani irni, en is beszeltem Vonaval ketszer is, KKFelegyhazan, es szerettem volna a beszelgetesunk utan resztvenni a part eleteben, es segiteni a valasztaskor egy kemenyebb ellenzeket szembenallitani az Orban partjaval, kis vita utan Vona sietosre fogta a dolgot elkerte a telefonom szamat es utanna semi. A masodik alkalommal ugyan ott , akor pedig a csendorseggel riogatta a kozvelemeny, ebben az orszagban , mondtam en ahol a csendorsegnek olyan hirevan, ezt meg felsem szabad hozni, negint sietos let neki es abban maradtunk, hogy azt mondtam neki ha ez a programja onbol sosem lessz miniszterelnok es nem is lessz, T Laszlo ebben az orszagban egy nagyon kemeny ellenzek kell ahhoz hogy ezt a szemet Orban politikat letudjak gyozni, itt nincs helye a finomkodasnak, az en programon ko kemeny, de nincs partom, gyokerestol kell az egesz rendszert megvaltoztani, aki erre keptelen az bukott ember, baratokkal ismerosokkel, parttagokkal nem lehet orszagot vezetni, folleg ha azok nem is ertenek hozza es rossz a tanacsadas is. Egy olyan embernek atadnam az en programom amelyik azt megerdemelne en nem kerek elonyoket, nekem 71 evvessen nincs mar szukszegem vagyonra, de egy nyugott orszagra arra igen meg akkor is ha csak evente haza megyek, egy felevre es latomm hogy az en harcom 1956 okt 23 – an nem volt hiabavalo.

 23. “szerencsétlen liberális hülye”
  Természetesen ez Rád is igaz, hiszen liberálisan, azaz szabadon elmondhatod véleményedet bárkiről, bármiről…egyenlőre !

 24. Olyan nincs Magyarországon te idióta, arról nem beszélve, hogy az már könnyen kezelhető. Viszont téged így is gyűlöl a családod, hánynak tőled az ismerőseid és lenéznek a szomszédjaid.

 25. Hát sokkal nagyobb a baj, mert ezt szóvá kell tenni, nincs megoldva az erre utaló magatartás kemény szankcionálása, nem kell itt rasszistának lenni, csak ezt sok tetűt aki az együttélés alapvető dolgait megszegi, eltűri azt kivonni a társadalomból, minél előbb, még nem késő!

 26. Persze, hogy igaz…De most pont ezt tagadja le…Teljesen szétesett a pacák, mióta rájött , nem lesz ,Miniszterelnök 2018-ban…

 27. Vona!!!!
  Magát várja 2018-ban a süllyesztő tetoválásával és Magyar Gárda mellényével együtt,mert valaki legyen szélsőjobbos,vagy kommunista,vagy liberális,vagy cigánybarát vagy gyűlölő;vagy zsidóbarát,vagy gyűlölő,de hogy ezt mind együttvé képviseli,az maga az idiótizmus!!!!!

 28. https://uploads.disquscdn.com/images/7767057a7b781c21045fbf937a7ecebea205a7ef6d56c3d15203e6ee7f16e8c0.jpg Mocskos mindenkori maffia !!!
  Azert se kell egyetlen régi szarfészek sem!!!!
  Arról beszeljen a mindenkori maffia ,hogy azt mondták ,hogy akinek nem tetszik az el is mehet Magyarországról !!! És a fideszes panelpatkány dumával mi van????
  Es a fideszes polgármester aki vénkurvának hívja a nyugdíjasokat ,na azzal mi van !???? Szedjük csak elő a 28 évi Magyarellenes dumákat a zsideszesk dumáját és csicska mindenkori cionista bábszínhaz dumáját ???.
  Van mit ekemezni !!!!
  Aki normális az regi posványokra nem szavaz !!!, Szanalmas vergődés !!!
  A jövőt nem lehet megállítani !!!
  Azért is a JOBBIK !!!!
  Jé az mszp tagok már rég a fideszben csücsülnek kókával,szilikatikával ,stb az élen !!!
  Fidesz-kdnp-mszp-pm-dk-lmp-együtt !!, cionista likudos izraeli netanjahus-rocshilld-soros gyurka hurka gyilkos kiszolgálói ,mindenkori gengszterválltó bábszínház ,nemzetközi kazár maffia !!!!

 29. Semmilyen fordulatot nem vett és nem is tagad le semmit. A bentlakásos iskolát is csak, mint ötlet vetette fel kb pár hónapja. Hol olvasták, hogy letagadja? Még a párt vadmagyar korszakát sem tagadja le, csak azt mondja, hogy az egy kicsapongó idő volt. Azóta komolyodtak.

 30. nem az a gond hogy mondta, hanem az a legnagyobb gond, hogy letagadja!!!!ettől egy hiteltelen senki, egy báb…!!!

 31. egyfolytában…csak beloekell nézni a vizenyős semmibe révedő szemébe..és még nem tisztázta a nemi identitását sem….a jobbikot a gödörbe lökte a fékezhetetlen hatalom vágya miatt!!!simicskának nyal, akivel még a legutolso ballibsi csűrhe se áll szoba…ez mindent elmond..!!

 32. Most viszont a cigányok szavazataira hajt és az általa eddig elmondottakat ennek érdekében letagadja. Ha olyan fasza gyerek, akkor mosat ismételje meg ezeket a kijelentéseit.

 33. Nice post. I be taught something more challenging on different blogs everyday. It would at all times be stimulating to read content material from other writers and apply slightly something from their store. I’d favor to make use of some with the content on my weblog whether you don’t mind. Natually I’ll offer you a hyperlink on your web blog. Thanks for sharing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.