Megrengetheti országunkat az a nyilatkozat, amit a nyugdíjakkal kapcsolatban mondott a szakértő

forrás: nepszava.hu

A nyugdíjrendszer összeomlásának forgatókönyvét vázolja fel egy szakértő annak kapcsán, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktor miniszterelnököt.

A nyugdíj belátható időn belül jelképessé válik.

Tíz-tizenöt éven belül demográfiai szökőár moshatja el a nyugdíjrendszer nagy részét – mondta a Magyar Nemzetnek Farkas András nyugdíjszakértő annak kapcsán, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök vitára hívta Orbán Viktor kormányfőt. Szerinte ezen az eszmecserén mindkettejükre rá kellene kötni egy hazugságvizsgáló gépet.

Aki most megy nyugdíjba, az a nettó fizetésének 66 százalékára számíthat, ám ha nem változik a mostani felosztó-kirovó rendszer, amelyben a munkában állók befizetéseiből fizetik a nyugdíjakat, akkor 2030-ra ez az arány 50 százalékra, majd 2040-re 34 százalékra csökken – állítja a szakértő.

A nagy létszámú Ratkó-korszak tagjai 2022-re vonulnak nyugdíjba. Ennek nyomán felborul a befizetők és a nyugdíjasok aránya. A kevés befizető miatt 2030-ra kiesik a nyugdíjkassza negyede. Jövőre “csak” 110 milliárd forinttal kell kiegészíteni az aktív munkavállalók befizetéseit, ami nagyságrendekkel nőhet.

Rontja a helyzetet, hogy a bevételi oldalon 27-ről 22 százalékra mérsékelték a munkáltatok befizetéseit. Ez 370 milliárd forinttal csökkentette a bevételeket. Jelenleg 73 ezer nyugdíjas kap havi 50 ezer forintnál kevesebbet és egymilliónak hoz 50 és 100 ezer közötti összeget a postás.

forrás: napi.hu/magyarnemzet

112 Comments

 1. Mondjuk a temetőbe,ugye Marika?Mi csak addig voltunk jók,még felépítettük a gengsztereknek egy olyan országot a romokból,amiből még 28 év után is van mit eladni.

 2. Mert Önnek csak az a hír ,hogy a nemzet gázzeszlője Lölö mevvette a….
  Gratula, üdvözlet a való világból!

 3. Te hülye vagy? Mondd ezt anyádnak és apádnak, vagy a nagyszüleidnek te nyavalyás. Azt kívánom neked, hogy ne kelljen szembesülnöd azzal, hogy a fiatalabb (és idiótább) agyatlanok így vélekedjenek rólad. A te kedvedért: csak az nem öregszik meg, aki fiatalon meghal!

 4. Vonuljon el te ócska kurva a kuplerajba jó leszel,vagy anyádat küldözgessenek, én dolgoztam több mint 40 évet most rajtad a sor !!

 5. A szokásos napi “szakértői” blabla. Copy-paste minden napra. Úgy szakért, mintha a középkorban lennénk, ahol megvolt hány gyerek kell ahhoz, hogy nemzedékeken át működjön a gazdaság. A gazdasági, technikai, pénzügyi környezet naponta változik, de még mindig úgy szakért, hogy hány csecsemő esik egy nyugdíjasra…

 6. És Te hogy fogsz élősködni? Mert fiatalabb már nem leszel, és egyszer nagyon bánni fogod hogy mekkora hülyeséget írtál ide.
  Persze ha megéred. A gyűlölködők rövid életűek…

 7. Akiknek nem tetszik a nyuggerek ellátása, mert csak élősködnek, azok már most dögöljenek meg. hogy ne érjék meg ezt a “szégyenteljes” állapotot. Tehát most, vagy mielőbb.

 8. Nem kell takarékoskodni Orbán familia és haveri köre megszedte magát.A határontulra is ömlik a pénz.Mit számit aki itthon az országot épitette azzal mi lessz.

 9. Picinyedm életemben számtalan esetben 10-12-116 órát is dolgoztam fiatalbb koromban. A fizetésem 49,5 %-a ment addóba, azért, hogy te és a hasonló társaid tanulni tudjanak, egészségügyért ne kelljen fizetni stb. Már nem bírok ennyit dolgozni, de kiváncsi lennék nagyon, hogy te meivel foglalkozol?Kivánom öregedj meg egészségben és élvezd a munkád után megérdemelt nyugdijat.

 10. Komcsi a jó b….ja! Saját tapasztalatból ismeren a hanyatló úniót és nem a habony média a mérvadó hítforrás.
  Viszont imádott fideSS-e matadéltalanul teljesíti a fasizmus minden ismérvét. Ha úgyérzi vegye ön is magára!

 11. Remélem, hogy ebbe a kategóriába tartozik a kedves édesanyád is, aki nem tudni, hogy miért hozott a világra…

 12. Nem kell annyira idegeskedni, hogy már írni sem tud rendesen. (“hítforrás”, “matadéltalanul “). Higgadjon le, komcsikám.

 13. Kedves Marika!
  Igaza van. A legtöbb egész életében haszontalan munkát végzett. Nem fizettek adót. Loptak csaltak, lógtak. Mindenféle ürüggyel leszázalékotatták magukat. Most meg ácsingóznak a más pénzére, követelőznek habzó szájjal.

 14. Nagyon átlátszó, hogy ez a liberális felforgató portál a nyugdíjasokat akarja uszítani a kormány ellen. Ha nem találnak valódi okot, akkor álhíreket kreálnak és pánikot akarnak kelteni.

 15. Micsoda mocskos pofával szitkozódnak a lobsikomcsik ezen az oldalon. Láthatólag a legprimitívebb bérkomentelőket szerződtették. Gondolom olyan keveset fizetnek, hogy csak a legalja maradt az amúgy is alantas söpredéknek.
  (akinek nem inge, ne vegye magára. Nem akarok senkit sem megbántani)

 16. Meg leszel ,de a pofádon keresztül fordítalak ki. Ezeknek a komcsik segg nyalásától szaros a szád kondás királyzsollt

  Járai Zsigmond – MSZMP-tag
  Matolcsy György – MSZMP-tag
  Martonyi János – MSZMP-tag
  Pintér Sándor – MSZMP-titkár
  Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
  Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
  Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
  Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
  Fónagy János – MSZMP-tag
  Vonza András – MSZMP-tag
  Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
  Chikán Attila – MSZMP-tag
  Boros Imre – MSZMP-titkár
  Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
  Harrach Péter – MSZMP-tag
  Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
  Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
  Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
  Boross Péter – MSZMP-tag
  Balogh Gyula – MSZMP-tag

  A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

  Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
  Varga Mihály – KISZ-titkár
  Rogán Antal – KISZ-titkár
  Deutsch Tamás – KISZ-titkár
  További jó nyalás. Mire mindnek kinyalod ,mehetsz a temetőbe vén komcsi.

 17. No lám, már elment a vicces kedved? Nincs több humoros GIF? Kijött belőled az alantas gyűlölködés?
  Nem akarlak megbántani, sem hibáztatni. Tudom, hogy a szüleid nevelték beléd a gyűlöletet. Otthon csak gyűlölködést, veszekedést, verekedést, ocsmányságokat láttál a szüleidtől. Nem te tehetsz róla, hogy mocskos komcsik voltak. Ők is csak azt csinálták, amit a nyilas nagyszülőidtől láttak. Nem a te hibád, hogy véreskezű famíliából származol és féreg lettél te is.

 18. A szagértő úr a BROKERNET Holding Zrt.-nél az igazgatóság tagja, c. értékesítési vezérigazgató volt. Akkor tényleg érthet a dologhoz…

 19. Küldd ide a géphez anyádat! Megmondom neki, hogy nem azért fizetem a segélyét, hogy téged idiótának neveljen.

 20. Vicc hogy azok a jogaszok akik a hivatalban semmi mast nem csinalnak mint nagy magyarkodnak milliokat keresnek es millios nyugdijuk lesz. Pl kehi stb.

 21. Mi van nyuszi? Anyámmal akarsz verekedni. Még az is leverne. Itt van bezzeg, merszed ugatni.Én nem láncolom a fához magam de te nyugodtan felkötheted magad Gyáva szar nyúl vagy.

 22. Remélem öregkorodra Te is kapsz hasonló jókívánságokat.(persze, ha megéred, mert ahhoz is kell némi tehetség) Nem is értem? Emberből vagy egyáltalán, hogy ilyet képes vagy leírni? Ha a sok nyugger elmenne dolgozni, akkor Nektek nem maradna munkahely! Igazam van, vagy igazam van? Azt pedig, hogy kinek meddig éghet élete gyertyája, nehogy már egy ilyen kis okoska döntse el, mint Te vagy!

 23. Nem bírnak leszállni arról a demagóg dumáról hogy az én nyugdíjamat a fiam fizeti be . A nyugdíj járulékot nem azzal a céllal vezették be hogy az időseket eltartsák a fiatalok befizetéséből , hanem hogy befektesse az állam , kamatoztassa és úgy fizesse vissza ha nyugdíjba megy a befizető dolgozó. Még a mostanában istenített Horthy rendszerben is a nyugdíjalap és az OTI volt a leggazdagabb pénzintézet . Csak a rendszerváltás óta jött rá az állam hogy ezt a pénzt el is lehet lopni ! Az én nyugdíjamat sziveskedjenek abból a pénzből fizetni amit éntőlem levontak , a fiam nyugdíját meg majd abból amit őtőle levonnak .

 24. mária kedves! akkor húzzál dolgozni, vagy egy félreeső helyre megdögleni. nem ám élősködsz nekem itten. nnnna ezt írta a hülye picsa, tessék szót fogadni neki izibe. ja, és nem vagyok komcsi.

 25. Nem a ratko korszakkal kellene foglalkozni hanem munka helyeket kellene teremteni, és akkor lesz befizetés. A közmunkábol nem fogunk megélni

 26. Milyen érdekes, hogy mindig van egy mária néni! Egyébbként szerint a néni egy rosszindulatu elmebeteg valaki, így nem kéne vele egyáltalán foglalkozni! Ai idegeink többet érnek!

 27. egy aránytalan kifoszto alapu nyugdijrendszer volt sok kedvezményezettel mint a munka világában.eloszor ill.egyszerre kell rendbe rakni a termelést a nyugdijjal oktatassal eüvel.fizetös nem kotelezo versenyszferai oktatast eahol a tanar a joisten az egek ura,egykerendszert iranyitottan 1,00% tb-t de kezdesnél 0-100% között szja nyet mellett a legkisebb oraber netto 1500 ft legyen,dokiknak 6 ezer netto es a nyugdij 15-re 115 vagy 125 ezer legyen.évekért1500ft havi ugrassal tehát plusz tiz evre 15 ezer hozzajon havonta.65 évtöl allampolgari alapon a tarsadalmi létminimumot a mindenkorit mint alapmércét.max 40 év munkaviszonyt akceptalunk es 30 év kifutas utan már a félretett pénzecskékből nyugdijpotlék lehet.addig ezt kell elfogadni.40 év munkaviszony utan ha nincs munkaja akkor a tarsadalmi létminimum járjon 65 éves korig.van ahol 67 is lehet a nyugdijkorhatar lébec helyeken.a munkaido meg 6-8 ora közott változzon kollektiv szerzodes alapján de a nyugdijba mindegyik teljes ertekkel beszamit a nehez fizikai egeszsegugyi kockazatot igy korrigalva meg egyébként is.

 28. Tökéletesen igaz. Mesterséges ellentét szítás. aki itt 45 év munkaviszony után 75 ezer forint nyugdíjat kap, az nem az ő szégyene, hanem azé a rendszeré, aki nem kamatoztatta a 45 évig befizetett járulékot!!! konkrét példát hoztam a családból, név és cím rendelkezésre áll, utolsó nyugdíjszelvénnyel együtt!!
  Egy panellakásban élőnek majdnem ennyi a rezsije, 17 ezer forint lakbér, télen 27 ezer forintos fűtés, gáz, viíz, villany, s isten bocsássa meg neki van TV-je és telefonja! Hát ez az “eltartott”, irigyelt nyugdíjas élete, 71 éves korában takarítani jár hogy tudjon venni tejet és kenyeret! egyébként az unokatestvérem. . !

 29. Maga hol él? Tudja mennyi munkahely létesült? Tudja, mi a közmunka aránya? Tudja, hogy mekkora a munkanélküliségi ráta? Ismeri a foglalkoztatottak arányának dinamikáját?
  Ha ránézek a maga fejére tudom, hogy egy szót sem ért.

 30. “… a rendszeré, aki nem kamatoztatta a 45 évig befizetett járulékot.”
  Miért nem megy a maguk ostoba fejébe az, hogy a befizetett járulékot azonnal kifizették az akkori nyugdíjasoknak? Mit akar maga kamatoztatni?

 31. Szerintem nem komoly a cikk. Azt írják “Jövőre csak 110 milliárd forinttal kell kiegészíteni az aktív munkavállalók befizetéseit, ami nagyságrendekkel nőhet.”. Nagyságrendekről beszél, tehát ha csak az optimális esetet vesszük, azaz csak 2 nagyságrenddel nő, akkor ez az összeg ugye 11 000 milliárd azaz 11 ezer milliárd forint. Jelenleg nagyjából 2 millió nyugdíjas van 120 ezer Ft/hó átlagnyugdíjjal. Ez most évi 2.900 milliárd forint. Tegyük fel, hogy 2040-re 2,6 millióra emelkedik a nyugdíjasok száma (2060-ra jósolnak ennyit). Ekkor a mai árakon számolva a nyugdíjteher 3,700 milliárd forint. ha ehhez hozzátesszük a jósolt minimum 11.000 milliárd forint kiegészítést, akkor az átlagnyugdíj 360 ezer forint körül lesz, Tiszta Hawaii lenne a nyugdíjasoknak. És ha még azt is feltételezzük, hogy a “nagyságendek” nem kettő, hanem több, akkor a postás pótkocsis kamionnal viszi majd a nyugdíjakat, képletesen, mivel a többség banki átutalással kapja a nyugdíjat, ellentétben a cikk írójának utolsó mondatával. Nem kell mindent elhinni, amit írnak.

 32. Maga ostoba tinó. Mi volt nullszaldós? Mikor vezették be a bruttó fizetéseket? Mikor vezették be az SZJA-t és a járulékokat? Előtte csak nettó fizetések voltak a nyolcvanas évek végéig.

 33. … szegény
  legény.

  De nem lettem, mert Szegeden
  eltanácsolt az egyetem
  fura
  ura.

  Intelme gyorsan, nyersen ért
  a “Nincsen apám” versemért,
  a hont
  kivont

  szablyával óvta ellenem.
  Ideidézi szellemem
  hevét
  s nevét:

  “Ön, amig szóból értek én,
  nem lesz tanár e féltekén” –
  gagyog
  s ragyog.

  Ha örül Horger Antal úr,
  hogy költőnk nem nyelvtant tanul,
  sekély
  e kéj –

  Én egész népemet fogom
  nem középiskolás fokon
  taní-
  tani!

 34. Erre az időre emlékszem. Nemhogy nullszaldós volt a kassza, de pozitív volt az egyenleg . Aztán azt nyilatkozták, hogy ezt a pénzt valami jóra fordítják. Hát, valakinek biztos jó lett. Azóta mélyrepül a TB és a nyugdíjkassza… Hiába fizet az is, akinek jövedelme sincs és annak se adnak korkedvezményt, aki ügyeletet-készenlétet ad a napi ledolgozott időn túl, túlórázik és mindezek után elveszik a járulékokat.

 35. Feledékenynek tetszik lenni! Magácska ugyanazt csinálta más cikkekre adott kommentjeiben. Akkor ki is a primitív barom?

 36. Ha ez egy liberális, felforgató portál, akkor a kérdésem az,mi a fenét keres itt, minek rontja a levegőt és szidva mások alpári stílusát, ugyanolyan alpári stílusban nyomja a kommenteket és uszít. De tényleg! Már égig ér a szemétkupac a háza táján, miért nem ott sepreget?Tipikus fidesznyik, mindenki hülye csak ő nem. (nem kell nyelvtanóra, direkte írtam kis ő-vel)

 37. Az a csavar a dologban, hogy a kis “ő” a helyes, a nagy “Ő” használata liberális modoroskodás.
  Mondák már magának, hogy ha nincs érdemleges mondanivalója, akkor kussoljon?

 38. Éppen most beszélgettünk egy kedves ismerősömmel arról, hogyan veszítik el köztulajdon jellegüket azok az ingatlanok, amiket hajdan a dolgozók (pl. szakszervezeti tagok) pénzeiből építettek a szakszervezeti tagok üdültetése céljából. Lassan teljesen szétlopják mindazt, amit ez a nép 40 év alatt összeszorgoskodott. A volt szakszervezeti üdülőbe ma már három csillagos áron lehet csak bejutni, néhány éjszakát jó, ha valaki ki tud fizetni. Ezek szerint nem telt még meg a bendőjük: állandóan zörgetik a kerítést a nyugdíjak körül, hogy ne érjen minket meglepetés, amikor egyszer csak elzárják a pénzcsapot. Csak akkor tényleg nem tudom, egyáltalán ki fog még ebben az országban vásárolni. Mert hogy nem a Csányi, az biztos. De hogy ő sem fogja tudni kinek eladni a disznóit, az is biztos.

 39. Ez a fotó egy divatlapból származik, amely bemutatja a legujabb melltartó fazont.Ez nem téged ábrázol tedd fel a sajátodat.Olyat nem mint a “Mária néni” mert az a fotó egy pornófilmből lett kivágva. Amikor a “Mária éppen bőrsazivaroz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.