Leleplezték Orbánékat: Iszonyat pénzeket rejtettek el

forrás: nol.hu

Akár 26,6 milliárd forintot is elkölthet a kormány a vadonatúj Beruházás Előkészítési Alapból az idén induló beruházásokra. A program meglehetősen homályos, de egy most megjelent rendeletből az derül ki, hogy a kabinet nagy titokban akár már az elköltéséről is dönthetett – értesült a Zoom.hu.

Az idei futó költségvetési törvényt júniusban módosította a parlament, mielőtt a képviselők a 2,5 hónapos nyári szabadságukat megkezdték volna.

A törvényjavaslat vitája megbújt a 2018-as költségvetés árnyékában, a képviselők túlnyomó többségének minden bizonnyal föl sem tűnt a 2017-es büdzsé módosítása, az csont nélkül ment át a kormányzati szavazógépen.

Pedig az idei költségvetés módosításával az államháztartás kiadásait a kormány 436 milliárd forinttal emelte meg. 

Ennek egyik talányos kerete az az újonnan létrehozott Beruházás Előkészítési Alap, amelyben 26,6 milliárd forintot pakoltatott a kormány. Eredetileg 25 milliárd forint elköltésével számoltak, ám végül még 1,6 milliárd forintot hozzácsapott az új alaphoz.

A módosító javaslat indoklásából kiderül, hogy a plusz 1,6 milliárd a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési A programot a kormány tavaly karácsonykor fogadta el, az akkor még ezerrel pörgő 2024-es budapesti olimpiarendezés révületében.

Azóta visszavonult a kormány az olimpiarendezéstől, ám a kormányhatározat azóta is érvényben van.

Az olimpiához kapcsolódó sportberuházásokat pedig nem fújták le, így többek között új extrém szabadidőpark, atlétikai csarnok, teniszközpont épül Észak-Csepelen az olimpiarendezés fő helyszínén.

De ebben a programban szerepel a budapesti jégpálya, illetve az új Velodrom az Óbudai Gázgyár területén.

 

 

39 Comments

 1. Nincs itt semmiféle leleplezés, csak tipikus libsi hazugság. Fejlődik az ország, halad a karaván, a libsik meg ugatnak.

 2. Mária néni: rossz hírem van. A kutya ugat, nem a libsik , az ország Eu nélkül vegetál. Ezt helybenjárásak hívják, tehát váltani kell, elég a dilettánsokból!

 3. Megjöttél? Szóltál a Ceciliának, hog főzzön neked egy kis vadpörköltet? Nem kapta meg a húst? Ez nagy baj, mondjad csinálja száraz kenyér héjjával mint a szegények,Mert elfelejtettem neked mondani, hogy a nagy fejlődésben a szegényeknek napi 800 ft-ból kell megélni.,Ebben természetesen a rezsi is benne van.Na most mond a sivatag melyik részén halad a karaván?

 4. Én leírtam a véleményem valamiről, erre maga személyeskedik, gyalázkodik. Maga a tipikus liberális mocsok mintapéldánya, akinek trágyalé folyik a mocskos pofájából. Mit ugat maga még, vén sz@rzsák? Örüljön, hogy fizetem a nyugdíját és van mit zabálnia. Egész életében lógott, lopott, most meg van pofája belemarni a kézbe, ami eteti?

 5. Bizony, Viktor a legnagyobb államférfi. Mindenki boldog lehet, hogy éppen ő a kormányfő ezekben az időkben. Ha nem Viktor lenne most a miniszterelnök, tele lennénk migránsokkal, nyakig úsznánk az adósságban és gender óvodák lennének.

 6. Tök jó a stílusa, csak ez nem disznóól nyanya !

  Ha a tükör előtt mond ilyeneket, csak bólogatni tudunk.

 7. Anyádat fzeted nte hülye kurvsa Ki épitette fel az országot 1946.-ban 1956.-ban A kurva anyád aki világrahozottés ki fogja 2014.-ben rendbetenni amit a cigányod tönkretett !!!?? Mi te meg huzz a kutya vérvörösér !!!!

 8. “Eredetileg 25 milliárd forint elköltésével számoltak, ám végül még 1,6 milliárd forintot hozzácsapott az új alaphoz.”
  Az elköltöttek után NINCS meg 22.000 milliárd forint.
  Íme a legnagyobb államférfink! A saját maffiája egységnyi idő alatt, országos lopási csúcsot döntött meg. Az államadósságunk mennyiszeresét is kellene NEKÜNK még kiköhögnünk, ahelyett, hogy a valódi adósság csökkenjen, ne csak a tolvajaink zsebe hízzon?

  Kurva nagy államférfi ez a maffiafőnök. Akinek gyereke van, és felelősséget érez iránta, és annak ellenére bálványozza, annak mentálhigiénés segítségre van szüksége. 😉

 9. hova halad??..a szakadék felé nagyikám..de kurva gyorsan ám…majd az unokák fogják szívni ennek az eredményét..de akkor te mát hangyaboly leszel…

 10. Te olyan buta vagy, hogy a tények nem befolyásolnak.
  Meg kell nézni a GDP növekedési trendeket
  Az egy főe jutó GDP-t
  A költségvetési hiány javulását
  Az adóság arányának javulását
  A munkanélküliséget
  A foglalkoztatottságot
  A béreket
  .
  Persze ez neked nem mond semmit. Sivalkodj!

Leave a Reply

Your email address will not be published.